rtoip1 07.05.10, 23:39 chęciami piekło jest wybrukowane konkretnie - zdąży czy nie? PS. jeszcze brak na tym forum trolla MŻ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wstrząs Re: Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Stre IP: *.toya.net.pl 07.05.10, 23:50 Spokojnie.Zaraz pojawi się 60 wpisów opluwających SSS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesia A mnie brakuje najwiekszego trolla M. B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 00:26 Głupoty wypisywane przez dziennikarke na zamówienie wiadomo kogo! Odpowiedz Link Zgłoś
pudelkomarzen5 Mam pytanko......?! 08.05.10, 00:38 Termin wykonania dokumentacji budowlanej wraz z uzyskaniem pozwolenia na budowę i kosztorysami jest wg umowy przewidziany na 4 maja 2010 roku! Czy niemieckie biuro projektów i pełnomocnik prezydenta A. walczak i A. Falicz kierownik projektu poniosa jakąs odpowiedzialność za poslizg. Bo jak wszystkim wiadomo dokumentacja jest jeszcze niekompletna, ogłoszono przetarg na jej weryfikację, żeby dopiero rozeznac jej wartość. Czy przetarg sie zakończył czy jest w trakcie?! Kto będzie finansował tych co będa weryfikowali projekt. Czy najpierw wyda urząd protokół ZUD i pozwolenie na budowę, a potem zweryfikuje projekt? Czy najpierw zweryfikuje magin projekt, a potem wystapi o konieczne decyzje? zastanawiajace jest to wszystko! Istna prowizorka i bałagan! Te nonsensy będa realizowane przez cały zespół?! A co ze sprawami terenowo- prawnymi? Czy tereny należa do miasta czy do PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Mam pytanko......?! IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 00:42 pudelkomarzen5 napisał: > Termin wykonania dokumentacji budowlanej wraz z uzyskaniem > pozwolenia na budowę i kosztorysami jest wg umowy przewidziany na > 4 maja 2010 roku! Może i wykonali, ale nie dowieźli :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Mam pytanko......?! 08.05.10, 00:53 skąd znasz takie szczegóły ? czy to nie jest działanie na czyjąś szkodę ? np.miejskiej spółki? publicznie proszę prokuraturę o zajęcie stanowiska w sprawie działania na szkodę miejskiej spółki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Mam pytanko......?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 01:05 Wartość projektu jak i daty realizacji umów sa ogólnie znane, gdyz chodzi o nasze publiczne, miejskie pieniądze. To pytanie to chyba zart, czy te info powyżej miały byc utajniane? urząd Miasta nie jest spółką to po primo, a secundo to o nasze dobra trzeba dbać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: January Re: Mam pytanko......?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 18:51 A to rzeczywiscie ciekawe.... najpierw będzie weryfikacja projektu, czy pozwolenie na budowe, a potem projekt sie sprawdzi i poprawi i firmie sprawdzającej zapłaci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko CŁC SSS to żydowsko-komunistyczna inicjatywa TYLKO CŁC IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 00:40 ...to byłem Ja, M.Ż. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk SSS będzie ogromnym obciązeniem dla kasy miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 00:47 Szokuje zaangazowanie z jakim miasto chce iść na skróty w przypadku tej inwestycji. Bryła i pomysł jest nawet ciekawy, ale niezbyt ciekawe sa koszty realizacji inwestycji jak i dalsze koszty eksploatacji rok w rok, które będzie musiało ponosić miasto. bowiem wiadomo, ze muzea nigdzie w swiecie dochodowe nie sa. Przy takiej dziurze budżetowej o jakiej sie mówi w Łodzi taka inwestycja zarznie wszystko i będzie jedyna rura, która położy sie na betonowej płycie Dworca Fabrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuć ducha PRL trochę czuć Propagandę PRL w tym artykule... IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 00:46 No nie mogę, jakbym oglądał PRLowską kronikę filmową... najpierw wszystko się wali, przyjeżdża sekretarz, wygłasza płomienne przemówienie, a potem wszystkie problemy znikają :))) Po naszym apelu [...] magistrat zareagował zwołanymi w trybie pilnym zebraniami urzędników odpowiedzialnych za projekt. W czwartek niemieccy architekci Charly Moeller i Juergen Onderka złożyli wniosek o pozwolenie na budowę. Wiceprezydent Łukasz Magin był u wojewody Jolanty Chełmińskiej, żeby poprosić o priorytetowe potraktowanie projektu SSS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łubudubu Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Strefą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 00:51 Grunt jak wszyscy sztame trzymaja:) W sądzie tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krawcowa Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Strefą... IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 01:13 A mnie mówiła znajoma,że w Łodzi ma się pobudować jakiś Gery. I to ma dać efekt balona jak w Hiszpanii. Tylko,że znów studenci tego nie chcą.To prawda jest? Odpowiedz Link Zgłoś
silianka Krawcowe zazwyczaj maja kiepskie towarzystwo 08.05.10, 01:26 CŁC jest rzeczywiscie bardziej atrakcyjne dla Łodzi. No cóz,trudno uszczęśliwiac innych na siłę, ale kto potem za to wszystko poniesie konsekwencje i kto zarobi na tę rurkę z bańkami mydlanymi wylatującymi na Rynek Kobro? Czy Łódź stac na tak wielkie muzeum... czy warto się zabijać dla tak trefnej inwestycji w okresie kryzysu finansowego...? Potem będzie urzadzane polowanie na winnych, a winnym będzie ekipa Kropy, która zapoczątkowała temat - typowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shopgirl_shoppracz O uwaga troll ! IP: *.os1.kappa.pl 08.05.10, 01:32 Uwaga !!! Zwolennik SSS !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krawcowa Re: Krawcowe zazwyczaj maja kiepskie towarzystwo IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 01:41 Pani kochana, ja się tylko zapytałam.Bo tą znajomą to ja spotkałam wczoraj na Fashion Week i może coś pokręciłam, bo ona bardzo szybko mówi po angielsku. To powiedz mi kochana dlaczego Ci studenci zbierają podpisy,żeby się ten Gery nie budował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzia A czy ta rekreacja to będzie taniec na rurze...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 01:55 jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobrak Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Strefą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 01:31 Magin uwali wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Stre 08.05.10, 01:38 Dziękujemy Osiołku, dziękujemy Marudo ... Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Dbajmy o miejskie spółki, bo są nasze 08.05.10, 02:40 Toć dbam, żaden fiut nie będzie mnie naciągał na cokolwiek. Jak miasto da, to będzie się tłumaczyć - jakie by były potencjalne zyski , kto to obliczył itd. I nie będzie rozdawać terenu żadnemu walczakowi, żydowiczowi czy lynczowi za frajer. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Dbajmy o miejskie spółki, bo są nasze 08.05.10, 02:54 Dodatkowo, sprawdzi się EC-1, czy aby nie doszło tam do korupcji lub nadużycia uprawnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanfatal Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 03:29 Aczkolwiek uzasadnione jest to Twoje zaangazowanie. Pozdrawiam - cichy wielbiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata 08.05.10, 03:39 @Fanfatal domysły w kieszeń schowaj, bo jajka ucinają. Trolli letkki strach obleciał za przeszłe wyczyny reszta fiutów uciekła pod spódnice ze świecia Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata 08.05.10, 03:48 umiem obrazić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanfatal Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 03:50 wręcz przeciwnie.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata 08.05.10, 04:02 to zdecydowanie pomyłka, jak sobie na cipke przerobie, to dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanfatal Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 04:05 nie musisz przerabiać Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata 08.05.10, 05:51 jak se odpowiadam to sie mnie wydaje, że ktoś czyta. koniec chwilom słabości fiuty precz. "taki fredro dziś" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famfatal Re: Marzenko trzy wpisy pod rząd to krucjata IP: *.os1.kappa.pl 08.05.10, 05:59 Ugryź się w korzeń, zamiast pitolić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nandik pan magin, w d. wsadzim, jakeśmy z badźin IP: *.os1.kappa.pl 08.05.10, 06:25 Czy ktoś może wytłumaczyć fiutom MŻ jak działa demokracja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Magistrat szuka oszczędności i ładuje się w SSS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 10:26 jak sie widzi jak urzednicy na siłe przeprowadzaja inwestycję pt. SSS trudno uwierzyć, ze chcą robic jakiekolwiek oszczędności! Muzeum Sztuki za kilkaset milionów w Łodzi jakby nie było innych potrzeb, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal CŁC i SSS to grabież majątku narodowego IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 11:03 każdy z tych projektów ma na celu tylko jedno: przekręty podczas realizacji i uwłaszczenie się na majątku miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaplin Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Strefą... IP: 195.26.77.* 08.05.10, 13:51 Co znaczy slowo "chcemy" w ustach Urzednika? Wydawalo mi sie do tej pory, ze Urzednicy maja obowiązek z zalozenia działac na korzysc miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Co to jest koncepcja budowlana - bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 18:01 Co za bzdury ten Magin wygaduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Łukasz Magin: Chcemy zdążyć ze Specjalną Strefą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 01:02 no i daliśmy sobie odwrócic uwagę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny czytelnik Błędne myślenie......................!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 13:30 Z tego co czytałem to Zdrojewski i tak na SSS nie da pieniędzy bo Dworzec Fabryczny nie powstanie......tak prędko! A nie powstanie zgadnijcie dlaczego...?! Pieniądze unijne nie daje się po to, aby potem do Unii je zwracać! Pytam kto za to wszystko odpowie, że blokuje sie inwestycje pewne takie jak...CŁC...!a lansuje niepewne Takie jak SSS bo uzaleznione od budowy Dworca Fabrycznego. Jestem za budową CŁC i SSS, ale strategia, która wybrano jest zła!!! CŁC stoi niezależnie i pieniądze z unii by dostało na bank, na dodatek jest kołem zamachowym NCŁodzi - są same plusy i jeszcze 250 mln przyprowadzone z zewnatrz! SSS stoi w miejscu gdzie sa tory kolejowe i jesli przetarg sie na Dworzec nie powiedzie, albo realizacja przesunie, pieniądze unijne będą stracone ( Zdrojewski głupi nie jest i takiej decyzji, aby zmarnowac unijną kasę nie podejmie)- na dodatek muzea nigdy nie nakręcały koniunktury w miescie! To są bardzo błędne i złe decyzje, które będą skutkować konsekwencjami stagnacji Łodzi. Szanowni Komisarze jesli macie rozum - zweryfikujcie swoją wiedzę i nastawienie. Rzeczywiście na początek nie SSS, ale nietuzinkowe, rewelacyjne, wyjątkowe CŁC - póżniej też ciekawe SSS....! Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Nie macie szans na pieniadze z ministerstwa 10.05.10, 14:29 Lepiej z SSS swoją uwage i pieniądze przerzućcie na CŁC - wtedy Łódź będzie miała jakąs korzyść i będą wykorzystane pieniądze unijne! takze PO uratuje może swój wizerunek, tylko nie dajcie sie podpuszczaś SLD ( Skwarka) który chce Platformianej kompromitacji... Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: Nie macie szans na pieniadze z ministerstwa 29.05.10, 01:51 Tak , czekamy dalej na odkrywcze podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś