Dodaj do ulubionych

Z ciemnego brązu

28.01.13, 12:43
Witam, mam pytanie odnoście rozjaśnienia włosów.
Mam obecnie włosy w odcieniu czekoladowy brąz, chciałabym je rozjaśnić (niewiele) czy mogę w tym celu użyć farby jasny brąz albo popielaty blond?
Obserwuj wątek
    • lonely.stoner Re: Z ciemnego brązu 28.01.13, 22:29
      jesli masz teraz czekoladowy braz to jak polozysz jasny braz to najwyzej uzyskasz jasniejsze refleksy- o ile cokolwiek w ogole bedzie widac. Mozesz sprobowac z jakims blondem- najlepiej wybierz jakis jasny bo pewnie i tak wyjdzie ciemniejszy niz zaleca producent. Ale musisz wziac pod uwage ze moze po pierwsze kolor wyjsc rudy/zolty a po drugie wlosy przy skorze moga wyjsc jasniejsze niz na koncach, moze jakis zrob balejaz na poczatek, albo sprobuj zrobic test na jakims pasmie spod spodu wlosow- wyciagnij jedno pasmo i pofarbuj, potem splucz i ocen czy chcesz miec cala glowe takiego koloru.
    • kluk88 Re: Z ciemnego brązu 06.02.13, 00:36
      oj, moja babcia była fryzjerką i zawsze ratowała mi włosy jak z ciemnych chciałam być znowu jasną blondynką; jeżeli chciałaby Pani otrzymać ładny jasny kolor - nie żółto-pomarańczowy, polecam na tę czekoladę położyć najpierw ciemny blond, a po 4-5 dniach jasny blond :) uniknie Pani efektu żółto-pomarańczowych włosów, ciemny blond ma to do siebie, że neutralizuje rudości i brązy :)

Moje porady
    • 42andzia Re: Z ciemnego brązu 09.02.13, 18:49
      Ja polecam rozjaśniacz jakiś mocnej firmy a przed nim płukankę na włosy
      • kasha77 do 42andzia 09.02.13, 19:11
        silnym rozjaśniaczem lekko rozjaśni włosy?
        • duola77 Re: do 42andzia 17.02.13, 18:47
          jest taki patent - nazywa się - spieranie koloru
          i faktycznie potrzeba do tego niebieskiego proszku+ aktywator + odżywka + szampon

robiłam niedawno , super efekt , włosy absolutnie nie zniszczone
          ściągnęłam 2-3 tony w czasie 5-7 min.
          • wera_71 Re: do 42andzia 18.02.13, 14:09
            ja bym radziła potraktować włosy rozjaśniaczem, a potem docelowym kolorem, na ktory chce sie miec pofarbowane wlosy. patrzac na dostepne kosmetyki do koloryzacji, radzilabym cos najmniej inwazyjnego. marka apteczna Biokap sie powinna sprawdzic. ich rozjasniacz dziala na wlosy o 2-3 tony. im wlosy ciemniejsze, tym mniejszy efekt rozjasniania, ale dzieki roslinnemu skaldowi nie zniszczy tak wlosow, jak np dekoloryzacja u fryzjera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka