Gość: tylmann Studio Lyncha do Warszawy, Krakowa lub Wrocławia IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 03:33 Jestem mieszkańcem biednej i brudnej Łodzi. Jeśli wszyscy tak kochają Lyncha i sztukę filmową i chcą niszczyć PO dorabiając fałszywą patriotyczną gębę PiS-owi. To czemu Warszawa nie wyda swoich milionów? Czemu Wrocław nie wyda swoich milinów? Czemu Kraków nie wyda swoich milionów? Czemu te miasta nie dołożą 99% do zakupu działki budowlanej, a potem za 30, 40 czy 50 milionów nie wyposażą studia Lyncha? My z Łódzkiej wsi zarabiamy po 600-700 złotych w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie po 9000-10000 złotych minimum czemu ci bogacze, pewnie żydzi w większości - nie zaproszą takiej znakomitości??? ps. dla debili większość mojego komentarza to sarkazm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Studio Lyncha do Warszawy, Krakowa lub Wrocła IP: *.4web.pl 16.05.10, 12:56 >To czemu Warszawa nie wyda swoich milionów? Czemu Wrocław nie wyda swoich > milinów? Czemu Kraków nie wyda swoich milionów? Bo WaRSZAWA, Wrocław i Kraków już swoj miliony wydają na inne imprezy - takie, które w Łodzi znów wzbudziłyby wrzask o wydawaniu pieniedzy, bo Lódz nie chce niczego. Nie chce zmian. Chce zasikanych podwórek, tysiacy zuli w centrum i rojebanych kamienic - najniższych zarobków w Polsce i utrzymanai tego stanu rzeczy. A dlaczego? A dlatego, z etakim miastem najlatwiej zarżadzać - wystarczy dac skręcarnie srub zagrosze i mozliwosc upierdolenia sie w trupa po robocie - tkanka ludzka degenruje tu tak szybko, jak chyba tylko w byłych PGR-ach. I to bardzo odpowiada władzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Studio Lyncha do Warszawy, Krakowa lub Wrocła IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 13:55 W poprzednim swoim poście pisałaś coś o kulturze. Bardzo Ciebie proszę abyś przyjrzała się słowom, które napisałaś: "zarżadzać", " upierdolenia sie w trupa", "rojebanych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Studio Lyncha do Warszawy, Krakowa lub Wrocła IP: *.4web.pl 16.05.10, 14:12 Nie potrzebuję przyglądać się słowom, które napisałam, gdyż wszystkie miłay się tu znaleźć DOKLADNIE w takiej formie. W formie odpowiadającej ostatniemuu zdaniu mojego postu i całej treści tego postu. Trzeba doprawdy duzo złej woli by tego nie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Studio Lyncha do Warszawy, Krakowa lub Wrocła IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 15:08 Często ludzie mają taką przypadłość, że przypisują innym swoje brzydkie cechy. Zarzuciłaś innym, że są idiotami i z trudem ukończyli szkoły a sama nie widzisz jak ordynarnych i obraźliwych słów użyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Studio Lyncha do Warszawy, Krakowa lub Wrocła IP: *.4web.pl 16.05.10, 17:44 Często ludzie mają taka przypadłość, że kiedy widzą prawdę " wyłożoną jak kawa na ławę", zaczynają się doszukiwać w tej prawdzie braku "ą" i "ę", żeby zamaskować, że prawda jest niewygodna i bardzo zabolała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotus2008 Piszac twym "kulturalnym" jezykiem IP: *.cust.o2.ie 17.05.10, 16:28 wlasnie wpierda...sz swoj wlasny ogon:D "Zaszczane bramy, tysiace zuli w centrum miasta i rozjebane kamienice". I jestes teraz laskaw/a twierdzic, ze pojawienie sie centrum "trojki Drombo" - Zydowicza, Lyncha i teraz Gehry'ego - spowoduje, ze jak za dotknieciem magicznej rozdzki opisane przez Ciebie problemy znikna??? Wynika bowiem, z Twej wypowiedzi ze centrum jest "lekiem na cale zlo". Nie bardzo moge zrozumiec, jak istnienie centrum wplynie na znikniecie powyzszych problemow. Ok. Przyjmijmy, ze zule z Piotrkowskiej przeniosa sie do studia Lyncha i tam beda sikali (ludzie toz to cud! pozbedziemy sie zuli z Piotrkowskiej ). O i w takim przypadku sam jestem chetny dorzucic pare groszy na budowe takiego centrum :D:D:D Jak jednak istnienie centrum uratuje rozpadajace sie kamienice? :-/ Wytlumacz prosze, bo moj maly rozumek tego nie obejmuje. Ja bowiem widze to z innej strony: 250 mln zlotych to wystarczajaca suma aby: wybudowac dodatkowe toalety w centrum, zwiekszyc liczbe sluzb mundurowych w miescie, oraz odnowic elewacje calkiem pokaznej liczby kamienic. Tylko ze wtedy, nie bedzie "M-D-F Ltd" w Lodzi. Straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.dyn.optonline.net 16.05.10, 04:47 Panie Lynch gdyby pan chcial wybudowac kosciul albo muzeum np. starych gaci to niemialby pan problemu bo to sie tylko buduje w polsce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spruce Lynch do Tuska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 05:03 A Tusk zapyta, co to za jeden? Na bramce gra czy w ataku? Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Spruce 16.05.10, 05:46 Gra w ataku na...KASE BARANOW!!!Fundacja,centrum... nowego guru... Lynch'a. W Polsce wali z "grubej rury",we Francji...skromniutko (chyba za duza konkurencja)! Jego obecna dzialalnosc nie ma nic wspolnego z kultura(na papierze ...byc moze).Zainteresowani...obudzcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Kapitalizm czy komunizm?............. 16.05.10, 06:44 Dlaczego za pieniadze podatnikow?.Skoro ktos uwaza ze to COS, przyniesie biznes, niech zainwestuje jak kazdy.Nie wgladam w sedno politycznego sporu, ale w realia.Wielu mowi o liberalizmie.A okazuje sie ze ten liberalizm bez pieniedzy mrowek, nie ma szans na zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 Niech podziękuje za ten numer Donkeyowi Tuskowi 16.05.10, 07:53 To z jego nadania jest w łodzi komisarz który skreślił projekt studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.tvk.torun.pl 16.05.10, 08:09 Nie wiem czemu nie można na to spojrzeć z innej perspektywy... Marek Żydowicz to fighter. Gdyby nie to pewnie nie osiągnąłby tego co osiągnął. Nie mielibyśmy o czym dyskutować. Robi to wbrew schematom. Czasem nas oburza. Ale robi to skutecznie. Nie widzicie tego? Naprawdę? Ile jeszcze potrzebujecie lat, dokonań, dowodów? Możemy nie mieć nic. Albo kulturę na poziomie domów kultury. Albo mozemy wykorzystać osobistą relację miedzy panami Żydowiczem i Lynchem. Obie osoby wybitne. Co trudno Wam to przyznać? I oni być może stworzą coś wybitnego. Na tej łódzkiej ziemi. Czemu im to utrudniacie? Polska nędza, ludzka nędza. Równanie w dół. Zawiść. Po Was nic nie zostanie. A po nich owszem. Przestańcie przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łod 16.05.10, 08:36 Nie mam najmniejszej ochoty i czasu przeszkadzać. Niech działają. Ale - czy "nie przeszkadzajcie" znaczy "dawajcie pieniądze i nic wam do tego, jak je wydamy"? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz Łódź ma dług 250 mln powstały za Kropiwnickiego 16.05.10, 08:42 250 mln - to tylko w zakładach budżetowych-gminnych administracjach nieruchomości, reszta długów to ponad 1 mld. Kto będzie finasował prywatną inwestycję Żydowiczowo-Lynchowo- Tomaszewską ? Podatnicy zadłużonego miasta i podatnicy unijni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pardon Niech Lynch sam wyłoży kasę, ja nie dam IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 10:16 Nie inwestuje w niepewne inwestycje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łod IP: *.pabianice.msk.pl 16.05.10, 10:05 Niech sobie Żydowicz działa. Ale za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
edekgazeta po co dawać Lynchowi 250 mln zł lub 500 mln zł 16.05.10, 12:50 toż to kaswa wyrzucona w błoto. Lepiej dać nawet tylko 100 mln. na POLSKICH artystów ! Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łod 17.05.10, 00:40 Gość portalu: observer napisał(a): >Po Was nic nie zostanie. A po nich owszem. >Przestańcie przeszkadzać. Po was zostają góry długów jak po Bernardzie Lawrence Madoffie. Nasza filozofia życiowa katolików jest nieco inna niż wasza i jak na razie radzimy sobie nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
salgold Amerykański reżyser imieniem David tworzy polskie 16.05.10, 08:09 centrum kultury! śmiechu warte.Brawo właze łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood Dlaczego Łódź ma płacić za cudzą inicjatywę? 16.05.10, 08:15 Mieszkańcy Łodzi nie powinni ponosić ciężaru takiej inwestycji, ich poziom życia wymaga zaspokojenia wielu innych potrzeb zanim zacznie się myśleć o zaspokojeniu potrzeb kulturalnych i to tych z wyższej półki. Pana Lynch'a należy spytać dlaczego nie chce inwestować tylko swoich pieniędzy, a domaga się pieniędzy Miasta? List jest manipulacją, a pytanie powinno brzmieć czy Łódź stać na taką inwestycję i komu się zabierze pieniądze w razie jakichkolwiek problemów, bo darmowe Lunch'e nie istnieją bo zawsze ktoś za nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marudny sąsiad Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: 86.43.68.* 16.05.10, 08:38 Właśnie nasuwa mi się to samo pytanie, czemuż to tak bogaty człowiek jak David Lynch doprasza się od "Łódź...somewhere in Poland" o kasę na inwestycję, którą mógłby bez problemu sfinansować sam, nie biorąc nawet dolara kredytu...?? Budynek dostał za darmo, więc pewnie jakieś dodatkowe ulgi też by wynegocjował. Niestety podejrzewam, że Pan Żydowicz wyjaśnił Panu Davidowi, że Radni Miasta to "Ci od negocjacji z DELLem" i oni za wszystko zapłacą, i jeszcze podziękują. Chcemy igrzysk, ale najpierw dajcie nam chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
przemasowski Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? 16.05.10, 08:52 Sorry,ale Lynch nie jest wybitnym twórcą,jego filmy nie są wysoko oceniane przez krytykę,jednak szkoda, bo dla tego miasta każda inicjatywa jest cenna,przecież żyję w tej dziurze już ponad 40 lat i coś na ten temat wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyk Lynch ćmi papierochy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.10, 08:59 brakuje mu na faje czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azaz Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 09:22 Przy całm szacunku dla D.Lyncha, proponuję mu żeby napisał jeszcze skargę do ONZ-u. Albo najlepiej niech się poskarży swojemu senatorowi. Najlepiej republikańskiemu(ale niekoniecznie). Niech się utwierdzi w przekonaniu i udowodni wszystkim, kto jest ważniejszy: ON czy jakaś tam Łódź. Albo jakaś tam Polska...... Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 "David chce odlecieć" David'a Sieveking'a 16.05.10, 09:30 Warto zobaczyć, przed czym uchronili się łódzcy urzędnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: "David chce odlecieć" David'a Sieveking'a IP: *.iwacom.net.pl 16.05.10, 19:56 Ale warto tu powiedzieć o czym jest film "David chce odlecieć"o co zajmuje Lyncha: Hinduski guru Maharishi Mahesh Yogi stał się legendą za życia. Stworzył formułę medytacji transcendentalnej, którą obdarowywał najbardziej prominentne osobistości świata. Inicjował gwiazdy: zespół The Beatles, Mię Farrow i Clinta Eastwooda. Potrafił rozmawiać z ludźmi i zdobywać ich zaufanie. Przez kilka dziesięcioleci stworzył bajecznie bogatą organizację licząca 6 milionów wyznawców. Mówił, że najbardziej zależy mu na utrzymaniu światowego pokoju. „To było jak poznać Jezusa” – wspomina jedna z kochanek guru, dziś zajmująca się leczeniem i szamanizmem. David Siveking, młody niemiecki filmowiec odkrywa, że jego idol, reżyser David Lynch, praktykuje medytację Maharishiego i wierzy, że jest ona drogą do spełnienia. Zapatrzony w mistrza Siveking spotyka się z reżyserem, uważnie wsłuchuje się w jego słowa, uiszcza dwa tysiące euro wpisowego i rozpoczyna przygodę z medytacją transcendentalną. Wraz ze śmiercią guru rozpoczyna się walka o sukcesję i rozłamy wewnątrz ruchu. Władze nie życzą sobie tak niewygodnego świadka jak ekipa filmowa. Reżyser nabiera więc podejrzeń. Krok po kroku, stara się dociec prawdy o organizacji. Wędruje do kilku ośrodków TM, rozmawia z renegatami, podąża do świątyni, w której pobierał nauki Maharishi. Mimo groźby procesu i zawirowań w życiu osobistym, autor potrafi być dociekliwym detektywem. Nie zapomina jednak o swej pierwszej intencji: potrzebie odnalezienia życiowego sensu. Dzięki temu zachowuje dystans i autoironię. Odpowiedz Link Zgłoś
paputczik Re: "David chce odlecieć" David'a Sieveking'a 16.05.10, 20:19 David Lynch głosi, że medytacja wpajana w szkołach zaprowadzi pokój na świecie oraz wykształci w ludziach zdolność lewitacji... Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,7880347,David_Lynch_i_latajacy_jogini.html Może trzeba w Łodzi wyświetlić ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotus2008 Moja mama ma 900 zlotych po 32 latach pracy. IP: *.cust.o2.ie 17.05.10, 16:42 Moj brat od roku na bezrobociu. Kolega z zona i dzieckiem, gniezdza sie w malej, jednopokojowej kawalerce. Znajomi z osiedla, na ktorym mieszkalem mowia ze boja sie chodzic wieczorami bo naszej "osce" bo malolaci nie maja juz szacunku nawet do swoich. Sasiadka Maciejewska od lat zyje dzieki opiece spolecznej, bo pracy tez nie ma od lat. Kto zatrudni kobiete przed 60-tka, bez wyksztalcenia? Potrafi wiec CHODZIC (na bilety jej nie stac) do marketow, na innych dzielnicach tylko dlatego, ze np.: maka jest tansza o 40 groszy. Przykladow mam jeszcze wiele. Oswieciliscie mnie. Powiem tym wszystkim ludziom, zeby zaczeli medytowac, jak Lynch pobuduje siedziby. Nie stac ich bedzie na 2 klocki euro wpisowego, ale przeciez jak stana gdzies w poblizu, pod plotem, to napewno spadnie na nich czesc pozytywnej energii. Niech medytuja, a beda szczesliwi, najedzeni etc. etc. No i beda mieli pokoj na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Żydowicz monci i jątrzy! IP: *.astral.lodz.pl 16.05.10, 09:30 Mam nadzieje, że w końcu miasto zorganizuje ten projekt bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: Żydowicz monci i jątrzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 12:25 Mam nadzieje, ze Zydowicz w Łodzi zostanie, a wszystkie zakały i podli ludzie, którzy wypisują szyderstwa pod jego adresem zmądrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.10, 09:36 no to mamy 100 dni p.o. Pana Figuranta, nie ma Camerimage, nie ma Lyncha i coś czego nie da się wybaczyć: Festiwalu Dialogu Czterech Kultur. To było do przewidzenia ale skala poraża. Jak można zablokować tak wielkie przedsięwzięcia kulturalne w tak krótkim czasie przez PEŁNIĄCEGO OBOWIĄZKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 16.05.10, 09:37 bbbbbb Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia.lodz Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? 16.05.10, 09:38 WIDZĘ,ŻE MŁODZIEŻÓWKA PO MOCNO UAKTYWNIŁA SIĘ NA TYM FORUM.ZRESZTĄ PRZYTULACIE KASĘ ZA PISANIE TYCH WASZYCH WYPOCIN.IGNORANCI I SPRZEDAWCZYKI.NIE MACIE POJĘCIA O MIŁOŚCI LYNCHA DO NASZEGO MIASTA, ON BARDZIEJ KOCHA ŁÓDŹ NIŻ WY. WY KOCHACIE TYLKO KASĘ,WŁADZĘ I SWOJĄ PARTIĘ. WSTYD,ŻE SĄ TACY ŁODZIANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.zdnet.com.pl 16.05.10, 09:42 Lynch,WYNOCHA,w Polsce nie zrobisz interes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miusic a my polacy mamy swoich artystów IP: *.centertel.pl 16.05.10, 09:58 www.youtube.com/watch?v=lRAdhVZUmIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.pabianice.msk.pl 16.05.10, 10:01 Lynch niech s****a na drzewo! Swoje interesy niech finansuje kredytami/wpływami z biletów a nie z pieniędzy podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
bamba_ryla Ale o co chodzi? 16.05.10, 10:20 Ale bicie piany! Ale palenie opon! I znowu wiekszosc pary pojdzie najprawdopodobniej w gwizdek. Jakze typowe w najnowszej historii tego mlodego kraju. Ktos spedzil kilka miesiecy na porobienie projektow zagospodarowania przestrzennego calego terenu. Strony interentowe, grafiki, koncepcje, koleje, duperele, wizje... Za ile to wszystko mozna miec: a za jakies 300 moze 400mln PLN plus jeszcze jakies drugie tyle z UE. Dla wiekszosci lodzian suma zupelenie abstrakcyjna. Moze rzeczywiscie wydanie kilkuset milionow na stworzenie europejskiego centrum czego-tam-kolwiek w miescie Lodzi to zaj_ista szansa dla promocji miasta. Kudos dla autorow jezeli to wypali. Juz widac te tumany kurzu wywolane tlumami zciagajacymi z calej Europy poprzez Okecie i gierkowke/PKP do lodzkiej oazy kulturalnej aby zobaczyc zadziwiajacy polski Dubaj kulturalny. Piekna wizja nieprawdaz? ;-) Mozemy goscic sasiadow unijnych w trakcie mistrzostw Europy bo przeciez bedziemy miec i drogi i stadiony i hotele, mozemy zatem i w trakcie innych okazji. Zatem podatnicy rekawy w gore i do roboty trzeba przeciez wylozyc kase na realizacje tego szczytnego wiekopomnego przedsiewziecia dla przyszlych pokolen. Jest to przeciez ostatnia wielka szansa na pokolorowanie tego szarego unikalnego miejsca. Czyz nie? Pierdyknijmy sobie centrum, taki Palac Kultury zamiast w jednym budynku to w kilku zaadoptowanych starych budynkach przemyslowych (EC1 to brzmi dumnie), bo Palac Kultury to duzy metraz i kiepsko to zagospodarowac/wykorzystac. Ladnie bedzie... i funkcjonalnie bo doprawdy nigdzie w Europie nie ma nic takiego. Zamiast byc mala czescia European Route of Industrial Heritage (ERIH) jak wiele miast przemyslowych jakims cudem zostaniemy centrum kultury europejskiej za sprawa wizjonerskiego oka pana architekta zza oceanu. Bardzo nam zalezy na tlumach i rozglosie. A moze by tak wykorzystac wizje cudownego architekta i zbudowac cos ala Eiffel tower skoro chcemy zciagnac ludzi z calego swiata (w koncu ponoc tamta wieza jest najbardziej odwiedzanym obiektem na swiecie). Wybudowali ja Francuzi ponad sto lat temu za 8 milionow frankow co na dzisiejsze warunki byloby pewno jakies 100mln PLN. Coz to dla nas, chcemy europejskie centrum czegos-tam to i lutnijmy sobie tez i wieze dla okrasy, bedzie mozna z niej zobaczyc cala Lodz do obkola.... Ale pewno nie zdazymy bo taki super pewny interes na pewno przyciagnie kogos z kapitalem kto nie bedzie sie ogladal na pieniadze podatnikow i sam wylozy co potrzeba. A nie, zaraz, pomysl jest, ze miasto (reprezentacja podatnikow) podaruje grunta za bezcen, dolozy pieniadze na realizacje i bedzie z tego mialo satysfakcje ze cos sie dzieje. Miodzio!!! Kto bedzie potem wlascicielem tej bonanzy kulturalnej bo juz sie zgubilem... miasto czy ten rezyser od linczowania czy tez wspoltworca polskiej doliny krzemowej (czyt. kruszcowej). Dla kogo nie badz to chyba dziarska gratka skoro tak sie dra Panowie. Coz nam maluczkim tylko patrzec i podziwiac te igrzyska. Szkoda tylko ze z takiej ilosci pary miast ruszenia tego kolosa bedzie znowu tylko kupa gwizdu. A podatnicy dalej beda jezdzic po dziurawych waskich drogach ku lepszej Lodzi... A swistak bedzie dalej zawijal cos tam w te pazlotka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.10, 10:31 Król jest nagi.Rządy komisarzy to tylko skok na kasę.Ludzie Platformy są coraz bardziej bezczelni i w ogóle nie liczą się z opinią społeczną.100 dni ich rządów to tylko karuzela stanowisk i psucie wszystkiego co się da.Ten czas to czarny okres w historii naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihiu Re: Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łod IP: *.toya.net.pl 16.05.10, 10:46 Ale co to ma wspólnego z łodzią twoja pisanina, niedługo będziecie mieć kamerimidź we wrocławiu u siebie to sam zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 sp.bez odpowiedzialności "Kropiwnicki&Tomaszewski" 16.05.10, 10:49 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Król jest nagi Faktycznie, wyniki gminnych administracji nieruchomościami (AN,ZGM) na koniec ubiegłego roku obnażają działanie spółki bez odpowiedzialności "Kropiwnicki&Tomaszewski". www.uml.lodz.pl/index.php?str=1847&id=18825 250 MLN PLN ktoś będzie musiał uregulować. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: sp.bez odpowiedzialności "Kropiwnicki&Tomasze 16.05.10, 14:34 Najśmieszniejsze jest w tej całej sprawie że gdyby nie 7 lat rządów tej spółki tancerza i turysty to łódź stać by było i na marka i na davida i na franka, ale niestety ich najlepsi przyjaciele uniemożliwili nam to doprowadzając budżet do zapaści niemozliwej do opanowania w przewidywalnej przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Lynch ?-Kto zacz ? 16.05.10, 12:00 Sa ,jeszcze,w Polsce,spoznieni pseudointelektualisci,pelni podziwu dla PRZESZLEJ tworczosci tego pana.-Wiek , dziewczynki , narkotyki i alkohol robia swoje.-Lynch jest przeszloscia,a ze trafil na kilku polskich frajerow -to , juz,inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caixa Re: Lynch ?-Kto zacz ? IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 15:49 Co to znaczy w tym kontekście "przeszłej". Twórczość artystyczna to nie serek homogenizowany. Możesz mi podać przykłady przeterminowanych dzieł sztuki? Nie odróżniasz działalności artystycznej od showbuisnessu. Lynch tworzył filmy artystyczne, a nie popkulturową produkcję. Sądzisz, że np. filmy Felliniego są też przeterminowane, a przez to nieistotne? Upss, zapomniałem zapytać się najpierw, czy ty wiesz, kto to był Fellini. Odpowiedz Link Zgłoś
vicary Lynch do Tuska: Dlaczego wyrzucają mnie z Łodzi? 16.05.10, 12:07 No i co Panie Żydowicz ? Nie dają się doić w innych miastach ? Uderzamy teraz po bandzie ? Na co pan liczy ? No chyba że na kolejny cud Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
nielenin A Wajdzie dadzą w NY zabytkową kamienice i kase ? 16.05.10, 12:12 niech ktos spróbuje Odpowiedz Link Zgłoś