fackir A ksiądz pozwolenie miał? 28.10.10, 11:27 mam nadzieję, że ktoś to sprawdzi a jak nie to niech buli. Odpowiedz Link Zgłoś
dorry Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 28.10.10, 11:29 Dowalić mu kary za nielegalną wycinkę (nie chce mi się wierzyć, ze dostał urzędową zgodę na coś takiego) - budżet gminy się ładnie podreperuje. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 jemu tez wyciac 28.10.10, 11:32 Proponuje wyciac proboszczowi jego osobisty pieniek, I niech nikt nie pieprzy ze nawoluje do agresji czyli do czynow przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_pomidor Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 28.10.10, 11:36 Niestety, prawie wszędzie w Polsce jest podobnie i na cmentarzach masowo wycina się stare, piękne drzewa. Proboszczowie tłumaczą się, że nie chcą mieć pozwów sądowych i wypłacania odszkodowań za nagrobki zniszczone przez spadające gałęzie. A że przy okazji pod piłę idzie wszystko, co wyrosło ponad 1 metr, to juz inna sprawa... W dodatku z tą instytucją nie ma dyskusji. Ona jest poza prawem, doskonale o tym wie i wykorzystuje to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomi Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 18:07 Ich nie obowiązują przepisy ? -bez pozwolenia na wycinkę ? Każdy obywatel tego kraju na wycinkę drzew nawet na własnym terenie musi mieć zgodę urzędu inaczej obciążany jest wysokimi karami . Kleru to nie obowiązuje ? Państwo w państwie ze swoimi przepisami ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech_talar Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 28.10.10, 11:51 Ten człowiek to idiota. Nie chodzi o księdza czy cywila. kazdy za wandalizm powinien odpowiadać tak samo. A to jest czysty wandalizm. Betonowa bezdrzewna pustynia -wygwizdów nadciąga... Po bożemu to to nie jest. To już trzecia nekropolia w moim doświadczeniu gdzie proboszcz zwraca swoją energię na ślepy tor niszczyciela przyrody, która jest "brudna". Co za ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko 28.10.10, 12:53 księżulo pokazał prawdziwe oblicze koscioła.idę o zakład,że włos mu z głowy nie spadnie i nie poniesie żadnej odpowiedzialności za swój barbarzyński czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka1 Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.toya.net.pl 28.10.10, 13:59 Chińczycy kupujący domy na Brooklynie w NY pierwszą rzeczą, którą robią to wycinają drzewa rosnące wokół domu i w miejsca po nich wylewają beton. Dotyczy to ogrodzonej powierzchni wokół domu. Odbierałam to jako przejaw barbarzyństwa. Po kk nie spodziewam się niczego dobrego. Oni mają w nosie matkę ziemię, przyrodę, ekologię, ich buta i nieliczenie się z ludźmi osiąga apogeum. Bałwochwalstwo, teatrum, ołtarzyki, krzyże, celebra nie mają nic wspólnego z prawdziwą wiarą. Uzurpatorzy oderwani od życia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskootantka Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 28.10.10, 15:00 a proboszcz i wójt nie nazywają się czasem Kozioł? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinamigotka Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 29.10.10, 15:52 Proboszcz miał pozwolenie, ale na ...4 drzewa, a nie na wszystkie. On robi sobie co chce, rządzi sie, wszystko zmienia. Nikt juz go chyba nie lubi. Z resztą ja od samego poczatku nie byłam do niego przekonana. Mam nadzieje, że w krótce stąd odejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko 29.10.10, 18:24 paulinamigotka napisała: On robi sobie co chce, rządzi sie, wszystko zmienia. (...) Mam nadzieje, że w krótce stąd odejdzie! . ------------------------------------ Nie odejdzie, nie licz na to, oni nie mają takiego zwyczaju. I dalej będzie się panoszył. A wiesz dlaczego? Bo jego parafianie to potulne barany i mu na to pozwalają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki1238 Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.toya.net.pl 29.10.10, 21:15 Dokładnie. Ale co się dziwić, w kosciele katolickim zawsze klecha to wielki madry pan a wierni to barany, przepraszam trzódka baranków bożych. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinamigotka Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 30.10.10, 22:26 Ja ze swojej strony moge tylko jedno: chodze do innego kościoła, tzn do innej parafii i jestem bardzo zadowolona. Godzina mi odpowiada, na kazaniu tematem jest religia i Pismo a nie polityka, pis i mord w smoleńsku (bo ksiądz broda tak mówi mord). A dzisaij byłam na cmentarzu i jest strasznie ogołocony, szkoda mi tych wszystkich pieknych drzew...Szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 31.10.10, 20:38 Panie redaktorze dlaczego sieje pan ferment? Przecież z tych zdjęć wynika, że ścięto tylko cztery drzewa, a piszecie, że wszystko wycięto w pień. Zrób pan zdjęcie swego członka z kilku stron i pochwal się, że masz kilka członków i możesz jednocześnie w tym samym czas i zadowolić kilka kobiet. Jesteś redaktorze oszustem i kłamcą tak jak i ta wasza cała gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinamigotka Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko 01.11.10, 18:33 Ksiądz sciął wszystkie drzewa i jak dowiedział sie, że ktoś robi zdjęcia, to przyjechal krzyczał by nie robić zdjęć i powiedział, że przy kościele też zetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mm27_04 Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 31.10.10, 22:31 Ale na to chyba jest paragraf :) Nawet na własnej działce niemożna wycinać dowolnie drzew. Dlaczego tak wielu księży to abnegaci, ignoranci oraz zwykli wandale ???? Odpowiedz Link Zgłoś
tristram.shandy01 Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko 31.10.10, 23:19 Bo ich prawo najczęściej nie dotyczy. Jak pewnie wiesz są równi i równiejsi na trym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 05:21 Ani sutanna ani tez "piastowanie" mniej lub bardziej waznego stanowiska nie chroni przed glupota.Wciska sie ona wszedzie ,a w Polsce trudno znalezc miejsca gdzie jej nie ma.Przypadlosc ta traktuje swoje ofiary identycznie bez wzgledu na wiek i zaslugi. A ten idiota (tym razem ukryty w sutannie) reprezentuje podobnych mu ignorantow stanowiacych niestety niezwykle liczny odsetek w populacji homo sapiens sapiens (ta nazwa jest stanowczo przesadzona bo trudno sie u takich jakiegokolwiek rozumowania dopatrzec). Temu durniowi marza sie krzewy, tuje i cyprysy podobne jak na cmentarzach w klimacie srodziemnomorskim ,pewnie polska roslinnosc go brzydzi podobnie jak debila Tuska brzydzi polskosc. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Pieprzony bezmozgowy wandal.... 01.11.10, 06:45 zawsze mowilem ze czarni to bezmozgowcy i pedofile.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koterba Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.147.78.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.10, 07:10 Jeżeli to był starodrzew to proboszcz miał rację ponieważ taki starodrzew zagraża zwykle znajdującym się na cmentarzu pomnikom. Proboszcz pomyślał racjonalnie. Sam zabiegałem u proboszcza aby wyciął dęba ponieważ jego obecność obok grobu moich rodziców zagrażała zniszczeniu pomnika a może także bezpieczeństwu znajdujących się na cmentarzu ludzi. Podczas przebudowy drogi DW715 firma drogowa wycięła w pień wszystkie drzewa na pewnym odcinku choć nie było takiej potrzeby ponieważ w miejscu tych drzew żadnych robót nie prowadzono ale widocznie było zapotrzebowanie na takie drewno i jakoś nikt nie protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko 01.11.10, 10:17 Gość portalu: koterba napisał(a): "wyciął dęba", "zagrażała zniszczeniu pomnika" Gratuluję polszczyzny. Przy okazji informuję, że przecinek znajduje się na klawiaturze komputera pomiędzy literą M a kropką. Chyba, że ktoś Ci go wyciął, bo miał nań zapotrzebowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prymand A nie mógł pilarz ... 01.11.10, 08:30 ... w promieniu + 100 m polecieć? Skoro można ciąć - to tnijmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erik Bezprawie IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.10, 09:06 Głupi, ograniczony Proboszcz. To niema nic wspólnego z kościołem i katolikami. jak ktoś popelnia wykroczenie to należy go ukarać. I żadna Pis-ka demagogia tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 09:30 Ślepy przewodnik stada. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 09:55 Nie ma co narzekać, tylko trzeba działać. Każdy może złożyć do prokuratury powiadomienie o prawdopodobnym popełnieniu przestępstwa, powołując się na informację prasową w GW. Jak złożymy takich powiadomień 10, to prokuratura będzie musiała sie tym zająć. Adres: Prokuratura Rejonowa w Pabianicach ul. Gdańska 7 95-200 Pabianice Telefon: (0-42)215-41-16,215-36-79 Fax: 215-55-82 Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko 01.11.10, 10:04 Uczmy się od kościelnych. Oni, jeśli im się coś nie podoba, zbierają podpisy, zasypują władze powiadomieniami, organizują marsze, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik parafianie nie lepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 10:22 Parafianie potomkowie z Polesia nie lepsi Po radykalne metody sięgają niektórzy opiekunowie grobów na Cmentarzu Centralnym w Szczecinie. Walcząc ze spadającymi liśćmi foliują nagrobki, a nawet celowo trują stare drzewa - "Już w sierpniu zauważono, że ogromne 60. i 70-letnie, rosnące w jednym miejscu dęby i klony nienaturalnie dla tej pory roku tracą liście" - powiedziała rzeczniczka. Po dokładnych oględzinach okazało się, że ktoś powiercił w ich pniach otwory, które pozatykał kołeczkami."Badania specjalistyczne wykazały, że drzewa były trute substancjami chemicznymi wlewanymi do otworów a ziemia wkoło pni posypywana była solą. Miało to doprowadzić drzewa do uschnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.chello.pl 01.11.10, 23:42 Ty najpierw zwróć się z zapytaniem do gazety Wyborczej, czemu w artykule nie napisała, czy zezwolenie było. Dlatego prokuratura odmówi, bo w artykule nie ma nic co wskazuje na przestępstwo czy wykroczenie. Swoją droga ciekawe czemu wycinka drzewa najbardziej się nie podoba takim, co to nie mają nic przeciwko exterminacji gó...arza. Odpowiedz Link Zgłoś
emny Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 11:18 Klechy mysla ,ze zyja ponad prawem z nikim i z niczym sie nie licza .Robia co chca i mowia co chca ,bo wiedza ,ze kary za to nie bedzie! Jak ,ktos zwroci uwage ,to podnosza wrzask na calo Polske ,ze to atak na Kosciol . jawnym tego przykladem jest dyrektor Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 11:31 Biedny proboszcz wymieniając szatańskie siły, zapomniał o Belzebubie z Torunia, Naszym Dzienniku i Gazecie Polskiej. O Ukochanym Przywódcy PIS-u, też wypadało wspomnieć księże proboszczu. A Kłamca Ziobro, a Smutny Mariuszek to gorsi od Ukochanego Przywódcy? Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 11:39 Takich zboczencow jak ten proboszcz powinno sie za jaja powiesic na te jego bramie cmentarnej. Jak taki dran ma czelnosc pouczac ludzi co moga a czego nie, w imie niby boga. Wstyd i hanba dla kk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IkkI Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.toya.net.pl 01.11.10, 12:51 "Mówi się, że poznaje się prawdziwy charakter człowieka po tym, jak ten traktuje zwierzęta. Ja dodałbym również rośliny, przede wszystkim właśnie drzewa. Te drzewa tworzyły cały skomplikowany ekosystem, dawały dom setkom różnych zwierząt - owadom, gryzoniom, ptakom, które wiły gniazda w ich gałęziach. Dziś jest tam ekologiczna i krajobrazowa pustynia. I gdy ksiądz proboszcz po raz kolejny z ambony będzie grzmiał o konieczności ochrony życia, to ja roześmieję mu się prosto w twarz - jest ostatnią osobą, która ma prawo o tym mówić. " Więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klekwa Re: Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 14:28 I to mimo całej akcji GRZECH EKOLOGICZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Mam nadzieję ,że ksiądz beknie słono za swe dzieło 01.11.10, 13:03 Jakim trzeba być człowiekiem, żeby nie mieć szacunku do tego co żywe.! Z jednej strony walka o życie od poczęcia do naturalnej śmierci, a z drugiej niszczenie tego co żywe i pożyteczne! A ciężkie czasy które przyszły dla kościoła nie wzięły się z powietrza. Po owocach ich poznacie...no to widzimy księże proboszczu. Mam nadzieje,że kara go zaboli i nie będzie to kara opłacona datkami wiernych, bo będzie to daremna kara. Takim księżom dziękujemy. Wynocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Zimą do parafialnego kominka jak znalazł IP: *.146.255.215.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.11.10, 13:07 Zbliża się zima, drewno przyda się na opał, główka pracuje u księżula. Mam nadzieję, że Urząd Miasta podliczy go za tę samowolkę jak każdego normalnego obywatela. A sadząc po wypowiedziach tego księdza, powinien leczyć się psychiatrycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 14:22 Do prokuratury i pod sąd !! Naprawdę brak słów !! Wywieźć faceta w kiecce ze wsi na taczkach !! Krk jest wrogiem Polaków !! Wypowiedzieć konkordat !! Krzyż z sejmu - wyprowadzić !!! Czekam na partię Palikota, bo nie ma komu upomnieć się o godność Polaków. W RP żądzą obywatele Watykanu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola215 Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 16:10 zawsze znajdzie sie jakis madry klecha , co ma wszystko i wszystkich w dupie . Opodatkowac czarnych . jaja se wytnij i tak nie sa ci juz potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Proboszcz sprzątnął cmentarz. Wyciął wszystko w... 01.11.10, 17:52 Widzę tu wypowiedzi szatańskich pomiotów. Artykuł to stek kłamstw. Redaktor naklepał zdjęć tego samego drzewa a rożnych stron i pisze ogołocił cmentarz. Raptem na zdjęciach są pokazane trzy drzewa na zdjęciach. No ale przecież trzeba kościół atakować komunistyczny prezydent nam nastał i premier, więc komunistyczne gazety i inne media mają teraz wolną rękę i są bezkarni. A idioci komentatorzy czytają bez zrozumienia i oglądają zdjęcia bezmyślnie powielają fałszywe wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś