Dodaj do ulubionych

Sabaton zapromuje polską grę planszową o Dywizj...

15.11.10, 11:12
Polska była jest i będzie wielka wielkością prawdziwych polskich patriotów.
Obserwuj wątek
    • dontworry Sabaton - żenujący lek na Polskie kompleksy 15.11.10, 11:58
      Oprócz Polskich bohaterów zespół ten promuje też bohaterów z waffen SS, wikingów, rycerstwo różnej maści i ogólnie wszystkich którzy mają coś wspólnego z bezkompromisowym zabijaniem się. Image ma być taki: silne chłopaki graja silną muzykę dla silnych ludzi.
      • gl67 Re: Sabaton - żenujący lek na Polskie kompleksy 15.11.10, 13:10
        Dobrze że w ogóle ktoś sławi siłę polskiego oręża . Wolałbym nasz rodzimy zespół . Niestety nie znajduję żadnego współczesnego wykonawcy który poruszałby ten drażliwy temat patriotyzmu i odwagi naszych żołnierzy może za wyjątkiem Dody :D . Szkoda. Gdyby taki powstał pewnie zaraz zostałby okrzyknięty jako zespół faszyzujący. Patriotyzm u nas jest nie w modzie. Dobrze zatem że chociaż Szwedzi o nas pamietają.
        • dontworry Re: Sabaton - żenujący lek na Polskie kompleksy 18.11.10, 02:12
          co chcesz sławić? zapóźnienie cywilizacyjne? katoland? chlanie wódy? porażki militarne od czasów Sobieskiego? ekshumacje jako sport narodowy?
          w świecie gdzie się liczy siła intelektu, przemysłu, gospodarki, a nie szabelek, ty znowu chcesz pajaca z siebie robić i przynosić wstyd reszcie Polaków.
          i oczywiście zmuszać innych do respektu.
          czy słyszałeś kiedyś żeby Szwajcaria czy Holandia marzyły o wielkości i żądały szacunku?
          nie, bo na niego sobie zasłużyły, a nie ciągle historia, trupy i żebractwo.
          Obudź się człowieku!
          • gl67 Re: Sabaton - żenujący lek na Polskie kompleksy 21.11.10, 08:16
            dontworry Twoje argumenty mnie nie przekonają . Musisz się bardziej wysilić . Pewnie że należy promować nasz rodzimy intelekt - pełna zgoda . To też patriotyzm . Ale akurat Sabaton się tym tematem nie zajmuje . Nie ta płaszczyzna . Artykuł dotyczył czegoś zupełnie innego . Widzę że ty znasz tylko takie osiągnięcia Polaków jak cyt :

> co chcesz sławić? zapóźnienie cywilizacyjne? katoland? chlanie wódy? porażki mi
            > litarne od czasów Sobieskiego? ekshumacje jako sport narodowy?

Dramat . Albo bardzo niska samoocena , albo jesteś poza narodem . Czy jesteś Polakiem ??? Każdy naród cierpi na różnego rodzaju choroby cywilizacyjne ( dotyczy to wszystkich państw europejskich - także tych o których wspomniałeś) ale nie stawia ich jako coś z czym należy się utożsamiać . Nie ma tu czasu i miejsca na polemikę ale jedno ci tylko powiem . Naród któremu i z lewa i z prawa i z północy i z południa chciano dokopać ma swoje państwo i ma się dobrze i mimo że uboższe od innych to ja wolę żyć i mieszkać tutaj . Jestem dumny z historii swojego narodu i szczęśliwy że jestem Polakiem - tyle . Mój ojciec walczył w kampanii wrześniowej , pamiętam jego opowieści . Ja nie chleje wódy . Pracuję i wychowuję ośmioro dzieci , które nie palą petów, nie ćpają , nie zażywają dupalaczy ani innych prochów , znają historię swoich rodzin , groby dziadków i pradziadków , uczą się bardzo dobrze i trzymają się tego znienawidzonego katolandu . Po prostu wiedzą gdzie ich korzenie i dorastają posiadając "kręgosłup, szkielet" który pozwoli im powielać w swoich rodzinach pozytywny scenariusz.

Dontworry : Myśl pozytywnie , nie dołuj się człowieku . Zastanów się komu potrzebne jest przebudzenie ;) O ile przykład Szwajcarii może być pozytywny w jakimś sensie o tyle Holandia to Ci całkiem nie wyszła . Bardzo mi szkoda ludzi - Polaków , którzy wypowiadają się w ten sposób : "wstydzę się że jestem Polakiem , śmieją się z nas za granicą" - po prostu mi żal tych ludzi . Na szczęście jest to niewielki procent ale i o nich trzeba walczyć pokazując im to co dobre a nie to co słabe i chore wszak to rodacy , nasi bracia . Powtórzę - myśl pozytywnie .
    • Gość: Bąkoff&Solnica SA Sabaton IP: *.sds.uw.edu.pl 21.11.10, 12:08
      Warszawo walcz!” – tak śpiewa (po polsku) Joakim Broden – wokalista zespołu Sabaton w kolejnym utworze opowiadającym o bohaterstwie Polaków w walce z okupantem hitlerowskim.

W teledysku bierze udział wołominianin Dariusz Szymanowski. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Najnowszy utwór zatytułowany „Uprising” (Powstanie) tym razem opowiada o heroicznym boju Powstania Warszawskiego. W ubiegłym tygodniu w scenerii hal dawnej Fabryki Norblina w Warszawie zakończono zdjęcia do najnowszego teledysku do tego utworu. Do udziału w tym teledysku reżyser zaprosił znanych polskich aktorów Mateusza Damięckiego i Monikę Buchowiec, a także gwiazdę hollywoodzką,.... Dariusza Szymanowskiego (z Wołomina)

Komentarze

# Ordynat Ukleja Łodź 2010-07-24 11:52
      Wspomniany tu p. Dariusz Szymanowski jest mi znany ze zgoła innej dziedziny działalności...mianowicie jako teoretyk i praktyk biznesików w branży nieruchomości...

Cóz za ambitne hobby posiada p.Szymanowski ! Normalnie - człowiek Renesansu. Mam tylko uzasadnione wąpliwości, czy rocznica Powstania i uczestnicy tych obchodów znają pozahobbystyczn ą działalność p.Szymanowskiego.

Sp..oważaniem
      Ordynat Ukleja z Łodzimiasta
      Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować

# Ordynat Płotka Sopot 2010-08-04 21:15
      Pani Ostrowska vel Ordynat Uchleja , niech pani zajmie się lepiej pracą w swoim Urzędzie Miasta w Łodzi, gdzie pani też jest znana z innej strony (wyrazy współczucia). Te pani skakanie po różnych forach internetowych staje się już nudne. Jeszcze tu o pani nie słyszeli. A sio!
      Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować

# Ordynat Ukleja 2010-08-13 21:04
      Panie Rychu vel Zbychu. cóż tam moja sława w UMŁ w porównaniu z ciągle tam żywą i chwalebną legiendą viceprezydenta Bolesława Parzyjagły(nier uchomości). Wyszedł już ? Może by mu pan jaką kapelę zorganizował na tę okoliczność. Bardziej to byłoby wiarygodne, niż fatygowanie przez pana Sabatonu ...
      Znaj pan miarę w tej hucpie ... Nikt pana nie weżmie za lorda nawet gdybyś pan zdołał namówić Elżbietę II do wykonania solowej pieśni z jakiejś patriotycznej okazji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka