Dodaj do ulubionych

Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro...

IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 21:08
jeśli gazeta dobrze , precyzyjnie napisała to radny Skwarka -strasznie
powiedział o Lynchu, po prostu strasznie, aż mi wstyd, za niego. Przecież
Lynch był naszym honorowym gościem, to taki miły człowiek i artysta wielkiego
formatu. Wstyd mi za te słowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Novy Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 21:09
      Do tego doprowadził Kropiwnicki z Tomaszewskim. Jakie to szczęście
      że nie ma już tych panów. Gratuluje nowej władzy odwagi i
      determinacji. Panie Sadzyński i Joński tak trzymać!
      • Gość: Marcin Skandal IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 21:21
        Wypowiedź radnego poniżej pewnego poziomu nie da się ukryć ale skandalem jest
        obcięcie kasy na inwestycję, która jest w 90% dokończona czyli stację paliw na
        lotnisku. Rozumiem droga kołowania nawet nie jest zaczęta więc w ostateczności
        można ją usunąć ale ktoś z Państwowych Portów Lotniczych musiał mocno się
        "postarać" żeby radni PO wycięli niemalże gotową do uruchomienia inwestycję,
        która uczyniła by Lublinek konkurencyjnym (złamanie monopolu Petrolotu)
        • Gość: zorientowany masz racje skandal - to to co piszesz IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 00:30
          Człowieku co za bzdury ty piszesz. Jaki monopol Petrolotu? Kazdy,
          kto chce (i oczywiście spełnia warunki techniczno-prawne) może
          postawić na Lublinku cysternę jak Petrolot i nikt, ani zarząd portu,
          ani tym bardziej Petrolot im tego nie zabroni. Tylko nikomu się nie
          opłaca stawiać cysterny dla jednego samolotu dziennie. A poza tym
          nie ma czegoś takiego jak Państwowe Porty Lotnicze. Nie znasz
          rozwinięcia skrótu PPL, a chcesz uchodzić za eksperta.
          • Gość: hahaha Re: masz racje skandal - to to co piszesz IP: *.smrw.lodz.pl 20.05.10, 01:46
            przecież Donkowi chodzi o to by wysiudać Łódź z ESK. Dlatego obadził tego
            obszczańca bez głosu.
        • Gość: jan Re: Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 01:42
          makro5 uratowali wykupując miejskimi pieniędzmi fale, brus kupili bo w okolicy
          nie ma parków...
          a lotnisko może leżeć i kwiczeć ("Rozumiem droga kołowania nawet nie jest
          zaczęta więc w ostateczności można ją usunąć ale(...)" lotniska bez dróg
          kołowania taki absurd tylko w polsce!!!)
          a wyjazd na warszawę przez 8ramienne skrzyżowane

banda idiotów, kretynów kurwa KRETYNÓW!
        • Gość: viva Re: Skandal IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 20:41
          przeciez spolka moze zaciągnąc kredyt w banku na dokonczenie stacji paliw i
          będzie zarabiac to odda bankowi a nie wydębic od miasta i samemu zarabiac
      • Gość: . Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: 109.243.110.* 19.05.10, 22:31
        Joński tak trzymać!
        Może od razu zaorać całe miasto? A zaoszczędzoną kasę przelać na konto sld?
        • Gość: łodzianin Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.smrw.lodz.pl 20.05.10, 01:43

pieniądze przeleją ale na konta Warszawy, Krakowa i Gdańska. Od samego początku
          o to chodzi. Myślicie, że które miasta skorzystają na wstrzymaniu SSS?? Wawa i
          Gdańska (czyżby Donek coś maczał paluchy??)
      • Gość: łodzianin Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.smrw.lodz.pl 20.05.10, 01:40
        upośledzony jesteś?? prawda?? jeśli tak to nic do Ciebie nie mam. Masz prawo tak
        mało rozumieć.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:19
        Tak, a z drugiej strony forsują idiotyczny pomysł budowy tunelu na Piłsudskiego,
        żeby mieć własnego misia od słomianych inwestycji....
      • Gość: chwast Kropa sięgnął dna swoją polityką IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 12:58
        współczuję łodziakom
    • Gość: lodzianin Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 21:20
      czekam na te sciezki rowerowe bo nasze mpk jest w strassnym stanie a jezdzenie
      na rowerze ulica to dzis strach, oby tylko te sciezki byly profesjonalne i
      zeby nie bylo tak jak na wlokniarzy i jana pawla ze co chwile trzeba
      przejezdzac z jednej strony na druga i zeby tez nie byla taka jak na
      pabianickiej od ul pradzynskiego do wiaduktu bo to jest zwykly chodnik z
      namalowanym rowerem nalezy tez zadbac o wycinanie krzakow i traw wzdluz tych
      sciezek, budujcie ich jak najwiecej i najszybciej ale tak by byly
      profesjonalne i zadbane i stworzcie moze ich mape slowem czas na rowery
      • grego-riuss Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki 19.05.10, 22:35
        > budujcie ich jak najwiecej i najszybciej

Dokładnie tak są budowane. Kilometrów przybywa, statystyki rosną, kiesy
        producentów kostki puchną... a mnie odechciewa się jazdy na rowerze. Ech, stare
        dobre czasy... gdy nie było śmieszek rowerowych i przejeżdżało się rocznie nawet
        15 tys km...
        • Gość: gość Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 23:03
          Jak można być takim ignorantem - Sadzyński i Joński - kasujecie ważne inwestycje
          w zamian za toalety szkolne czy ścieżki rowerowe - kto na tym zarobi? - rodzina
          Jońskiego czy Sadzyńskiego? Bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da - no chyba że
          to po prostu banda DEBILI.
          • Gość: obserwator Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 03:56
            Nie bredź, jakie "ważne inwestycje"???

Przebudowa ulic Wróblewskiego i Czerwonej to debilizm jakich mało. Skasowali tam
            debile tramwaj i dzisiaj jak coś padnie na Piotrkowskiej to ludzie stoją jak
            tłuki, bo banda ignorantów w Łodzi zajmuje się transportem.

Estakadę nad Parkiem Helenowskim wymyślić mógł tylko sowiecki generał półidiota
            którego odmrozili po pół wieku z lodówki. Takich mamy urbanistów i urzędników w
            Łodzi.

Bulwar Narutowicza, może być, ale są ważniejsze sprawy jak chociażby walące się
            na łeb budynki. Najpierw wyremontować miasto potem brać się za sadzenie krzaków.

Poszerzanie al. Unii Lubelskiej to powinien być prokurator. Że też konserwa(tor)
            zgodził się na wprowadzanie intensywnego ruchu samochodowego w otulinę
            chronionego parku, żeby jak te młotki stali potem w korkach.

Mam wymieniać dalej debilizmy Tomaszenki i Kropaszenki?
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:22
            Oszczędzają pieniądze na inwestycje o których nie chcą głośno mówić, gdzie
            rzeczywiście będą mogli przewalić wielką kasę...
    • Gość: Życzliwy Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 21:21
      > Radny Władysław Skwarka, szef klubu SLD, odniósł się do inwestycji w Nowym
      Centrum Łodzi: - Nie jestem radnym, żeby realizować wizje i marzenia artysty,
      który przyjechał z Torunia, albo reżysera, który nie śmierdzi groszem. Rada
      miejska ma rozstrzygać sprawy mieszkańców, a nie rozstrzygać o projektach i
      wizjach na światową miarę. Ja nie ćpam i nie mam takich wizji.

Za to na sesji pan ślusarz był chyba konkretnie napruty, skoro miał czelność
      wypowiadać się publicznie w taki sposób. Makabryczna żenada.
    • ww_lodz Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... 19.05.10, 21:23
      Radny Władysław Skwarka, szef klubu SLD, odniósł się do inwestycji w Nowym Centrum Łodzi: - Nie jestem radnym, żeby realizować wizje i marzenia artysty, który przyjechał z Torunia, albo reżysera, który nie śmierdzi groszem. Rada miejska ma rozstrzygać sprawy mieszkańców, a nie rozstrzygać o projektach i wizjach na światową miarę. Ja nie ćpam i nie mam takich wizji.

Małość niektórych radnych mnie poraża. To samo Walasek...

Oj, przeliczą się niektórzy na jesieni, przeliczą...
    • kriku Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki 19.05.10, 21:30
      "mówił Mateusz Walasek, szef klubu PO, [...] mówił o wycięciu pieniędzy na
      budowę równoległej drogi kołowania na lotnisku, argumentując, że nawet
      brytyjskie Gatewick ma tylko jeden pas"
      Może chodzi o literówkę i lotnisko Gatwick, jeżeli tak to MW jest kompletnym
      gamoniem lotniczym i ignorantem
      wpiszcie w maps.google.com 51.14965,-0.198462
      2 równoległe pasy, równoległa kołowanka o szybkich zjazdach nie wspomnę!
      tyle panie Walasku pan wiesz, jaka wiedza takie argumenty, takie kompetencje.
      • Gość: zorientowany Kirku to ty jesteś ignorantem, nie radny Walasek IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 22:48
        Ostatnio modnie jest cytować Wikipedię
        en.wikipedia.org/wiki/London_Gatwick_Airport
        "Gatwick has the world's busiest single-use runway"
        To że na zdjęciu sa dwa pasy startowe, bo sa nie oznacza, że oba sa
        używane. Radny Walasek to wie , a ty nie. Uważam, że powinienes
        przeprosić.
        • Gość: zdezorientowany Re: Kirku to ty jesteś ignorantem, nie radny Wala IP: *.retsat1.com.pl 19.05.10, 23:13
          Kolejny nie do końca zorientowany.
          Modnie cytując dalszą część wikipedii z podanego linka:
          "Gatwick operates as a single runway airport. Strictly speaking it has two
          runways; however, the northern runway (08L/26R) can only be used when the main
          runway (08R/26L) is out of use, for example because of maintenance or an accident".
          Uważam, że powinieneś przeprosić krika. Walasku.
          • Gość: zorientowany Re: Kirku to ty jesteś ignorantem, nie radny Wala IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 00:22
            Kolejny madrala
            Jak już cytjesz to cytuj całość, też i to:
            "The runways cannot be used at the same time"
            Czyli to ja napisałem prawdę, że dwa pasy nie są używane. Co z tego,
            że fizycznie są dwa jak do operacji lotniczych w danym momencie
            wykorzystuje się jeden. To tak jak ze splotem torów pod wiaduktem na
            Warszawskiej. Są dwa tory w przeciwnych kierunkach - są. Czy
            tramwaje mogą się tam minąć - nie. Zatem w praktyce jest tak jakby
            był jeden tor.
            • Gość: Gosc Cos nie tak z toba? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.10, 06:14
              Gatwick, jak widac, ma dwa pasy startowe. To ze nie mozna uzywac
              dwoch na raz nie zmieni fakty ze sa DWA pasy. Jeden za pewne jest
              uzywany do kolowania, i o to wlasnie chodzi. Na lodzkim lotnisku nie
              ma takiej drogi kolowania. Choc, czy dla jednego samolotu warto
              budowac? Chyba nie.

Lepszy przyklad bylo by lotnisko w St. Maarten. Tam laduje nie jeden
              747 i jakos sobie daja rade z kolowaniem po pasie startowym.

Ech Lodz.
        • Gość: obserw Walasek jest megalomanem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 23:19
          Obserwujac Walaska podczas glosowan ma sie niezla frajde. To
          przypadek klinicznego zafiksowania rola przywodcy grupki wzywanych
          do glosowania.To naprawde groteskow smieszne.Rozbiegany wzrok.Krok
          na szeroko rozstaionych nogach. Pot na czole. Nerwowe wezwania do
          nieobecnych.I ulga! Sa siedza przy stolikch i glosuja.
          Zal patrzec jak sie ten czlowiek miota dla malej satysfakcji nie
          rozumiejac ze mlodzi to widza i smieja sie z tego.
          Intryganctwo.Bezwzglednosc.Buta. Arogancja.I czesto ignorancja.
          Tak ignorancja.
          Jaki lider taki klub partyjny.Wyniki Sadzynskiego swiadcza o Walasku.
          Przyjdzie za to zaplacic w wyborach.
          • Gość: prawda Żydowicz wyluzuj sobie IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 23:44
            Już i tu się przyplątałeś, by załatwiać prywatne interesy trollu.
            Twój styl znamy na tym forum dobrze. Opluwanie ludzi, którzy się z
            tobą nie zgadzają z firmowej komórki Plusa pisane bez polskich liter.
            Nie chcemy cię - nie tylko w Łodzi, ale i na tym forum.
            Szczęśliwie nie będziemy już płacic za twoje rachunki.
            • Gość: rajdy Paranoja jest gola IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 23:47
              Myslisz cieciu, ze tylko jedna osoba na swiecie ma komorke w plusie?
              • Gość: obserwator Re: Paranoja jest gola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 04:03
                Myślisz, że jak zmienisz nick to nie widać, że to ty?
                • Gość: bserwer Manipulancie od Bomanowskiej i Walczaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 07:26
                  To ze sie wyslugujesz ww i Komisarzom i takim malym ludziom jak
                  Walasek, Kacprzak, Bugajski,Sadzynski, Jonski, Domaszewicz,Magin,
                  Zewald,NOwak,Rakowski i -a etc szkoda czasu na dlasze wymienianie bo
                  itak za chwile ich nie bedzie (niszcycieli Lodzi)- nie powod bys
                  obrazal Zydowicza.On jako jeden z nielicznych powiedzial wam prawde
                  w oczy i dlatego zachowujecie sie jak obrzone szczeniaki.
                  Jestescie nigodni.
                • Gość: rajd Re: Paranoja jest gola IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 09:58
                  Mysle, ze nie rozumiesz tego, ze nie tylko Zydowicz korzysta z
                  internetu przez plusa. I ze niczym nie roznisz sie od ekipy
                  Kropiwnickiego, bo gdy ktos krytykuje dzialania twoich kolezkow to
                  zaraz uruchamia sie teoria spiskowa.
                  • radioerewan Re: Paranoja jest gola 20.05.10, 11:18
                    Ajaja! A skąd wiesz, że przedpiścy chodziło o p. Żydowicza?
                    • Gość: he Re: Paranoja jest gola IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 11:33
                      Bo czytalem we wpisach. Nastepny paranoik?
            • Gość: stad To wy dyzurny Walasek? Liczenie glosow nie idzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:18
              Panie Walasek macie urojenia? Paranoja? Nie wszyscy ktorzy maja
              odwage powiedziec wam w oczy o waszych malych , smiesznych gierkach,
              nieuczciwosci wobec LODZIAN, politycznych handelkach glosami kosztem
              Lodzi sa Zydowiczami.
              Ja tez pana widzialam na posiedzeniu rady jak hrcerzyk na podchodach
              sie pan miota.Przejety- chcacy za wszelka cene byc przywodca.
              Niestety jawi sie pan wielu nam mlodym ludziom jako czlowiek
              pochloniety tylko i wylacznie walka polityczna.Zalosne.
              • foxtrot7 Sam jestes paranoik 20.05.10, 09:13
                Nie każdy, któremu nie podobają się matactwa Żydowicza i jego
                dojenie łodzian z pieniedzy musi być radnym Walaskiem.
                Wyobrazcie sobie, że są w Łodzi liczni ludzie, którym nie podoba się
                takie życie na koszt innych. Jestem wdzięczny radnym, że nie
                pozwolili na wydojenie nas łodzian na setki milionów złotych przez
                grupe cwaniaków.
                Swoją drogą nieźle musiał wam zajść radny Walasek za skóre, że na
                sam dźwięk jego nazwiska plujecie obelgami.
                I jeszcze jedno - nie jestem radnym Walaskiem. Jak ktoś chce ze mną
                porozmawiać niech zadzwoni i sprawdzi - 697 286 812.
                • Gość: szacunek Re: Sam jestes paranoik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.10, 10:03
                  Zaczelo sie od tego, ze kazdy kto skrytykowal postepowanie radnych
                  zostal zakwalifikowany jako "Żydowicz".
    • Gość: prawnik Pozew przeciw radnemu Skwarce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 21:32
      Pan Skwarka obrazil i naruszyl dobra osobiste Marka Zydowicza i
      Davida Lyncha.
      Wstyd ze tacy ludzie sa radnymi naszego miasta.
      Bedzie musial przeprosic.
      Wstyd.
      • ulther oby Skwarka przeproszil 20.05.10, 11:45
        Mam nadzieje, ze bedzie musial...
        • Gość: antykomuch Re: oby Skwarka przeproszil IP: *.retsat1.com.pl 20.05.10, 12:01
          Żebyś się nie zdziwił.
    • Gość: Paweł Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.centertel.pl 19.05.10, 21:32
      Skwarka... Kto to jest? Czy to jeden z tych młodych, o których mówi w kampanii
      pan Napieralski? Znaczy - nowa lewica. No, to jest dramat:(
      • Gość: gosc Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:35
        > Skwarka... Kto to jest? Czy to jeden z tych młodych,

No jak by nie patrzeć młody to on nie jest.
      • Gość: barnaba Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.lodz.msk.pl 20.05.10, 16:16
        Stary komuch.
    • Gość: ja Megalomania kontra brak kompetencji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 21:34
      Rzeczywiscie, poprzednia ekipa rozdela inwestycje. Rzeczywiscie,
      wiele z nich nosilo znamiona megalomanii. Ale dzięki temu mamy np.
      Atlas Arenę, największą w tej chwili halę tego typu w Polsce. Jako
      łodzianin jestem dumny, że do Łodzi mogą w końcu przyjechać takie
      gwiazdy jak Depeche Mode.

Nie interesuje mnie jako mieszkańca miasta skąd władza bierze
      pieniądze na to, żeby były drogi, lotnisko, schronisko. Wladza ma
      tak rządzić, żeby to wszystko było w miescie. Nie przekonuje mnie
      zwalanie winy na poprzednikow, ktorzy nie moga sie juz bronic.

Glosowalem ZA odwolaniem Kropiwnickiego i tego NIE ZAŁUJE. Żałuję
      jednak, że premier Tusk powołał tak niekompetentnego komisarza.
      Załuję, że mamy tak niekompetentnych i prowincjonalnych radnych,
      ktorzy nie rozumieją, że Łodzi potrzebna jest wizja i inwestycje.
      Zaluje, ze radni i komisarz wyrzucają do kosza wszystkie pomysly
      poprzedniej ekipy, tylko dlagego, ze sa to pomysly Kropiwnickiego.
      Zaluje, ze krotkowzrocznosc radnych i komisarza nie pozwala
      zrozumiec, ze Wrocław jest bardziej zadluzonym miastem niz Łódź,
      ktorej finanse wcale nie są relatywnie w tak zlym staniem, jak
      wciska nam to ten chloptas powolany przez Tuska na p.o. prezydenta.
      • ptr0 Re: Megalomania kontra brak kompetencji 19.05.10, 23:04
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Nie interesuje mnie jako mieszkańca miasta skąd władza bierze
        > pieniądze na to, żeby były drogi, lotnisko, schronisko.
        Z naszych podatków przecież, a nie z doopy... Jest pewna granica zadłużania się,
        ten śmieszny radny podający za przykłady jakieś patologie w innych miastach
        gdzie jest 60% zadłużenia to chyba nie jest zdrowy na umyśle. Nawet po
        wykreśleniu tych rzeczy w Łodzi jest zadłużenie ponad 50%, czyli już stan
        alarmowy! Dobrze że powstała Arena i inne takie, ale bez przesady nie można
        robić bizancjum, po grubych latach musi przyjść czas na zaciśnięcie pasa.
        • Gość: ja Re: Megalomania kontra brak kompetencji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 23:39
          To nie sa dany z "doopy", ale dane finansowe innych duzych miast -
          rozwijajacych sie. Stan finansow miasta jest oceniany przez agencje
          ratingowowe. Łódź ma najwyzsza ocene z mozliwych, biorac pod uwage,
          ze miasto nie moze miec wyzszej ocene ratingowej niz panstwo. I
          takie sa fakty.
      • Gość: by jeszcze gorsze tłumoki dorwały się do koryta i to IP: 81.219.115.* 19.05.10, 23:07
        są efekty.
    • Gość: bjanek2 Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... IP: 193.106.102.* 19.05.10, 21:34
      1) Gatwick a nie "Gatewick"
      2) Droga kołowania a pas startowy to dwie odrębne rzeczy. Warto je
      rozróżniać.
    • Gość: wyborca Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.retsat1.com.pl 19.05.10, 21:38
      Panie Walasek, przed podejmowaniem takich decyzji należałoby sobie sprawdzić na wikipedii czym różni się droga kołowania od pasa startowego. Gatwick może i ma jeden pas startowy, ale dróg kołowania ma tyle, że nie byłby Pan w stanie objąć rozumem takiej ilości nawierzchni. Rezygnacja ze stacji paliw, która już jest wybudowana w 90%? A co z obiektami, które już tam stoją? Mają niszczeć nieużywane? To jest dopiero marnotrawstwo pieniędzy!
      Zapamiętam sobie Pana nazwisko i na mój głos w wyborach nie ma Pan co liczyć.
    • Gość: Kot789 Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... IP: 212.191.195.* 19.05.10, 21:48
      az kusi zawolac Kropo wroc...
      • Gość: ze wsi Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 21:58
        Ostatecznie inwestycje zostały skreślone i na lotnisku samorząd
        zaoszczędzi w 2011 r. 8,5 mln zł, a do roku 2027 r. - 153 mln zł.

Po co tak pisać. Przecież to wirtualna rzeczywistość. Mówienie o
        zaoszczędzeniu do 2027 roku ma zerowy sens. Skupmy się na dziś, a
        nie popopopopojutrze.
        • ptr0 Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki 19.05.10, 23:07
          Gość portalu: ze wsi napisał(a):

> Po co tak pisać. Przecież to wirtualna rzeczywistość. Mówienie o
          > zaoszczędzeniu do 2027 roku ma zerowy sens. Skupmy się na dziś, a
          > nie popopopopojutrze.
          Jasne. Hulaj dusza piekła nie ma. Zadłużmy się nawet na 100%, a co? Będzie
          fajnie. Za parę lat pójdziemy wszyscy z torbami, ale co tam, ważne że dziś jest
          dobrze...
          • Gość: ja Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 23:43
            Zadluzanie nie jest niczym dobrym. Powiedz mi jednak dlaczego
            Wroclaw ma wiekszy deficyt niż Łódź i nikt tam nie biadoli nad zlym
            stanem miasta i nikt nie obcina inwestycji a Dutkiewicz z palcem w
            nosie wygra kolejne wybory prezydenckie. Dlaczego obecne wladze
            Łodzi nie szukaja oszczednosci na konsumpcji. Dlaczego tna
            inwestycje?
            • ulther priorytety nowoczesnego miasta 20.05.10, 10:43
              Zadluzanie nie jest niczym dobrym, ale miastu potrzebne jest
              lotnisko z dobrze rozwinieta infrastrukltura i na to trzeba znalezc
              pieniadze!
              • Gość: fari UTHER idz do roboty nygusie !!! IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 12:59
                a nie bedziesz calymi dniami siedzial i pisal głupoty pedofilu
    • Gość: st Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki ro... IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 21:58
      przebudowa ulic Wróblewskiego i Czerwonej (48 mln zł), do wykreślenia
      całkowicie ten chory pomysł jak i ten budowa ul. Targowej - rezygnacja z
      estakady nad Parkiem Helenowskim (oszczędność 163 mln zł) a to wszystko w
      ramach uspokajania ruchu w centrum :)

budowa ul. Strykowskiej (oszczędność 36 mln zł), * budowa obwodnicy Nowosolnej
      (193 mln zł) opóźnione do kiedy albo raczej od kiedy bo już chyba od 6 lat sa
      przesuwane terminy
      • Gość: wrr czyimi sługusami są komisarczycy? trzeba być IP: 81.219.115.* 19.05.10, 22:40
        zwykłym niedouczonym durniem, żeby ciąć wydatki inwestycyjne w tym stopniu chyba, że bufetowa wydała POlecenie zaorania Łodzi. Co ta banda czworga zrobiła z budżetem, a miały być spełnine jescze przedwyborze obiecanki PO/SLD obniżki cen biletów tramwajowych i wpisanie Lublnka do TEN-T (Grubski z Kwiatkowskim publicznie w telewizorni).
      • Gość: Fachowiec Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 10:12
        budowa ul. Strykowskiej (oszczędność 36 mln zł), * budowa obwodnicy
        Nowosolnej
        > (193 mln zł) opóźnione do kiedy albo raczej od kiedy bo już chyba
        od 6 lat sa
        > przesuwane terminy ile zaoszczędzą na trasie Górnej która też
        dochodzi do autostrady i inne również dojazdy.

Tak się buduje autostrady, że nie przechodzą blisko miasta by
        wchłaniać ruch z miast odrazu bez dojazdów,potem trzeba budować
        objazdy dojazdy by dostać się na taką autostradę- koszty setek
        milionów złotych i jeszcze miasto musi samo bulić kasę by dostać się
        na tę autostradę
        czyli finanse miasta są dobijane przez takie projekty.Ale ekolodzy
        rządzą i nie pozwolą by autostrada była blisko lepiej by dziesiątki
        tysięcy aut traciły 1 godzinę by z centrum dostały się na tę
        kosmiczną niby przedwojenną autostradę bo 2 pasmowej drogi raczej
        nie można nazwać nowoczesną autostradą.

Prawie 200 mln obwodnica Nowosolnej to nie można inaczej
        zaprojektować i już jest połowa kasy na kulturę.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Lotnisko nie dostanie kasy, ale będą ścieżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:16
          Pewnie, najlepiej, żeby budować autostrady przez centrum miasta... heh ludzie....
    • Gość: archie Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl. ... IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 22:42
      Mam nadzieję, że obywatele naszego miasta opamiętają się i jesienią
      pokażą tym panom gdzie ich miejsce. 100 dni komisarza i totalna
      demolka miasta, ostatnie wartości jak camerimage, FD4K idą w niepamięć
      a to wszystko w ramach rozgrywek partyjnych i cwaniactwa młodych
      aparatczyków jak sadzyński, kacprzak, joński. Aż chce się krzyknąć:
      Panie Żydowicz, niech Pan poczeka, jesienią tych młokosów już nie
      będzie!
      • Gość: olo ciecia! a na SSS Walczaka 450 czy 600 mln? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 23:03
        Jakos nie slychac nic o cieciach w gigantycznej inwestycji ktora
        jest na miare Lodzi radnego Skwarki.
        Przypomnijmy. Sadzynski akceptuje dzialnia Walczaka (firma Atlas)
        pelnomocnika ds SSS.
        Walczaka zespol pracujacy przy SSS zwiekszyl projekt SSS i niemieccy
        architekci zazdali 9 mln wiecej!Teraz sama dokumentacja ma kosztowac
        50 mln a budynek ok 600 mln.
        Nawet jednak jesli bedzie zrealizowana w wersji sprzed powiekszenia
        to i tak bedzie kosztowac 450 mln bez wyposazenia 9ty szacowac
        trzeba minimum 50 mln.
        Tak wiec mamy 500 mln!
        Tyle mialo kosztowac Camerimage Lodz Center.Budynek z funkacjami
        ktore sa Lodzi bardzo potrzebne.
        W SSS ma byc wg wypowiedzi radnego Kacprzaka PO - prywatna Galeria
        (program funkcjonalny opracowal Atlas Sztuki!).
        Tak wiec Wlaczak, wlasciciel Atlasa Sztuki jest pelnomocnikiem
        Sadzynskiego-po Prezydenta Lodzi i prowadzi projekt w wyniku ktorego
        trzyma mozliwosc dzilania swojej galeri za 500 mln publicznych
        zlotych!
        Idzcie do Atlasa Sztuki w dzin powszedni i zobaczcie ile osob tam
        jest. Idzcie do ms2 w dzien powszedni to zrozumiecie ze juz
        wystarczy na ten moment powierzchni dla ystawiania sztuki
        wspolczesnej.
        A jednak nie widzimy zeby byla jakakol;wiek obawa ze budzet miasta
        sie przwroci z tego powodu.A wystarczyloby zmniejszyc projekt.
        Ale wizje pana Walczaka pan Skwarka toleruje w imie solidarnosci
        politycznej z koalicjantem z PO czy moze o czymas nie wiemy?
        W sprawie SSS toczy sie postepowanie prokuratorskie o czym pisal
        Dziennik. Wyborcza milczy.
        To wszystko sa sygnaly ze mmy do czynienia z dzialaniami ktore
        powinny byc przedmiotem natychmiastowej reakcji Wladz partii PO iSLD.
        To jest dzialanie na szkode Lodzi.
    • Gość: desser Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl. ... IP: 194.24.175.* 19.05.10, 22:53
      Czyli plan jest taki:

Mało mamy kasy z podatków więc tniemy rozwój naszego miasta. Oszczędzimy w ten
      sposób sporo kasy.

W Łodzi nic nie będzie poza rozpadającym się centrum, młodzi wyjadą ro
      rozwijających się miast. Efekt tego będzie taki że z podatków będzie jeszcze
      mniej pieniędzy. A więc mniej kasy to kolejne cięcia.

I tak przez cały czas aż Łódź stanie się czarną dziurą na mapie kraju. A
      podróżni będą ja omijać z daleka aby nie wpaść do tego syfu.

Też głosowałem za odwołaniem Kropy. Strasznie nie lubie PISu ale zrobię
      wszystko co mogę ( a więc oddam głos ) aby PO i SLD nie wygrały wyborów.
      • ptr0 Re: Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl 19.05.10, 22:58
        Gość portalu: desser napisał(a):

> Czyli plan jest taki:
        >
        > Mało mamy kasy z podatków więc tniemy rozwój naszego miasta. Oszczędzimy w ten
        > sposób sporo kasy.
        >
        > W Łodzi nic nie będzie poza rozpadającym się centrum, młodzi wyjadą ro
        > rozwijających się miast. Efekt tego będzie taki że z podatków będzie jeszcze
        > mniej pieniędzy. A więc mniej kasy to kolejne cięcia.
        >
        > I tak przez cały czas aż Łódź stanie się czarną dziurą na mapie kraju. A
        > podróżni będą ja omijać z daleka aby nie wpaść do tego syfu.
        >
        > Też głosowałem za odwołaniem Kropy. Strasznie nie lubie PISu ale zrobię
        > wszystko co mogę ( a więc oddam głos ) aby PO i SLD nie wygrały wyborów.
        Łodzian i tak ubywa w tempie zastraszającym od końca lat 80-tych. A pomyślałeś
        cwaniaczku kto to będzie spłacał, ten dług? Dobrze że oszczędzają, mam nadzieję
        tylko że oszczędności nie pójdą na podwyższenie im pensji.
        • Gość: Mietek Re: Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 23:06
          A wiesz cwaniaczku jakie pensyjki mają pieski tych panów zatrudnione w UMŁ i
          spółkach miejskich - właśnie na to idą oszczędności bo bez nich przy takich
          pensyjkach już dawno miasto by zbankrutowało.
    • Gość: helga Brawo IP: *.os1.kappa.pl 19.05.10, 22:55
      Wreszcie ktoś się wziął za ten budżet, wreszcie ktoś pomyślał o przyszłości!
      Musimy pomyśleć o tych co będą tu żyli po nas... Nie możemy im zostawić
      ciężaru nie do udźwignięcia. Bardzo dobrze że Sadzyński się nie boi i twardo
      oszczędza. Nie to co Kropa co wyjeżdżał ciągle na wycieczki do Izraela i lekką
      ręką przydzielał wszystkim pomoc od miasta... Skończyły się czasy bizancujm.
      Przydałoby się jeszcze sprywatyzować coś, np. sprzedać Falę.
      • Gość: bcc Re: Brawo IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 23:10
        a kto to gówno kupi i będzie to finansował
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:46
        Jeśli chodzi o oszczędności, to kwestia może zacząć od niektórych urzędników:
        gothmucha.blox.pl/2010/05/Mam-40-lat-i-stac-mnie-na-auto.html
      • ulther zenada - rozwiazac RM 20.05.10, 10:45
        SKonczyly sie czasy bizancjum a teraz beda czasy wmawiania ludziom,
        ze w Lodzi nic nie moze powstac bo jestesmy nedzarzami. Pieniadze
        beda przeplywac przez palce rozparcelowane na szkolne sanitariaty a
        miasto jak bylo w zapasci tak bedzie bo trudno oczekiwac, zeby zle
        skomunikowane miasto, bez lotniska, z rozgrzebanym otoczeniem nowego
        dworca (NCM opoznione) zyskiwalo sile i znaczenie. PO-SLD - koalicja
        kapitulacji i marazmu.
        • Gość: jerw nie nabijaj sobie postów ULTHER !!! IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 13:00
          najpierw matura, potem kultura palancie
    • Gość: urbi Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl. ... IP: *.toya.net.pl 19.05.10, 23:15
      2 lata temu pisałem,że brak pieniędzy na plac wolności to szczęście
      dla tego placu
    • nefnef A koncerty i festiwale?! 19.05.10, 23:18
      Łódź tonie a my będziemy jednak balować?! Czas się opamiętać - przed światem i
      krajem bardzo trudne chwile, Łodzi nie ominą; jeśli nie poczujemy wspólnoty i
      odpowiedzialności to będzie z miastem krucho.
      • Gość: odp obawiam sie ze juz jest krucho. IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 23:37
        Nie mozna stad nie uciec. Znam kilka postaci ktore dumne sa z tego ze
        sa Lodzianami. Bardzo im tego zazdroszcze. Ja wyjezdzam. Nie bede
        patrzec na to, jak jednym machnieciem piora przekresla sie hospicja,
        obwodnice, wszystko w imie czego? Pieniedzy? Jak nie bedzie obwodnicy,
        ani porzadnego lotniska, stracimy inwestorow, stracimy te resztki
        turystow ktorzy odwaza sie tu zapuscic. Nie bedzie nic i niczego. Kto
        wtedy utrzyma Lodz, Sadzynski z wlasnej pensji? Czy przaszniczki
        zombie?
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: obawiam sie ze juz jest krucho. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:50
          Nie no - przecież ynteligentne władze wymyśliły, że po co nam obwodnica, lepiej
          tranzyt puścić przez miasto!!! Bo któryś był w szwecji i w jednym mieście
          widział coś takiego. Wybudują nam misia... znaczy się tunel na piłsudskiego za
          zaoszczędzone pieniądze, który utrudni poruszanie się po Łodzi, no ale to będzie
          tunel na który nas stać i to nie będzie nasze ostatnie słowo?
          • Gość: gosc Re: obawiam sie ze juz jest krucho. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:38
            Bo któryś był w szwecji i w jednym mieście
            > widział coś takiego.

Z chęcią dowiem się w którym niby
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: obawiam sie ze juz jest krucho. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 11:20
              forum.gazeta.pl/forum/w,755,111676466,111694065,Re_drogi_sa_wazniejsze_dla_lodziaka_niz_lotnisko.html
              Nie byłem w tym mieście, więc się nie wypowiem, czy na pewno...
    • Gość: JAs Tak nie mozna! IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 23:30
      Obetnijcie pensje radnym, a nie blokujcie hospicjum, schroniska dla
      zwierzat ani rozwiazan pozwalajacych na odkorkowanie tego koszmarnego
      miejsca jakim jest Łodz! Sprzedac fontanne, zbudowac hospicjum!
      Absolutny koszmar.
    • Gość: blink Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl. ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.10, 23:54
      ku.wa, to jest jakis koszmar łódzki, co tu sie wyprawia!!!?? jak
      dlugo jeszcze!!??? A ten skwarka to jakiś żart - ktos taki w ogole
      naprawdę żyje, dzisiaj?? niewiarygodne
      • Gość: ldz Re: Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:23
        Więcej takich "mądrych" decyzji i jeszcze więcej osób wyjedzie i wymelduje się z
        tego miasta na amen. Szykujcie się na to, że z roku na rok będą coraz mniejsze
        wpływy z podatków. Ja pakuję walizki. Małomiasteczkowość razi.
    • el-042 Estakada nad parkiem Helenów... 20.05.10, 00:04
      Ta inwestycja jest nam niezbędna!
      Kto w ogóle wpadł na taki głupi pomysł? Trasa Targowa to kolejne
      wypruwanie zabudowy śódmiejskiej - przez 40 lat nie zabudowali
      wschodniej pierzei ul. Zachodniej, a biorą się za niszczenie
      kolejnej ulicy. A raczej nie biorą, bo nie ma pieniędzy - całe
      szczęście w nieszczęściu. Estakada nad parkiem Helenów i tunel pod
      Targową na Piłsudskiego to megalomańskie pomysły z lat 70. Szkoda na
      to pieniędzy i zabudowy.

--
      Odpłyń Łodzią z EL-042
      • Gość: gosc Re: Estakada nad parkiem Helenów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:42
        Estakada nad parkiem Helenów i tunel pod
        > Targową na Piłsudskiego

Rzecz w tym, że projekt tunelu, którym otworzymy oczy niedowiarkom ma się
        niestety dobrze.
    • Gość: boczek skwarka IP: *.tvk.torun.pl 20.05.10, 02:08
      Skwarka raczej nie musi nikogo przekonywać, że nie ma żadnej wizji,
      a jednak to robi. Zadziwiające. Może jednak powinien ćpać? Może to
      nie pomaga szarym komórkom, ale to akurat nie powinno negatywnie
      wpłynąć na tego Pana, tam raczej nie ma co wypalać. Ale wizje byłyby
      wskazane.
      • ulther Kto wybiera ta miernote? 20.05.10, 11:25
        Ten facet to jakies najgorsze zlogi po moczarowcach - wg. niego Lodz
        powinna byc przasna, robotnicza i zdegradowana. Gdzie tam lotniska,
        nowe centra - bloki ocieplone styropianem i 25 zl zasilku z opieki
        na reke dla kazdego chetnego!
        • Gość: wred Z zasiłku czy emerytury masz ten internet ULTHER? IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 13:01
          bo z tego co widać praca się ciebie ni ima bucofole
    • Gość: Smerf Maruda I TBS też nie dostanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:17
      Więc nie będzie kasy na budowę bloków na Olechowie.
    • Gość: Kaczus (Tomek) Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:18
      Jedyna rozsądna decyzja to rezygnacja z budowy estakady nad parkiem
      Helenowskim....
    • Gość: Ben Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl. ... IP: 195.20.110.* 20.05.10, 09:19
      A gdzie pieniądze na stadion miejski dla ŁKS????????????????
      • Gość: lks Re: Lotnisko nie dostanie kasy, nie przebudują pl IP: *.toya.net.pl 20.05.10, 10:24
        Magin potwierdził że będziesz miał pół stadion na 20 tysięcy za 150
        mln ale założył że twoja drużyna to badziewie które nigdy nie będzie
        grało w pucharach europejskich więc ponieważ jest tam standard 35
        tysięcy stadion( taki wymóg będzie w Polsce) by móc grać w takich
        pucharach to ŁKS nie jest potrzebny większy.

W każdym razie czy to ma być miejski, zresztą za 4 lata mają budować
        to się 1000 razy zmieni plan oby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka