Dodaj do ulubionych

Derby regionu już w niedziele

11.02.04, 21:22
Juz w niedziele naprzeciw sobie stana koszykarki Polfy i Łks-u. jak zawsze
atmosfera bedzie niezwykle goraca, jak ostatnio koszykarki Łks-u beda sie
czuły jak u siebie przy dopingu wielu swoich kibiców, jak zawsze beda dymy,
jak ostatnio beda policjanci z shotgunami, jak zawsze na derbach biletów
jeszcze nie ma a juz nie ma :), jak zawsze pusta hala Włokniarza zapełni sie
do ostatniego miejsca a wiele osób obejdzie sie smakiem a moze i zdrowiem...:)

jednym słowem jedno z najwazniejszych wydarzen sportowych w regionie ale
takze w kraju.

zapraszam ... przed telewizory w niedziele.
Obserwuj wątek
    • maggot9 Re: Derby regionu już w niedziele 11.02.04, 21:32
      Ciekawie powiadasz 79.
      Również miałem zamiar się wybrać z kumplami z miasta Łodzi(oczywiście oni
      kibicują ŁKS a ja-jak to patriotyzm lokalny nakazuje- naszemu ukochanemu
      Włókniarzowi); ale zaniepokoiły mnie Twe wieście iż biletów (jak to często na
      stadionachsię kiedyś krzyczało): "nie ma i nie będzie!".
      Zastanawiające i niepokojące..
      Orientujesz się od kiedy będą bilety w sprzedaży?
      za wszelkie informacje będę wdzięczny.
    • koaa Re: Derby regionu już w niedziele 12.02.04, 10:50
      Szkoda ze ten mecz nie w sobotę może bym się wybrał:(
      Ja byłem w Wawie w ostatnią niedziele na meczu koszykówki męskiej (pierwszy raz)
      Polonia kontra Unia Tarnów- niby rywal nie z najwyższej półki a załapałem się
      jedynie na miejsca stojące tyle ludzi chodź salka tez nie za duża (naszczęście
      playoffy mają grać na Torwarze to sobie posiedzę) Atmosfera fajna ale poziom
      koszykówki taki sobie – mało gry kombinacynej i ciekawych wejść(jedynie niski
      Amerykanin z Tarnowa ratował trochę sytuacje) -zero wsadów pięknych czap-
      misiowaci centrzy ale fajne cheerleaderki:)
      No i można przyjść z własna piłką i podczas przerwy między 2 a 3 kwartą
      porzucać do kosza
      Przy pełnej sali widzów:)
    • dexterr Re: Derby regionu już w niedziele 12.02.04, 16:46
      Z tego co pamiętam w poprzedniej kolejce górą były Łodzianki. Liczę na to że
      Polfa się teraz zrewanżuje, chociaz jak wiemy derby rządzą się swoimi prawami..
    • maggot9 Re: Derby regionu już w niedziele 13.02.04, 10:40
      Luuuudzie!!!!!!!!
      Czy ja się z choinki urwałem czy może z wami coś nie tak???
      Zadałem konkretne pytanie; ale zamiast konkretnej odpowiedzi doczekałem się
      jakiś bzdurnych, nie mających się ni w 5 ni w 10 do mojego pytania, dywagacji
      na temat meczu Polonii Warszawa, albo wzmianki o porażce Włókniarza we
      wcześniejszych derbach; okraszonej starym boiskowym porzekadłem, że "derby
      rządzą się własnymi prawami".. Zresztą sorry Dex-terr(minatorr), ale to chyba
      każda osoba troche się interesująca damską koszykówką w Polsce( a innych raczej
      nie będzie na tym meczu) doskonale o tym fakcie wie – ale może gdzieś miedzy
      wierszami zawarłeś jakąś prawdę wnoszącą coś nowego do dyskusji (już pomijam to
      że w ogóle nie odniosłeś się do mego pytania)... Czy oświecisz mnie?
      Mój zawód Twoją postawą Dex-terr(minatorr) jest tym większy, iż z tego co mnie
      doszły słuchy, jesteś osobą szczególnie interesującą się sportem..
      • dexterr Re: Derby regionu już w niedziele 13.02.04, 11:08
        Mr Maggot, jeśli chodzi o bilety to przyznam się szczerze że niewiem czy czasem
        nie mam nieco przestarzałych wieści dotyczących owych kwitów. Mianowicie bilety
        na mecze naszych koszykarek od zawsze można było zakupić na przedsprzedaży w
        hotelu Włókniarz, na kilka dni przed spotkaniem. Ponadto kasy biletowe przy
        hali sportowej zawsze są otwarte na (dwie?) godziny przed meczem i wtedy też
        istnieje szansa kupna. Z tego co wiem to nasz dobry znajomy Boczek ma kumpla
        który w tych kasach tam pracuje. Pamiętam że na konfrontacje z gdyńskim Lotosem
        nigdy nie mieliśmy problemów z wejściem.
        • maggot9 Re: Derby regionu już w niedziele 13.02.04, 14:22
          I oto właśnie mi chodziło proszę Pana!!! Dziękuje bardzo i kłaniam się
          niziutko:)
          ..chyba zaraz skocze na włókniarz zorientować się dokładnie w temacie u źródła..
    • thorgal79 Re: Derby regionu już w niedziele 15.02.04, 19:20
      zakończyły sie kolejne derby koszykarskie naszego regionu. Mecz transmitiowany
      bedzie jeszcze dziś w TVP 3.

A po krótce...

sportowo: Włokniarz zagrał rewelacyjnie, zdecydowanie najlepszy mecz w tym
      sezonie. Trzesniewska, Wlazlak, Piestrzyńska choć juz maja juz swoje najlepsze
      sezony za soba dzis osmieszały łks-ianki, które za nic nie potrafiły pokazac
      cokolwiek co dałoby im nadzieje ze znajda sie w pierwszej 4-ce play offów. Pod
      koszem pewna Krystofova a na środku znakomicie grające rozgrywające Pabianic -
      Wlażlak, Polakova i Głaszcz.
      W łks-ie raczej nikt na słowa pochwały nie zasłuzył a powrót Kenig na parkiet
      pabianicki poraz kolejny okazał sie dla niej bardzo bolesny. jak rok temu
      jeszcze w barwach Pabianic co chwila przewracała sie o swoje nogi.

Mecz zakończył sie dwudziestokilku punktowym zwyciestwem Włokniarza (chyba 23)
      choc w 4 kwarcie gospodynie prowadziły juz 35 punktami.

kibicowsko:

łks-iaków około 100. Słabo zorganizowani w porównaniu do lat ubiegłych. na sali
      dobrze słyszalny ich doping szczególnie na poczatku pierwszej kwarty i b.dobry
      na koniec 4-tej. W 2 i 3 zupełnie poddali sie kilkuletniemu chłopcowi w szaliku
      Włokniarza który miał ze soba oręż w postaci syreny strazackiej i trabki
      szacunek...

Na koniec kilka zimnych ogni i raca biała...no coment

Włokniarz: brak... przynajmniej normalnego ultrasowskiego dopingu... tylko
      oklaski tez no coment...

P.S. no zapomniałem dodac o tym iz łks goraco pozdrawia Widzewiaków ...
      ponieważ mecz transmitowany jest przez Tv 3 na koniec wzniesli okrzyki
      pozdrawiajace szczególnie gks Tychy, resovie i Zawisze Bydgoszcz... no i
      zajebali nam piosenke... juz nie ma ooooooooooooooooo łodzi Widzeeeeww
      ooooooooooo RTs...teraz jest... no sami sobie pomyslcie przez chwile myslałem
      ze sie nawrócili

P.S 2 Boczej juz Ci nie ufam :/ okazuje sie ze twoi najblizsi przyjaciele w
      dupie maja Pabianice :/ jeden z naszych forumowiczów był za łks-em :/
      • dexterr Re: Derby regionu już w niedziele 15.02.04, 19:35
        Zwycięstwo Włókniarza odniesione w derbowym pojedynku ucieszyło mnie ogromnie.
        Na podkreślenie zasługuje zwłaszcza fakt że Pabianiczanki pokonały ŁKS sporą
        przewagą punktów. Niewiem tylko o co Ci chodzi Thorgalu, kiedy mówisz o tym że
        najbliżsi przyjaciele Boczka mają w dupie Pabianice?? Cóż z tego że jeden z
        nich był za ŁKS-em?
      • maggot9 Rzeź niewiniątek 17.02.04, 09:45
        Cóż za ostre, przesiąknięte dramatyzmem i okraszone żalem słowa!
        Tak jest właśnie polski kibic (a idąc dalej polskie społeczeństwo); najpierw
        gani, krytykuje, miesza z błotem; a dopiero później zastanawia się nad
        przyczynami takiego a nie innego stanu rzeczy (..albo też nie). Oj brakuje
        troche tej empatii panie i panowie...
        Oczywiście wiem, że znamieniem "zdrajcy" jest naznaczona moja osoba; jednak nie
        kamieniuj za to również Boczka.
        Nie musiałbym się tłumaczyć z takiego a nie innego swego postępowania, ale
        ponieważ "umoczne" w tym zostały równiez inne osoby nie mam chyba innego
        wyjścia.
        Otóż rzeczywiście moja osoba zawitała w niedziele w hali włókniarza, i co
        więcej zająłem miejsce w sektorze zajmowanym przez kibiców z Łodzi. Powód tego
        był wręcz banalny - po prostu wybrałem się na ten mecz ze znajomymi z Łodzi, a
        ponieważ ja sam byłem z Pabainic i chciałem byśmy usiedli (jak to się mówi)
        razem "w kupie" zająłem miejsce gdzie zająłem..
        Idąc dalej, w dalszych partiach meczu rzeczywiście duchem wspierałem drużyne z
        Łodzi. Strasznie żał mi było tych młodych dziewczyn z Łodzi, którym ambicji w
        żadnym wypadku nie można było odmówić; jednak bezradnych wobec pabianickiego
        muru wyrachowanych olbrzymek (przewaga wzrostu pabianickiego zespołu była
        wyraźnie widoczna).
        Zresztą jest także inny - bardziej osobisty powód mojej pewnej sympatii do
        drużyny z Łodzi;)
        Powyższe fakty nie oznaczają oczywiście że nie kibicuje naszemu włókniarzowi -
        jest wręcz przeciwnie! Może nie chodze za często na mecze, ale bardzo uważnie
        obserwuje poczynania naszych dziewczyn i całym sercem życze im jak najlepszego
        wyniku. Nie raz nie dwa przepychamy się z kumplem (oczywiście są to tylko
        słowne prepychanki) kto będzie mistrzem Polski - MISTRZEM POLSKI MOŻE BYĆ TYLKO
        WŁÓKNIARZ!!!!:))

P.S. A nawiązując do sprawy kibicowania, to troche mi było wstyd gdy kumpel
        pytał mnie gdzie są nasi "ultrasi" idący za swą drużyną ze śpiewem na ustach -
        ehhh.. gdzie się podziały chłopaki z tamtych lat??...
      • boczek2001 Matko i córko!!! 17.02.04, 10:25

To wszystko moja wina!!!

thorgal79 napisał:

> P.S 2 Boczej juz Ci nie ufam :/ okazuje sie ze twoi najblizsi przyjaciele w
        > dupie maja Pabianice :/

phi... nie odpowiadam za poglądy i sympatie moich kolegów, ich rzecz... myślę,
        że jesli są z Pabianic to jednak choć troszkę lokalnego patriotyzmu w sercu
        mają, co by nie mówić...

>jeden z naszych forumowiczów był za łks-em :/

??? czyżby nastąpiło pierwsze w historii poznanie człowieka z drugiego końca
        PForumowego kabla???

Jak wrażenia???? :-))
        • thorgal79 Re: Matko i córko!!! 17.02.04, 17:43
          Hehe juz na wszystko odpowiadam :)

tekst do boczka o jego znajomych i o tym ze maja w dupie Pabianice był jak
          najbardziej prowokacją do Boczka :P i mam 100 % pewności ze to doskonale
          zrozumiał :) pzdr ... a że pozostali panowie sie zbulwersowali przy okazji
          hehe ja tam mysle ze fajnie wyszło, może nawiąże sie jakas fajna rozmowa :)

Podkreslam ze nie mam nic personalnie do nikogo :)

A nawiazujac do poprzednich wypowiedzi:

- w pabianicach brak ultrasów bo połowa osób w sektorze łks
          była ...pabianiczanami... dedukcje pozostawiam wam

- bedąc Pabianiczaninem nie rozumiem jak niektóre osoby będące Pabianiczaninami
          moga byc w sektorze gości ( derby to wojna domowa :)) gdzie patriotyzm??? W
          dawnych latach nie jeden dał sie obic za to że jawnie przyznjae sie do tego iz
          jest pabianiczaninem

- dexter... widziałem ze nie byłes z łks-iakiem...moze po prostu mozna było
          usiaśc na sektorze neutralnym, środkowym? (bilety w tej samej cenie co sektor
          gosci a lepszy widok :))

PS Boczek nie przychodź wiecej po bilety :P ;)

• boczek2001 Re: Matko i córko!!! 18.02.04, 10:15
            thorgal79 napisał:

>a że pozostali panowie sie zbulwersowali przy okazji hehe ja tam mysle ze
            fajnie wyszło, może nawiąże sie jakas fajna rozmowa :)

no... i może wymienimy się plakatami Backstreet Boys ;-)

> - bedąc Pabianiczaninem nie rozumiem jak niektóre osoby będące
            >Pabianiczaninami moga byc w sektorze gości ( derby to wojna domowa :)) gdzie
            >patriotyzm??? W dawnych latach nie jeden dał sie obic za to że jawnie
            >przyznjae sie do tego iz jest pabianiczaninem

ja też tego nie rozumiem, trzeba było pruć japę za Pabianice zwłaszcza jak sie
            siedzi z gośćmi z Łodzi i do tego zaprzyjaźnionymi, włos z głowy by Ci nie
            spadł.

> - dexter... widziałem ze nie byłes z łks-iakiem...

trzeba było napisać TYM łks-iakiem... ;-)

> PS Boczek nie przychodź wiecej po bilety :P ;)

no masz! wszystko zepsuli!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka