Gość: emi IP: *.147.109.28.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.10, 19:20 ŻENADA.....i mam na myśli poziom tego "artykułu" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaczus (Tomek) Re: MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: 78.8.192.* 29.01.10, 19:29 Żenada to jakość usług MPK, która od kilku lat jest coraz gorsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:10 Zenada to twoje wypowiedzi na dowolny temat, doprawdy nie rozumiem jak to mozliwe ze mamy na swiecie takich specjalistow od wszystkiego i nie latamy jeszcze z predkoscia warp 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana... MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.10, 19:39 ja jestem częstą pasażerką ( niestety) autobusu linii 64, ten autobus potrafii rano wogóle nie przyjechać a czasami są to trzy pod rzad, nie wiem ile już pieniędzy wydałam na taksówki po to aby w miarę na czas docierać do pracy... chyba zacznę zbierać rachunki z taksówek- ciekawa jestem czy ktoś zwróciłby mi moją szkodę finansową...??? Odpowiedz Link Zgłoś
grego-riuss buspasy 29.01.10, 19:50 Nie ma się co dziwić że autobusy się spóźniają, skoro miasto jest zakorkowane samochodzikami. Pięćdziesiąt samochodzików wiozące pięćdziesiąt osób (no może pięćdziesiąt pięć osób, bo w co dziesiątym prócz kierowcy może siedzi jakiś pasażer) tworzy korek w którym tkwić musi autobus z pięćdziesięcioma pasażerami! Kolejni tkwią na przystankach i złorzeczą na MPK i bogu ducha winnego kierowcę autobusu. Paranoja! Buspasy powinny bać na każdej jezdni z kilkoma pasami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszne... Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 23:41 jezdzilem 10 lat autobusami, stracilem setki godzin na czekaniu i nerwach, zeby podrozowac wolno, w smrodzie i spozniac sie we wszystki mozliwe miejsca. wystarczy, zrobilem wreszcie prawko i kupilem auto, wole wydac 400 zl na benzyne co miesiac i miec pewnosc ze dojade tam gdzie chce na ktora chce, niz wydawac 50 zl za nic. Kolejnosc jest taka, ze najpierw sie porzadkuje komunikacje miejska, a potem zacheca do niej ludzi - a nie usprawiedliwia spoznienia tym ze sa korki. Korki sa k. codziennie w tych samych miejscah, tak trudno dostosowac rozklad ? Przy okazji, na przystankach jest informaja ze rozklad ma tolerancje 0-4 minut. A mieszkam przy przystanku gdzie jezdzi moze z 6 autobusow dziennie, i widze jak kierowy bez zadnego stresu przyjezdzaja 5-10 min wczesniej, zeby potem stanac na krancowce i pogadac z kumplem z innej trasy. I widze potem ludzi ktorzy czekaj na autobus, ktory powinien byc za 5 minut, a byl 5 min temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:50 > wystarczy, zrobilem wreszcie prawko i kupilem auto, wole wydac 400 zl na benzyn > e co miesiac i miec pewnosc ze dojade tam gdzie chce na ktora chce, Pod warunkiem, ze nie utkniesz w korku. > Kolejnosc jest taka, ze najpierw sie porzadkuje komunikacje miejska, a potem za checa do niej ludzi Nie. To jest kwestia równoległych działań - zniechęcania do samochodu i zachęcania do innych form transportu. - a nie usprawiedliwia spoznienia tym ze sa korki. Korki sa > k. codziennie w tych samych miejscah, tak trudno dostosowac rozklad ? Owszem, trudno, bo każdego dnia są inne. Tak czy inaczej - jeśli są korki, to należy przyjąć takie rozwiązanie, żeby nie wpływały one na transport zbiorowy, a nie cokolwiek usprawiedliwiać. > A mieszkam przy przystanku gdzie jezdzi moze z 6 autobusow dziennie, i widze j > ak kierowy bez zadnego stresu przyjezdzaja 5-10 min wczesniej, Konkretnie - gdzie niby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teoś Re: buspasy IP: *.12.rev.vline.pl 31.01.10, 10:29 myślę ze to okolice trasy autobusów 6 i 97, w każdym bądź razie na obu tych liniach kierowcy zachowują się tak jak to opisano. Cholera człowieka trafia jak przychodzi 5 minut wcześniej i widzi tylko tył odjeżdżającego autobusu... a następny za 40 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: buspasy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.10, 05:17 Nie chrzań, wiele lat funkcjonowało to dobrze choć akurat w Łodzi samochodów wcale nie było dużo mniej. Miałam samochód i wolałam jechać do pracy autobusem, bo było wygodniej i z migawką na wszystkie linie taniej. Mało z tego, na 20 osób z mojej firmy tak samo robiło 15 osób. Skończyło się jak poległa punktualność MPK, teraz MUSZĘ samochodem, i moi koledzy MUSZĄ, bo inaczej nigdzie się nie dostaniemy na czas. Jak widzisz źle celujesz, co jest skutkiem a co przyczyną. To tłumy na drogach są skutkiem złej obsługi pasażerów, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: buspasy IP: 78.8.192.* 30.01.10, 09:52 MPK działało dobrze w okolicach 2002 roku - wtedy było dużo mniej samochodów w Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:46 > Nie chrzań, wiele lat funkcjonowało to dobrze choć akurat w Łodzi samochodów > wcale nie było dużo mniej. Było. > Jak widzisz źle celujesz, co jest skutkiem a co przyczyną. Jakiś jednak jest powód tego, że nie możemy się doczekać priorytetu dla transportu publicznego, a tam, gdzie jest on dany - jego wyegzekwowania (por. Narutowicza - Zielona). Jakoś przykład Twojej firmy zupełnie mnie nie przekonuje, bo wokół pełno wszelkiej maści dorobkiewiczów, którzy uskładali na AUTO i nie wyobrażają sobie, że można poruszać się czymkolwiek innym. A miasto tylko dobija transport publiczny swoimi prosamochodowymi działaniami. I promowanie samochodu, jako najlepszego rozwiązania na transport w mieście to nie jest sprawa ostatnich trzech, czy pięciu lat, tylko sięga co najmniej środkowego Gierka, a od początku lat 90 to już poszło w Łodzi na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: buspasy IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 05:40 Punktualne i sprawne MPK skończyło się kilka lat temu. Mniej więcej od drugiej kadencji Pana Czapki MPK schodzi na psy. Kiedys nie było buspasów, a samochodów było niewiele mniej i mimo to MPK było punktualne i w miarę czyste, bo było stosunkowo duzo nowych pojazdów. Teraz te autobusy sa juz zdezelowane a nowych brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: buspasy IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 07:50 koles to przerabialismy jakies 25-30 lat temu prywatnych samochodow bylo jak na lekarstwo za to tramwaje obwieszone jak winogrona a autobus nie ruszyl dokad nie zamknal drzwi czyli polowa pasazerow dalej stala i czekala na kolejny autobus. Tramwaje maja swoje torowiska i co... jezdza punktualnie? Gdyby nie te prywatne samochody to ludziom zostalyby tylko piesze wycieczki do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : no i co z tego ze maja swoje torowiska? IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:12 15 ma na politechniki, paderewskiego, rzgowskiej swoje torowiska, ale wystarczy ze jakis tuman nieprawidlowo zaparkuje na gdanskiej "ten swoj prywatny samochod" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:37 > Tramwaje maja swoje torowiska i co... jezdza punktualnie? 1. Linii poruszających się w całości po wydzielonych torach nie ma wiele (8, 10, 14 i na siłę - 11, 16). Pozostałe utykają w korkach samochodowych nawet na kilkadziesiąt minut, częstokroć wskutek nieprzestrzegania przepisów przez kierowców 2. Obecnie źródłem największych opóźnień nawet przy torowiskach wydzielonych są: - sygnalizacja świetlna i organizacja ruchu dyskryminująca tramwaj względem samochodu - wypadki (w tym z udziałem samochodów) i awarie połączone ze złym stanem sieci (mało zjazdów awaryjnych, brak możliwości jazdy po torze niewłaściwym, brak pętli awaryjnych) - nadmierny tłok spowodowany cięciami (wydłuża czas wymiany pasażerów na przystankach) > prywatnych samochodow bylo jak na lekarstwo za to tramwaje obwieszone jak > winogrona Nie ma znaczenia ile jest samochodów. Znaczenie ma to jak i gdzie są używane. W Szwajcarii (dość zamożny kraj, jak się zdaje) każdy ma samochód, tramwaje jeżdżą w najlepsze, korków nie ma, winogron nie ma, do centrów samochodem nie wjedziesz, miasta funkcjonują sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: *.retsat1.com.pl 29.01.10, 19:58 polecam też poobserwowanie linii 76 - po 16 z Teofilowa nie kursują chyba standardowo 2 kursy ujęte w rozkładzie (było tak dziś i bodajże w środę), rano zaś często nie przyjeżdża jeden z autobusów którym można dojechać na 8 z Retkinii na Teofilów (m.in. dziś kurs o 7:27 z przystanku Retkińska/Wyszyńskiego). Następnie przyjeżdża krótki autobus i tego co się dzieje w środku nie da się kulturalnie na forum opisać. Do tego dzisiaj tym autobusem kolejnym (o 7:37 z ww. przystanku) był tak jak wczoraj o tej godzinie wóz o numerze bocznym 2535, który dziś śmierdział dokładnie tym samym żulem co dzień wcześniej. O ile wczoraj można by to zgonić na pech, to utrzymujący się ten sam bukiet smrodu dzień później świadczy już tylko o podejściu MPK do zagadnienia czystości pojazdów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazero Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:35 ta... precz z bogaczami, pozabierac im autka , niech jezdza autobusami i tramwajami , niech zyje proletariacka Łódż !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 78.8.192.* 29.01.10, 22:44 Biedacy z tych Monachijczyków... No przynajmniej według Twoich kryteriów... Odpowiedz Link Zgłoś
ebiznes24eu najprościej zwalić na korki a wystarczy 29.01.10, 21:55 zobaczyć że takie megalopolis jak Sao Paulo rozwiązało ten problem i komunikacja miejska działa tam idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:57 21.01 miałam dojechać do Nowosolnej do dentysty na 18. Wsiadłam w 87, które o dziwo przyjechało punktualnie (normalnie spóźnia się z 10-15 minut lub nie przyjeżdża wcale...)a potem przesiadłam się w 64, żeby nie marznąć i wysiadłam przed Janosika. 53 miało być o 17.35. Zdążyłabym bez problemu. Oczywiście nie przyjechało. Zadzwoniłam do lekarki, że się spóźnię. Następne 53 miało być o 18.03. Też nie przyjechało. Ostatecznie wezwałam na przystanek taksówkę i zabrałam dziewczynkę ponad 10 lat i młodego mężczyznę. Wysiedli po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.toya.net.pl 29.01.10, 22:01 >Następne 53 miało być o 18.03. Też nie przyjechało. Ostatecznie >wezwałam na przystanek taksówkę i > zabrałam dziewczynkę ponad 10 lat i młodego mężczyznę A wcześniej oczywiście zadzwoniłaś do MPK z pytaniem gdzie jest autobus, prawda? Oni są tam po to by udzielać takich informacji. (O ile uda się tam dodzwonić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 08:12 Nie da się dodzwonić do mpk. O 18 wszystkie linie zajęte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedługo z autem:) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.147.107.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 09:30 Ależ po 18 to wykluczone. o 16 dział "skarg i wniosków" kończy pracę i można tylko pozostawić wiadomość na sekretarce, co z resztą czynię w poczuciu pasażerskiej bezsilności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyczliwy Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.10, 21:49 A następnego dnia nikt tego nie odsłuchuje, tylko pewnie czyszczą pamięć dla nowych skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje 29.01.10, 22:52 Dzis wracalam do pracy GODZINE mimo ze samochodem zajmuje mi to w szczycie max.20 minut. Nienawidze MPK Odpowiedz Link Zgłoś
petruszek Osrzegam MPK 29.01.10, 22:53 Sprawa skończy się w sądzie. Jak rozumiem kupując tak zwaną migawkę zawieram umowę z MPK. Chyba się nie mylę? Kupuję określoną usługę. Tak? Więć po pierwsze: Dlczego linia 51A nigdy nie jest na czas zgodny z rozładem jazdy? Dlaczego Linia 51 (bez A) także jeździ sobie, jak chce? NIgdy zgodnie z rozkładm jazdy... Po drugie: Co za debil ustalił trasy linii 51A i 51? Czy obie linie nie powinny obsługiwać tej samej trasy w centrum miasta? Tym bardziej, że nie ma tygodnia żeby kierowcy, trasy się nie pomyliły. 51A zaiast jechać Kilińskiego jedzie Narutowicza... Albo, dlaczego kieowca pyta się pasażerów jaką trasą ma jechać i na którym przystanku ma się zatrzymać? Reasumując, nie mam zamiaru kupować biletów miesięcznych ani tym bardziej tych tak zwanych półgodzinnych. Ani rozkład jazdy, ani czasy przejazdów nie są przestrzegane zatem nie ma zamiaru płacić za wadliwą usługę. Co więcej, za każdym razem kiedy zostanę pozbawiony premii za spóźnienia do pracy spowodowane przez MPK będę się domagał zadośćuczynienia ze strony MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Osrzegam MPK IP: 78.8.192.* 29.01.10, 22:57 Nie kupisz - i tak zapłacisz, chyba ze nie płacisz podatków... Dlatego po za MPK napisz do urzędników odpowiedzialnych za działanie komunikacji publicznej w Łodzi oraz do bezRadnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptus Re: Osrzegam MPK IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.10, 00:02 Ja kupuję ulgową mimo, że od kilku lat mi nie przysługuję. Jak do tej pory to się sprawdza widać młodo wyglądam :) Obiecałem sobie, że jak przez 1 miesiąc na linii, z której codziennie korzystam wszystko przyjedzie punktualnie zacznę kupować normalną. Mija trzeci rok i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Osrzegam MPK IP: *.opera-mini.net 31.01.10, 16:13 Gość portalu: raptus napisał(a): > Ja kupuję ulgową mimo, że od kilku lat mi nie przysługuję. Jak do tej pory to > się sprawdza widać młodo wyglądam :) > Obiecałem sobie, że jak przez 1 miesiąc na linii, z której codziennie korzystam > wszystko przyjedzie punktualnie zacznę kupować normalną. > Mija trzeci rok i nic... No coz, pogratulowac ci w jaki poetycki sposob usprawiedliwiasz kradziez. To czeste wsrod katolikow, dobrze trafilem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Re: Osrzegam MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.10, 01:39 Popieram! Jazda 51 i 51a to koszmar. 51a nie przyjezdza (albo przyjezdza o 5min za wczesniej, bo pozniej i tak gubi to przyspieszenie), a 51 jezdzi jak chce.. Ile razy sie spoznilem, bo nie mam innego polaczenia do centrum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Osrzegam MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:29 > Sprawa skończy się w sądzie. Tak. W MPK zapewne już drżą na myśl o ostrzeżeniu rzuconym gdzieś na forum wśród 50 innych komentarzy. > Jak rozumiem kupując tak zwaną migawkę zawieram umowę z MPK. Źle rozumiesz. Hint: sprawdź sobie od kogo kupujesz migawkę. > Co za debil ustalił trasy linii 51A i 51? Któryś z ZDiT, może się przyzna. > Reasumując, nie mam zamiaru kupować biletów miesięcznych ani tym > bardziej tych tak zwanych półgodzinnych. Ani rozkład jazdy, ani > czasy przejazdów nie są przestrzegane zatem nie ma zamiaru płacić za > wadliwą usługę. To skoro nie masz zamiaru płacić, to nie korzystaj z usług. W przeciwnym wypadku jest to kradzież jak każda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedługo z autem:) Re: Osrzegam MPK IP: *.147.107.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 09:35 Tym bardziej, że nie ma > tygodnia żeby kierowcy, trasy się nie pomyliły. 51A zaiast jechać > Kilińskiego jedzie Narutowicza... Albo, dlaczego kieowca pyta się > pasażerów jaką trasą ma jechać i na którym przystanku ma się > zatrzymać? Tak, to zjawisko jest zadziwiające, w tym tygodniu spotkałam się z nim w autobusie linii Z12. Też kierowca zastanawiał się jaką trasą ma jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry to sa specjalne uslugi dla tych 30.01.10, 00:16 co tesknia za komuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: to sa specjalne uslugi dla tych IP: 78.8.192.* 30.01.10, 09:55 Czyli chcesz powiedzieć, że odwołany prezydent próbował wprowadzić drugą komunę? Przecież niektórzy twierdzili, że jest antykomunistą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o-o Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:50 przystanek na zdjęciu wygląda całkiem jak jakieś zapadłe przedmieście, a tu Piotrkowska na tablicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 00:52 Autobusy linii 59 wypadają z trsay notorycznie, bez względu na to czy jest mróz czy upał. Tragiczna sytuacja jest także z linią 96 - brak dwóch lub trzech pod rząd do norma. A wszytsko to dzieje się przede wszytskim w godzinach porannych - gdy ludzie chcą dojechać do pracy i szkoły. PORA NA GRUNTOWNE PORZĄDKI W MPK!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 00:54 Zgadzam się linia 59 to chyba najgorsza linia w Łodzi. Wypadające z trasy autobusy tej lini to przykra norma. Z linią 96 nie jest lepiej!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.ds10.univ.gda.pl 30.01.10, 01:13 i tak coraz bardziej ekologicznie...więcej osób ma motywacje by robić prawko i kupić samochód... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 00:56 Tak zgadzam sie całkowicie!!!!! Z Radogoszcza Wschodu w godzinach porannych ( gł. pomiędzy 7.00 a 8.00 rano) nie można się normalnie wydosta środkami MPK. Linia 59 nie kursuje zgodnie z rozkładem bez względu na porę roku!!!!! MASAKRA!!!! ZMIANY W MPK są KONIECZNE!!!!!! Ludzie piszcie swoje opinie o tym jak MPK olewa pasażerów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:25 > Autobusy linii 59 wypadają z trsay notorycznie, bez względu na to > czy jest mróz czy upał. Tragiczna sytuacja jest także z linią 96 Hint: obie linie kursują ul. Zachodnią A wszytsko to dzieje się > przede wszytskim w godzinach porannych - gdy ludzie chcą dojechać do > pracy i szkoły. Tak. Też uważam, że korki na drogach powinny tworzyć się około godziny 2 w nocy - wtedy by nikomu nie przeszkadzały. > PORA NA GRUNTOWNE PORZĄDKI W MPK!!!!!!!!!! I co, jak będą porządki w MPK, to nagle na jezdniach pojawią się pasy dla autobusów, czy samochody znikną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwa Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 21:14 Panie Życzliwy autobusy "wypadają z trasy" nie przez korki!!!! Przez korki mogą być opóźnienia...., a nie fizyczny brak autobusu na trasie. Rozumie Pan różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 23:12 A może mi pani, droga pani, wyjaśnić, bo ja nieobyty, w jaki sposób odróżnia pani autobus spóźniony o 30 minut od braku dwu autobusów przy trzecim będącym w miarę punktualnie? > Rozumie Pan różnicę? Niespecjalnie, bo przy opóźnieniach rzędu kilkudziesięciu minut, to nawet przy wszystkich autobusach obecnych na trasie i tak część kursów nie zostanie zrealizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwa Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 31.01.10, 11:06 drogi Panie a co Pan powie na to, że kierowcy sami się przyznają, że część autobusów wogóle nie wyjeżdża na trasę!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 15:06 Droga pani, kierowcy to związkowcy. A związki mają na pieńku z kierownictwem MPK i wszelkie kretyńskie plotki są im na rękę. Nic więc dziwnego, że je sieją na prawo i lewo. Już niejeden wyskakiwał tu na forum z jakimiś "rewelacjami" zasłyszanymi od kierowcy/mechanika/innego "pewnego" źródła i okazywało się, że to zwykłe bujdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyczliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.10, 21:41 Łaskawco to nie plotki. MPK brakuje sprawnych autobusów do obsługi linii. Spytaj się kogoś z nadzoru ruchu, to ci też przyzna, że już nie mają czego wypuszczać w razie awarii i żeby się ich nie czepiać bo nie są w stanie niczego z tym zrobić. Poza tym wyjaśnij mi jak to się dzieje, że kursów brakuje w regularnych odstępach? Tylko te kursy stoją w korku, czy może nie przyjeżdżają bo nigdy nie wyjechały z zajezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.10, 23:40 > Łaskawco to nie plotki. Łaskawco - nie mam powodu dla którego miałbym Ci wierzyć. Spytaj > się kogoś z nadzoru ruchu, to ci też przyzna, że już nie mają czego wypuszczać w > razie awarii i żeby się ich nie czepiać bo nie są w stanie niczego z tym zrobić Gdyby tak było, to w różnych punktach miasta nie stałyby tzw. rezerwy. A stoją. Owszem, wiem, że zdarza się, że w przypadku, jak się nagle posypie więcej, albo gdzieś padnie tramwaj i trzeba więcej zastępczych, to autobusy są ściągane z innych linii. Ale to zdecydowanie zbyt daleko do armagedonu w stylu "5 autobusów pod rząd nie wyjechało z zajezdni". Za to jak staniesz przy kabinie, to czasem można usłyszeć, jak kierowcy 57 licytują się na spóźnienia - 46 minut, 50 minut, 80 minut... No i jakoś dziwi mnie też dlaczego taka epidemia awarii miałaby występować w przypadku autobusów, a w przypadku tramwajów już nie. > Poza tym wyjaśnij mi jak to się dzieje, że kursów brakuje w regularnych > odstępach? W regularnych odstępach, czyli? A Ty wyjaśnij mi, czemu dziwnym zbiegiem okoliczności najczęściej wymieniane są te linie, które wielokrotnie utykają w potężnych korkach, czyli 57, 96, 59, 83, 76, 78. I bądź jeszcze łaskaw wyjaśnić jakim cudem ma być zrealizowany kurs, skoro autobus dwa przystanki jedzie przez 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwa MPK największy WSTYD Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.02.10, 19:47 Panie Życzliwy? czy pan jest pasażerem MPK tego łódzkiego MPK? Chyba nie...więc nie wypowiadaj się Pan o rzeczach, które Pana nie dotyczą. ps. A może Pan jest zatrzymanym prezesem MPK lub jego pociotkiem...i stąd taki obronny nurt Panie Życzliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: MPK największy WSTYD Łodzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.10, 21:48 Gość portalu: Życzliwa napisał(a): > Panie Życzliwy? czy pan jest pasażerem MPK tego łódzkiego MPK? Tak, a czemu Pani pyta? Bo muszę przyznać, że tok pani rozumowania jest dla mnie dość absurdalny - jak ktoś jest pasażerem MPK to nie dociera do niego, że są na tym świecie korki, czy jak ktoś jest pasażerem MPK to dostaje wścieklizny i otumanienia? Nigdzie nawet nie zanegowałem tego, co "pasażer MPK" jest w stanie doświadczyć z autopsji - czyli tego, że ileśtam pojazdów nie dociera na czas na przystanek. Bo owszem, od czasu do czasu coś nie dociera. Neguję tylko domniemanie, że niezrealizowane na czas kursy to skutek wyłącznie/w większości niewyjechania taboru z zajezdni - bo to jest wierutna bzdura. > Chyba nie...więc nie wypowiadaj się Pan o rzeczach, które Pana nie > dotyczą. Będę się wypowiadał o takich rzeczach, o których mam ochotę i nie ucz mnie Pani co mam myśleć i mówić. > ps. A może Pan jest zatrzymanym prezesem MPK Żeby tylko - dwoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mon Linia 98 to dopiero hicior! IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 30.01.10, 22:05 Wg rozkładu - rano po 10-15 minut między jednym a drugim autobusem. W praktyce - ok. 30, ręce opadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piou Rozkłady jazdy to fikcja IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 01:00 O tym, że rozkłady jazdy to fikcja mówią sami kierowcy... MPK to największa żenada Łodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allison Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.net-partner.pl 30.01.10, 01:01 na tę samą przypadłość cierpi linia 64 którą poruszam się regularnie. ale kiedy jest -20 stopni a ten ciul nie przyjeżdża w niedzielę wieczorem (19:50) i ja stoję na przystanku na takim mrozie 30 minut, to mnie krew zalewa. wczoraj próbowałam dostać się z widzewa 10 lub 8 do galerii i ni dudu. autobusy też amba wcięła. łaskawa 10 przyjechała po 30 minutach i też nijak mając sięvdo rozkładu. Miałam wsiąść w 10 o 18:53 a w rezultacie w galerii znalazłam się o 19:30! w ramach bojkotu nie kasuję biletów i mam to gdzieś. niech ślą na mnie komorników, helikoptery i cba. ja to również mam w gdzieś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madou Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.retsat1.com.pl 30.01.10, 01:05 W przypadku tramwajów 12-ki też często nie ma. Wczoraj nie było jej przez pół godziny. Poszłam pieszo. A na odcinku Gdańska - Zielona wlecze się jak żółw, nie obrażając stworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:23 > W przypadku tramwajów 12-ki też często nie ma. Wczoraj nie było jej > przez pół godziny. Pewnie jakiś as kierownicy zaparkował na torowisku. > A na odcinku Gdańska - Zielona > wlecze się jak żółw, nie obrażając stworzenia. Pytanie pomocnicze - wlecze się tak hobbystycznie, czy może jednak dlatego, że kilkunastu przedstawicieli szlachty w swych pięknych maszynach łamie zakazy wjazdu i blokuje ruch a policja ma to z tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allison Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.net-partner.pl 30.01.10, 01:09 i pytam jakie korki do jasnej k.? jakie korki uniemożliwiają tramwajom linii 8 i 10 dojechanie na róg piłsudskiego i niciarnianej w czwartek przed godziną 19? jakie, skoro na trasie tramwaje nie stoją w żadnych korkach, bo mają wydzielony pas!!! a dzwonić do skarg i wniosków sobie można. szczególnie w niedzielę wieczorem. albo w jakikolwiek dzień wieczorem. dzwoniłam niejednokrotnie, nawet w dzień. nikt nie odbiera. sekretarki nie ma. można sobie podzwonić... jajami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:21 > i pytam jakie korki do jasnej k.? jakie korki uniemożliwiają tramwajom linii 8 > i 10 dojechanie na róg Piłsudskiego i Niciarnianej w czwartek przed godziną > 19? Zapewne te korki, które powoduje sygnalizacja ustawiona pod kierowców samochodów na skrzyżowaniach Włókniarzy/Mickiewicza, Piłsudskiego/Sienkiewicza, Piłsudskiego/Kilińskiego, Piłsudskiego/Śmigłego-Rydza, kretyńska sygnalizacja DLA TRAMWAJU na przejściu dla pieszych przy przystanku przy ul. Sarniej oraz przystanek pod Centralem zwężony swego czasu po to, żeby zrobić dodatkowy pas ruchu dla samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPK Łódź Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 09:13 Czytając Pani/Pana posty zastanawiam się nad jednym - kim jesteś człowieku, że bronisz tej tzw. "komunikacji miejskiej" ? jak wytłumaczysz, że linia "11" mająca wydzielone torowisko i nowoczesne tramwaje nie raczy sie pojawić na krańcówce IKEA i odjechać o godz. 7.16 ? Dla porównania "46" mająca starsze tramwaje i jadąca przez zatłoczoną Gdańską takiego problemu nie ma ! Jest PUNKTUALNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokom S.A. Ale co konkretnie chcesz osiagnac IP: *.opera-mini.net 02.02.10, 01:13 podpisujac sie nazwa firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królowa Anglii Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:36 A ja zastanawiam się nad drugim - czy pt. łodzianie to naprawdę takie tępaki, że jedyne co są w stanie wykrzesać ze swojej łepetyny, to "yyy autobus mi nie przyjechał, zwolnić prezesa MPK i pobić cyklistów" No i jeszcze to zacięcie detektywistyczne - co za różnica kim kto jest? jak > wytłumaczysz, że linia "11" mająca wydzielone torowisko i nowoczesne > tramwaje nie raczy sie pojawić na krańcówce IKEA i odjechać o godz. > 7.16 ? Ja np. wytłumaczę to tym, że ćwierćinteligenci z zarządu debili i tumanów tak ustawili sygnalizację świetlną na trasie 11, że tramwaje się spóźniają, a 46 jeszcze szczęśliwie na swojej trasie unika "inteligentnych" sygnalizacji. Pozwolę sobie także zauważyć, iż może o o 7.16 46 się pojawia, ale za to nie pojawia się o innych godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:56 > A ja zastanawiam się nad drugim - czy pt. łodzianie to naprawdę takie > tępaki, że jedyne co są w stanie wykrzesać ze swojej łepetyny, to "yyy > autobus mi nie przyjechał, zwolnić prezesa MPK i pobić cyklistów" Jeśli nie przyjedzie jeden autobus i jest to zdarzenie incydentalne, to nie powiedza nic, ale jeśli to powtarza się codziennie i na wielu liniach, to znaczy, że coś jest nie tak. Tym bardziej, że pamiętają iż zanim pojawił się obecny (chyba jeszcze) prezes, to komunikacja funkcjonowała zupełnie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Kazio Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 16:45 Super. Czyli skoro w XIX wieku, a więc przed prezesem Wąsowiczem, jeździło się głównie dorożkami, a teraz jeździ się autobusami, to znaczy, że Wąsowicz wymyślił autobusy. Tym bardziej, że pamiętają iż zanim pojawił się > obecny (chyba jeszcze) prezes, Szkoda, że jakoś gdy dochodzi do kwestii czasów prezesa Dziwisza i do budżetu, jaki radni poświęcają na komunikację miejską, jak również do wspomnianych tu już buspasów, to nagle zbiorowa amnezja dopada tych doskonale pamiętających wszystko Łodzian. > to komunikacja funkcjonowała zupełnie inaczej... No rzeczywiście. Jeździło się wyjącymi ikarusami zapchanymi po (poważnie oblodzony) sufit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 78.8.192.* 02.02.10, 17:26 > Super. Czyli skoro w XIX wieku, a więc przed prezesem Wąsowiczem, > jeździło się głównie dorożkami, a teraz jeździ się autobusami, to > znaczy, że Wąsowicz wymyślił autobusy. Nie ma to jak bujna wyobraźnia... Czyli prezes Wąsowicz przejął spółke w XIXw wg Ciebie i przez cały XX wiek wymyślał autobusy.. Fajnie - Genialne wprost. Rozmawiamy o okresie 2000-2003 - Tu jeździły autobusy punktualnie - czyli się da. > Szkoda, że jakoś gdy dochodzi do kwestii czasów prezesa Dziwisza i > do budżetu, jaki radni poświęcają na komunikację miejską, jak > również do wspomnianych tu już buspasów, to nagle zbiorowa amnezja > dopada tych doskonale pamiętających wszystko Łodzian. Może którychś z Łodzian dopada, ale nie wszystkich. Tylko co to ma do kwestii - można, a nie można? > > to komunikacja funkcjonowała zupełnie inaczej... > > No rzeczywiście. Jeździło się wyjącymi ikarusami zapchanymi po (poważnie > oblodzony) sufit. Teraz również tak jeździsz na wielu trasach, tyle, że rzadko ikarusem, tylko kursującym żadziej nowym autobusem, w stanie często nie lepszym niż obecne ikarusy. Dodatkowo niektóre kursy nie docierają na miejsce. Więc o czym piszemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Kazio Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 22:00 > Nie ma to jak bujna wyobraźnia... Czyli prezes Wąsowicz przejął spółke > w XIXw wg Ciebie i przez cały XX wiek wymyślał autobusy.. Fajnie - > Genialne wprost. No już się tak nie chwal, że genialne - bo to Ty wymyśliłeś. > Rozmawiamy o okresie 2000-2003 - Tu jeździły autobusy > punktualnie - czyli się da. Dzisiaj też się da. Wystarczy, że ruch na drogach i jego organizacja będzie taki jak w 2000, podobnie jak stawki dla MPK za kursowanie. > Może którychś z Łodzian dopada, ale nie wszystkich. Tylko co to ma do > kwestii - można, a nie można? To ma to do kwestii, że porównywanie nieporównywalnego to domena zakompleksionych kretynów. > Teraz również tak jeździsz na wielu trasach, Doprawdy? Na których? Podaj mi numer linii i godzinę kursu ostatniego autobusu do którego się fizycznie nie zmieściłeś z powodu tłoku i takiego, na ścianach i suficie którego mimo tłoku - zalegała warstwa lodu. > tyle, że rzadko ikarusem, No właśnie. Mała różnica. > tylko kursującym rzadziej To, że kursuje rzadziej jest skutkiem cięć rozkładu przez miasto; nie ma najmniejszego związku z MPK. > nowym autobusem, w stanie często nie lepszym niż obecne ikarusy. Tak, jasne, a świnie latają. Jakoś nie spotkałem solarisa czy mercedesa z cieknącym przegubem, lodem na suficie, spalinami lecącymi do środka, klekoczącymi szybami, cerowanymi siedzeniami itp. A takie obrazki pamiętam z czasów podróżowania ikarusami, że nie wspomnę o tym, jak swego czasu jechałem ikarusem, którego koło wpadło do środka pojazdu. > Więc o czym piszemy? No właśnie też się zastanawiam co za brednie Ty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 78.8.192.* 02.02.10, 22:36 > > Rozmawiamy o okresie 2000-2003 - Tu jeździły autobusy > > punktualnie - czyli się da. > > Dzisiaj też się da. Wystarczy, że ruch na drogach i jego organizacja > będzie tak i jak w 2000, podobnie jak stawki dla MPK za kursowanie. Czyli widzisz - skoro można, należy właśnie zastanowic się ile to będzie kosztować, a nie twierdzić "Nie da się", albo wymyslac historię z XIX wieku. > To ma to do kwestii, że porównywanie nieporównywalnego to domena > zakompleksionych kretynów. I po co wyzwiska? No ale widać inaczej rozmawiać nie potrafisz, no trudno... > Doprawdy? Na których? Podaj mi numer linii i godzinę kursu > ostatniego autobusu do którego się fizycznie nie zmieściłeś z > powodu tłoku i takiego, na ścianach i suficie którego mimo tłoku > - zalegała warstwa lodu. O suficie i lodzie to Ty pisałeś, a do autobusu, choćby miesiąc temu 96 nie dało się wejść, trzeba było czekac na kolejny, tydzień temu ten sam problem z tramwajem (akurat 16) Mogłem pojechać dopiero 11, ale tez ledwo się zmieściłem. Teraz korzystam mniej z MPK, więc rzadziej mnie to spotykają te problemy, aczkolwiek chętnie znów bym intensywniej jeżdził, ale przy tym jak nie przyjeżdżają kolejne autobusy czy tramwaje - nie da się korzystać więcej... A mimo tak rzadkiego korzystania - mogę podac 2 przyklady z ostatniego miesiąca, gdzie nie szło się zmieścić do pojazdu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumna niełodzianka Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:42 Dobrze, że za kilka miesięcy już mnie w tym parszywym mieście nie będzie i nie muszę się przejmować tymi wszystkimi "obietnicami". Stracone 5 lat studiów pod względem poruszania się po Łodzi zgniłym MPK i oglądania przebrzydłych widoków. Dzięki pobycie tutaj pokochałam moje (mniejsze) nieporównywalnie piękniejsze miasto ze sprawną komunikacją. Łódź jest niestety zbyt duża, zbyt brzydka, a tutejsza komunikacja miejska to porażka. Nienawidzę Łodzi i dziwię się temu, że ktoś może mieszkać tutaj na stałe. Szkoda nerwów. Po obronie moja noga więcej tutaj nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 77.223.239.* 30.01.10, 16:45 nienawidzisz ale cię wykształciła choć z kulturą u ciebie na bakier i powiem ci my też się bardzo cieszymy że cię nie będzie tutaj i wracaj do swojej pipidówki,szkoda że tam nie mogłaś jakoś ukończyć studiów tylko musiałaś w tej wstrętnej Łodzi,wyjeżdżaj jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumna niełodzianka Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:46 Trudno tutaj nie wspomnieć o przecudownych nowoczesnych drogich tramwajach linii 11. Mało tego, żę ruch na tej trasie miał być usprawniony, a tramwaje nie jeżdzą według rozkładu, to w dodatku nawet takie NOWE cuda niskopodłogowe się psują :/ Paradoks. Dodam jeszcze, że przesiadłam się na ten tramwaj z autobusu 57 z wiadomych względów. Nienawidzę MPK i nienawidzę Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumna niełodzianka Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:52 Jak można w tym mieście mieszkać na stałe?J estem tutaj piąty rok, na szczęście ostatni i po obronie pracy mag. moja noga z pewnością więcej tutaj nie postanie. Łódź to najbrzydsze miasto w Polsce z najgorszą komunikacją. W dodatku zbyt duże. I nic tej wielkości i brzydoty nie rekompensuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.warszawa.mm.pl 30.01.10, 10:36 O Boże kobieto trzy posty o tym samym. Powiedziałaś wszystko w pierwszym ale strasznie się nastroszyłaś i naprodukowałas śmiecia. Nprawdę nie ma problemu możesz wyjeżdżać nawet przed obroną ale nie muszisz wszystkim naubliżać. Skoro tak bardzo masz dosyc to po prostu jedź i daj innym spokój. Przecież absolutnie nie musisz sie tym przejmować jesteś tymczasowo wiec po co cały ten twój stres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 13:35 po prostu mi zazdrościsz hehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 21:43 dumna niełodzianko, takich jak ty tu nie potrzebujemy. Cieszę się, że w końcu opuścisz nasze piękne miasto i mam nadzieję że na zawsze. Zastanawiam się po co w ogóle tu przyjeżdżałaś - ty nie chciałaś, my cię tu nie chcieliśmy, więc po co było się obustronnie męczyć??? To chyba, że byłaś zbyt tępa żeby dostać się na studia do innego miasta. Ale w takim wypadku powinnaś okazać wdzięczność Łodzi, że przygarnęła i wyedukowała takiego prostaka jak ty, a przynajmniej honorowo nie zabierać głosu. Twojej brzydoty i głupoty również niestety nic nie rekompensuje. Pozdrawiam i powodzenia na nowej drodze życia. Byle jak najdalej stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stef Łodzianie nie tolerujcie oszustw MPK IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 07:27 Łodzianie!!! Rozkłady jazdy to fikcja - MPK oszukuje Łodzian! Ludzie nie przetuptujcie na przystankach z nogi na nogę, przeklinając pod nosem - protestujcie, zgłaszajcie sprawy do mediów, do władz, nie bądźcie BIERNI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.net-partner.pl 30.01.10, 09:13 Brakuje autobusów i tramwajów, bo MPK sprzedaje każdemu, kto chce kupić (choćby na złom), żeby było na kaucję dla prezesów Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Na szczesiecie nasz juz były prezydent, 30.01.10, 11:12 chciał zrobić z MPK firmę rentowna. Niestety nikomu na świecie się to nie udało, bo transport miejski z założenia jest nie rentowny... No i teraz mamy tego skutek. Brakuje kierowców i motorniczych i to jest główny powód zamieszania. Zanim nastał Kropa to MPK funkcjonowało całkiem nieźle. Dało się spokojnie wszędzie dojechać na czas. Mam nadzieje, że kolejny prezydent tego miasta zrozumie, że do transportu miejskiego trzeba dopłacać. Aha gdyby ceny biletów spadły więcej ludzi by je kasowało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Na szczesiecie nasz juz były prezydent, IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:15 Tak, ale bylo bardzo zadluzone. Jeszcze rok, dwa i by to wszystko pie...elo tak, ze teraz zamiast MPK wozilby nas bursiak albo inne scierwo od hipermarketobusow > Niestety nikomu na świecie się to nie udało > , bo transport miejski z założenia jest nie rentowny.. Oho, kolejny ekspert. Oczywiscie nie dociera do ciebie, ze MPK czerpalo tez zyski z remontow wagonow i torowisk w innych miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : niebywale, straszny pan w czapce odwolany IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:15 i nic sie nie zmienilo? jonski mnie oszukal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEPTEMBER Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 14:35 To zasługa seperbiznesmena z Krakowa Krzysztofa W. Prezesa MPK od 2003 r. i zarazem kolesie niesławnej pamięci Pana ex-prezydenta Jerzego K. Ten wybitny menedżer miał pewnego dnia autorski pomysł, aby rozwalić łódzkie zakłady remontujące tabor MPK i od tego czasu wszelkie poważniejsze naprawy odbywają się gdzie .... w Krakowie. To prawdziwie tęga głowa, szkoda, że został zatrzymany w areszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 23:19 > Jerzego K. Ten wybitny menedżer miał pewnego dnia autorski pomysł, > aby rozwalić łódzkie zakłady remontujące tabor MPK i od tego czasu > wszelkie poważniejsze naprawy odbywają się gdzie .... w Krakowie. Bredzisz jak potłuczony. Akurat za czasów Wąsowicza MPK nie tylko remontowało nasze tramwaje, ale i wykonywało usługowo remonty tramwajów m. in. dla GOPu, że o zmontowaniu w Łodzi prototypu tramwaju solarisa nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 195.69.82.* 31.01.10, 16:05 > i od tego czasu > wszelkie poważniejsze naprawy odbywają się gdzie .... w Krakowie. No, teraz to juz przeszedles samego siebie. Chetnie wyslucham twoich opinii na DOWOLNY temat, bo wyglada na to, ze ubaw moze byc przedni. Odpowiedz Link Zgłoś