Dodaj do ulubionych

Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:27

Czy mozecie sie podzielic informacjami dotyczycymi tej szkoly.Czy
warto zapisac dzieci?
Obserwuj wątek
    • Gość: Absolwentka;) Polecam;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 20:16
      Moim zdaniem jest to szkola na dobrym poziomie nauki. Chodzilam do tej podstawowki i dostalam sie do najlepszego gimnazjum w Lodzi. Nauczyciele maja ogromne podejscie do dzieci jak i potrafia doskonale nauczyc najmniej uzdolnionego ucznia. Naprawde polecam ta otoz szkole podstawowa, poniewaz jest tam bardzo mila atmosfera. ;) ;) ;)
    • Gość: klara Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 23:07
      Wizualnie szkoła wygląda słabo. Ale nauczyciele są fajni. Moja córka jest w I klasie i bardzo lubi swoją Panią. Zaletą jest to, że szkoła jest mała i woźne znają każdego ucznia - nieocenione w kwestii bezpieczeństwa. NIe słyszałam też o jakiś problemach wychowawczych z uczniami. No i jest orlik, choć rzadko widzę, że ktoś na nim grywa...
    • Gość: Dorota Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: 5.174.62.* 31.03.14, 18:42

Szkoła Nr 138 im. Leopolda Staffa w Łodzi jest świetną szkołą , moje dziecko chodziło do Oddziału przedszkolnego , następnie było i jest uczniem i bardzo sobie chwali szkołę. Jeżeli ktoś ceni sobie indywidualne podejście do ucznia, to w tej szkole na pewno to odnajdzie.Każdy problem czy pomysł znajduje tu pozytywne rozwiązanie. Ponad to prowadzone są zajęcia dodatkowe-dla tych co cenią sobie rozwój własnego dziecka.Szkoła ta jest przyjazna dziecku i rodzicowi. Nauczyciele i Dyrekcja przyjaźnie nastawieni- gorąco polecam.
      • Gość: xenia Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.14, 19:40
        Myślę, że wszystko zależy do jakiej wychowawczyni dziecko trafi. Niestety moje od 1 klasy nie trafiło najlepiej wychowawczyni miała cięty język, a dzieci określała mianem malutkich rozumków. Mało ciepła jak na nauczycielkę klas 1-3, szczególnie dla dziewczynek....
        I jeszcze jedna wada...... tej nieszczęsnej wychowawczyni, notoryczne zwolnienia.....
        Także wszystko zależy jak się trafi.... Na szczęście to już za nami.... tym razem lepiej trafiła, i to w tej samej szkole.....
    • mamuniaolunia Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu 06.10.15, 13:29
      Podbijam. Może ktoś jeszcze chciałby się podzielić swoją opinią na temat tej podstawówki?
      • Gość: wkurzonamatka Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.15, 22:04
        najgorsza szkoła jaka może być, i już szukam innej szkoły dla mojej córki. W tej szkole dzieję sie dziwne rzeczy, nie do pomyślenia dla normalnego człowieka. Szkoła jest bardzo niebezpieczna i nikt nic z tym nie robi. Mam wrażenie, że personel boi sie dyrektora, a uczniowie robią co chcą.
        A żółte linie to już przesada :/ rodzić nie może za nie wejść, a najlepiej żeby w ogóle nie wchodził do szkoły.
      • Gość: zig Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.centertel.pl 28.05.17, 22:13
        Rok 2017 przyniósł zmiany zewnętrzne w szkole. Zdecydowanie lepiej to wygląda. Szkoła jest odmalowana, a napisy już nie straszą. A czy wewnątrz jest lepsza? Trudno powiedzieć.
        Dyrektor słaby, wieje prl-em...uczy zajęć komputerowych... wielkie słowa...w klasie 1-3 grali w sapera... masakra. na ocenę 6 na poziomie zaawansowanym... Tutaj nie trafili...bo Pani, która prowadzi w innych klasach - super...
        Co do reszty...Są nauczyciele, którzy uważają, ze mają monopol na nauczanie i tyle lat doświadczenia, że już nie muszą się starać, a są tacy, którzy starają się ciągle i im się należy wielkie uznanie.
        Rok 2016/2017 przyniósł trochę zmian w klasach 4-6. Odeszła Pani od plastyki/muzyki... teraz jest słabo...brak kółka plastycznego, konkursów... tylko chórek...
        Ale dzieci zyskały nową Panią od historii. Wielkie uznanie! Przede wszystkim inna jakość nauczania. Czasem dzieci opowiadają jak było ciekawie......konkursy... Dzieci czują potrzebę bycia docenionym, chętniej się uczą.
        Fantastyczna Pani od matematyki, nauczyciel z ogromnym doświadczeniem, pomocna i miła.
        Niestety co roku od 4 klasy zmiana nauczyciela angielskiego.. dziecko i tak chodzi na zajęcia dodatkowe, jak większość .
        Wymagająca, ale bardzo sprawiedliwa Pani od przyrody.
        Rzeczywistość jest taka..zależy na kogo się trafi...
        Dziecko kończy 6 klasę. Jako eksperymentalny, pierwszy rocznik idzie do 7 klasy... to dopiero jest wyzwanie... życzyłabym sobie aby dalsza część nauki był na podobnym poziomie..ale dzieci są stracone na dzień dobry, bo trafia do jednego worka z dziećmi z gimnazjum zdając do liceum... I tutaj będzie porażka... bo na pewno, niezależnie od poziomu nauczania, nie dadzą rady nadgonić dodatkowego roku...to zapewnił nam rząd a nie sama szkoła... także drodzy rodzice....musimy wziąć ta odpowiedzialność na siebie i sami dokształcać nasze dzieci...
    • Gość: rodzic z zapałem Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.toya.net.pl 09.10.15, 14:57
      Pan Dyrektor masakra, żadnych kompromisów, a cytuję: "...nie chcę żeby szkoła ładnie wyglądała, bo więcej dzieci będzie chciało do niej przychodzić, a ja i tak mam ich za dużo...", to prawda, że wszyscy się boją odezwać, patrzą na Dyrektora. Szkoła ma rodziców, którzy mają zapał, żeby coś z nią zrobić, ale niestety - dopóki będzie tam ten dyrektor - będzie źle... zdecydowanie nie polecam.
      • Gość: wkurzonamatka Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.15, 15:49
        oj zgadzam się z Panią trzeba zrobić tam porządek. PIsmo już jedno napisałam odnośnie szkoły do Wiceprezydenta i czekam na odpowiedź.

A zachęcające napisy na szkole to już totalna porażka bo powinny zniknąć ino migiem z murów placówki publicznej.

a i nowe zasady: nie wpuszczanie rodziców na teren szkoły po dzieci, tylko czekanie w korytarzyku miedzy jednymi drzwiami a drugimi to juz wymysł totalny.
        • 80anula1 Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu 03.12.15, 18:27
          "Nie ma kłopotu" to typowa odpowiedź Pana dyrektora... Pomysł na dzieci to ostatnio odbieranie im siłowe telefonów komórkowych, a prawdziwych kłopotów z agresywnymi uczniami nikt nie rozwiązuje tylko zamiatają pod dywan... Zdecydowanie dyrektorem powinna zostać Pani zastępczyni....
        • atslodz2 Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu 25.01.16, 20:09
          Też jestem za zmianą dyrektora, szkoła się nie rozwija, a on raczej niechętny na nowe.
          Nie szuka się nowych dodatkowych ciekawych tematów dla dzieci, tylko kisi się dalej w starych, znanych tematach.... chyba rzeczywiście czas na zmiany.... a dyrektor juz sie zbytnio zasiedział na ciepłej posadce....
    • Gość: rodzic Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.16, 11:24
      Szkoła jak szkoła, b. słaby poziom nauczania wczesnoszkolnego. Dzieciaki maja ogromne braki w wiedzy podstawowej a ''nauczyciele'' uważają że wszystko jest ok. Dzięki pracy w domu z dzieckiem, nadrabiamy ''stracony ''czas w szkole. prace domowe praktycznie są nie zadawane, brak pracy z lekturami -od początku roku dopiero czytają drugą pozycję ! inna równoległa klasa w tej samej szkole jest z materiałem ''całe lata świetlne ''do przodu.
      Wystarczy wejść do szkoły i zobaczyć wszechobecny chaos, a w zamian wprowadzane są absurdalne decyzje dotyczące rodziców. rozważamy decyzję o zmianie szkoły dla naszego dziecka, ponieważ lata w których uczęszczał do szkoły uwsteczniły go i nic nie wniosły w jego poziomie edukacji
      Dyrektor może jako nauczyciel jakoś się tam sprawdzał, natomiast stanowisko dyrektora przerosło jego poziom kompetencji i inteligencji , poza tym w szkole prowadzona jest jakaś niezrozumiała agitacja ''klubu sportowego'' i co pewien czas pojawiają się kibole, wręczają dzieciom różne gadżety!. Napisy będące ozdoba murów szkoły jakoś nie znikają i ''pan'' dyrektor nie widzi w tych bohomazach problemu. Ogólnie otoczenie jak i sam budynek szkoły przestawia się katastrofalnie, chodniki ,ogrodzenie, brak furtki i bramy wjazdowej , schody do szkoły itd ,chyba takim stanem powinno się zainteresować Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Łodzi.
    • Gość: Rodzic Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.toya.net.pl 06.04.16, 14:27
      Polecam Szkołę, chociaż mój poprzednik ma rację, że niektórzy nauczyciele są mniej zaangażowani niektórzy bardziej. Moje dzieciaki uczęszczały do tej samej Pani, której nazwiska nie będę wymieniać, bo zawsze emanuje skromnością i nigdy nie narzeka na swoją klasę i uważam, że jej należą się gratulacje za podejście do dość trudnej wychowawczo i zdolnościowo klasy w porównaniu z równoległą i postęp jaki dzieci zrobiły dzięki niej. Obecnie moje jedno dziecko jest w klasie 6, a drugie starsze i tak jak w czasach edukacji wczesnoszkolnej byłam dumna z postępów i nauczania i dodam, że dzieci miały mnóstwo prac domowych, prowadziły dzienniczki czytania i inne dodatkowe ćwiczenia, tak od klasy 4 poziom nauki spadł. Polecam zdecydowanie Panią z edukacji wczesnoszkolnej, gorzej z klasami 4-6 moje wnioski po wczorajszym egzaminie. Wystrój Szkoły no cóż najważniejsze by dzieci się w niej dobrze czuły, a tak się czują. Jak by ktoś był jeszcze zainteresowany czymś to mogę odp., bo udzielałam się dosyć w szkole, więc znam ją od podszewki.
      • Gość: Paweł Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu IP: *.toya.net.pl 07.03.18, 23:01
        Czy mogłbym prosić o kontakt. Właśnie stoimy przed wyborem szkoły dla naszego dziecka i chciałbym zasięgnąć jezyka odnosnie kadry dla maluchów.
    • asiachk Re: Sp.138 ul.Sw.Frańciszka z Asyzu 21.04.16, 10:46
      Zgadzam się z poprzednia opinią. Nauczanie wczesnoszkolne - Pani super, ta z sąsiedniej klasy również, choć wiem, że nie wszystkie nauczycielki kl.I-III spełniają wymagania. Schody zaczynają się od IV kl. Mało jest nauczycieli zaangażowanych w to, co robią. Prac domowych jak na lekarstwo, kółka to fikcja, świetlica też. W szkole niewiele się dizeje i generalnie "szału nie ma". szkoła chyba dosyć przeciętna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka