Gość: obywatel IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.10, 20:35 Kolejna kompromitacja ABW! Czy wszystkie służby specjalne w naszym państwie to sługasy polityków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.toya.net.pl 28.05.10, 21:06 A na jakiej podstawie kompromitacja? Dobrze wiesz że kręcili lody... nie ma tu wielkiej filozofii. Niestety nie wiele z tego można w tej chwili udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW 28.05.10, 21:30 Ano właśnie kompromitacja, nie potrafią udowodnić a powinni, ale znamienne jest kto się za tymi przekrętasami bezwstydnie ujmuje Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 Protest pod sejmem"Stop bezprawiu" 28.05.10, 21:30 Protest przeciw działalnosci tzw. organów /nie/sprawiedliwości www.pokrzywdzeni-gryfice.pl/ Szanowni Państwo!!! Pokrzywdzeni przez sędziów i prokuratorów: spróbujmy wspólnie stworzyć front przeciwdziałania nieuczciwości i bezprawiu stosowanemu przez niektórych prokuratorów, sprzeniewierzających się przysiędze, składanej wobec Prezydenta RP. Skorzystajmy z naszych praw konstytucyjnych(Art. 54 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej) i obnażajmy ich matactwa. To my, społeczeństwo, jesteśmy ich suwerenem – za nasze pieniądze (podatki) wykształcili się i utrzymują się. My w zamian, mamy prawo do uczciwego stosowania przez nich prawa stanowionego. Nie płacimy im za matactwa i przekręty, stosowane przez nich w ich prywatnym orzecznictwie, wydawanym w imieniu naszego kraju. Zdaję sobie sprawę, że każdy pokrzywdzony przez tych, którzy winni nas ochraniać przed przestępcami, jest zagubiony i rozżalony - jest samotny w swojej krzywdzie. Tę krzywdę należy wykrzyczeć! Im głośniej, tym lepiej. Krzywdzące nas wyroki, odbiegające od prawa i zwykłego rozsądku, z natury przeznaczone są, jako prawomocne, do archiwum, czyli skazane na zapomnienie. Nie dajmy im tej szansy. Dajmy świadectwo nieuczciwości tych, którzy ustawowo maja zapisany nakaz uczciwości i bezstronności. Brońmy wspólnie naszych praw człowieka, bowiem oni nas nie obronią. Skoro raz popełnili nieuczciwość, będą ja stosować nadal. Nie oskarżajmy ich, a przedstawiajmy ich matactwa w oryginalnej formie - niechaj sami się oskarżają. Wierzę, że są uczciwi sędziowie i Ci bez wątpienia staną po naszej stronie, po stronie prawa i zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Bo jakie tamci maja moralne prawo do wydawania wyroków, skoro sami naruszają prawo? Strona poświęcona krzywdzie ludzkiej, osobom, które czują się bezradne i zaszczute w naszym dzikim kraju bezprawia. Zamieszczone są tu nasze lokalne sprawy, ale z pewnością ludzie z całej Polski znajdą tu ciekawe linki stron internetowych, do prężnie działających fundacji sprzeciwiającym się naszemu choremu wymiarowi sprawiedliwości. Gorąco polecam dokładnie sprawdzić wszytkie strony, które tu zamieściłem, a z pewnością każdy coś dla siebie znajdzie. Zachęcam każdego do sprzeciwiania się przeciwko sytuacji jaka panuje w naszych organach sprawiedliwości, Konstytucja zawiera zapiski, które powinny zapewniać nam prawa chronione przez powołane do tego instytucje państwowe, ale prawda jest taka, że zapiski te są martwe a instytucje wymiaru sprawiedliwości są sprywatyzowane do własnych celów i układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projektor Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.10, 22:11 Ja wiem, że Projekt łódź to pupile wyborczej, ale może by tak jednak kiedyś napisać rzetelny artykuł? > Fundacja "Projekt Łódź" ujmuje się za swoimi członkami, których > ściga prokurator. W ich obronie staje też Centrum Adama Smitha, > renomowany instytut badań myśli polityczno-ekonomicznej Bo tak się akurat przypadkiem złożyło, że przewodniczący rady PrŁ zajmuje też stanowisko w C im.AS > Czytamy w nim: „(...) W całej tej sprawie wydaje się niezrozumiała > nieadekwatność użytych środków w stosunku do postawionych > zarzutów. Bo jak inaczej można nazwać użycie Agencji > Bezpieczeństwa Wewnętrznego, która zgodnie z ustawą została > powołana do ochrony konstytucyjnych i ekonomicznych interesów > Państwa, a nie do wyciągania z łóżek o szóstej nad ranem > trzydziestolatków pod zarzutem »wyłudzenia” kilku tysięcy złotych”. (...) Tragiczny populizm. Nie kilka tysięcy, tylko w przypadku pana R. - 250 tys. (co z resztą napisano nawet kilka linijek niżej). Nie rozumiem też czemu trzydziestolatkowie mieliby się cieszyć jakimiś szczególnymi względami. I cudzysłów jest bezsensowny, bo oskarżenie jest o wyłudzenie, a nie o "wyłudzenie". A czy się potwierdzi - to się okaże. > Dlatego zwracamy się do Premiera Donalda Tuska o szczególne > zainteresowanie się sprawą Jeżeli członek "renomowanego instytutu badań myśli polityczno-ekonomicznej" zwraca się z prośbą do premiera o "szczególne zainteresowanie" sprawą śledztwa i jeszcze się tym chwali w gazetach, to ja przepraszam, ale czy ktoś tu sobie żarty stroi, czy się uchlał i nie wie co mówi? Przecież to jakaś kpina, żeby zwracać się do premiera z otwartym apelem o pogwałcenie podstawowej zasady trójpodziału władzy oraz niezawisłości wymiaru sprawiedliwości! W tym kraju od czasu, kiedy u władzy stanęli Kaczyńscy i Lepper nic nie powinno dziwić, a jednak kolejni cwaniacy przekraczają coraz to i dalsze granice. To jakiś OBŁĘD!!! > oraz do Prokuratora Generalnego > Andrzeja Seremeta o objęcie osobistego nadzoru nad śledztwem”. Rewelacja. Do kompletu próba manipulowania pracą organów wymiaru sprawiedliwości. > Podobne oświadczenie, pod hasłem „Łukaszenkizacja Rzeczpospolitej” > zamieściło w internecie Centrum im. Adama Smitha. Niech mnie ktoś uszczypnie. Ja chyba śnię. > Napisano w nim: „Osobom związanym z Fundacją »Projekt Łódź « > postawiono zarzut udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, > tym samym wskazując, że dotychczasowe osiągnięcia zawodowe i > społeczne tej grupy nie miały na celu aktywności obywatelskiej i > dobra publicznego, ale nielegalne działania”. Co to za ciężkie brednie?! Jak ktoś jest "aktywny obywatelsko" to znaczy, że nie jest możliwe, żeby łamał prawo? No i skąd niby wniosek, że zostali aresztowani za działalność obywatelską w PŁ? Co za żałosna histeria. > Poniżej zamieszczono link do strony internetowej z osiągnięciami > fundacji. Wskazano tam m.in. na organizowany wspólnie z „Polską > Dziennikiem Łódzkim” cykl debat „Forum Łódź”, Czy jak w czasie jednej z tych debat zabrałem głos, to już mogę bezkarnie łamać prawo, czy immunitet daje dopiero zamieszczenie w "Forum" mojego zdjęcia? > Przypomniano też listę gości klubu politycznego Projektu Łódź, na > której są m.in. Norman Davies, Jadwiga Staniszkis. Genialne. A w knajpie w której ja jadam to podobno widziano kiedyś Chucka Norrisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawa się uczyć! Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.zdnet.com.pl 29.05.10, 15:17 Rozumiem, że dla ciebie rzetelny artykuł to taki, gdzie lekceważy się konstytucyjną zasadę domniemania niewinności? Gratuluję znajomości prawa:) Do załatwiania takich spraw służy listonosz a nie ABW, bo to listonosz doręcza wezwanie na przesłuchanie. Premier powinien interesować się do wyprawiają jego ministrowie, którzy sprawują nadzór nad służbami. Tak w ogóle to ty nie znasz trójpodziału władzy. ABW to nie wymiar sprawiedliwości, tylko służba specjalna i podlega nie sądom tylko władzy wykonawczej. Wymiar sprawiedliwości to sądy. Oczywiście, aktywność społeczna nie przesądza o niewinności, ale tak się jakoś składa, jak pewnie się nie orientujesz, że w cywilizowanych krajach udowadnia się winę, a nie niewinność. Aktywność społeczna rzadko jest przymiotem mafiosów, a takich próbuje się robić zwłaszcza z Sebastiana Rybarczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błąd Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 16:41 Aktywność społeczna jest domeną mafii na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projektor Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.10, 15:06 > Rozumiem, że dla ciebie rzetelny artykuł to taki, gdzie lekceważy > się konstytucyjną zasadę domniemania niewinności? Jeżeli to wywnioskowałeś z mojej wypowiedzi, to tylko pozostaje współczuć. > Do załatwiania takich spraw służy listonosz a nie ABW, bo to > listonosz doręcza wezwanie na przesłuchanie. Skoro ABW zatrzymała owych panów, to znaczy, ze miała do tego prawo. jeśli nie miała - to się nie wysyła laurki do mediów, tylko zawiadomienie do prokuratury. > Premier powinien interesować się do wyprawiają jego ministrowie, > którzy sprawują nadzór nad służbami. Tak, jasne. > Oczywiście, aktywność społeczna nie przesądza o niewinności, ale tak > się jakoś składa, jak pewnie się nie orientujesz, że w > cywilizowanych krajach udowadnia się winę, a nie niewinność. Jak pewnie doskonale się orientuję. Ty za to, podobnie jak Twoi idole, nie odróżniasz zatrzymania od skazania, więc po co w ogóle zabierasz głos? Będzie proces, sprawa się rozstrzygnie. Próby zrobienia nagonki na sądy, prokuraturę i premiera, żeby "wicie-rozumicie jakoś tak coś by tu może trochę zrobić, bo wicie, to nasi dobrzy koledzy" uznaję za skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.iwacom.net.pl 29.05.10, 19:56 Ludzie z Projektu Łódź narazili się możnym tego miasta. Krytykowali dziwne inwestycje w lotnisko, budowę ŁCC, absurdalną akcję z okupacją saki obrad RMŁ,zachęty do korupcji w UMŁ, bałagan inwestycyjny, bronili interesów miasta i regionu. I co najważniejsze byli na nie dziwnej koalicji PO-SLD w mieście.Nie byli przy tym związani z żadną z liczących się gazet ani też z żadną ważną frakcją polityczną, szerogowi działacze PO, sypmatycy PiS. No to dostali po łapach. Kto nie z nami ten zginie. Jak widać chłopcy z PO inaczej już nie potrafią. Ludziom z Projektu przesyłam wyrazy sympatii i solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzybkiBill Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 08:01 Wyrazy sympatii i solidarnosci dla Projektu Łódź to nic innego jak "Pozdrowienia do więzienia". Miejsce przestępców jest za kratkami. Jeśli szermują szczytnymi hasłami jako przykrywką swoich kombinacji to tym gorzej, bo żeruja na ludzkiej naiwności i zrażaja do społecznej aktywności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 00:07 Bral Pan udzial w tych machinacjach ze jest tak pewien co do wypowiadanych sadow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.10, 15:09 > Ludziom z Projektu przesyłam wyrazy sympatii i solidarności. Wyrazy sympatii I masturbatora łódzkiego forum, na pewno podniosą ich na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeniks Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.155.rev.vline.pl 30.05.10, 17:26 absolutnie się z tą opinią zgadzam... To jest właśnie nasz kraj, ktoś jest niewygodny to najlepiej wyeliminować... Zawsze płaci się za wypowiadanie własnego zdania (jeśli jest inne niż innych) i dbanie o dobro miasta... Szkoda że ta cena jest taka wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:46 A na czym polegało owo "wypowiadanie własnego zdania" i "dbanie o dobro miasta"? Na tych debatach? To równie dobrze całe to forum może czuć się potencjalnie zagrożone zamknięciem w pierdlu, bo ludzie wypowiadają tu swoje zdanie. paranoja też ma jakieś granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel too Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.10, 23:01 Jak patrzę na dokonania fundacji, to wprost nie wierzę, że to grupa przestępcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: 109.243.199.* 28.05.10, 23:05 prezentację dokonań zamieścił CAS:projektlodz.pl/files/projekt_lodz_prezentacja.ppt Ja widzę grupę gdzie indziej: Pani Prokurator Fiszer, Minister Kwiatkowski i głównodowądzący akcją ABW to znajomi z jednego rocznika ze studiów prawniczych UŁ. A kto jak nie nasz Minister "Sprawiedliwości" zezłościł się na ludzi z Projektu za to że poparli frakcję Zdanowskiej, czyli przeciwne skrzydło PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porucznik Re: Projekt Łódź pisze do premiera i atakuje ABW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 21:35 Z tego co mi wiadomo, to działacze Fundacji sympatyzuja z obecna władzą. A candrowicz i jego przyjaźń i nonsensowne zlecenia, a cała krytyka tego co teraz jest niszczone przez komisarzy - to chyba swiadczy, ze oskarzenia nie maja nic wspólnego z zemsta polityczną tylko z aqutentycznym łamaniem prawa. Jak ktoś nie wie jak się wybielić to szybko stwierdzi, ze był niewygodny politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... IP: *.wroclaw.mm.pl 28.05.10, 23:23 warto obejrzeć konferencje centrum adama smitha: www.youtube.com/watch?v=v3zYCAqeJO8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... IP: *.zdnet.com.pl 29.05.10, 15:11 Roman Kluska i Robert Gwiazdowski wypowiadają się w podobnym tonie, uważam że im można wierzyć: www.youtube.com/projektlodz#p/u/4/-qbOqq9Wzfw www.youtube.com/projektlodz#p/a/u/0/zA7TzFDJ7sg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundacja Ireneusz J. IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 16:38 Dobrze, że Ireneusz J. zdażył sie wypowiedzieć, bo już niedługo bedzie miał znacznie ograniczona swobodę manewru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ireneusz J. IP: *.155.rev.vline.pl 30.05.10, 17:30 Skąd w ogóle takie insynuacje??? Paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbb Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 21:49 Dobra decyzja, takie miernoty trzeba z naszych szeregów eliminować/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 sektor Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.10, 10:34 Jak Ci nie wstyd mówić "miernoty" o ludziach, których prawdopodobnie nie znasz. Zakładam, że nie znasz, bo wszyscy, którzy choć przez chwilę mieli do czynienia z liderami Projektu Łódź nie mają wątpliwości co do ich ponadprzeciętności i idealizmu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 11:08 Ponadprzecietnosci ideaslizmu, które na swojej stronie, na zlecenie szkaluja tych, którzy ich zleceniodawcom sa niewygodni. Jest to tzw. dyspozycjny idealizm. ja tez mam nadzieję, ze beknie ten prezunio, zakłamany zarozumialec i ze wjedzie jako 28 latek, tym swoim cięzkozapracowanym kabrioletem do pierdla. Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automaniak? Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.10, 19:13 Cabrio? Pierwsze słyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek Wacław Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.10, 15:11 którzy choć przez chwilę mieli do czynienia > z liderami Projektu Łódź nie mają wątpliwości co do ich ponadprzeciętności i > idealizmu. Łubu dubu Łubu dubu Niech nam żyje prezes naszego klubu niech żyje naaaam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była projektantka Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 20:22 Miałam z nimi do czynienia i nie mam żadnych wątpliwości co od ich ponadprzeciętnych zdolności kombinatorskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 00:12 to podaj nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha mafia IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 08:27 Ale jaja, do premiera piszą a prawdomównym grożą, normalnie mafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 00:15 te "miernoty" zrobily cos co sie nie udalo zadnemu z poliykow pomyslec co temu miastu trzeba, zorganizowac debate na temat jej przyszlosci, wydawac wydanwictwa na temat zarzadzania miastem, zaprosic gosci z zagranicy, od ktorych mozna czerpac idee. Najlepiej takie osoby wykluczyc i zajmowac sie tylko obszadzaniem stolkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 08:28 No to im się udało: czerpali idee. ręce opadają jak się takie głupawe bzdury czyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio Re: Dobrze ze Zdanowska ic h chce wykluczyć z PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:49 > te "miernoty" zrobily cos co sie nie udalo zadnemu z poliykow pomyslec co temu miastu trzeba, zorganizowac debate na temat jej przyszlosci, Co Ty nie powiesz? A ja jakoś byłem na kilkunastu debatach o Łodzi przed debatami PŁ i szczerze powiedziawszy trochę już się rzygać chce od tego ciągłego debatowania bez najmniejszego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syb Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 11:02 Prawda jest jak d,,pa,,,każdy ma swoją !! Ale znając Pana Tomasza F. jestem święcie przekonana że ON nikomu nic nie zabrał ani nie zaszkodził.Takich ludzi sie u nas upupia??? SKANDAL ! Panie Tomku,,pozdrawiam,,,nie mam kontaktu do Pana ale z chęcią porozmawiała bym..Tyle Pan pomógł Związkowi dzięki. Dzieki Izie Pana poznałam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bys Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 15:14 Ojej, oni wszyscy tacy piękni, młodzi i szlachetni. Tacy mili chłopcy i w ogóle aach! Maj hiroł! Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... 30.05.10, 11:32 "(...) Poniżej zamieszczono link do strony internetowej z osiągnięciami fundacji. Wskazano tam m.in. na organizowany wspólnie z „Polską Dziennikiem Łódzkim” cykl debat „Forum Łódź”, z których relację można było znaleźć w specjalnej wkładce dołączanej do gazety." Oto w jaki sposób wypowiadali się panowie z Projektu Łódź na jednej z debat z cyklu "Forum Łódź" (a konkretnie "Łódź - europejska metropolia czy sypialnia Warszawy?"): Sebastian R: "Do panów z lewej strony, pana łysego i tego drugiego, co się śmieje: Onanizujecie się tymi fabrykami, tym Grohmanem!" Leszek Jażdżewski: "Łódź jest jak dziecko z Downem, trzeba kochać, ale nie można za wiele wymagać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaŁodzi Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 16:21 markus.kembi napisał: > Sebastian R: "Do panów z lewej strony, pana łysego i tego > drugiego, co się śmieje: Onanizujecie się tymi fabrykami, tym Grohmanem!" To tam był Kropa z Tomaszewskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.iwacom.net.pl 30.05.10, 21:03 Co takiego strasznego powiedział Sebastian Rybarczyk? A Leszek Jeżdżewski nie jest z Projektu Łódź lecz z Liberte!. To są dwie różne instytucje. Współczuję wszystkim którzy padi ofiarą walk frakcyjnych w łódzkiej PO. Zbyt łatwo się w Polsce niszczy ludzi. Jeżeli prokuratura miała jakieś podejrzenia to mogła spokojnie wszystkich wezwać bez urządzania publicznego przedstawienia. Chłopaki z Projektu są państwowcami i w odróżnieniu od panów z SLD oraz PiS grzecznie by się stawili aby wyjaśnić te absurdalne zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 21:12 Wcale nie tak latwo, ciebie sie jeszcze nie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.iwacom.net.pl 30.05.10, 22:20 Nie? A pan KLuska? A założyciele firmy JTT? A p.o. prezesa NBP w 1991? Niestety prokuratura i sądy zbyt łatwo wsadzają za kraty. Za łatwo. Chłopaki z Projektu Łódź myśleli że mieszkają w Państwie i mieście gdzie prawo znaczy prawo. Dzisiaj przekonali się że prawo znaczy władza silniejszego. Co prawda PO obiecała zerwanie z takimi praktykami ale dostęp do konfitur okazał się ważniejszy niż zasady. Sebastiai i Leszek choć byli z różnych politycznych bajek kochali łódź, kochali to miasto i zarażali pozytywną miłością innych. Projekt Łódź jest organizacją partnerską sieci najlepszych niezależnych polskich i zachodnich ośrodków badawczych a Liberte! gromadzi całą elitę polskich liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h2o Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 22:33 Nie przesądza to o ich uczciwości, czasem najciemniej pod latarnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.iwacom.net.pl 31.05.10, 00:49 Tak? A wyroki sądów? Pewnie nie. Bo ty wierzysz jak prokurator mówi X ukradł dnia ,,,,,1 milion. Potem się okazuje że nie X ukradł tylko X ukradziono i nie miliom tylko dwa. Toi pewnie według ciebie nie jest ważne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolorowe Marszałki Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 11:53 Oj Michaś, Michaś. My wiemy, że dla Ciebie słowo "onanista" to komplement, ale nie każdy ma takie zainteresowania, jak Ty i R. > Współczuję wszystkim A wszyscy współczują Tobie. > Jeżeli prokuratura miała jakieś podejrzenia to mogła spokojnie > wszystkich wezwać bez urządzania publicznego przedstawienia. Ale mogła też zamknąć do aresztu i to uznała za stosowne. > Chłopaki z Projektu są państwowcami i w odróżnieniu od panów z SLD > oraz PiS grzecznie by się stawili aby wyjaśnić te absurdalne zarzuty. Jeszcze tego brakuje, aby działania wymiaru sprawiedliwości były zależne od poglądów. Ale cóż - wybitny idiota to i propozycje wybitne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUK Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 00:11 Chyba nie zrozumiales, jesli byles, co mial na mysli sebastian rybarczyk w czasie debaty, zeby nie podniecac sie nazwami ulic w lodzi i i innymi pierdolami, tylko zajac powaznymi reformami w lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 08:30 Tylko że przy okazji okazało się że wyszło z kogoś chamstwo i prostactwo, ale rybarczyk to niestety same braki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONTANA Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 15:58 TOTALNA GRANDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foundation Fundacja Projekt Łódź zaprasza IP: *.toya.net.pl 30.05.10, 20:26 ... na posiedzenie zarządu i rady, które odbędą się w najbliższym czasie na ul.Smutnej. A poźniej walne zgromadzenie członków w Rawiczu i Wronkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafałlodz Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... IP: *.lodz.mm.pl 31.05.10, 11:00 Coś mi tu śmierdzi. Przyznaje że nie znam wszystkich społecznych aktywności Projektu, ale o kilka akcjach słyszałem. Pierwsze skojarzenie jakie wywołuje u mnie to całe zamieszanie to sprawa Pana Romana Kluski i schemat zachowania "najpierw zamknij, potem szukaj dowodów winy". Gdyby 3-4 lata temu zadziało się coś podobne w mediach byłby gwar a dziś? projektlodz.pl/aktualnosci/1/1021 Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Debata jest dobra na wszystko 31.05.10, 12:05 Jejku ile ja już debat w swoim zyciu zaliczyłem... gdyby od debat robiło się wkoło lepiej łódź była by już na poziomie metropolii światowych. Ale jak trzeba się polansować najlepiej zrobić debatę, i prasa napisze i będzie miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: its szkoda, ze dopiero jak ICH dotknęło!!!! IP: *.lodz.mm.pl 31.05.10, 14:18 szkoda, że ONA Fundacja odezwała sie dopiero jak "słuzby" zaineresowały sie ICH CZŁOWIEKIEM. Wcześniej do takiego opluwania ludzi sie dołączali!!!! Brrrr!!!! No cóż, pamięć to oni maja krótka i ... wybiórczą. A tak chca zaistnieć jako środowisko INTELEKTUALISTÓW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: szkoda, ze dopiero jak ICH dotknęło!!!! IP: 194.42.116.* 31.05.10, 15:58 Do oplucia kogo sie dolaczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: szkoda, ze dopiero jak ICH dotknęło!!!! IP: *.iwacom.net.pl 31.05.10, 17:30 Podaj nazwiska rzekomo opluwanych przez ludzi Projektu Łódź? Nie znasz? To po co kłamiesz? Tylko nie mów nic o panu Jerzym K. i Marku Ż. bo w ich sprawie Projekt był wyjątkowo powściągliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ataku... IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 15:03 Padło tutaj wiele oskarżeń i wyciągania brudów. Szkoda tylko, że większość z Was z nie miała doczynienia ani z Projektem ani z jego członkami, więc nie wiecie jak to naprawdę wyglądało i nie zdajecie sobie sprawy, że Sebastian R. pomógł wielu młodym ludziom ze świata kultury i nie tylko, wspierając ich inicjatywy, promując ich. W takich sytuacjach o takich zasługach się po prostu nie mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata 31.05.10, 16:35 Więc nich ci wypromowani teraz odwdzięczą sie promotorowi, niech na przykład zorganizują debatę na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_powolny12 Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.iwacom.net.pl 31.05.10, 17:43 Przez lata nie było w Łodzi organziacji która byłaby zaintersowana prawdziwą debatą o mieście, jego problemach i pomysłach na ich rozwiązanie. Debata polityczna ograniczała się do walk paryjnych i wewnatrz partyjnych. Nadeszła era Projektu Łódź. I choć nie są to ludzie z mojej bajki chylę przed nimi czoła za to że im się chciało. Za to że zmusili łódzkie pisemka do debaty. Za to że zmusili "elitę" naszego miasta do rozmowy. Taki jest los tych którzy są odważni. Zaryzykowali i dostali po łapach. W W-wie przy znacznie poważnejszych zarzutach prokuratura prqcowników jednej z agend województwa mazowieckiego zaprosiła na przesłuchanie za pośrednictwem poczty. Można? Można.Trzeba tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radioerewan Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.toya.net.pl 31.05.10, 21:48 Zapamiętaj drogi Michale, Miejsce KRYMINALISTÓW jest w KRYMINALE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.111.178.76.static.crowley.pl 01.06.10, 11:52 O ile popełnili przestępstwo. Zawieranie umów zleceń nie jest jeszcze w Polsce karalne. Nie wywiązanie się z nich także. Od tego jest sąd cywilny. A może w Polsce po PiS taki rozdział już nie istanieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata IP: *.lodz.mm.pl 31.05.10, 17:48 to zawsze wyraz aktywności, ambitniejszy niż krytyka. Zrobiłeś kiedyś coś więcej poza wizytami i ciętymi komentarzami na forum? Życzę szczęścia, Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny12 Re: Fundacja Projekt Łódź pisze do premiera i ata 01.06.10, 14:48 Pewnym śladem ze jest ostatnie wyczyny prokuratury to zemsta polityczna jest taki oto wpis Sebasatiana Rybarczyka (link projektlodz.salon24.pl/154187,poreferendalne-refleksje) na Salonie24. Śmiał krytykować tych co fajnie się bawią naszym miastem. Bezczelny typ. Odpowiedz Link Zgłoś