Dodaj do ulubionych

MPK kiepsko wozi i nieźle integruje

IP: *.147.109.28.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.10, 19:20
ŻENADA.....i mam na myśli poziom tego "artykułu"
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: 78.8.192.* 29.01.10, 19:29
      Żenada to jakość usług MPK, która od kilku lat jest coraz gorsza...
      • Gość: : Re: MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:10
        Zenada to twoje wypowiedzi na dowolny temat, doprawdy nie rozumiem jak to mozliwe ze mamy na swiecie takich specjalistow od wszystkiego i nie latamy jeszcze z predkoscia warp 9
    • Gość: załamana... MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.01.10, 19:39
      ja jestem częstą pasażerką ( niestety) autobusu linii 64, ten
      autobus potrafii rano wogóle nie przyjechać a czasami są to trzy pod
      rzad, nie wiem ile już pieniędzy wydałam na taksówki po to aby w
      miarę na czas docierać do pracy... chyba zacznę zbierać rachunki z
      taksówek- ciekawa jestem czy ktoś zwróciłby mi moją szkodę
      finansową...???
    • grego-riuss buspasy 29.01.10, 19:50
      Nie ma się co dziwić że autobusy się spóźniają, skoro miasto jest zakorkowane
      samochodzikami. Pięćdziesiąt samochodzików wiozące pięćdziesiąt osób (no może
      pięćdziesiąt pięć osób, bo w co dziesiątym prócz kierowcy może siedzi jakiś
      pasażer) tworzy korek w którym tkwić musi autobus z pięćdziesięcioma
      pasażerami! Kolejni tkwią na przystankach i złorzeczą na MPK i bogu ducha
      winnego kierowcę autobusu. Paranoja! Buspasy powinny bać na każdej jezdni z
      kilkoma pasami!
      • Gość: smieszne... Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 23:41
        jezdzilem 10 lat autobusami, stracilem setki godzin na czekaniu i nerwach, zeby podrozowac wolno, w smrodzie i spozniac sie we wszystki mozliwe miejsca.

wystarczy, zrobilem wreszcie prawko i kupilem auto, wole wydac 400 zl na benzyne co miesiac i miec pewnosc ze dojade tam gdzie chce na ktora chce, niz wydawac 50 zl za nic.

Kolejnosc jest taka, ze najpierw sie porzadkuje komunikacje miejska, a potem zacheca do niej ludzi - a nie usprawiedliwia spoznienia tym ze sa korki. Korki sa k. codziennie w tych samych miejscah, tak trudno dostosowac rozklad ?

Przy okazji, na przystankach jest informaja ze rozklad ma tolerancje 0-4 minut. A mieszkam przy przystanku gdzie jezdzi moze z 6 autobusow dziennie, i widze jak kierowy bez zadnego stresu przyjezdzaja 5-10 min wczesniej, zeby potem stanac na krancowce i pogadac z kumplem z innej trasy. I widze potem ludzi ktorzy czekaj na autobus, ktory powinien byc za 5 minut, a byl 5 min temu.
        • Gość: . Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:50
          > wystarczy, zrobilem wreszcie prawko i kupilem auto, wole wydac 400 zl na benzyn
          > e co miesiac i miec pewnosc ze dojade tam gdzie chce na ktora chce,

Pod warunkiem, ze nie utkniesz w korku.

> Kolejnosc jest taka, ze najpierw sie porzadkuje komunikacje miejska, a potem
          za checa do niej ludzi

Nie. To jest kwestia równoległych działań - zniechęcania do samochodu i
          zachęcania do innych form transportu.

- a nie usprawiedliwia spoznienia tym ze sa korki. Korki sa
          > k. codziennie w tych samych miejscah, tak trudno dostosowac rozklad ?

Owszem, trudno, bo każdego dnia są inne. Tak czy inaczej - jeśli są korki, to
          należy przyjąć takie rozwiązanie, żeby nie wpływały one na transport zbiorowy, a
          nie cokolwiek usprawiedliwiać.

> A mieszkam przy przystanku gdzie jezdzi moze z 6 autobusow dziennie, i widze j
          > ak kierowy bez zadnego stresu przyjezdzaja 5-10 min wczesniej,

Konkretnie - gdzie niby?
          • Gość: teoś Re: buspasy IP: *.12.rev.vline.pl 31.01.10, 10:29
            myślę ze to okolice trasy autobusów 6 i 97, w każdym bądź razie na obu tych liniach kierowcy zachowują się tak jak to opisano. Cholera człowieka trafia jak przychodzi 5 minut wcześniej i widzi tylko tył odjeżdżającego autobusu... a następny za 40 minut...
      • Gość: Łodzianka Re: buspasy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.10, 05:17
        Nie chrzań, wiele lat funkcjonowało to dobrze choć akurat w Łodzi samochodów
        wcale nie było dużo mniej. Miałam samochód i wolałam jechać do pracy autobusem,
        bo było wygodniej i z migawką na wszystkie linie taniej. Mało z tego, na 20 osób
        z mojej firmy tak samo robiło 15 osób. Skończyło się jak poległa punktualność
        MPK, teraz MUSZĘ samochodem, i moi koledzy MUSZĄ, bo inaczej nigdzie się nie
        dostaniemy na czas. Jak widzisz źle celujesz, co jest skutkiem a co przyczyną.
        To tłumy na drogach są skutkiem złej obsługi pasażerów, a nie odwrotnie.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: buspasy IP: 78.8.192.* 30.01.10, 09:52
          MPK działało dobrze w okolicach 2002 roku - wtedy było dużo mniej
          samochodów w Łodzi...
        • Gość: . Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:46
          > Nie chrzań, wiele lat funkcjonowało to dobrze choć akurat w Łodzi samochodów
          > wcale nie było dużo mniej.

Było.

> Jak widzisz źle celujesz, co jest skutkiem a co przyczyną.

