Dodaj do ulubionych

Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynieś ...

25.11.10, 15:45
cia.bzzz.net/lodz_zwolnienia_w_vf_polska
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoge Re: Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynie IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 16:12
      ten poprzedni post mnie dziwi.zwolnienia ludzi to inna sprawa i to głupie łaczyc te tematy.super inicjatywa i dobrze,ze w centrum.tak naprawde wspierajac te zwierzeta sami mamy lepsze samopoczucie.nie mozna pomoc wszystkim czesto slysze-to pomóz jednemu, ktos inny drugiemu i taki lancuszek ludzi dobrej woli zdziala wiele.nie moge przygarnac zwierzat-mam juz trzy znajdy ale pare puszek czy paczke suchego kupic moze prawie kazdy kto naprawde chce.ci karmiciele to ludzie dobrego serca -wspomózmy ich
    • Gość: skałolaska Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynieś ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 16:30
      Rójka to masowy wysyp insektów latających. Zazwyczaj stosuje się to określenie do pszczół, komarów i muchówek. Pierwszy raz słyszę, aby ktoś tak nazwał wysyp pcheł.
      Ale przecież można kocisko niedrogo odpchlić, po co wyrzucać?
      Ludzie są bez serca.
    • Gość: Łodzianin Uśpić IP: 193.106.100.* 25.11.10, 19:07
      A ja osobiście bym humanitarnie uśpił te zwierzęta. To niewiele kosztuje i jednocześnie oszczędza zwierzakom tego mocno nagłaśnianego cierpienia.
      Nie zgadzam się również, aby za ogromne publiczne pieniądze budowano w Łodzi zupełnie zbędne schronisko dla zwierząt. Lepiej wydać tę kasę na ewidencję i ściganie ludzi którzy zwierzęta wyrzucają.
      • beatrix-kiddo Re: Uśpić 25.11.10, 19:13
        Sam się uśpij. Będzie niedrogo i oszczędzi ci cierpienia.
        • Gość: mapi7 Ratować! IP: *.toya.net.pl 25.11.10, 20:08
          A ja oczekuję budowy nowego schroniska dla zwierząt ! Płacę podatki i chcę aby samorząd pewną ich część wydał na taki cel !!!
          Zwierzęta, to wspaniałe istoty i zasługują na troskę ze strony ludzi.
          Zwierzęta to istoty żywe tak jak ludzie . Mają taką samą wolę życia jak człowiek. Pogląd o usypianiu zwierząt dla świętego spokoju jest dla mnie obrzydliwy, a człowiek, który tak myśli wyjątkowo odrażający!
          Mam w domu 4 koty i jamnika. Pomagam także wpłatami instytucjom opiekującym się zwierzętami.
          W akcji gazety oczywiście wezmę udział.
    • adude49 Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynieś ... 25.11.10, 20:03
      to przejaw taniej czułostkowości i hipokryzji. Bezdomne zwierzęta należy po krótkim okresie oczekiwania na właściciela - usypiać. To jest bardziej humanitarne, mniejsze zło, niż trzymanie ich w tych "schroniskach". Ciekaw jestem czy ktoś będzie miał odwagę powiedzieć, że jedno to zło a drugie to dobro?
      • Gość: gosc Re: Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynie IP: *.146.142.24.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 21:06
        szkoda słów dla takich komentarzy...
      • Gość: Aga Re: Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynie IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.10, 22:20
        a moze zamiast usypiac przgarnalbys takie bezdomne zwierze...a moze nie masz odwagi?
        • Gość: KociaMAma Re: Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 20:48
          Ja przygarnęłam kotka ze schroniska i niestety był ze mną tylko rok, ponieważ miał (wyniesioną już ze schroniska) chorobę wirusową (o której niestety nie bylo wczesniej wiadomo). Weterynarz skomentował, że przyczyną rozprzestrzeniania się tego typu chorób jest właśnie m.in. dokarmianie zwierząt a później upychanie ich, jako niby zadomowione po schroniskach. Pewnie takie zdanie ma większość weterynarzy. Dlatego teraz 3 razy się zastanowie zanim znow wezmę zwierzaka ze schroniska, bo mimo wszystko to siedliska chorób.... a! i nie wiem czy wiecie, że np. w MIkołowie jest zakaz dokarmiania bezpańskich kotów na osiedlach, pod groźbą eksmisji. Nigdy bym nie przypuszczala ze to powiem- ale to bardzo sluszne!!!
          • Gość: sumo Re: Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynie IP: *.toya.net.pl 07.12.10, 19:11
            Ależ to głupie co piszesz. Sprawdź w lustrze, czy jesteś jeszcze człowiekiem
    • Gość: obserwatorro Łódź: Przygarnij bezdomne zwierzę lub przynieś ... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 25.11.10, 23:51
      Ten artykuł jest o zwierzętach, czy tylko o kotach? Sponsorowany przez Mruczka, czy jak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka