Dodaj do ulubionych

W magistracie nie będzie "karpiowego", ani zwol...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:32
Sadzyński "POmaga" Zdanowskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: RafaŁódź Po rządzi i Po odbiera i daje? IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 17:39
      Do dupy
      Tylko teściu ostał się jako Dyrektor Delegatury
      No nie Kacprzak?
    • Gość: XYZ Re: W magistracie nie będzie "karpiowego", ani zw IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 17:41
      Nie dostaną paczek? Ojejejej... :(
      A może 90% z tych stękających teraz urzędniczek wzięłoby się do pracy i lepiej traktowało petentów? Wtedy wiedziałbym, że im się dodatki świąteczne należą, ale przy obecnej obsłudze lepiej że nasze pieniądze nie zostaną w ten sposób zjedzone.
      • Gość: Rafał Pierniczysz IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 17:49
        Jak w każdym urzędzie i firmie i w korporacji są osoby, które pracują i te które leserują - A TY kim jesteś? - zależy to od znajomości i tyle, ale paczki dla dzieci....
        • Gość: XYZ Re: Pierniczysz IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 18:09
          > Jak w każdym urzędzie i firmie i w korporacji są osoby, które pracują i te któ
          > re leserują - A TY kim jesteś? - zależy to od znajomości i tyle, ale paczki dl
          > a dzieci....

Nie mówię, że nie ma osób, które pracują. Nie napisałem też że wszyscy, tylko że 90%. To różnica.
          Zaraz... czyli jeśli pójdę do urzędu, gdzie pracuje mój znajomy/znajoma to mogę liczyć na godną obsługę i potraktowanie jak partnera w interesach, a jeśli trafię do obcej mi osoby to będę obsłużony jak śmieć i zbędny dodatek do kawy? To chciałeś przekazać?

Natomiast te wszystkie paczki uważam za zbędny dodatek i relikt czasów słusznie minionych. W prywatnych firmach, jak szefostwo stać, to co innego. Tylko że pamiętaj, iż chodzi o nasze pieniądze. Administracja publiczna i tak jest znacznie przerośnięta i zamiast ciągle o tym mówić, należało by ją wreszcie odchudzić. Wtedy można fundować i bony prezentowe, i paczki. Tylko niech to będzie nagroda za ciężką pracę, a nie za opędzanie się od petentów.
      • Gość: xxx Re: W magistracie nie będzie "karpiowego", ani zw IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 22:09
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Nie dostaną paczek? Ojejejej... :(
        > A może 90% z tych stękających teraz urzędniczek wzięłoby się do pracy i lepiej
        > traktowało petentów?

a jak często odwiedzasz urzędy, bo ja dośc często i jakoś nie mam problemow z nieuprzejmością, jak sie podchodzi uprzejmie i z uśmiechem to otrzymuje sie to samo, a jak idzie się do urzędnika prujac mordę to nie spodziewaj sie niczego innego, a wielu petentow ma niestety taką postawę
    • Gość: x W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:09
      Paczki dla dzieci są z funduszu socjalnego. Znaczy się zakombinowali.
      • Gość: gugus Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.centertel.pl 18.11.10, 21:12
        a fundusz socjalny przyniosl ubiegloroczny Mikolaj i zostawil... poziom skretynienia w spoleczenstwie jest porazajacy. do ksiazek, uczyc sie a nie na forach glupoty wysmedzac!!!
        • Gość: xxx Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 22:10
          Gość portalu: gugus napisał(a):

> a fundusz socjalny przyniosl ubiegloroczny Mikolaj i zostawil... poziom skretyn
          > ienia w spoleczenstwie jest porazajacy

fundusz socjany nalezy sie jak psu miska, chyba, ze zmienisz prawo
    • Gość: abc W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:17
      1/3 wywalic z roboty a resztę pogonić do roboty.
      po pół roku sprawdzić jak pracują - i wywalić kolejne 1/3
      wtedy ci co zostaną może zrozumieją, że pić kawę i czytać gazetki to można w domu.

w inny sposób do tych śmieci nic nie dotrze i nic nie zrozumieją.

budżetówka jest rakiem który niszczy gospodarkę i rozrasta się w sposób niekontrolowany. Dlatego należy to ścierwo ograniczać jak tylko się da.
      • Gość: ankax Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 18:38
        hania jak ty naprawde jestes?
        www.rogalinski.com.pl/wp-content/uploads/zdanowska.jpg
        • Gość: ankax Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 18:41
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/55,61085,3827228,,,,3827305.html
          ano taka
        • Gość: a Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 22:05
          Drogie dziecko, czy ty jestes tylko elektoratem Jonskiego czy cie laczy z nim cos wiecej? W sumie to nie zdziwilbym sie - wygladasz na zdjeciu jak jego brat.
      • Gość: urzędnik Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 18:43
        Na jakiej podstawie oceniasz tak ludzi? Karpiowe to nie dodatek do pensji ale fundusz socjalny lub fundusz nagród. Ta ekipa wydała pieniądze według własnego uznania i tylko swoim. Wewnętrzne spory PO i SLD. Jeżeli uważasz,że urzędnicy nic nie robią to praca w magistracie czeka. Każdy może przekonać się na własnej skórze jak to smakuje. Większość szybko zmienia zdanie. Dlaczego tak wielu urzędników zmienia pracę? Bo nie może pogodzić się ze sposobem traktowania, z naciskami politycznymi (prezydent, dyrektorzy wydziałów, radni,związki zawodowe). Jeżeli czegoś nie możesz załatwić w urzędzie to zastanów się jakie mamy prawo. Urzędnik musi przestrzegać przepisy, nie może spełniać życzeń wszystkich petentów. To, że coś wydaje się nam logiczne to nie znaczy, że jest zgodne z prawem. Oceniając innych zastanów się czy jesteś absolutnie kryształowy. Może opętało cię polskie piekiełko.
    • Gość: gosc przydałaby się wymiana obsady umł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.10, 18:35
      kompleksowo
    • Gość: pokrzywdzony W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 18:40
      Prośba wyborcy.Od trzech lat staram się o spotkanie z prezydentem w bardzo ważnej życiowo dla mnie sprawie.Mimo,że jestem zapisany na liście-to poprzedni prezydent J.Kropiwnicki jak i obecny T.Sadzyński nie przyjął mnie i nie podał żadnych powodów.N.p w Warszawie lub Wrocławiu można się spotkać w ciągu kilku dni.Ja natomiast czekam na spotkanie z prezydentem Łodzi już trzy lata.Czy to jest normalne?Może "ktoś" podpowie mi co mam zrobić by jeszcze urzędujący Pan Tomasz Sadzyński Prezydent Łodzi i zarazem kandydat na radnego Rady Miejskiej w Łodzi znalazł w końcu czas dla obywatela swojego miasta.Chcę zaznaczyć ,że do Pana Sadzyńskiego zapisałem się 10.02.2010r.i byłem pierwszy na liście-minęło 9 miesięcy.
    • Gość: mar Paranoja ! IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 18:53
      Hania ! Kto Ci podpowiedział ten pomysł wyborczy. Toż to kompromitacja ! Czyżby potwierdziło się, że poufne badania poparcia są dla Ciebie niekorzystne i chwytasz sie każdej, naet dłupiej podpowiedzi. Pamiętaj, że Sadzyński kojarzony jest z PO, a szkody które poczynił są wielkie. I ludzie o tym wiedzą.
    • madox44 w głowach się urzędnikom poprzewracało 18.11.10, 18:57
      Powinniście nam - łodzianom wypłacić odszkodowania za swoje wieloletnie łamanie prawa, a nie czekać na dodatkową mamonę. A słodycze są niezdrowe, zwłaszcza dla dzieci !
    • Gość: bary Ja nie dostaje i żyje a pracuje ciężej oraz IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 19:53
      efektywniej.Dni wolnych do odbioru też nie mam.Zero współczucia.
    • jakub.hubert W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... 18.11.10, 19:54
      Zdanowska nie bedzie za poglady polityczne wyrzucac... tylko za brak przynaleznosci do PO ? :) A moze stworzy po prostu rownolegly Urzad Miasta Łodzi z nowymi urzednikami, a ten obecny zostawi jako zapasowy? :)
    • gosiakz Jak widać po "zdenerwowaniu" urzędników miejskich 18.11.10, 21:38
      żaden kryzys gospodarczy ich nie dotyczy, a konieczność przeprowadzenia reformy finansów publicznych i jej następstw kompletnie nie obchodzi. Im się należy i już !
      Od zaciskania pasa są ich chlebodawcy czyli podatnicy.
    • Gość: Zniesmaczony W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 21:52
      Ludzie zejdzcie z urzędników, to zwykla prowokacja dziennikarska. A tupet Zdanowskiej przekroczył normy przyzwoitości. Urzędnicy zawsze będą krytykowni, jesli stanowiska będą obsadzane partyjnymi nieukami. Krytkowała Sadzyńskiego a sama za głosy na siebie oddane składa obietnice. Bezczelna baba a miałem na nią głosować. Panie Joński ma Pan mój głos.
      • Gość: wyborca nie leszcz Re: W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwol IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 22:15
        a co kandydatka Zdanowska zrobiła dla łodzi????
        1/była radna i nic
        2/była wiceprezydentem i nic
        3/będąc wice startowała do sejmu i tu tez nie wywiązała się ze swoich obietnic
        4/teraz chce byc prezydentem i ...nic dobrego z tego nie wyniknie bo do tej pory zawiodła , czego nie ruszyła -nic nie zrobiła
        ludzie zaglosuja na po bo wola na partie niz na czlowieka .i dupa czarna tak jak za kropy
        przykre,smutne,beznadzieja,
    • Gość: gość nie można mieć wszystkiego! IP: *.lodz.mm.pl 18.11.10, 22:09
      poważna sprawa to zdenerwowanie z powodu paczek...a tak na marginesie to o podziale środków w ramach funduszu socjalnego w UMŁ decydują wyłącznie (za sprawą Prezydenta Kropiwnickiego) działające w nim związki zawodowe...sztuk 3 - reprezentujące interesy pracowników zgodnie z ich oczekiwaniami, a oczekiwaniem pracowników było zlikwidowanie paczek i przeznaczenie tych środków na dofinansowanie do wypoczynku i pożyczki remontowe tzw. mieszkaniówki, z których w 90% pracownicy korzystają równo po 5500 zł...więc albo lamentujący pracownicy mają krótką pamięć, albo dziennikarz - słabo zbadał temat lub wybory odebrały mu rozum...
    • Gość: łodziak W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 22:13
      ani joński ani zdanowska nie maja szans wygrania wyborow,
      prawdziwy wybor jest między Wawszczykowskim a Tomaszewskim
    • Gość: urzędnik W magistracie nie będzie "karpiowego". A zwolni... IP: *.astral.lodz.pl 19.11.10, 21:26
      Poziom wiedzy prawnej forumowiczów porażający :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka