Dodaj do ulubionych

Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.04, 21:14
Szanowni uczestnicy tego forum!

Nasze miasta od dawna bardzo wiele łączy.
Zarówno mieszkańcy Łodzi jak i Warszawy często słyszą niczym nieuzasadnione
głosy krytyki dotyczące ich miast. Dominują w tym mieszkańcy wspaniałego (ale
ściema), pięknego (akurat) i we wszystkim najlepszego (ha ha ha) Krakowa.
Twierdzą oni, że nasze miasta są brzydkie tylko dlatego, że Łódź to miasto
bardzo ściśle związane z przemysłem włókienniczym (burakom nie podoba się
przemysłowy charakter miasta), a Warszawa została zniszczona w 1944r. (kiedy
oni nie kiwnęli palcem, by coś zrobić i co najwyżej srali w gacie ze strachu).
Ich argumentacja to kpina!
Niestety wiem, iż Łódź przeżywa teraz poważne problemy gospodarcze i że
brakuje miejsc pracy. Wielu Łodzian doeżdża do stolicy i tu pracuje. Jako
rodowity Warszawiak wcale tego nie potępiam, choć myślę, iż dla wszystkich
byłoby lepiej gdyby Łódź stanęła wreszcie na nogi i gdybyście mogli znaleźć
godną i w miarę dobrze płatną pracę w swoim mieście.
Z faktem zarobkowej emigracji Łodzian do Warszawy wiąże się kolejny problem.
Otóż ci krakowscy kretyni mówią, iż Wawa to wiocha, bo dużo ludzi przyjeżdża
do stolicy z innych miejscowości za chlebem. Obraża to nie tylko mnie jako
Warszawiaka, ale i Was, bo znaczy to, że krakusy uważają Was za wieśniaków!

Dlatego zapomnijmy o dawnych sporach i wzajemnej niechęci i razem stańmy do
walki z największym syfem na mapie Polski-Krakowem!
Bądźmy solidarni!

DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ
Obserwuj wątek
    • berger.m Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem!!! 14.03.04, 22:12
      Popieram! Choć ja proponowałbym po prostu Krakusów ignorować, a za to umacniać
      wspólne więzy między Warszawą i Łodzią. Lobujmy na rzecz wprowadzenia w życie
      planu duopolis! Przypomnijmy władzom obu miast o Liście Intencyjnym w
      sprawie "połączenia" Łodzi z Warszawą! Walczmy o szybką kolej! O lotnisko
      Warszawsko-Łódzkie w Skierniewicach!
      Warszawa wraz z Łodzią stanie się największym obszarem metropolitarnym Europy.
      Może, dzięki potencjałowi m.in. naukowemu obu miast stać się najszybciej
      rozwijającym się obszarem Europy. Nowe technologie, nauka, technika - to nasza
      przyszłość! Wspólna przyszłość!!!
      Pozdrawiam,
      berger.m
      • Gość: Zenon Re: Popieram!!! IP: *.chello.pl 14.03.04, 22:19
        Pokażmy tym zadufanym w sobie krakusom i poznaniaczkom, że nie są pępkiem ani
        Polski ani tym bardziej świata.
      • Gość: gmh kilka ZA i kilka PRZECIW IP: *.toya.net.pl 16.03.04, 10:44
        rozpatruje te sprawe tylko pod wzgledem przyszlego wojewodztwa, lodzko-
        warszawskiego, ktore jest atrakcyjne dla Lodzi tylko wtedy gdy Lodz bedzie
        traktowana na partnerskich warunkach. A to jest w takiej sytacji nie mozliwe,
        gdyz stolicą woj nie bedzie Lodz tylko Wawa. Dlaczego tak bardzo mi zalezy na
        stolicy tego przyszlego wojewodztewa? a daltego, ze jestem pewny, ze tylko
        dzięki takiej randze mozemy konkurowac z bardzo wzmocnionoym Poznaniem,
        Krakowem, Gdanskiem i Wroclawiem. Kazde z tych miast bedzie stalo na czele
        wielkiego makroregionu. Tylko w sytuacji, gdy Lodz bedzie rozdzielac pieniadze
        dla wojewodztwa jest szansa, zeby dotrzymac im kroku.
        jednak wiem, ze taka sytacja jest niemozliwa a sterowaniem wszystkim przez Wawe
        stawia nas w szeregu takich miast, jak przyszły Szczecin, Lublin, Rzeszow,
        Zielona Gora, Kalisz, Opole, Bydgoszcz, Torun. Niezle towarzystwo, czyz nie?
        staniemy sie wielka wiochą, uzaleznioną od warszawskich urzedow. I co na wtedy
        po szybiej kolei, lotnisku w Skierniewicach itd..?
      • Gość: STUDI STANOWCZE NIE IP: *.prokom.pl 17.03.04, 12:24
        Nie i jeszcze raz nie.
        Sktutkiem tego bedzie upadek Lodzi, zamian jej tylko w rezerwuar taniej sily roboczej dla warszafki.
        Warszawa osrodek centralizmu niszczy kazde inne miasto w Polsce.
        My musimy sie bronic przed bandycka polityka warszafki.
        Warszafka miasteczko zakomleksionych wiesniakow co przyjechali za chlebem robic kariere. Ich kompleksy nakazuja zapomniec o tym skad pochodza. Ich kompleksy nakazuja niszyczy wszystko to co nie nalezy do warszafki.

Wystarczy popatrzec na miasteczka wokol stolycy. Srmod brud ubustwo i beznadzieja. Tylko okradanie gmin z naleznych im pieniedzy.
        Zycie ponad stan prowincjonalnego miasteczka zwanego stolyca i na dodatek zadanie utrzymawnia wlasnego posazytowania przez reszte kraju.

Przecz z warszafka. Ogrodzic, poldaczyc wysokie napiecie, oblac napalmem i podpalic. Im wczesniej tym lepiej dla naszego kraju ucisnianego przez holote z warszafki.

• sloggi Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! 14.03.04, 23:54
      Powiedz to łódzkim warszawożercom.
    • Gość: balon Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.apple.com.pl 15.03.04, 00:03
      Największym syfem jesteś ty - Michale z Wa-wy
      • Gość: Zenon Re: Balon, balon ty buraku IP: *.chello.pl 15.03.04, 00:52
        Już raz to napisałem, ale powtórzę:
        Że też w applu takich buców trzymają. Nie dziwi wię obsługa klienta w applu.
        Klienta, który przecież wydał 17 tysi na G5 a jest obsługiwany jak w Geesie na
        jakiejś wiosce.
        Gratuluje poziomu buractwa kmiocie!
        • Gość: balon Re: Balon, balon ty buraku IP: *.apple.com.pl 15.03.04, 01:02
          Kolejny śmierdziel z warsiawki. Do twojej wiadomości - Łodzi lepiej wyszłaby
          współpraca z Poznaniem a nie z tym kiblem nad Wisłą. Warszawa zawsze olewała
          Łódź. Szukajcie frajerów w Białymstoku.
          • Gość: Zenon Re: Balon, balon ty buraku IP: *.chello.pl 15.03.04, 01:16
            Kibel to masz w tej swojej tepej łepetynie żydowski wypierdku!

Całe szczęście w Łodzi jest kupa normalnych, sympatycznych ludzi z którymi mam
            okazję się znać. A pewnie tacy jak ty śmierdziele ukradli mi w Łodzi dwa razy
            radio z samochodu.
            • Gość: balon Re: Balon, balon ty buraku IP: *.apple.com.pl 15.03.04, 01:25
              I wyszło szydło z worka - dla Zenka Łodzianie to żydowskie wypierdki.
              Wypierdalaj z tego forum, łachudro spod Moskwy
              • Gość: Zenon Re: Balon, balon ty buraku IP: *.chello.pl 15.03.04, 01:30
                Umiesz kmiocie czytać? Tak. Ale rozumieć to nie potrafisz.
                "Kibel to masz w tej swojej tępej łepetynie żydowski wypierdku!"
                A więc wypierdkiem jesteś ty a nie wszyscy łodzianie.

P.S. Akurat moi przodkowie zanim osiedlili sie w Warszawie pochodzili z
                zupełnie przeciwnego kierunku niż Moskwa. Ale to dla ciebie jest zbyt
                niezrozumiała informacja debilu.
                • Gość: balon Re: Balon, balon ty buraku IP: *.apple.com.pl 15.03.04, 01:38
                  Oto typowy warsiawiak.
                  A tekst ze skradzionym radiem udowodnił, że z tobą nie można poważnie rozmawiać.
                  Idź spać gówniarzu.
                  P.S. masz jakieś kompleksy na punkcie Żydów
                  • Gość: Glatza Re: Balon, balon ty buraku IP: 212.160.138.* 15.03.04, 09:36
                    Gość portalu: balon napisał(a):

> Oto typowy warsiawiak.
                    > A tekst ze skradzionym radiem udowodnił, że z tobą nie można poważnie rozmawiać
                    > .
                    > Idź spać gówniarzu.
                    > P.S. masz jakieś kompleksy na punkcie Żydów

Chłopak ma rację a ty wyjeżdżasz z ryjem. Zamiast trzymać się razem ty
                    propagujesz nienawiść i tego typu tam. Idź się chłopie leczyć.
                    A propos żydów. Nie zaprzeczysz, że Łódź w dużej mierze powstała dzieki Żydom, w
                    wielkiej mierze Żydom wiele zawdzięcza. A to, że Polacy mieszkający w łodzi
                    mieli taki a nie inny stosunek do właścicieli fabryk żydowskiego pochodzenia...

A na marginesie. Co niby twoim zdaniem udowadnia tekst o skradzionym radiu?
              • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY JAK JUŻ TO TY BALON POWINIENEŚ SIĘ WYNOSIĆ!!! IP: *.sggw.waw.pl 15.03.04, 13:01
                Tacy jak Ty nie potrafią merytorycznie i spokojnie rozmawiać.
                Ich mózgi są na to zamałe.
                Wyrazy współczucia, że ]Twój też.
                Nie pasujesz poziomem do tego forum.
                IDŹ STĄD!
          • Gość: mr x Z Poznaniem juz wspolpracujemy... IP: *.p.lodz.pl 15.03.04, 15:08
            Przeciez w Paradzie leca w kazdy piatkowy i sobotni wieczor manieczki... Mozna
            pojsc dalej, polaczyc autogieldy. Po co wspolpracowac z Poznaniem, przeciez
            poznan i jego potencjal jest za maly, i lezy za daleko, no i tam za duzo dresow
            i mega cwaniakow w stylu Mr Kulczyka
        • Gość: balon do Zenka IP: *.apple.com.pl 15.03.04, 01:05
          Kolejny śmierdziel z warsiawki. Do twojej wiadomości - Łodzi lepiej wyszłaby
          współpraca z Poznaniem a nie z tym kiblem nad Wisłą. Warszawa zawsze olewała
          Łódź. Szukajcie frajerów w Białymstoku.
        • orientman Re: Balon, balon ty buraku 17.03.04, 12:47
          Miales problemy z Apple? Zglos sie do mnie na priv, prosze
      • orientman Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! 17.03.04, 12:45
        Balon. A dlaczego uzywasz domeny apple.com.pl? Pracujesz tam, czy korzystasz z darmowej
        kawiarenki na Polnej?
    • disableed Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! 15.03.04, 09:34
      Hm, chyba Ci co sie tu wypowiadają nie zauwazyli gestu... może czas wreszcie skończyć te bzdurne wzajemne wrzuty i zacząć mysleć co zrobić, żeby było na plus, a nie ciągle i wiecznie ł. p* w., w. p* ł. To jest BEZ SENSU!!! Jaka jest różnica między wami, a np. kibolami ełksy i widzewa, którzy prali się na derbach łodzi??
      Na mapie gospodarczej zostalismy połączeni z wawą, czy nam się to podoba, czy nie. I chyba lepiej zyć w zgodzie...
    • Gość: MarcinK Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.zapora / 217.96.25.* 15.03.04, 10:18
      W sumie racja. Ale jakie są intencje to zobaczymy gdy popatrzymy na działania
      prezydenta Warszawy. A ten woli wydać 500mln zł na drogi dojazdowe do Okęcia
      niż na budowę duopolis z Łodzią. Zatem marnie to widzę.

MK
      • Gość: Bazyliszek Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.acn.waw.pl 15.03.04, 10:24
        Rzecz wtym, że prezydencik Wa-wy ma ją głęboko w dupie a zależy mu głównie na
        robieniu na złość ekipie Millera (którą nota bene kojarzy z koncepcją
        duopolis). Trzeba poczekać na kogoś normalnego może wtedy coś się ruszy.
        • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.sggw.waw.pl 15.03.04, 13:16
          Poczekamy-zobaczymy.
          Zostały niecałe 3 lata tej prezydentury.
          Swoją drogą mam nadzieję, iż Kaczyński nie postawi kolejnych bud na Placu
          Defilad jak zamierza zrobić (takie centrum może i byłoby dobre, ale w Krakowie
          he he he).
      • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.sggw.waw.pl 15.03.04, 13:12
        Kaczyński nie jest złym -prezydentem, ale myśli za mało przyszłościowo.
        Drogo dojazdowe do Okęcia powinno współfinansować państwo, gdyż jest to
        inwestycja o znaczeniu ogólnonarodowym, a zaoszczędzone pieniądze możnaby było
        chociaż w części przeznaczyć na rozwój współpracy pomiędzy naszymi miastami.
    • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY WNIOSKI IP: *.sggw.waw.pl 15.03.04, 13:22
      Z dotychczasowych wypowiedzi na tym forum wynikają dwie zasadnicze rzeczy:

1. Większość gości na forum popiera moją inicjatywę, choć niektórzy marnie
      widzą szanse na jej realizację.

2. Facet o nicku Balon miał w dzieciństwie poważny uraz głowy. Gdziekolwiek nie
      wypowiecie się na forum Gazety, on na pewno odpowie, odpowie tak, by Cię
      zdenerwować. Proponuję "zrobić Go w BALONA" i przestać z nim dyskutować.

POZDROWIENIA!
      • Gość: balon Re: WNIOSKI IP: *.apple.com.pl 16.03.04, 00:21
        Gość portalu: MICHAŁ_Z_WAWY napisał(a):

> Z dotychczasowych wypowiedzi na tym forum wynikają dwie zasadnicze rzeczy:
        >
        > 1. Większość gości na forum popiera moją inicjatywę,

Głównie z warsiawki

> 2. Facet o nicku Balon miał w dzieciństwie poważny uraz głowy. Gdziekolwiek
        nie wypowiecie się na forum Gazety, on na pewno odpowie, odpowie tak, by Cię
        > zdenerwować. Proponuję "zrobić Go w BALONA" i przestać z nim dyskutować.

twój pomysł jest tak żałosny, że aż szkoda było zostawić bez komentarza
        • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY Re: WNIOSKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 21:29
          Co, a raczej kto tu jest żałosny, to chyba widać z wypowiedzi innych gości tego
          forum.
          Ciesz się, że wykazują oni znacznie więcej kultury od Ciebie.
    • Gość: mr x Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.p.lodz.pl 15.03.04, 15:25
      OK. Popieram ale pare ale...
      Nie zarzucajmy Krakusom ze sie z nas smieja ale wezmy sie do roboty. Ty piszesz
      o polaczeniu Warszawy ale fakty sa takie ze:
      1. kaczynski nie ma od roku czasu zeby przyjechac na zaproszenie Kropiwnickiego
      i sie z nim spotkac, to juz Kropa z Millerem sie czesciej widzi.
      2. warszawiacy chca drugiego lotniska w modlinie a nie miedzy warszawa i
      lodzia, a lodzianom doradzaja inwestowanie w lublinek.
      3. polaczenia komunikacyjne lodzi i warszawy g... obchodza przecietnego
      warszawiaka, zapraszam na forum warszawa, tam chyba zauwazyles zerowy odzew na
      twoj apel...

Czyli nie zwalajmy wszystkiego na krakow a zacznijmy od siebie, proponuje zebys
      zmienil forum na swoje, bo tu wiekszosc poza kilkoma idiotami jest za, w
      warszawie wiekszosc g... obchodzi lodz, wiec staraj sie najpierw ich przekonac.
      Pozdrawiam
      • Gość: MarcinK Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 21:16
        I jeszcze dodam, że Łódź wg Warszawy ma sobie w Lublinek inwestować za swoje,
        Warszawa zaś w Modlin oraz (co już zatwierdzone) 500mln w drogi dojazdowe do
        Okęcia, zainwestuje sobie za rządowe, czyli wszystkich.

To ja wolę Kraków!

MK
        • Gość: mr x Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.p.lodz.pl 17.03.04, 12:39
          A ja Lodz. Co do opinii Krakusow o Lodzi to ten warszawiak ma sporo racji, oni
          lodz traktuja jako duze robotnicze osiedle a nie miasto do tego na maksa
          brzydkie, ostatnio przyjechala do nas znajom,a z krakowa i stwierdzila ze na
          piotrkowskiej to ciemno i brzydko.... Ta sama znajoma oprowadzala nas po np.
          kazimierzu bedac zachwycona widokami, a Nowa Hute traktowala jako atrakcje
          turystyczna z powodu znajdujacych sie tam schronow.
          ps. bardzo lubimy ta znajoma
    • Gość: Maff Widać, ze to typowi warsiawiaczek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 18:45
      po czym najłatwiej poznać takiego pastucha? po tym, że ma odwieczny,
      niezniszczalny kompleks Krakowa...
      • Gość: XRayMan Re: Widać, ze MAFF to typowy łódzki bękart IP: *.chello.pl 15.03.04, 21:40
        Gość portalu: Maff napisał(a):

> po czym najłatwiej poznać takiego pastucha? po tym, że ma odwieczny,
        > niezniszczalny kompleks Krakowa...

Widać, ze MAFF to typowy łódzki bękart - potomek szwaczek dupodajek i lumpów
        wystających w bramach.
        Całe szczęście są też w Łodzi normalnie poczęci
        i ukształtowani światopoglądowo.
        • Gość: Maff Szczekaj, szczekaj smyku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 00:11
          to tylko potwierdza to co napisałem...
          • Gość: XRayMan Re: Szczekaj, szczekaj smyku... IP: *.chello.pl 16.03.04, 00:25
            Ha, ha! Gówno potwierdza. Potwierdza, że masz wiele do zrobienia ze sobą.
        • Gość: balon Re: Widać, ze MAFF to typowy łódzki bękart IP: *.apple.com.pl 16.03.04, 00:27
          Zenonie XRayManie. Jesteś nędznym warsiawskim wszarzem. Nie jesteś godzien
          stąpać po łódzkiej ziemi.
          • Gość: XRayMan Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.chello.pl 16.03.04, 00:31

> Zenonie XRayManie. Jesteś nędznym warsiawskim wszarzem. Nie jesteś godzien
            > stąpać po łódzkiej ziemi.

Taaa? A jestem w Łodzi co tydzień. I co mi zrobisz? Możesz mi najwyżej
            naskoczyć. A ja w tymn czasie przelecę twoją kobietę.

Poza tym skąd wniosek, ze jestem z Warszawy? W Łodzi też są wszarze co widać na
            twoim przykładzie.
            • Gość: balon Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.apple.com.pl 16.03.04, 00:34
              pęknięta guma to sprawiła, że istniejesz, patafianie
              • Gość: XRayMan Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.chello.pl 16.03.04, 00:38
                Czyżby? A nie pomyliłeś tego faktu z opowiadaniem swojej nieszczęsnej mamusi o
                twoim poczęciu?
                • Gość: balon Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.apple.com.pl 16.03.04, 00:44
                  Nie.
                  Twoja bardziej nieszczęsna, pewnie przykro urodzić imbecyla. Na szczęście moja
                  nie miała takich problemów.
                  • Gość: XRayMan Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.chello.pl 16.03.04, 00:49

> Nie.
                    > Twoja bardziej nieszczęsna, pewnie przykro urodzić imbecyla. Na szczęście moja
                    > nie miała takich problemów.

Może jednak twoja jest na tyle nie kumata, że nie jest tego świadoma? No tak
                    przypadkowe przygody seksualne i oto efekt. Balon vel Peknieta Guma!
                    • Gość: balon Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.apple.com.pl 16.03.04, 00:52
                      >No tak
                      > przypadkowe przygody seksualne i oto efekt. Balon vel Peknieta Guma!

Tutaj przegiąłeś fiucie. "Normalna" Warszawka. Żal mi ciebie.
                      • Gość: balon Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.apple.com.pl 16.03.04, 00:54
                        Bez odbioru. Szkoda marnować czas na takie zero jak ty.
                        • Gość: XRayMan Re: Otóż to... IP: *.chello.pl 16.03.04, 00:58
                          ...szkoda marnowac czas na takie zero jak balon. Czyżbyś na oczy przejrzał?
                      • Gość: XRayMan Re: Balon? Raczej pęknięta guma IP: *.chello.pl 16.03.04, 00:56

> >No tak
                        > > przypadkowe przygody seksualne i oto efekt. Balon vel Peknieta Guma!
                        >
                        > Tutaj przegiąłeś fiucie. "Normalna" Warszawka. Żal mi ciebie.

He, he...powiedział ten co na normalny post Michała z bluzgami wyskoczył. A
                        teraz płacze i kwili. Obraził się biedunio, bo mu ktoś przysrał. A że chyba
                        bliskie prawdy to go tak złapało za serce...Nie płacz kupię ci dzieciaku kredki
                        swiecowe na pocieszenie i jak bede za tydzień w Łodzi zostawię ci u Tuwima
                        miedzy kolanami.

• Gość: MICHAŁ_Z_WAWY Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.03.04, 12:29
                          Żal mi takich.
                          • Gość: balon Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: *.kdd.net 16.03.04, 13:14
                            Michale z Wawy, naucz się pisać niemoto. I nie wyskakuj mi tu do ciężkiej
                            cholery z tekstami o sojuszach warszawsko-łódzkich. Nie chcemy sojuszy z
                            warszawiakami. Wiemy co to za jedni.
                            Mi żal was - warszawiaków. Boicie się, że przejdzie wam koło nosa sporo kasy
                            unijnej, stąd te pomysły o brataniu się. My was nie chcemy, wolimy Kielce.
                            • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.03.04, 21:25
                              Sam naucz się czytać!
                              Zrozum wreszcie, że nie chodzi mi o wspólny euroregion (to prawda, że Warszawa
                              ściągałaby większość kasy z Unii), ale o przyjaźń pomiędzy naszymi miastami i
                              poczucie wspólnoty.
                              Ty chcesz za wszelką cenę do tego niedopuścić.
                              • Gość: mr x Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: *.p.lodz.pl 17.03.04, 12:48
                                A nam chodzi o konkrety... My chetnie sie z wami zbratamy ale na rownych
                                prawach. A wspolny euroregion to jawne obrabowanie lodzi w imie poprawienia
                                wskaznikow w warszawie. nie musisz nam tlumaczyc ze mamy wiele ze soba
                                wspolnego, musisz swoim to tlumaczyc, poza tym musisz im wytlumaczyc tez ze
                                sojusz to nie tylko branie od sojusznika ale tez dawanie...
                              • Gość: Pomka do balonów Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: 212.160.138.* 17.03.04, 12:49
                                Gość portalu: MICHAŁ_Z_WAWY napisał(a):

> Sam naucz się czytać!
                                > Zrozum wreszcie, że nie chodzi mi o wspólny euroregion (to prawda, że Warszawa
                                > ściągałaby większość kasy z Unii), ale o przyjaźń pomiędzy naszymi miastami i
                                > poczucie wspólnoty.
                                > Ty chcesz za wszelką cenę do tego niedopuścić.

Bo to jest koleś z cyklu "sam nie może to innym też nie da". Zwykły buc!
                                • Gość: MICHAŁ_Z_WAWY Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.03.04, 18:51
                                  To jest buc niezwykły!
                                  • Gość: balon Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami IP: 207.157.146.* 18.03.04, 19:55
                                    Muszę sobie pogratulować. Sprawiłem, że Michaś z Wawy nie może o mnie zapomnieć
                                    już od trzech dni. Ha ha ha.
                                    • michalszymanski6 Re: Balon to upśledzony facet z kompleksami 19.03.04, 23:52
                                      Co to za balon?
    • Gość: Niebalon Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.04, 20:12
      Balon ty pedale!!!
      • Gość: balon Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: 207.157.146.* 22.03.04, 21:25
        Gość portalu: Niebalon napisał(a):

> Balon ty pedale!!!

Typowa wypowiedź na warsiawskim poziomie.
        Nic już z ciebie nie będzie, niebalonie.
        • michalszymanski6 Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! 22.03.04, 22:01
          Ty balon!
          Ty chyba całymi dniami siedzisz w necie i tylko czekasz, aż ktoś coś o tobie
          napisze.
          Ciekawe czy masz już od tego kwadratowe oczy :)
          • Gość: balon Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! IP: 207.157.146.* 22.03.04, 22:43
            Nic ci do tego, frajerze.
            • marr_elx Re: Balonowy odorek 22.03.04, 22:53

> Nic ci do tego, frajerze.

Typowa buradzko-żulersko-łódzka wypowiedź. Wiejskim odorem obornianym zajeżdża
              od ciebie kmiocie.
              • Gość: balon Re: Balonowy odorek IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:13
                marr_elx napisał:

> Typowa buradzko-żulersko-łódzka wypowiedź.
                Że co proszę? (chodzi mi o ten pierwszy przymiotnik)
                • Gość: balon Re: Balonowy odorek IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:15
                  buradzko? - dobre, ale co to znaczy???
                  Idź do szkoły, analfabeto.
                  • marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:19

> buradzko? - dobre, ale co to znaczy???
                    > Idź do szkoły, analfabeto.

A buradzko, bo buracko byłoby obraźliwe dla buraka jako rosliny - a to bardzo
                    szlachetna roslina dla takich kmiotów jak ty.
                    • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:23
                      he he he, taaaaaa
                      Tak się tłumacz, prostaku.
                      • marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:27

> he he he, taaaaaa
                        > Tak się tłumacz, prostaku.

Ha, ha..No i zrobiłem ci dobrze kmiotku, bo masz chwilę samozadowolenia i
                        radosci. Tylko uwazaj, żebyś monitorta sobie nie pochlapał.
                        • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:32
                          O mój monitor się nie martw. Tylko taki prostak jak ty nie umie się opanować.
                          • marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:35

> O mój monitor się nie martw. Tylko taki prostak jak ty nie umie się opanować.

Nie bądź smieszny kmiocie. Kto cały czas filuje na wątek czy ktoś czegoś nie
                            napisał o zasrańcu balonie? Sam gwiazdor tego watku i swojego ustepu - balon!
                            Opanuj swoje ego, bo organizm przemęczysz i niedługo nie bedziesz miał porannch
                            wzwodów.
                            • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:44
                              marr_elx napisał:

> Opanuj swoje ego, bo organizm przemęczysz i niedługo nie bedziesz miał porannch
                              > wzwodów.
                              Troszcz się o własny narząd. Dyskusja z tobą to strata czasu.

• marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:47

> Troszcz się o własny narząd. Dyskusja z tobą to strata czasu.

Przede wszystkim z toba kmiocie...ale cóż chciałem się troche posmiać z
                                łódzkiego bękarta.

Nara kmiocie.
                          • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:35
                            O przepraszam zapomniałem, że twoją specjalnością jest przekręcanie wyrazów.
                            Chodziło oczywiście o monitort.
                            • marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:37

> O przepraszam zapomniałem, że twoją specjalnością jest przekręcanie wyrazów.
                              > Chodziło oczywiście o monitort.

Kuźwa to już zboczenie. Załóż może kmiocie forum prywatne. Np. Problemy
                              psychiczne kmiota balona.
                              • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:47
                                Ile masz lat chłopczyku?
                                • marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:48

> Ile masz lat chłopczyku?

A powiem jak ty powies. Moze sie pobawimy razem w piaskownicy? Ale w mojej bo
                                  do twojej srają psy.
                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 22.03.04, 23:53
                                    Niestety nie pobawimy się, gdyż dawno wyrosłem z piaskownicy. Ale teraz
                                    przynajmnmiej wiem dlaczego piszesz takie głupoty.
                                    • marr_elx Re: Kmiocie 22.03.04, 23:56

> Niestety nie pobawimy się, gdyż dawno wyrosłem z piaskownicy. Ale teraz
                                      > przynajmnmiej wiem dlaczego piszesz takie głupoty.

Wyrosłeś? A zupełnie po tobie tego nie widać. Dziwne. Może czas pójśc do
                                      lekarza?
                                      • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:01
                                        Tak, naprawdę powinieneś.
                                        • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:06

> Tak, naprawdę powinieneś.

Zabawny jesteś. Jakże miło mi się z toba gaworzy. Nie często człowiek ma okazje
                                          spotkac takiego kmiota, który sam siebie nazywa balon. Czyzby starzy zrobili
                                          cie w balona mówiąc, żeś chłopcem, choc tak naprawdę jesteś dziewczynką?
                                          • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:11
                                            marr_elx napisał:
                                            Czyzby starzy zrobili
                                            > cie w balona mówiąc, żeś chłopcem, choc tak naprawdę jesteś dziewczynką?

Hmmm.... ciekawe. Czy to nie przypadkiem twoje doświadczenia?
                                            • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:12

> marr_elx napisał:
                                              > Czyzby starzy zrobili
                                              > > cie w balona mówiąc, żeś chłopcem, choc tak naprawdę jesteś dziewczynką?
                                              >
                                              > Hmmm.... ciekawe. Czy to nie przypadkiem twoje doświadczenia?

Bynajmniej..nie ja nazywam siebie balon.
                                              Ty..a może jestes nie chcianym dzieckiem? Efektem wypadku przy pracy t.j.
                                              pękniętej gumy zwanej czasem balonem?
                                              • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:24
                                                Czytałeś cały wątek? Chyba nie. Podejrzewam, że nawet nie wiesz o co chodzi.

• marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:25

> Czytałeś cały wątek? Chyba nie. Podejrzewam, że nawet nie wiesz o co chodzi.

No wszystkich twoich bzdetów to mi sie naprawdę czytać nie chce. Człowiek
                                                  spaczyć się może.
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:28
                                                    A skąd jesteś, jeśli można wiedzieć?
                                                  • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:30

> A skąd jesteś, jeśli można wiedzieć?

A co ci do tego? Teraz co prawda pracuję w Warszawie ale z Warszawy nie jestem
                                                    o co znając twoją dzika nienawiść (czyżby jakaś warszaszawianka odrzuciła twoje
                                                    zaloty?) Masz trzy próby...Jak chcesz to zgaduj.
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:33
                                                    No więc powiedz mi dlaczego Warszawa chce się bratać z Łodzią?
                                                  • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:37

> No więc powiedz mi dlaczego Warszawa chce się bratać z Łodzią?

Czemu? Żeby stworzyć wspólny organizm miejski o cechach aglomeracyjnych, który
                                                    byłby konkurować z największymi miastami europejskimi.
                                                    A ty piszesz jakieś banialuki o tym, ze to niby Warszawa okradnie wtedy Łódź.
                                                    Choćby teraz sprawdź sobie ile Warszawa oddaje do budżetu i ile z niego dostaje
                                                    i porównaj to z takimi samymi danymi dla Łodzi.
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:43
                                                    Oczywiście, możemy się łączyć ale na zasadzie partnerstwa (a nie wierzę, że tak
                                                    będzie). Wspólny euroregion to kolejny sposób na okradzenie biedniejszej Łodzi
                                                    ze środków, które należą jej się od Unii.
                                                  • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:49

> Oczywiście, możemy się łączyć ale na zasadzie partnerstwa (a nie wierzę, że
                                                    tak
                                                    > będzie).

Zaraz tam nie wierzę. Póki co to Warszawa jest bardziej okradan przez inne
                                                    regiony niż Łódź. Dane nie kłamią.
                                                    Partnerstwo to podstawa wspólneggo działania. Zgoda. Ale niewiara nie upoważnia
                                                    ciebie do obrażania warszawiaków jak to czynisz w tym wątku. Dla mnie Warszawa
                                                    na początku była miastem zupełnie obojętnym. Teraz trochę ja polubiłem, ale
                                                    nadal nie znoszę paru jej cech. Ale to nie upoważnia mnie do obrażania jej
                                                    mieszkańców. I to mnie w tobie wkurzyło najbardziej.

> Wspólny euroregion to kolejny sposób na okradzenie biedniejszej Łodzi
                                                    > ze środków, które należą jej się od Unii.

No tutaj to prezentujesz typowe socjalistyczne podejście. Bo nam sie należy...
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 00:55
                                                    Niestety nie ja zacząłem. Autor wątku, prawdopodobnie z wrodzonego chyba u
                                                    warszawiaków kompleksu Krakowa, nazwał to miasto syfem. Dla mnie syfem jest
                                                    właśnie ktoś kto wyskakuje z takimi tekstami. I bynajmniej nie bronię Krakowa,
                                                    postąpiłbym tak samo w przypadku każdego innego miasta.
                                                  • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 00:59

> Niestety nie ja zacząłem. Autor wątku, prawdopodobnie z wrodzonego chyba u
                                                    > warszawiaków kompleksu Krakowa, nazwał to miasto syfem. Dla mnie syfem jest
                                                    > właśnie ktoś kto wyskakuje z takimi tekstami. I bynajmniej nie bronię Krakowa,
                                                    > postąpiłbym tak samo w przypadku każdego innego miasta.

To żadne tłumaczenie. Uważasz, ze źle postapił a sam postapiłes tak samo. Czyli
                                                    jakbyś miał kompleks Warszawy.

A zapewniam cię, ze naprawdę niewielu warszawiaków ma kompleks Krakowa. Wierz
                                                    mi. To raczej dziwna insynuacja, stereotyp propagowany bardziej przez
                                                    samych "centusiów".
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 01:01
                                                    > To żadne tłumaczenie. Uważasz, ze źle postapił a sam postapiłes tak samo. Czyli
                                                    >
                                                    > jakbyś miał kompleks Warszawy.

Ja mu tylko dałem do zrozumienia, że kto się przezywa sam się tak nazywa. Nie
                                                    moja wina, że nie zrozumiał.
                                                  • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 01:04

> > To żadne tłumaczenie. Uważasz, ze źle postapił a sam postapiłes tak samo.
                                                    > Czyli
                                                    > >
                                                    > > jakbyś miał kompleks Warszawy.
                                                    >
                                                    > Ja mu tylko dałem do zrozumienia, że kto się przezywa sam się tak nazywa. Nie
                                                    > moja wina, że nie zrozumiał.

Ale przy okazji obraziłes normalnych warszawiaków - a to nieładnie...
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 01:07
                                                    Nie będę stał z założonymi rękami i czytał jak wyzywają mnie od buców itp.
                                                  • marr_elx Re: Kmiocie 23.03.04, 01:09

> Nie będę stał z założonymi rękami i czytał jak wyzywają mnie od buców itp.

No ok, ale to tez nie powód żeby uogólniać i wyzywac wszystkich warszawiaków.
                                                    Prawda? To tak jakbym łodzian nazwał lumpami, bo będąc w Łodzi widziałem paru
                                                    nieciekawych lumpów na Piotrkowskiej i to utkwiło mi w pamięci...
                                                  • Gość: balon Re: Kmiocie IP: 207.157.146.* 23.03.04, 01:12
                                                    Nie wyzywałem wszystkich, jedynie tzw. "warsiawiaków".
                                                  • michalszymanski6 Czas reakcji Balona-2min. Całkiem nieźle! 23.03.04, 11:40
                                                    Ciekawe ile czasu zajmie tobie prostaczku odpisanie na moją wypowiedź.
                                                    Postaraj się!
                                                    Może pobijesz rekord!
                                                    :)
                                                  • michalszymanski6 BALON-SRALON 04.04.04, 18:18
                                                    :)
    • michalszymanski6 Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! 24.03.04, 18:36
      I O TO CHODZI
    • the.xenomorph Re: Łódź i Warszawa muszą się trzymać razem! 24.03.04, 18:44

Że się tak zapytam: Czy Ty aby przypadkiem nie chciałeś się "podlizać" łodzianom, aby ci pomogli w atakowaniu Krakowa?

Mam odmienne zdanie w sprawie "trzymania się".
      Pozdrawiam.
      • michalszymanski6 PODLIZAĆ? 24.03.04, 20:11
        Jeżeli za podlizywanie się uważasz chęć zacieśniania współpracy pomiędzy
        naszymi miastami (które łączą więzy gospodarcze, geograficzne, polityczne i
        kulturowe) to masz całkowitą rację.
        Rację masz też co do tego, że nie lubię Krakusów.
        Mylisz się natomiast jeśli sądzisz, iż stworzyłem to forum, aby atakować
        Kraków. Lepiej ich normalnie olać. Ja tylko pokazałem niechęć wielu mieszkańców
        tego miasta do naszych miast. To miał być jeden ze środków do wytworzenia więzi
        emocjonalnej pomiędzy Łodzianami i Warszawiakami.

JA TEŻ POZDRAWIAM!
        • the.xenomorph Re: PODLIZAĆ? 24.03.04, 21:43

Ja tam jeszcze nie spotkałem się z niechęcią krakowian do mojego miasta. Co do
          Warszawy? Nie wiem, być może nie zwracałem na to uwagi.

Nie mam nic do warszawiaków, tak samo jak nie mam nic do krakowian, szczecinian
          itp. Tak samo jako kibic Widzewa nie mam nic do kibiców ŁKSu, Legii, Wisły,
          Amici itd. Wiadomo, że huliganami nie ma co się przejmować, a jeśli jakiś
          mieszkaniec któregoś z opisanych miast chełpi się swoim pochodzeniem i szydzi z
          innych, to świadczy to o nim. Normalni ludzie nie docinają sobie z powodów
          pochodzenia.

Pozdrawiam.
          • michalszymanski6 Masz sporo racji 25.03.04, 22:29
        • michalszymanski6 OK! 30.03.04, 12:25
          OK!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka