Dodaj do ulubionych

Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie...

IP: 193.106.100.* 05.10.10, 21:13
10 milionów ... toż to za to można by głodnym dzieciom w szkołach kupić ze 3 miliony obiadów - co daje w przybliżeniu obiady dla 15000 głodnych dzieci przez cały rok szkolny.

Nie należy również zapominać, że to 10 000 000 PLN to tylko budowa ... później znów będzie wiecznie mało środków na utrzymanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zen Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: *.retsat1.com.pl 05.10.10, 21:14
      10 000 000 zł to 30 - 40 mieszkań. Ile dzieci gnieździ się w klitkach. Ile sierot po opuszczeniu bidula nie dostaje mieszkania lub dostaje norę. Braci mniejszych szkoda, ale braci większych jeszcze bardziej.
      • Gość: ziomal Re: Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zw IP: 109.243.204.* 05.10.10, 21:46
        Super decyzja, wreszcie panie Joński, dziękujemy!!!
      • Gość: fun_tastik Braci większych-niech sobie radzą.Rączki mają? IP: *.toya.net.pl 06.10.10, 09:37
    • Gość: Łodzianin Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: 193.106.100.* 05.10.10, 21:19
      Że już nie wspomnę, że 4ha gruntu na terenie miasta licząc bardzo lekko po 100pln/m2 daje kolejne 4 000 000 pln.
    • Gość: jeżu Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: *.toya.net.pl 05.10.10, 21:28
      Nareszcie! Brawo!
    • Gość: Magda Liczba bezdomnych zwierząt to zasługa ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 21:56
      Taka liczba bezdomnych zwierząt to zasługa ludzi, którzy kreują popyt na ich hodowlę, potem sami je rozmnażają, a potem porzucają, więc myślę, że gadanie na zasadzie "zwierzęta ważniejsze od ludzi" jest nie na miejscu.
    • Gość: Kot Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: *.multimo.pl 05.10.10, 22:53
      Zamiast iść w ograniczanie wzrostu populacji zwierzaków -wprowadzanie przepisów zobowiązujących właścicieli do opiekowania się swoimi zwierzakami - wreszcie do powołania "urzędu" rakarza/hycla - jednym słowem do zachowania równowagi hodowlanej - to najlepiej inwestować-budować - potem łożyć na utrzymanie zwierząt i całej instytucji , jaką jest schronisko - z podatków społecznych. Czemu w tym kraju nikt nie myśli jak zaoszczędzić pieniądze podatnika, jak je mądrze wydawać ?....a jedynie pomysły są na to - jak na podatniku dorobić się....A tyle ludzi w Polsce nie ma swojego domu, mieszkania ...a za 10milionów ..ile by powstało mieszkań.
    • Gość: podatnik Schroniska dla zwierząt są jak więzienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 03:27
      Zamiast budować nowe, należy czipować zwierzaki i podwyższyć karę za wyrzucenie do minimum 5000zł z zamianą na przymusowe roboty publiczne.

Ograniczać liczbę zwierząt poprzez usypianie najdłużej przebywających, chorych i agresywnych.

I najważniejsze.

Schroniskiem powinny zajmować się fundacje a nie gmina.

Gmina ma na co wydawać pieniądze.
      • Gość: gość Re: Schroniska dla zwierząt są jak więzienia IP: 84.40.236.* 06.10.10, 08:47
        a może w domach opieki również usypiać najdłużej przebywających, chorych i agresywnych pensjonariuszy??
        • Gość: lukilodz Joński kłamca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:10
          Rewelacyjna odpowiedź :) i masz rację. A zwierzęta agresywne są usypiane ale głupota społeczeństwa nastawionego na "chce" lub "daj" doprowadziła do takiego stanu i boje się, że za kilka lat i te 1200 miejsc będzie mało. Oczywiście trzeba zadbać o warunki zwierząt i jestem za. Natomiast to nie jest zasługa Jońskiego, bo on i jego SLD wiele razy przekładali debatę rady na później. Idą wybory to szasta nie swoją kasą pajac jeden. Mogliby teraz zrobić przymusową sterylizację co popierają weterynarze, zakrojona na szeroką skalę, a efekt widoczny będzie już za 2-3 lata.
    • przygoda W koncu, zal bylo patrzec na te zwierzaki! 06.10.10, 07:24
      Wiem ze to kupa kasy ale to ludzie spowodowali taki los i ludzie musza sie teraz tym zajac!
      Zabralem ostatnio psa i nie moglem patrzec na te warunki, psy wszedzie, na kazdym kawalku buda i ciasnota. Trzeba bylo z tym cos zrobic!
      Psy w schronisku sa kastrowane, mam nadzieje ze w przyszlosci troche to ograniczy bezdomnosc zwierzat!
    • Gość: @@ Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: *.lodz.msk.pl 06.10.10, 07:40
      To totalna gupota budować schronisko!!
    • Gość: sasanka Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: *.toya.net.pl 06.10.10, 07:59
      ci ktorzy nie maja mieszkania sa z niego eksmitowani bo nie placa czynszu latami, rozumiem ze ci wszyscy wspaniali ktorzy tak chca rozdawac te mieszkania chenie ze swoich podatkow beda co miesiac placic na te wszystkie czynsze?czesc jest w trudnej sytuacji, ale wiekszosc, to zwykle pijaczki, ktorych w lodzi jest pelno, czas zajac sie tez troche zwierzetami, bo narazie czlowiek robi wszystko zeby te wyginely, zaraz po tym ludzie zgina wiec moze czas na refleksje?
    • Gość: Karla Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: 109.243.187.* 06.10.10, 08:25
      Fantastycznie. Bardzo się cieszę! Ostatnio wzięłam psa ze schroniska w Radomiu (przebywa tak 640 psów i kotów) i mimo iż schronisko jest strasznie przepełnione wszędzie pełno wolontariusz, czysto, zwierzęta zadbane - naprawdę mimo początkowej awersji z powodu odwiedzenia tego miejsca wyszłam bardzo mile zaskoczona i z moim nowym Brunonem. A i od dziś będę tam już częściej bywać - tylko, że jako wolontariuszka:) Polecam www.facebook.com/schronisko.radom
      Pozdrawiam,
      Karolina
    • Gość: fun_tastik ojciec idź się wyspać z tymi swoimi teoriami. IP: *.toya.net.pl 06.10.10, 09:35
    • duffie po komentarzach widać-polaki to buraki. 06.10.10, 09:40
      Ło jezu ile to byłoby mieszkań ,ile szkół by wyremontować(a może kościołów?).W ogółe najlepiej,żeby rozdać te pieniądze ludziom dzięki którym,zresztą te biedne zwierzaki mają tak smutne oczy.
      Ludzie śmierdzą.
    • Gość: k_w Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zwie... IP: *.um.warszawa.pl 06.10.10, 11:51
      Ciekawe ilu ludzi, tutaj wypowiadających się na anty dla nowego schronu sami oddali w to miejsce swojego ukochanego pupila.......

• Gość: kot Re: Będzie projekt, będzie schronisko dla 1200 zw IP: *.multimo.pl 06.10.10, 16:59
        Kiedy przyprowadziłem pierwszego szczeniaczka, wtedy jeszcze małym swoim dzieciom - do domu , powiedziałem - ten pies nie jest zabawką , jego nie można wyrzucić bo się znudził - jego trzeba kochać - on będzie u nas do końca jego dni . Ale ja mam cudowne dzieci....którzy swoich rodziców ...starych....też kochają....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka