Gość: mmfanka IP: *.gdynia.mm.pl 09.08.10, 21:30 Tak trzymac Panowie Szlachta! Tak trzymac! Jeszcze troche "dobrej woli" z Waszej strony a cale to miasto bedzie jednym wielkim ptakiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cxvxc Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego Hiltona IP: *.retsat1.com.pl 09.08.10, 21:31 Marudzenie.Parking jest?Jest. Recepcja jest?Jest. Restauracja jest?Jest.To nic że serwuje tylko jedną potrawę.Ważne że jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator ptaków Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego Hilton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:39 Wielki ptak! tylko tak, brawo autor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego Hilton IP: *.smrw.lodz.pl 09.08.10, 23:22 a mi się wydaje, że komisajro i przydupasy za darmo tej kary nie odpuszczą. Ktoś tu zyska ale nie będzie to z korzyścią dla ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.hubert Jest pomysl. 09.08.10, 21:49 Zgaduje: jesli zapis porozumienia bedzie taki, ze za 3 lata maja tam zamieszkac pierwsi klienci hotelu, to w 2013 pojawia sie na tym placu namioty. Gratuluje wladzom miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego Hiltona IP: *.toya.net.pl 09.08.10, 21:53 Łódź ma niestety szczeście do idiotów. Wszyscy prezydenci, oprócz Pałki, to banda debili i wliczam w to baby-face-killera Sadzynskiego. Gówno, a nie maja wizje miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kot789 Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego Hilton 10.08.10, 00:31 a Palka byl tak bardzo inteligentny, ze obmyslil i wprowadzil w zycie sprytny plan rozbicia sie samochodem ze skutkiem dla siebie smiertelnym Gość portalu: iwan napisał(a): > Łódź ma niestety szczeście do idiotów. Wszyscy prezydenci, oprócz > Pałki, to banda debili i wliczam w to baby-face-killera Sadzynskiego. > Gówno, a nie maja wizje miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
smukly.jaroslaw Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... 09.08.10, 23:16 Nie, no Bacoli jest OK, to jest poważny inwestor. Ma wielkiego ptaka w końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
1jakelo Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... 09.08.10, 23:29 ja to mam taką proposal: zamiast Hiltona żeby Vagina była, ta z pl. Dąbrowskiego + zakrzaczenia typu rododendrony, magnolie, tuje i inne iglaki... co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
1jakelo zamiast Hiltona żeby Vagina była 09.08.10, 23:31 taką mam proposal: zamiast Hiltona żeby Vagina była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefniś Re: zamiast Hiltona żeby Vagina była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 11:08 A czy ona będzie w czapce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajdurek Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... IP: *.xdsl.centertel.pl 09.08.10, 23:51 Tuż przed postawieniem tego płotu zrobiłam kilka zdjęć SZCZURÓW, które mają swoją norę na wysokości przystanku autobusowego.... Może w tej budzie - obok kurczaków - będą także serwowane potrawy z tych szczurów z samego centrum miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu IP: *.toya.net.pl 10.08.10, 00:14 > Może w tej > budzie - obok kurczaków - będą także serwowane potrawy z tych szczurów z > samego centrum miasta??? Pewnie od samego poczatku sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk ? IP: 81.219.112.* 10.08.10, 04:16 a moze leiej jak dzieje sie cos na dzialce dopoki nie stanie Hilton a nie tylko stoi pusta - po raz pierwszy jest na niej porzadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 11:09 > a moze leiej jak dzieje sie cos na dzialce Proponuję zacząć tam składować śmieci. Łódź ma problem z wysypiskami - miejsce jak znalazł, śmieciarki będą miały blisko, a szczury podobno już są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziaczek Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... IP: *.toya.net.pl 10.08.10, 04:39 Mam nadzieje ze jeszcze za naszego zycia lodz wyleczy sie z tej calej biurokratycznej, pseudo politycznej nieudolnej choroby.. Odpowiedz Link Zgłoś
fullprawda Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego Hilton 10.08.10, 06:16 nie pierwszy raz sprytni inwestorzy robią miasto w "ptaka" Odpowiedz Link Zgłoś
dziki_z_lasu Brawo Hilton! Brawo Władze Łodzi! 10.08.10, 08:22 Dzięki temu inwestorowi Łodzianie mogą sobie kupić kurczaka na obiad, zaparkować samochód, oraz znaleźć firmę oferującą mikro-pożyczki BRAWO! Hilton poznał prawdziwe potrzeby Łodzi, zburzył księgarnię i postawił budę z kurczakami, a nie jakiś tam hotel w którym i tak nikt by nie mieszkał, bo obecna władza realizuje światły plan zniechęcania do odwiedzania naszego miasta przez kogokolwiek poważnego, co nam się będą tu pętać! Proponuję jeszcze urządzić na trawniku "leżakownię" dla pijaków, którzy nie byli w stanie dotrzeć do domu, w tedy zapisy tej durnej umowy podpisanej z przebrzydłym Kropą będą zachowane i nikt się nie będzie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... IP: 195.149.64.* 10.08.10, 08:38 K... chociaż by ten proces decyzyjny w urzędach przeprowadzili w ekspresowym terminie, a oni "jeszcze czekają na decyzję delegatury". To znaczy ile ta delegatura podejmuje decyzję, 7 dni, 14 dni, m-c? Delegatura w mig powinna decyzję wydać. Cały czas najgorsze były i są "procesy administracyjne", które trwają i trwają. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu 10.08.10, 10:31 Następny się liberałów nasłuchał, i chce wszystko szybko i szybko, gdyby wszytko było szybko to by urzędy nie miały pracy prywaciarzu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu IP: *.toya.net.pl 10.08.10, 11:03 A co ty masz do liberalow? Gdyby nie liberalowie, to nie mialbys smartszopow w ktorych kupujesz ten syf ktory cpasz... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzman1979 Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu 10.08.10, 16:37 ludzie to już najmniejszej ironii nie zrozumieją .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fjutlinski Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu IP: *.sydskane.nu 10.08.10, 11:24 Nie mieliby pracy? No właśnie, przeciez znajomi królika muszą dobrze zarobić.To nic,że za picie kawki i opowiadanie o dupie marynie. Problem tz. uleżnia się sprawy wynika z poczucia ważności urzędników. Urząd i urzędnicy tym wazniejsi im dłuzej "rozpatruja" sprawy. Na koniec petent powinien ukłonić się nisko w pas, przeprosić,że przeszkadza i podziękować bardzo uprzejmie, odwdzięczjąc się w miarę możliwości i zawiłości sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 10:47 W Krakowie było podobnie. Kilka lat temu zlikwidowano parking w centrum miasta i miał powstać hotel Hilton. Kiedy okazało się, że w mieście nie będzie EURO 2012, inwestor zaczął piętrzyć problemy i hotel już nie powstanie. Ponownie wrócił parking. Na pocieszenie zbudowano Hilton Garden, hotel o niższej randze. Inwestorzy tych hoteli niestety nie myślą przyszłościowo, lecz kierują się jednorazową imprezą. To smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 11:11 Dla mnie to Hilton miał swój biznes plan, który mu nie wyszedł bo obiecana wysokość budynku została przez Lisiaka skrócona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.10, 18:29 > Dla mnie to Hilton miał swój biznes plan, Tak. Plan był taki - kupujemy grunt, czyścimy z budynków potem składamy wniosek o takie warunki zabudowy których na pewno nie dostaniemy a jak się urząd upomni o karę, to się powie, że to właśnie wina urzędu, bo my tu chcieliśmy drabinę do księżyca postawić i bez tej drabiny to nam się nie kalkuluje. Za to parking i budy kalkulują się doskonale. No i nie żaden Hilton tylko jakaś firemka, której nazwa to się kojarzy co najwyżej z warzywem kapustnym, a na pewno nie z developerką. Hilton to sieć franczyzowa - dają markę, biorą pieniądze; prowadzenie biznesu to nie ich broszka i ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... 10.08.10, 12:09 problemem była wysokości wieżowca, (...) Firma upierała się na 100 metrów, zaś magistrat zgadzał się najwyżej na 76 metrów. (...) , Bacoli Properties jeszcze raz oszacowało projekt. Okazało się wtedy, że wieżę trzeba uciąć, bo firmę stać tylko na 35 metrów. --------------------------- Za chwilę dowiemy się, że trzeba jeszcze obniżyć koszty i firmę stać tylko na wybudowanie pięciogwiazdkowej sutereny... Odpowiedz Link Zgłoś
czosneq Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... 10.08.10, 17:53 A ja się cieszę, wyburzyli tę przeklętą, zatęchłą kamienicę i nie ma tam już śladu po mojej dawnej robocie. Knurewna Ścieżka i jej Zakłamany Oblech-Wieprzek wyparowali i teraz spokojnie można jechać przez centrum, nie narażając się na przykre wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Hilton 10.08.10, 19:36 Ciekawi mnie ile jeszcze najdroższa działka w mieście będzie przynosić straty? Straty w postaci braku wpływów z podatków za 5* hotel i jak długo jeszcze będzie kompromitować władze? Tak! władze! Bo to nie miasto się kompromituje, ale władza - Joński itp. Joński się zajmuje torbami na psie gówna, a nie Hiltonem. Ciekawi mnie jak długo to jeszcze będzie trwało? Czy Bacoli zostało dodane na listę dłużników KRD? To zapłacili karę umowną? Lepiej wydłużyć wiek emerytalny(nie dać ludziom wypracowanych emerytur) niż ściągać pieniądze od tych co powinni płacić, a nie płacą! Panie Joński, przestań Pan zajmować się torbami na psie gówna i chodnikami, od tego są zastępcy. Są poważniejsze sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermensch Wielki ptak zamiast pięciogwiazdkowego hotelu H... IP: *.toya.net.pl 18.08.10, 13:42 czy znowu "idzie kasa pod stołem" i to jaka, jeżeli za kary umowne może miasto niemal odkupić działkę , a nie egzekwuje się umowy to moim zdaniem sprawa "śmierdzi" - co na to Prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś