Dodaj do ulubionych

Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj...

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.10, 21:33
Czy ma lepiej? Hmmm jest takie powiedzenie, że chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy :)
Pewnie, że łódzkie szkoły mają lepiej, bo ich uczniowie nie muszą 2 godziny podróżować starymi autosanami maskującymi się na nazwą "gimbus". Hala OK, fajna, ale tak naprawdę to ilu uczniów liczy ta szkoła?
Obserwuj wątek
    • Gość: barnaba Re: Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w IP: *.lodz.msk.pl 21.04.10, 22:04
      Zobaczmy, jak całość będzie wyglądała za 10 lat. Bo może się okazać, że
      pieniądze na budowę były, ale na utrzymanie całości w jakim takim porządku- już
      nie. :)
    • Gość: a Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.146.166.2.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.10, 22:18
      Szkoły na wsi wyglądają 100 razy lepiej niż te w Łodzi. W łodzi to jest wiocha!!!
    • Gość: tu mieszkam Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 22:33
      mieszkam tu i widzę że muszą minąć ze trzy pokolenia zanim z Łodzi wyjdzie
      wiocha, wystarczy stanąć sobie na przystanku w centrum miasta i popatrzeć na
      ludzi się przemieszczających totalna wiocha
      • alicja.t3 Re: Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w 21.04.10, 23:04
        Na to ze pluja, rzucaja pety, smieci. Ze chodza dresy w bialych skarpetkach i za
        krotkich spodniach...

Gratuluje Ujazdowi bardzo obrotnego wójta - menedżera. Mnie, łodziance,marzy się
        prezydent-menedżer...
        • Gość: kokopipi menadżer????? IP: 213.25.71.* 22.04.10, 08:07
          Prosze mi uwierzyć, że gmina Ujazd nie jest rządzona przez menadżera....
          O wiele mniejsze i biedniejsze gminy ościenne potrafią zdobyć rocznie kilka bądź kilkanaście razy więcej pięniędzy z funduszy unijnych na różnego rodzaju inwestycje...
          Pan wujt nawet jest z tego dumny, że nie potrafi zdobyć takich pieniędzy.
          Jego szczęście, że jest kilka dużych firm na terenie gminy, które płacą podatki.
          Można więc iśc na łatwizne...
          Takim menadzerem mógłby być każdy
          • Gość: xxx Re: menadżer????? IP: *.toya.net.pl 22.04.10, 08:16
            Gość portalu: kokopipi napisał(a):

> Prosze mi uwierzyć, że gmina Ujazd nie jest rządzona przez menadżera....
            > O wiele mniejsze i biedniejsze gminy ościenne potrafią zdobyć rocznie kilka bą
            > dź kilkanaście razy więcej pięniędzy z funduszy unijnych na różnego rodzaju inw
            > estycje...

> Jego szczęście, że jest kilka dużych firm na terenie gminy, które płacą podatki

czyli jest menadżerem bo pieniądze zarabia a nie udaje się na żebry jak inne
            gminy, a zarabia je dzięki temu, ze ściągnął te duże firmy do tej gminy
            • Gość: kokopipi Re: menadżer????? IP: 213.25.71.* 22.04.10, 14:53
              Nie wiem jak rządzisz w swoim domu, ale chyba to normalne, że na kredytach daleko się nie zajedzie...
              Wiesz na co wujt potrafi zdobyć środki unijne???
              Na dożynki wiejskie, gdzie cała gmina pije na umór przy biesiadnej muzyce. Wszystcy są zadowoleni (otumanieni) a z ich podatków płaci się za hale zamiast ruszyć 4 litery i napisać dobrze wniosek do Uni.
              W gminie po 7 latach kadencji wujta dopiero zatrudniono osobę wyszkoloną w pozyskiwaniu takich pieniążków...
              Choć efekty widać na załączonym obrazku wyżej.
              Menedżer kredytobiorca na 5+ sam przecież nię będzie płacił, mimo że zarabia prawie 11 tyś miesięcznie. (a propos największa pensja wujowska w Polsce)
          • alicja.t3 Re: menadżer????? 22.04.10, 08:16
            Jak widac na przykladzie Lodzi - wcale nie kazdy moglby byc takim menedzerem.
    • Gość: MAciek Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.warszawa.mm.pl 21.04.10, 23:19
      Gratulacje dla Ujazdu. Czas aby w Łodzi rządzili ludzie którym się
      chce i potrafią. Łódź ma potencjał pora go wykorzystać i obudzić.
      Tylko trzeba zabrać się do roboty.
    • Gość: Stefan Łodzianie, nie łodziacy :) IP: *.lodz.mm.pl 21.04.10, 23:38
      A hala ładna, im więcej tym lepiej :)
    • Gość: kokopipi Kiełbasa wyborcza.... IP: 213.25.71.* 22.04.10, 07:30
      Warto dodać, że kadencja wujta trwa 8 lat a o hali była mowa już na początku pierwszej.
      Szkoda, że Pan wujt nie pokazał w jakim stanie jest gminny basen w Niewiadowie, na który każdego lat przyjezdzały setki "lodziaków", a od 2 jest zamkniety na amen. Krzaki zarosły juz nawet chodnik....

• Gość: krm Re: Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w IP: *.toya.net.pl 22.04.10, 07:45
      Gość portalu: xyz napisał(a):

> Pewnie, że łódzkie szkoły mają lepiej, bo ich uczniowie nie muszą 2 godziny pod
      > różować starymi autosanami maskującymi się na nazwą "gimbus".

a gdzie niby oni mają podróżować gimbusami te 2h :)
      chyba do warszawy do teatru, bo nawet do łodzi jest bliżej niż 1h
      najpierw się by wypadało zorientować w temacie zanim się zabierze głos
    • ojca jakis megaloman z kompleksikami 22.04.10, 08:40

Czym się tu chwalić? Że się zbudowało największą halę...a jakie były potrzeby?
      Ta hala dla dzieci czy żeby zaspokoić ego wójta? Pozatym fajnie się bierze
      kredyty, których samemu sie nie spłaca. Historia jest pełna takich "menagerów"
      co nabrali kredyty na budowle,a ich następcy musieli wydawać większość budżetu
      na kredyt oraz utrzymanie molocha.
      Lokalni megalomani przeważnie budują hale sportowe, bo to widowiskowe.

Panu Wuefiście odpowiadam, wiele szkół w Łodzi ma lepiej niż szkoła w Ujeździe
      bo po skończeniu wielu z nich ma się więcej możliwości bo ich poziom kształcenia
      nie opiera się głównie na "wypasionej" hali sportowej.
    • mineyko Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... 22.04.10, 09:08
      W Łodzi mamy halę Arena, do której szkół nie wpuszczają!
      Za bidne!!
    • Gość: t-k Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.toya.net.pl 22.04.10, 09:44
      Jakie kompleksy.... od razu na początku wywiadu tekst: a w Łodzi takiej nie
      maja i niech nam zazdroszczą... współczuję Ujazdowi, ale z takim gospodarzem
      to daleko nie zajedziecie...

P.S. nie nie mieszkam w Łodzi.
    • Gość: natalia nauczcie się pisac wnioski UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 09:49
      Pan Wójt nie dostał dotacji unijnej nie dlatego że gmina jest za mała tylko
      miała fatalnie przygotowany wniosek o dotację. Gminie przeszło tym samym kilka
      milionów złotych koło nosa.
      W gminie jest dużo firm ale dzięki istnieniu wielu terenów inwestycyjnych i
      dobrego położenia. Nie wiem ile w tym roli Wójta.
      Warto więc nauczyć się pisać wnioski UE a nie zwalać winę na inne czynniki.
    • Gość: łyk Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 10:01
      Hala może i ładna ale ten super wUjt godny pozazdroszczenia (czyt. pozalowania. Sciagnał firmy, zaciagnal kredyty, wyremontowal jakies budynki ojoj i to wszystko sam wlasnym reCYma zrobil. no no no alez jestem pod wrazeniem.
      mieszkam w tej gminie i sie orientuje co nieco. pan wUjt SE moze gadac a kazdy swoje wie.
    • Gość: Obrońca Hala na Olechowie wcale nie jest gorsza... IP: *.astral.lodz.pl 22.04.10, 13:25
      Twierdząc ze żadna szkoła w łodzi nie możesz się równać z halą z Tomaszowa
      jest błędne.Ja wam mówię ze jest taka szkoła która ma także podobną hale z
      wszystkimi wcześniej wymienionymi bajerami typu; opuszczane tablice do kosza,
      elektroniczne tablica z wynikami, pełno metrażowe boisko,inne sale mniejsze
      oraz szatnie, prysznice, i dodatkowy sprzed (wyposażenie)
      To jest szkoła podstawowa nr 205 oraz gim nr 36 mieszczące się na Olechowie :)
    • ww_lodz Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... 22.04.10, 14:01
      - Jestem ze wsi, możecie mi zazdrościć - mówi Marcin Kocieba, nauczyciel
      wuefu z Ujazdu.

Kocieba: - Niech się łodziacy śmieją. My i tak mamy od nich lepiej. Bo niech
      pan mi powie, czy którakolwiek szkoła w Łodzi ma lepiej niż moja.

Padłem! ROTFL
    • Gość: zb Za 15 mln IP: *.lodz.mm.pl 22.04.10, 17:02
      to Łódź ma waginę, suchą.
    • Gość: puma Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.10, 21:21
      chodziłam do tej szkoły i jakoś nigdy nie widziałam żeby jak to powiedział
      pan Marcin Kocięba ktoś chodził "sr... po krzakach". widzę, że język pana
      Marcina wciąż jest ten sam. kultura i kulturystyka to dwa różne pojęcia !!! Co
      za "elokwentny wywiad"
      • Gość: Agula Re: Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 10:43
        Cóż według mnie ktoś taki jak Pan Marcin nie powinien udzielać
        wywiadu do gazety, jego język pasuje do budki z piwem - miejmy
        nadzieję, że pozostała kadra w szkole reprezentuje wyższy poziom!!!!
    • Gość: ;) Superhala za 15 mln złotych. W Łodzi? Nie, w Uj... IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 19:34
      Moglibyście chociaż nie zazdrościć... A co do pana Marcina i nauczycieli
      uczących w tej szkole to nie można mieć żadnych zastrzeżeń. A Łodziaki niech
      nie zazdroszczą!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka