matkaswejcorki
05.02.10, 11:52
Ohyda, nie zdjęcia. Hm, galeria. Różne ja galerie widziałam. Nawet teraz są Galerie Alkoholi. Patrzeć na to nie sposób. Sodoma i Gomora. Rozpasanie seksualne i brak zasad moralnych. Ludzie bez kręgosłupa. Kiedyś w normalnej gazecie takie zdjęcia w ogóle by się ukazać nie mogły. Ot, moralność naczelnego gazety i wydawcy. Wyuzdana impreza, jak w domu publicznym, a nie studniówka abiturientów licealnych. Co to za pokolenie wyrosło! Ubrane jak panie lekkich obyczajów, oględnie mówiąc. Zgoda, młode pokolenie na psy zeszło. Ale jak to świadczy o matkach, które w takich ubiorach pozwoliły córkom się pokazać?! Gdzie dyrekcja szkoły? Gdzie nauczyciele i wychowawcy? Gdzie jakaś elementarna skromność i przyzwoitość? Pal, sześć, niechby sobie na zamkniętej imprezie, skoro to już takie środowisko, nawet i orgię zrobili. Ostatecznie Rzym przez rozwiązłość właśnie upadł. Ale żeby pozwolić na tak szokującą kompromitację, iżby to się na łamach gazety ukazało? Jak wam ludzie nie wstyd? Trzeba było już iść na całość i porobić jeszcze zdjęcia z ubikacji. Tam się pewnie działo! Drugs, whisky, sex and rock and roll! Toż to kiedyś studentki ostatnich lat tak by się na bal nie ubrały! A student z taką wstydziłby się na miasto wyjść. Za żadne skarby! O tempora, o mores! Poza tym, to mylny tytuł, bo to nie studniówka w III LO w Piotrkowie, tylko młodzi, skołowani ludzie z III LO w jakimś domu weselnym. Gdyby uczniom, dajmy na to, "Chrobrego", przed 35 laty zaproponowano takie miejsce na bal, to młodzież, kadra szkoły i rodzice by się poczuli, jakby im ktoś strzelił w pysk. Studniówka, o czym ci biedni ludzie pojęcia nie mają, odbywała się w gmachu szkoły, w pięknej auli. Koniec świata niedługo!
piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/291739,studniowka-w-iii-lo-w-piotrkowie,galeria,302179,id,t,tm,zid.html#dodaj-komentarz
Ale to nie wszystko! Teraz ukoronowaniem studniówki jest spędzenie nocy postudniówkowej z partnerem w ekskluzywnym 4-ro gwiazdkowym hotelu! Majtki, biustonosz specjalnie na tę okazję! Noc postudniówkowa ze specjalnie kupionymi na tę okazję majtkami i biustonoszem. Czy jest Bóg! No tak, przepraszam, przecież już są pełnoletni. A może to i lepiej, że w Katowicach idą do apartamentu hotelowego, a nie rżną się na sedesie? Oto owoce panaowsiakowego "Róbta, co chceta!" Więc robią, co chcą! Ludzie, wy wstydu nie macie? Wy może pójdziecie w niedzielę na mszę świętą do kościoła i spojrzycie Chrystusowi w oczy? I może jeszcze ręce do modlitwy złożycie? Księża, bierzcie się za reewangelizację tego podupadłego narodu! Śluby czystości powinny wrócić, ta moda, po latach rozsprzężenia seksualnego (vide: Polański), coraz szerszą falą zalewa obecne młode pokolenia w USA. I bardzo dobrze. Nie wiem, może na jakiś czas powinny pasy cnoty wrócić? Oczywiście, jakimś współczesnym wydaniu, nie mamy wszak średniowiecza. Porąbało się i to nieźle. Ale może to ja zidiociałam kompletnie?
katowice.gazeta.pl/katowice/1,35055,7523342,Nowa_moda__Po_studniowce_noc_w_4_gwiazdkowym_hotelu.html