Jakiś jednak jest powód tego, że nie możemy się doczekać priorytetu dla
          transportu publicznego, a tam, gdzie jest on dany - jego wyegzekwowania (por.
          Narutowicza - Zielona). Jakoś przykład Twojej firmy zupełnie mnie nie
          przekonuje, bo wokół pełno wszelkiej maści dorobkiewiczów, którzy uskładali na
          AUTO i nie wyobrażają sobie, że można poruszać się czymkolwiek innym. A miasto
          tylko dobija transport publiczny swoimi prosamochodowymi działaniami. I
          promowanie samochodu, jako najlepszego rozwiązania na transport w mieście to nie
          jest sprawa ostatnich trzech, czy pięciu lat, tylko sięga co najmniej środkowego
          Gierka, a od początku lat 90 to już poszło w Łodzi na całego.
      • Gość: sd Re: buspasy IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 05:40
        Punktualne i sprawne MPK skończyło się kilka lat temu. Mniej więcej od drugiej
        kadencji Pana Czapki MPK schodzi na psy. Kiedys nie było buspasów, a samochodów
        było niewiele mniej i mimo to MPK było punktualne i w miarę czyste, bo było
        stosunkowo duzo nowych pojazdów. Teraz te autobusy sa juz zdezelowane a nowych brak.
      • Gość: gosc Re: buspasy IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 07:50
        koles to przerabialismy jakies 25-30 lat temu
        prywatnych samochodow bylo jak na lekarstwo za to tramwaje obwieszone jak
        winogrona a autobus nie ruszyl dokad nie zamknal drzwi czyli polowa pasazerow
        dalej stala i czekala na kolejny autobus. Tramwaje maja swoje torowiska i co...
        jezdza punktualnie? Gdyby nie te prywatne samochody to ludziom zostalyby tylko
        piesze wycieczki do pracy.
        • Gość: : no i co z tego ze maja swoje torowiska? IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:12
          15 ma na politechniki, paderewskiego, rzgowskiej swoje torowiska, ale wystarczy ze jakis tuman nieprawidlowo zaparkuje na gdanskiej "ten swoj prywatny samochod"
        • Gość: . Re: buspasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:37
          > Tramwaje maja swoje torowiska i co... jezdza punktualnie?

1. Linii poruszających się w całości po wydzielonych torach nie ma wiele (8, 10,
          14 i na siłę - 11, 16). Pozostałe utykają w korkach samochodowych nawet na
          kilkadziesiąt minut, częstokroć wskutek nieprzestrzegania przepisów przez kierowców
          2. Obecnie źródłem największych opóźnień nawet przy torowiskach wydzielonych są:
          - sygnalizacja świetlna i organizacja ruchu dyskryminująca tramwaj względem
          samochodu
          - wypadki (w tym z udziałem samochodów) i awarie połączone ze złym stanem sieci
          (mało zjazdów awaryjnych, brak możliwości jazdy po torze niewłaściwym, brak
          pętli awaryjnych)
          - nadmierny tłok spowodowany cięciami (wydłuża czas wymiany pasażerów na
          przystankach)

> prywatnych samochodow bylo jak na lekarstwo za to tramwaje obwieszone jak
          > winogrona

Nie ma znaczenia ile jest samochodów. Znaczenie ma to jak i gdzie są używane. W
          Szwajcarii (dość zamożny kraj, jak się zdaje) każdy ma samochód, tramwaje jeżdżą
          w najlepsze, korków nie ma, winogron nie ma, do centrów samochodem nie
          wjedziesz, miasta funkcjonują sprawnie.
    • Gość: lynx MPK kiepsko wozi i nieźle integruje IP: *.retsat1.com.pl 29.01.10, 19:58
      polecam też poobserwowanie linii 76 - po 16 z Teofilowa nie kursują chyba
      standardowo 2 kursy ujęte w rozkładzie (było tak dziś i bodajże w środę), rano
      zaś często nie przyjeżdża jeden z autobusów którym można dojechać na 8 z
      Retkinii na Teofilów (m.in. dziś kurs o 7:27 z przystanku
      Retkińska/Wyszyńskiego). Następnie przyjeżdża krótki autobus i tego co się
      dzieje w środku nie da się kulturalnie na forum opisać. Do tego dzisiaj tym
      autobusem kolejnym (o 7:37 z ww. przystanku) był tak jak wczoraj o tej
      godzinie wóz o numerze bocznym 2535, który dziś śmierdział dokładnie tym samym
      żulem co dzień wcześniej. O ile wczoraj można by to zgonić na pech, to
      utrzymujący się ten sam bukiet smrodu dzień później świadczy już tylko o
      podejściu MPK do zagadnienia czystości pojazdów
    • Gość: pasazero Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:35
      ta... precz z bogaczami, pozabierac im autka , niech jezdza
      autobusami i tramwajami , niech zyje proletariacka Łódż !!!!
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 78.8.192.* 29.01.10, 22:44
        Biedacy z tych Monachijczyków... No przynajmniej według Twoich
        kryteriów...
    • ebiznes24eu najprościej zwalić na korki a wystarczy 29.01.10, 21:55
      zobaczyć że takie megalopolis jak Sao Paulo rozwiązało ten problem i komunikacja
      miejska działa tam idealnie.
    • Gość: MOnika Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:57
      21.01 miałam dojechać do Nowosolnej do dentysty na 18. Wsiadłam w 87, które o
      dziwo przyjechało punktualnie (normalnie spóźnia się z 10-15 minut lub nie
      przyjeżdża wcale...)a potem przesiadłam się w 64, żeby nie marznąć i wysiadłam
      przed Janosika. 53 miało być o 17.35. Zdążyłabym bez problemu. Oczywiście nie
      przyjechało. Zadzwoniłam do lekarki, że się spóźnię. Następne 53 miało być o
      18.03. Też nie przyjechało. Ostatecznie wezwałam na przystanek taksówkę i
      zabrałam dziewczynkę ponad 10 lat i młodego mężczyznę. Wysiedli po drodze.
      • Gość: XYZ Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.toya.net.pl 29.01.10, 22:01
        >Następne 53 miało być o 18.03. Też nie przyjechało. Ostatecznie >wezwałam na
        przystanek taksówkę i
        > zabrałam dziewczynkę ponad 10 lat i młodego mężczyznę

A wcześniej oczywiście zadzwoniłaś do MPK z pytaniem gdzie jest autobus, prawda?
        Oni są tam po to by udzielać takich informacji. (O ile uda się tam dodzwonić).
        • Gość: Monika Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 08:12
          Nie da się dodzwonić do mpk. O 18 wszystkie linie zajęte...
          • Gość: niedługo z autem:) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.147.107.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 09:30
            Ależ po 18 to wykluczone.
            o 16 dział "skarg i wniosków" kończy pracę i można tylko pozostawić wiadomość na
            sekretarce, co z resztą czynię w poczuciu pasażerskiej bezsilności.
            • Gość: nieżyczliwy Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.10, 21:49
              A następnego dnia nikt tego nie odsłuchuje, tylko pewnie czyszczą pamięć dla
              nowych skarg.
    • alicja.t3 Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje 29.01.10, 22:52
      Dzis wracalam do pracy GODZINE mimo ze samochodem zajmuje mi to w szczycie
      max.20 minut.
      Nienawidze MPK
    • petruszek Osrzegam MPK 29.01.10, 22:53
      Sprawa skończy się w sądzie. Jak rozumiem kupując tak zwaną migawkę
      zawieram umowę z MPK. Chyba się nie mylę? Kupuję określoną usługę.
      Tak?
      Więć po pierwsze:
      Dlczego linia 51A nigdy nie jest na czas zgodny z rozładem jazdy?
      Dlaczego Linia 51 (bez A) także jeździ sobie, jak chce? NIgdy
      zgodnie z rozkładm jazdy...
      Po drugie:
      Co za debil ustalił trasy linii 51A i 51? Czy obie linie nie powinny
      obsługiwać tej samej trasy w centrum miasta? Tym bardziej, że nie ma
      tygodnia żeby kierowcy, trasy się nie pomyliły. 51A zaiast jechać
      Kilińskiego jedzie Narutowicza... Albo, dlaczego kieowca pyta się
      pasażerów jaką trasą ma jechać i na którym przystanku ma się
      zatrzymać?

Reasumując, nie mam zamiaru kupować biletów miesięcznych ani tym
      bardziej tych tak zwanych półgodzinnych. Ani rozkład jazdy, ani
      czasy przejazdów nie są przestrzegane zatem nie ma zamiaru płacić za
      wadliwą usługę. Co więcej, za każdym razem kiedy zostanę pozbawiony
      premii za spóźnienia do pracy spowodowane przez MPK będę się domagał
      zadośćuczynienia ze strony MPK.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Osrzegam MPK IP: 78.8.192.* 29.01.10, 22:57
        Nie kupisz - i tak zapłacisz, chyba ze nie płacisz podatków... Dlatego
        po za MPK napisz do urzędników odpowiedzialnych za działanie
        komunikacji publicznej w Łodzi oraz do bezRadnych...
        • Gość: raptus Re: Osrzegam MPK IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.10, 00:02
          Ja kupuję ulgową mimo, że od kilku lat mi nie przysługuję. Jak do tej pory to
          się sprawdza widać młodo wyglądam :)
          Obiecałem sobie, że jak przez 1 miesiąc na linii, z której codziennie korzystam
          wszystko przyjedzie punktualnie zacznę kupować normalną.
          Mija trzeci rok i nic...
          • Gość: : Re: Osrzegam MPK IP: *.opera-mini.net 31.01.10, 16:13
            Gość portalu: raptus napisał(a):

> Ja kupuję ulgową mimo, że od kilku lat mi nie przysługuję. Jak do tej pory to
            > się sprawdza widać młodo wyglądam :)
            > Obiecałem sobie, że jak przez 1 miesiąc na linii, z której codziennie korzystam
            > wszystko przyjedzie punktualnie zacznę kupować normalną.
            > Mija trzeci rok i nic...

No coz, pogratulowac ci w jaki poetycki sposob usprawiedliwiasz kradziez. To czeste wsrod katolikow, dobrze trafilem?
      • Gość: popieram Re: Osrzegam MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.10, 01:39
        Popieram! Jazda 51 i 51a to koszmar. 51a nie przyjezdza (albo
        przyjezdza o 5min za wczesniej, bo pozniej i tak gubi to
        przyspieszenie), a 51 jezdzi jak chce.. Ile razy sie spoznilem, bo nie
        mam innego polaczenia do centrum..
      • Gość: . Re: Osrzegam MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:29
        > Sprawa skończy się w sądzie.

Tak. W MPK zapewne już drżą na myśl o ostrzeżeniu rzuconym gdzieś na forum wśród
        50 innych komentarzy.

> Jak rozumiem kupując tak zwaną migawkę zawieram umowę z MPK.

Źle rozumiesz. Hint: sprawdź sobie od kogo kupujesz migawkę.

> Co za debil ustalił trasy linii 51A i 51?

Któryś z ZDiT, może się przyzna.

> Reasumując, nie mam zamiaru kupować biletów miesięcznych ani tym
        > bardziej tych tak zwanych półgodzinnych. Ani rozkład jazdy, ani
        > czasy przejazdów nie są przestrzegane zatem nie ma zamiaru płacić za
        > wadliwą usługę.

To skoro nie masz zamiaru płacić, to nie korzystaj z usług. W przeciwnym wypadku
        jest to kradzież jak każda inna.
      • Gość: niedługo z autem:) Re: Osrzegam MPK IP: *.147.107.120.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 09:35
        Tym bardziej, że nie ma
        > tygodnia żeby kierowcy, trasy się nie pomyliły. 51A zaiast jechać
        > Kilińskiego jedzie Narutowicza... Albo, dlaczego kieowca pyta się
        > pasażerów jaką trasą ma jechać i na którym przystanku ma się
        > zatrzymać?

Tak, to zjawisko jest zadziwiające, w tym tygodniu spotkałam się z nim w
        autobusie linii Z12. Też kierowca zastanawiał się jaką trasą ma jechać.
    • wybitniemadry to sa specjalne uslugi dla tych 30.01.10, 00:16
      co tesknia za komuna
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: to sa specjalne uslugi dla tych IP: 78.8.192.* 30.01.10, 09:55
        Czyli chcesz powiedzieć, że odwołany prezydent próbował wprowadzić
        drugą komunę? Przecież niektórzy twierdzili, że jest antykomunistą...
    • Gość: o-o Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 00:50
      przystanek na zdjęciu wygląda całkiem jak jakieś zapadłe przedmieście,
      a tu Piotrkowska na tablicy...
    • Gość: Kaśka Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 00:52
      Autobusy linii 59 wypadają z trsay notorycznie, bez względu na to
      czy jest mróz czy upał. Tragiczna sytuacja jest także z linią 96 -
      brak dwóch lub trzech pod rząd do norma. A wszytsko to dzieje się
      przede wszytskim w godzinach porannych - gdy ludzie chcą dojechać do
      pracy i szkoły. PORA NA GRUNTOWNE PORZĄDKI W MPK!!!!!!!!!!
      • Gość: Bartek Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 00:54
        Zgadzam się linia 59 to chyba najgorsza linia w Łodzi. Wypadające z
        trasy autobusy tej lini to przykra norma. Z linią 96 nie jest
        lepiej!!!!!!
        • Gość: jaaa Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.ds10.univ.gda.pl 30.01.10, 01:13
          i tak coraz bardziej ekologicznie...więcej osób ma motywacje by robić prawko i
          kupić samochód...
      • Gość: Mary Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 00:56
        Tak zgadzam sie całkowicie!!!!! Z Radogoszcza Wschodu w godzinach
        porannych ( gł. pomiędzy 7.00 a 8.00 rano) nie można się normalnie
        wydosta środkami MPK. Linia 59 nie kursuje zgodnie z rozkładem bez
        względu na porę roku!!!!! MASAKRA!!!! ZMIANY W MPK są KONIECZNE!!!!!!
        Ludzie piszcie swoje opinie o tym jak MPK olewa pasażerów!!!!!
      • Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:25
        > Autobusy linii 59 wypadają z trsay notorycznie, bez względu na to
        > czy jest mróz czy upał. Tragiczna sytuacja jest także z linią 96

Hint: obie linie kursują ul. Zachodnią

A wszytsko to dzieje się
        > przede wszytskim w godzinach porannych - gdy ludzie chcą dojechać do
        > pracy i szkoły.

Tak. Też uważam, że korki na drogach powinny tworzyć się około godziny 2 w nocy
        - wtedy by nikomu nie przeszkadzały.

> PORA NA GRUNTOWNE PORZĄDKI W MPK!!!!!!!!!!

I co, jak będą porządki w MPK, to nagle na jezdniach pojawią się pasy dla
        autobusów, czy samochody znikną?
        • Gość: Życzliwa Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 21:14
          Panie Życzliwy autobusy "wypadają z trasy" nie przez korki!!!!
          Przez korki mogą być opóźnienia...., a nie fizyczny brak autobusu na
          trasie. Rozumie Pan różnicę?
          • Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 23:12
            A może mi pani, droga pani, wyjaśnić, bo ja nieobyty, w jaki sposób odróżnia
            pani autobus spóźniony o 30 minut od braku dwu autobusów przy trzecim będącym w
            miarę punktualnie?

> Rozumie Pan różnicę?

Niespecjalnie, bo przy opóźnieniach rzędu kilkudziesięciu minut, to nawet przy
            wszystkich autobusach obecnych na trasie i tak część kursów nie zostanie
            zrealizowana.
            • Gość: Życzliwa Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.smrw.lodz.pl 31.01.10, 11:06
              drogi Panie a co Pan powie na to, że kierowcy sami się przyznają, że
              część autobusów wogóle nie wyjeżdża na trasę!!!!!!!!!
              • Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 15:06
                Droga pani, kierowcy to związkowcy. A związki mają na pieńku z kierownictwem MPK
                i wszelkie kretyńskie plotki są im na rękę. Nic więc dziwnego, że je sieją na
                prawo i lewo. Już niejeden wyskakiwał tu na forum z jakimiś "rewelacjami"
                zasłyszanymi od kierowcy/mechanika/innego "pewnego" źródła i okazywało się, że
                to zwykłe bujdy.
                • Gość: nieżyczliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.10, 21:41
                  Łaskawco to nie plotki. MPK brakuje sprawnych autobusów do obsługi linii. Spytaj
                  się kogoś z nadzoru ruchu, to ci też przyzna, że już nie mają czego wypuszczać w
                  razie awarii i żeby się ich nie czepiać bo nie są w stanie niczego z tym zrobić.
                  Poza tym wyjaśnij mi jak to się dzieje, że kursów brakuje w regularnych
                  odstępach? Tylko te kursy stoją w korku, czy może nie przyjeżdżają bo nigdy nie
                  wyjechały z zajezdni?
                  • Gość: Życzliwy Re: Linia 59 i 96 to tragedia!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.10, 23:40
                    > Łaskawco to nie plotki.

Łaskawco - nie mam powodu dla którego miałbym Ci wierzyć.

Spytaj
                    > się kogoś z nadzoru ruchu, to ci też przyzna, że już nie mają czego wypuszczać w
                    > razie awarii i żeby się ich nie czepiać bo nie są w stanie niczego z tym zrobić

Gdyby tak było, to w różnych punktach miasta nie stałyby tzw. rezerwy. A stoją.
                    Owszem, wiem, że zdarza się, że w przypadku, jak się nagle posypie więcej, albo
                    gdzieś padnie tramwaj i trzeba więcej zastępczych, to autobusy są ściągane z
                    innych linii. Ale to zdecydowanie zbyt daleko do armagedonu w stylu "5 autobusów
                    pod rząd nie wyjechało z zajezdni". Za to jak staniesz przy kabinie, to czasem
                    można usłyszeć, jak kierowcy 57 licytują się na spóźnienia - 46 minut, 50 minut,
                    80 minut...

No i jakoś dziwi mnie też dlaczego taka epidemia awarii miałaby występować w
                    przypadku autobusów, a w przypadku tramwajów już nie.

> Poza tym wyjaśnij mi jak to się dzieje, że kursów brakuje w regularnych
                    > odstępach?

W regularnych odstępach, czyli?

A Ty wyjaśnij mi, czemu dziwnym zbiegiem okoliczności najczęściej wymieniane są
                    te linie, które wielokrotnie utykają w potężnych korkach, czyli 57, 96, 59, 83,
                    76, 78.

I bądź jeszcze łaskaw wyjaśnić jakim cudem ma być zrealizowany kurs, skoro
                    autobus dwa przystanki jedzie przez 20 minut.
                    • Gość: Życzliwa MPK największy WSTYD Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 02.02.10, 19:47
                      Panie Życzliwy? czy pan jest pasażerem MPK tego łódzkiego MPK?
                      Chyba nie...więc nie wypowiadaj się Pan o rzeczach, które Pana nie
                      dotyczą.

ps. A może Pan jest zatrzymanym prezesem MPK lub jego pociotkiem...i
                      stąd taki obronny nurt Panie Życzliwy.
                      • Gość: Życzliwy Re: MPK największy WSTYD Łodzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.10, 21:48
                        Gość portalu: Życzliwa napisał(a):

> Panie Życzliwy? czy pan jest pasażerem MPK tego łódzkiego MPK?

Tak, a czemu Pani pyta? Bo muszę przyznać, że tok pani rozumowania jest dla mnie
                        dość absurdalny - jak ktoś jest pasażerem MPK to nie dociera do niego, że są na
                        tym świecie korki, czy jak ktoś jest pasażerem MPK to dostaje wścieklizny i
                        otumanienia? Nigdzie nawet nie zanegowałem tego, co "pasażer MPK" jest w stanie
                        doświadczyć z autopsji - czyli tego, że ileśtam pojazdów nie dociera na czas na
                        przystanek. Bo owszem, od czasu do czasu coś nie dociera. Neguję tylko
                        domniemanie, że niezrealizowane na czas kursy to skutek wyłącznie/w większości
                        niewyjechania taboru z zajezdni - bo to jest wierutna bzdura.

> Chyba nie...więc nie wypowiadaj się Pan o rzeczach, które Pana nie
                        > dotyczą.

Będę się wypowiadał o takich rzeczach, o których mam ochotę i nie ucz mnie Pani
                        co mam myśleć i mówić.

> ps. A może Pan jest zatrzymanym prezesem MPK

Żeby tylko - dwoma.
      • Gość: Mon Linia 98 to dopiero hicior! IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 30.01.10, 22:05
        Wg rozkładu - rano po 10-15 minut między jednym a drugim autobusem. W praktyce - ok. 30, ręce opadają....
    • Gość: piou Rozkłady jazdy to fikcja IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 01:00
      O tym, że rozkłady jazdy to fikcja mówią sami kierowcy...
      MPK to największa żenada Łodzi....
    • Gość: allison Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.net-partner.pl 30.01.10, 01:01
      na tę samą przypadłość cierpi linia 64 którą poruszam się regularnie. ale
      kiedy jest -20 stopni a ten ciul nie przyjeżdża w niedzielę wieczorem (19:50)
      i ja stoję na przystanku na takim mrozie 30 minut, to mnie krew zalewa.

wczoraj próbowałam dostać się z widzewa 10 lub 8 do galerii i ni dudu.
      autobusy też amba wcięła. łaskawa 10 przyjechała po 30 minutach i też nijak
      mając sięvdo rozkładu. Miałam wsiąść w 10 o 18:53 a w rezultacie w galerii
      znalazłam się o 19:30!

w ramach bojkotu nie kasuję biletów i mam to gdzieś. niech ślą na mnie
      komorników, helikoptery i cba. ja to również mam w gdzieś ;)
    • Gość: madou Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.retsat1.com.pl 30.01.10, 01:05
      W przypadku tramwajów 12-ki też często nie ma. Wczoraj nie było jej
      przez pół godziny. Poszłam pieszo. A na odcinku Gdańska - Zielona
      wlecze się jak żółw, nie obrażając stworzenia.
      • Gość: . Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:23
        > W przypadku tramwajów 12-ki też często nie ma. Wczoraj nie było jej
        > przez pół godziny.

Pewnie jakiś as kierownicy zaparkował na torowisku.

> A na odcinku Gdańska - Zielona
        > wlecze się jak żółw, nie obrażając stworzenia.

Pytanie pomocnicze - wlecze się tak hobbystycznie, czy może jednak dlatego, że
        kilkunastu przedstawicieli szlachty w swych pięknych maszynach łamie zakazy
        wjazdu i blokuje ruch a policja ma to z tyłu?
    • Gość: allison Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.net-partner.pl 30.01.10, 01:09
      i pytam jakie korki do jasnej k.? jakie korki uniemożliwiają tramwajom linii 8
      i 10 dojechanie na róg piłsudskiego i niciarnianej w czwartek przed godziną
      19? jakie, skoro na trasie tramwaje nie stoją w żadnych korkach, bo mają
      wydzielony pas!!!

a dzwonić do skarg i wniosków sobie można. szczególnie w niedzielę wieczorem.
      albo w jakikolwiek dzień wieczorem. dzwoniłam niejednokrotnie, nawet w dzień.
      nikt nie odbiera. sekretarki nie ma. można sobie podzwonić... jajami!
      • Gość: . Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 19:21
        > i pytam jakie korki do jasnej k.? jakie korki uniemożliwiają tramwajom linii 8
        > i 10 dojechanie na róg Piłsudskiego i Niciarnianej w czwartek przed godziną
        > 19?

Zapewne te korki, które powoduje sygnalizacja ustawiona pod kierowców samochodów
        na skrzyżowaniach Włókniarzy/Mickiewicza, Piłsudskiego/Sienkiewicza,
        Piłsudskiego/Kilińskiego, Piłsudskiego/Śmigłego-Rydza, kretyńska sygnalizacja
        DLA TRAMWAJU na przejściu dla pieszych przy przystanku przy ul. Sarniej oraz
        przystanek pod Centralem zwężony swego czasu po to, żeby zrobić dodatkowy pas
        ruchu dla samochodów.
        • Gość: MPK Łódź Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 09:13
          Czytając Pani/Pana posty zastanawiam się nad jednym - kim jesteś
          człowieku, że bronisz tej tzw. "komunikacji miejskiej" ? jak
          wytłumaczysz, że linia "11" mająca wydzielone torowisko i nowoczesne
          tramwaje nie raczy sie pojawić na krańcówce IKEA i odjechać o godz.
          7.16 ? Dla porównania "46" mająca starsze tramwaje i jadąca przez
          zatłoczoną Gdańską takiego problemu nie ma ! Jest PUNKTUALNA !!!
          • Gość: Prokom S.A. Ale co konkretnie chcesz osiagnac IP: *.opera-mini.net 02.02.10, 01:13
            podpisujac sie nazwa firmy?
          • Gość: Królowa Anglii Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:36
            A ja zastanawiam się nad drugim - czy pt. łodzianie to naprawdę takie tępaki, że
            jedyne co są w stanie wykrzesać ze swojej łepetyny, to "yyy autobus mi nie
            przyjechał, zwolnić prezesa MPK i pobić cyklistów"

No i jeszcze to zacięcie detektywistyczne - co za różnica kim kto jest?

jak
            > wytłumaczysz, że linia "11" mająca wydzielone torowisko i nowoczesne
            > tramwaje nie raczy sie pojawić na krańcówce IKEA i odjechać o godz.
            > 7.16 ?

Ja np. wytłumaczę to tym, że ćwierćinteligenci z zarządu debili i tumanów tak
            ustawili sygnalizację świetlną na trasie 11, że tramwaje się spóźniają, a 46
            jeszcze szczęśliwie na swojej trasie unika "inteligentnych" sygnalizacji.

Pozwolę sobie także zauważyć, iż może o o 7.16 46 się pojawia, ale za to nie
            pojawia się o innych godzinach.
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:56
              > A ja zastanawiam się nad drugim - czy pt. łodzianie to naprawdę takie
              > tępaki, że jedyne co są w stanie wykrzesać ze swojej łepetyny, to "yyy
              > autobus mi nie przyjechał, zwolnić prezesa MPK i pobić cyklistów"

Jeśli nie przyjedzie jeden autobus i jest to zdarzenie incydentalne, to nie
              powiedza nic, ale jeśli to powtarza się codziennie i na wielu liniach, to
              znaczy, że coś jest nie tak. Tym bardziej, że pamiętają iż zanim pojawił się
              obecny (chyba jeszcze) prezes, to komunikacja funkcjonowała zupełnie inaczej...
              • Gość: Mały Kazio Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 16:45
                Super. Czyli skoro w XIX wieku, a więc przed prezesem Wąsowiczem, jeździło się
                głównie dorożkami, a teraz jeździ się autobusami, to znaczy, że Wąsowicz
                wymyślił autobusy.

Tym bardziej, że pamiętają iż zanim pojawił się
                > obecny (chyba jeszcze) prezes,

Szkoda, że jakoś gdy dochodzi do kwestii czasów prezesa Dziwisza i do budżetu,
                jaki radni poświęcają na komunikację miejską, jak również do wspomnianych tu już
                buspasów, to nagle zbiorowa amnezja dopada tych doskonale pamiętających wszystko
                Łodzian.

> to komunikacja funkcjonowała zupełnie inaczej...

No rzeczywiście. Jeździło się wyjącymi ikarusami zapchanymi po (poważnie
                oblodzony) sufit.
                • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 78.8.192.* 02.02.10, 17:26
                  > Super. Czyli skoro w XIX wieku, a więc przed prezesem Wąsowiczem,
                  > jeździło się głównie dorożkami, a teraz jeździ się autobusami, to
                  > znaczy, że Wąsowicz wymyślił autobusy.

Nie ma to jak bujna wyobraźnia... Czyli prezes Wąsowicz przejął spółke
                  w XIXw wg Ciebie i przez cały XX wiek wymyślał autobusy.. Fajnie -
                  Genialne wprost. Rozmawiamy o okresie 2000-2003 - Tu jeździły autobusy
                  punktualnie - czyli się da.

> Szkoda, że jakoś gdy dochodzi do kwestii czasów prezesa Dziwisza i
                  > do budżetu, jaki radni poświęcają na komunikację miejską, jak
                  > również do wspomnianych tu już buspasów, to nagle zbiorowa amnezja
                  > dopada tych doskonale pamiętających wszystko Łodzian.

Może którychś z Łodzian dopada, ale nie wszystkich. Tylko co to ma do
                  kwestii - można, a nie można?

> > to komunikacja funkcjonowała zupełnie inaczej...
                  >
                  > No rzeczywiście. Jeździło się wyjącymi ikarusami zapchanymi po
                  (poważnie
                  > oblodzony) sufit.

Teraz również tak jeździsz na wielu trasach, tyle, że rzadko ikarusem,
                  tylko kursującym żadziej nowym autobusem, w stanie często nie lepszym
                  niż obecne ikarusy. Dodatkowo niektóre kursy nie docierają na miejsce.
                  Więc o czym piszemy?
                  • Gość: Mały Kazio Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.10, 22:00
                    > Nie ma to jak bujna wyobraźnia... Czyli prezes Wąsowicz przejął spółke
                    > w XIXw wg Ciebie i przez cały XX wiek wymyślał autobusy.. Fajnie -
                    > Genialne wprost.

No już się tak nie chwal, że genialne - bo to Ty wymyśliłeś.

> Rozmawiamy o okresie 2000-2003 - Tu jeździły autobusy
                    > punktualnie - czyli się da.

Dzisiaj też się da. Wystarczy, że ruch na drogach i jego organizacja będzie taki
                    jak w 2000, podobnie jak stawki dla MPK za kursowanie.

> Może którychś z Łodzian dopada, ale nie wszystkich. Tylko co to ma do
                    > kwestii - można, a nie można?

To ma to do kwestii, że porównywanie nieporównywalnego to domena
                    zakompleksionych kretynów.

> Teraz również tak jeździsz na wielu trasach,

Doprawdy? Na których? Podaj mi numer linii i godzinę kursu ostatniego autobusu
                    do którego się fizycznie nie zmieściłeś z powodu tłoku i takiego, na ścianach i
                    suficie którego mimo tłoku - zalegała warstwa lodu.

> tyle, że rzadko ikarusem,

No właśnie. Mała różnica.

> tylko kursującym rzadziej

To, że kursuje rzadziej jest skutkiem cięć rozkładu przez miasto; nie ma
                    najmniejszego związku z MPK.

> nowym autobusem, w stanie często nie lepszym niż obecne ikarusy.

Tak, jasne, a świnie latają. Jakoś nie spotkałem solarisa czy mercedesa z
                    cieknącym przegubem, lodem na suficie, spalinami lecącymi do środka,
                    klekoczącymi szybami, cerowanymi siedzeniami itp. A takie obrazki pamiętam z
                    czasów podróżowania ikarusami, że nie wspomnę o tym, jak swego czasu jechałem
                    ikarusem, którego koło wpadło do środka pojazdu.

> Więc o czym piszemy?

No właśnie też się zastanawiam co za brednie Ty wypisujesz.
                    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 78.8.192.* 02.02.10, 22:36
                      > > Rozmawiamy o okresie 2000-2003 - Tu jeździły autobusy
                      > > punktualnie - czyli się da.
                      >
                      > Dzisiaj też się da. Wystarczy, że ruch na drogach i jego organizacja
                      > będzie tak i jak w 2000, podobnie jak stawki dla MPK za kursowanie.

Czyli widzisz - skoro można, należy właśnie zastanowic się ile to
                      będzie kosztować, a nie twierdzić "Nie da się", albo wymyslac historię
                      z XIX wieku.

> To ma to do kwestii, że porównywanie nieporównywalnego to domena
                      > zakompleksionych kretynów.

I po co wyzwiska? No ale widać inaczej rozmawiać nie potrafisz, no
                      trudno...

> Doprawdy? Na których? Podaj mi numer linii i godzinę kursu
                      > ostatniego autobusu do którego się fizycznie nie zmieściłeś z
                      > powodu tłoku i takiego, na ścianach i suficie którego mimo tłoku
                      > - zalegała warstwa lodu.

O suficie i lodzie to Ty pisałeś, a do autobusu, choćby miesiąc temu
                      96 nie dało się wejść, trzeba było czekac na kolejny, tydzień temu ten
                      sam problem z tramwajem (akurat 16) Mogłem pojechać dopiero 11, ale
                      tez ledwo się zmieściłem. Teraz korzystam mniej z MPK, więc rzadziej
                      mnie to spotykają te problemy, aczkolwiek chętnie znów bym
                      intensywniej jeżdził, ale przy tym jak nie przyjeżdżają kolejne
                      autobusy czy tramwaje - nie da się korzystać więcej... A mimo tak
                      rzadkiego korzystania - mogę podac 2 przyklady z ostatniego miesiąca,
                      gdzie nie szło się zmieścić do pojazdu...
    • Gość: dumna niełodzianka Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:42
      Dobrze, że za kilka miesięcy już mnie w tym parszywym mieście nie będzie i nie
      muszę się przejmować tymi wszystkimi "obietnicami". Stracone 5 lat studiów pod
      względem poruszania się po Łodzi zgniłym MPK i oglądania przebrzydłych
      widoków. Dzięki pobycie tutaj pokochałam moje (mniejsze) nieporównywalnie
      piękniejsze miasto ze sprawną komunikacją. Łódź jest niestety zbyt duża, zbyt
      brzydka, a tutejsza komunikacja miejska to porażka. Nienawidzę Łodzi i dziwię
      się temu, że ktoś może mieszkać tutaj na stałe. Szkoda nerwów. Po obronie moja
      noga więcej tutaj nie postanie.
      • Gość: majka Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 77.223.239.* 30.01.10, 16:45
        nienawidzisz ale cię wykształciła choć z kulturą u ciebie na bakier
        i powiem ci my też się bardzo cieszymy że cię nie będzie tutaj i
        wracaj do swojej pipidówki,szkoda że tam nie mogłaś jakoś ukończyć
        studiów tylko musiałaś w tej wstrętnej Łodzi,wyjeżdżaj jak
        najszybciej
    • Gość: dumna niełodzianka Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:46
      Trudno tutaj nie wspomnieć o przecudownych nowoczesnych drogich tramwajach
      linii 11. Mało tego, żę ruch na tej trasie miał być usprawniony, a tramwaje
      nie jeżdzą według rozkładu, to w dodatku nawet takie NOWE cuda niskopodłogowe
      się psują :/ Paradoks. Dodam jeszcze, że przesiadłam się na ten tramwaj z
      autobusu 57 z wiadomych względów. Nienawidzę MPK i nienawidzę Łodzi.
    • Gość: dumna niełodzianka Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:52
      Jak można w tym mieście mieszkać na stałe?J estem tutaj piąty rok, na
      szczęście ostatni i po obronie pracy mag. moja noga z pewnością więcej tutaj
      nie postanie.
      Łódź to najbrzydsze miasto w Polsce z najgorszą komunikacją. W dodatku zbyt
      duże. I nic tej wielkości i brzydoty nie rekompensuje.
      • Gość: malkontent Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.warszawa.mm.pl 30.01.10, 10:36
        O Boże kobieto trzy posty o tym samym. Powiedziałaś wszystko w
        pierwszym ale strasznie się nastroszyłaś i naprodukowałas śmiecia.
        Nprawdę nie ma problemu możesz wyjeżdżać nawet przed obroną ale nie
        muszisz wszystkim naubliżać. Skoro tak bardzo masz dosyc to po
        prostu jedź i daj innym spokój. Przecież absolutnie nie musisz sie
        tym przejmować jesteś tymczasowo wiec po co cały ten twój stres.
        • Gość: to ja Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 13:35
          po prostu mi zazdrościsz hehehe :D
      • Gość: XYZ Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 21:43
        dumna niełodzianko,
        takich jak ty tu nie potrzebujemy. Cieszę się, że w końcu opuścisz nasze piękne
        miasto i mam nadzieję że na zawsze.
        Zastanawiam się po co w ogóle tu przyjeżdżałaś - ty nie chciałaś, my cię tu nie
        chcieliśmy, więc po co było się obustronnie męczyć??? To chyba, że byłaś zbyt
        tępa żeby dostać się na studia do innego miasta. Ale w takim wypadku powinnaś
        okazać wdzięczność Łodzi, że przygarnęła i wyedukowała takiego prostaka jak ty,
        a przynajmniej honorowo nie zabierać głosu. Twojej brzydoty i głupoty również
        niestety nic nie rekompensuje.
        Pozdrawiam i powodzenia na nowej drodze życia. Byle jak najdalej stąd.
    • Gość: Stef Łodzianie nie tolerujcie oszustw MPK IP: *.smrw.lodz.pl 30.01.10, 07:27
      Łodzianie!!! Rozkłady jazdy to fikcja - MPK oszukuje Łodzian!
      Ludzie nie przetuptujcie na przystankach z nogi na nogę,
      przeklinając pod nosem - protestujcie, zgłaszajcie sprawy do mediów,
      do władz, nie bądźcie BIERNI!!!!!
    • Gość: Taaa Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.net-partner.pl 30.01.10, 09:13
      Brakuje autobusów i tramwajów, bo MPK sprzedaje każdemu, kto chce
      kupić (choćby na złom), żeby było na kaucję dla prezesów
    • cobolt Na szczesiecie nasz juz były prezydent, 30.01.10, 11:12
      chciał zrobić z MPK firmę rentowna. Niestety nikomu na świecie się to nie udało, bo transport miejski z założenia jest nie rentowny... No i teraz mamy tego skutek. Brakuje kierowców i motorniczych i to jest główny powód zamieszania. Zanim nastał Kropa to MPK funkcjonowało całkiem nieźle. Dało się spokojnie wszędzie dojechać na czas. Mam nadzieje, że kolejny prezydent tego miasta zrozumie, że do transportu miejskiego trzeba dopłacać. Aha gdyby ceny biletów spadły więcej ludzi by je kasowało...
      • Gość: : Re: Na szczesiecie nasz juz były prezydent, IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:15
        Tak, ale bylo bardzo zadluzone. Jeszcze rok, dwa i by to wszystko pie...elo tak, ze teraz zamiast MPK wozilby nas bursiak albo inne scierwo od hipermarketobusow

> Niestety nikomu na świecie się to nie udało
        > , bo transport miejski z założenia jest nie rentowny..

Oho, kolejny ekspert. Oczywiscie nie dociera do ciebie, ze MPK czerpalo tez zyski z remontow wagonow i torowisk w innych miastach?
    • Gość: : niebywale, straszny pan w czapce odwolany IP: *.opera-mini.net 30.01.10, 13:15
      i nic sie nie zmienilo? jonski mnie oszukal
    • Gość: SEPTEMBER Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruje IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 14:35
      To zasługa seperbiznesmena z Krakowa Krzysztofa W. Prezesa MPK od
      2003 r. i zarazem kolesie niesławnej pamięci Pana ex-prezydenta
      Jerzego K. Ten wybitny menedżer miał pewnego dnia autorski pomysł,
      aby rozwalić łódzkie zakłady remontujące tabor MPK i od tego czasu
      wszelkie poważniejsze naprawy odbywają się gdzie .... w Krakowie. To
      prawdziwie tęga głowa, szkoda, że został zatrzymany w areszcie.
      • Gość: . Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 23:19
        > Jerzego K. Ten wybitny menedżer miał pewnego dnia autorski pomysł,
        > aby rozwalić łódzkie zakłady remontujące tabor MPK i od tego czasu
        > wszelkie poważniejsze naprawy odbywają się gdzie .... w Krakowie.

Bredzisz jak potłuczony. Akurat za czasów Wąsowicza MPK nie tylko remontowało
        nasze tramwaje, ale i wykonywało usługowo remonty tramwajów m. in. dla GOPu, że
        o zmontowaniu w Łodzi prototypu tramwaju solarisa nie wspomnę.
      • Gość: a Re: Łódzkie MPK kiepsko wozi, ale nieźle integruj IP: 195.69.82.* 31.01.10, 16:05
        > i od tego czasu
        > wszelkie poważniejsze naprawy odbywają się gdzie .... w Krakowie.

No, teraz to juz przeszedles samego siebie. Chetnie wyslucham twoich opinii na DOWOLNY temat, bo wyglada na to, ze ubaw moze byc przedni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka