Dodaj do ulubionych

11-tka darmowozem

IP: *.prokom.pl 01.04.04, 10:58
No coz kontrolerow praktycznienie ma na tej linii.
Ludzie wsiadajacy do konduktora mowia ze trzeba byc idiota aby kasowac bilet.
Przeciez od poczatku roku nie byli kontrolowani ......

Najgorzej maja konduktorki - kontroil'erki - sa wyzywane obrzucane blotem.
Nie wyrrzymalem zareagowalem jak jeden taki palant wsiadl. Na zadanie pokazania biletu przez konduktorke - wwyzwal ja, i powiedzie ze nie ma takiego prawa ani osoby ktore zmusza go do zaplacenia za przejazd.

Odwzwalem sie, niestety inni pasazerowie nie kryli dazaprobaty z zwracam uwage gapowiczowi na dodatek atakujacemu pracownika MPK. Byli raczej przerazeni i bali by ten wyrosket po prostu nie zrobil nikomu krzywdy.

Juz na terenie Lodzi jak wysiadal probowal mnie z calej sily udzerzyc.

Jak wiec maja ludzie reagowac np. w przypakdu wandalizmu?
Taki smiec moze ciebie uderzyc i ciebie potem oskazrzyc o czynna napasc.
My tylko wedlug badnyckeigo prawa mozemy tylko biernie znosic jak jestesmy ofiarami bezkarych bandziorow.

Czarno wiedze ze ta linia dotrwa do konca roku.
Jelsi znowu 80% paszerow nie placi.
Ba glosno to mowia i smieja z konduktorow ze bliety to moga oni sobie wsadzic w 4 litery.

Obserwuj wątek
    • Gość: SzK Re: 11-tka darmowozem IP: *.pabianice.pl / 217.153.164.* 01.04.04, 13:59
      Ja dziś jechałem tramwajem w którym był jeden (liczbą: 1) konduktor na dwa
      wagony, a na dodatek nie działały kasowniki. (!)

Dodam że wagon ten wyjechał jako rezerwa z Chocianowic, a motorowy musiał przez
      radio prosić o przygotowanie następnej podmiany.
      Po drugiej stronie siedziała miła panim, która wydzierała się tak, że było to
      słychać na pół wagonu. Może miała ZNP... Ale współczuję motorniczym, jeśli są
      tak mile traktowani przez centralę...

Pozdrawiam
      Sz.K.
    • Gość: Nataniel Re: 11-tka darmowozem IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 15:13
      Konduktorzy sprawdzili by raz, drugi bilety i by się zkończyła jazda na gapę.
      Skoro Ci konduktorzy już są to czemu zajmują się tylko sprzedażą biletów a nie
      również kontrolą.
      Tymbarzdiej, że jak nie trudno zauważyć większość z nich ma na identyfikatorze
      dopisane również KONTROLER.
      No chyba, że nasi konduktorzy powinni być sami kontrolowani przez innych cichi-
      ciemnych.

Pozdrawiam
      Nataniel
      • Gość: STUDI Re: 11-tka darmowozem IP: *.prokom.pl 01.04.04, 16:29
        To wytlumacz co moze zdzialac starsza kobieta konduktor (i starszy facet) w przypadku pospolitego wyrostka bandziora ktorego beda sie bac wszysy pasazerowie jadacy tramwajem. Nawet kontrolerzy wola nie ryzykowac kalectwa.
        Prawo nie stanie po Twojej stronie jest w obronie wlasnej bandziorowi skutecznie przylozysz? To rozniez dotyczy policji - nie moze praktycznie uderzyc jesli sprawca i tak bedzie uniewinnony ze wzgledu na niska szkodliwosc spoleczna czynu, a on za naduzycie srodkow przymusu poniesie konsekwencje.

Malo razy kanaray dostaja wpier***l w tramawju przy biernej postawie zastraszonego otoczenia?

Konduktor ma jeszcze przy sobie pieniadze - jak mu ukradnie taki delikwent to musi oddac to ze swojej pensji czyz nie?

Owszem teoretycznie moze zatrzymac wagon i wezwac policje, ktora moze w ogole zignorowac to zgloszenie. A drzwi tramwaju mozna spokojnie recznie otworzyc bez wiekszego wysilku. I co? Tylko beda skargi na opoznienia itd.
        • Gość: Nataniel Re: 11-tka darmowozem IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 22:19
          No to po co robić cokolwiek. Może przestanę kasować bilet bo przecież zawsze
          moge wp....ć kontrolerowi. A za to nic mi nie grozi.
          Najlepiej to nic nie robić?????
          • michal.ch Re: 11-tka darmowozem 01.04.04, 22:23
            Gość portalu: Nataniel napisał(a):

> Najlepiej to nic nie robić?????

Smutna prawda jest taka, że w tym kraju, gdzie prawo chroni bandytę, a nie
            ofiarę, faktycznie czasami lepiej się nie wyłamywać.
            • Gość: Smutny Re: 11-tka darmowozem IP: *.retsat1.com.pl 03.04.04, 12:05
              michal.ch napisał:

> Smutna prawda jest taka, że w tym kraju, gdzie prawo chroni bandytę, a nie
              > ofiarę, faktycznie czasami lepiej się nie wyłamywać.

Smutna prawda jest taka, że media ogłupiają ludzi. Przecież nie pokażą sprawy, gdzie bandyta został ukarany, jak można pokazać sprawę, gdzie było odwrotnie.
              Bo to ciekawsze dla telewidza, czy gazetoczytacza.

I potem tak się to zakręca, że ludzie mają sieczkę we łbie i mylą rzeczywistość rzeczywistą z tą kreowaną przez media.

I gadają takie bzdurne slogany.

• Gość: STUDI Re: 11-tka darmowozem IP: *.prokom.pl 02.04.04, 11:22
            Tylko ze prawo nie stanie po Twojej stronie jak bedziez sie bronil przed takimi banytami.

Takiemu bandziorowi zwisa czy zostaniesz kaleka. Ba obronca go wybroni a Ciebie uznaja za winnego napasci na spokojengo i przykladnego obywatela (jego sasiedzi i jego otoczenie bojac sie o wlasna dupe - i bardziej los swoich dzieci - potwierdzi ze jest spokojnym grzecznym obywatelem).

A powiedz co w sytuacji jak do praktycznie pustego wagonu wsiadzie kilku lysych w dresach pospolitych bandziorow. Co zrobi konduktor? Pasazerowie cos zrobia?

A zreszta co z tego nawet jesli takiego drania skaza. Wroci to Tobie zdrowie, cofnie nabyte w takiej sytuacji kalectwo, zaradzi niezdolnosci do pracy, do zarabiania pieniedzy itd? Dostaniesz z laski jalmuzne od panstwa ktora nie pozwoli Tobie nawet przezyc do nastepnej renty.

Ciekaw jestem jak Ty Natianiel zachowasz sie w sytacji gdy bedziesz tylko Ty no moze jeszcze jedna osoba kontra kilku mlodocianych bandytow.
            Bo wiesz bardzo latwo jest mowic. Bardzo latwo.

A od czego jest policja. Przepraszam czy to jaj obywatel mam zastpeowac obowiazki policji? Przeciez place podatki. Bo jesli place pieniadza na funkcjonowanie policji za ktora ja mam wykonywac ich prace to w sumei jestem okradany przez panstwo.

To moze po co nam panstwo?
            Propnuje przywrocic pregierze, lincze.
            Odciananie dloni zlodziejowi itd.
            Bo jak sie obserwuje to co sie dziejej dookola to widac ze takie metody jedna sa skuteczne.

• Gość: Niechcacy Re: 11-tka darmowozem IP: *.retsat1.com.pl 03.04.04, 12:03
          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> To wytlumacz co moze zdzialac starsza kobieta konduktor (i starszy facet) w pr
          > zypadku pospolitego wyrostka bandziora ktorego beda sie bac wszysy pasazerowie
          > jadacy tramwajem. Nawet kontrolerzy wola nie ryzykowac kalectwa.

No to niech zatrudnią takich, którzy będą mieli warunki i za takie pieniądze, że im się bezie chciało.
          Chyba, że MPK woli nie przynosić zysków. To won. I niech inni obsługują.

> Konduktor ma jeszcze przy sobie pieniadze - jak mu ukradnie taki delikwent to m
          > usi oddac to ze swojej pensji czyz nie?

A czyż tak? Pytam, bo nie wiem, a z takiej wypowiedzi to trudno się dowiedzieć. A więc tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka