Dodaj do ulubionych

Berlin tez bez parady techno

IP: *.lodz.mm.pl 10.04.04, 15:00
Jak podaje PAP:

"Największe światowe spotkanie fanów muzyki techno "Love Parade" w lipcu w
Berlinie może w tym roku w ogóle nie odbyć się - alarmuje w sobotę niemiecki
tygodnik "Der Spiegel".

Organizatorzy imprezy zapowiedzieli, że odwołają spotkanie, jeżeli do 13
kwietnia nie dojdą do porozumienia z władzami miasta w sprawie wysokości
dotacji z miejskiego budżetu.

W ubiegłym roku należąca do miasta spółka Messe Berlin poniosła stratę w
wysokości pół miliona euro. Pieniądze wydano m.in. na wynajęcie ochroniarzy,
budowę płotu chroniącego park Tiergarten przed tłumem oraz sprzątanie terenu
po imprezie.

Zadłużone władze Berlina odmawiają w tym roku pokrycia przewidywanych strat.
Organizatorzy "Love Parade" twierdzą natomiast, że Berlin powinien pokryć
część kosztów, ponieważ impreza ma pozytywny wpływ na obroty branży
hotelarskiej i gastronomicznej.

Liczba uczestników parady systematycznie zmniejsza się. W 1999 r. w rytm
muzyki techno tańczyło w Berlinie 1,5 mln osób. W roku ubiegłym liczba
uczestników spadła do 500 tysięcy."

Moim zdaniem skandalem jest, ze wladze miasta w ogole dofinansowaly tego typu
impreze. To juz tylko malenki krok od dofinansowania festiwali disco polo i
meczow Aluminium Konin (niczego nie ujmujac temu ostatniemu).

Pisalem kiedys, ze liczba uczestnikow parady berlinskiej spadla, ze
organizatorzy tamtej imprezy rowniez poniesli straty finansowe i ze moda
na "techno" konczy sie. Wierzyla mi wtedy tylko czesc osob. Moze teraz
przekona sie do tego wiecej ludzi?
Obserwuj wątek
    • hubar Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 16:39
      Taaak kmieciu, nie ważne że dużo osób się przy tym bawiło, nie ważne że miasto
      dostawało ogromny zastrzyk gotówki w postaci wpływów z hoteli, gastronomii i
      transportu, nie ważne że miasto było niejako z tego słynne i dzięki tej
      imprezie miało świetną promocję wśród młodzieży (z tego co pamiętam to chyba
      przyszłość narodu, co nie?)...
      Ważne jest to, że jak się coś komuś nie podoba i jest nie pomyśli fanatyków, to
      trzeba zabronić, zgnoić, wyrzucić, wykląć, wyzwać, zniszczyć...

Poza tym co to za argumenty, że mija moda na coś? Do cholery, może głupi jakiś
      jestem, ale do łba mi nie przyjdzie zabraniać bawić się komuś przy muzyce Disco
      Polo, choć ponoć moda na tego typu muzykę już minęła. Nie będę zabraniał
      organizowania sylwestrów na placu Wolności, choć rok rocznie są coraz gorsze i
      coraz mniej ludzi tam przychodzi (ale może to nie kwestia mody...).

Jest wiele jeszcze argumentów, które najkrócej można nazwać tolerancją.
      Tolerowanie innych jakimi są, bez zabraniania im tego co robią. Ale taka
      postawa jest raczej daleka Tobie i Tobie podobnym ! :-o
      • b00g13 Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 16:50
        boards, czy mógłbyś wrócić do tego pięknego zwyczaju - logowania się?
      • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 10.04.04, 17:04
        kmieciu? moglbys gowniarzu przynajmniej starac sie byc kulturalny. a co do
        meritum. z tego co przytoczylem nie wynika, ze prezydent tego miasta
        czegokolwiek zakazal, tylko, ze moda na "techno" (pisownia w cudzyslowiu
        celowa) konczy sie. podobnie jak skonczyla sie moda na disco polo (przy tym to
        dopiero bawilo sie luda!). zainteresowanie parada spadlo. i to jest wlasnie
        powod konca parady techno w Łodzi. organizatorzy nie mieli kasy na
        zorganizowanie imprezy juz w zeszlym roku.
        • Gość: Purysta techniczny Poza meritum IP: *.retsat1.com.pl 10.04.04, 17:19
          Gość portalu: boards_of_canada napisał(a):

>(pisownia w cudzyslowiu
          > celowa)

W cudzysłowie.
        • hubar Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 17:29
          > kmieciu? moglbys gowniarzu przynajmniej starac sie byc kulturalny.
          ##
          Normalnie staram się, ale jak czytam kolejne Twoje wypociny, które sam już nie
          wiem czemu służą, czy to służbowy ukaz, czy skrzywienie zawodowe.

> a co do
          >meritum. z tego co przytoczylem nie wynika, ze prezydent tego miasta
          >czegokolwiek zakazal, tylko, ze moda na "techno" (pisownia w cudzyslowiu
          >celowa) konczy sie. podobnie jak skonczyla sie moda na disco polo (przy tym to
          >dopiero bawilo sie luda!). zainteresowanie parada spadlo. i to jest wlasnie
          >powod konca parady techno w Łodzi. organizatorzy nie mieli kasy na
          >zorganizowanie imprezy juz w zeszlym roku.
          ##
          Tiaaaa jasne. A w tym roku to co sprawiło, że Parady nie będzie... w ŁODZI??
          Poczytaj troszkę gdzie wygoniliście Paradę! Które miasto teraz będzie czerpać
          profity z super reklamy/promocji w Polsce! Pooglądaj sobie w telewizji
          POZYTYWNE wieści z Wrocławia!
          • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 10.04.04, 17:46
            hubar napisał:
            > Gość portalu: boards_of_canada napisał(a):
            > > kmieciu? moglbys gowniarzu przynajmniej starac sie byc kulturalny.
            > ##
            > Normalnie staram się, ale jak czytam kolejne Twoje wypociny,

cos slabo sie starasz panie prezesie. na w pelni merytoryczny, spokojny,
            rzeczowy i nikogo nie obrazajacy post odpowiadasz zaczynajac od slow "kmieciu".

> które sam już nie
            > wiem czemu służą, czy to służbowy ukaz, czy skrzywienie zawodowe.

czy naprawde tak trudno zrozumiec, ze rzeczywistosc moze byc troche inna, niz
            tobie sie wydaje? uzyj tej swojej slynnej tolerancji i wyobraz sobie, ze nie
            masz racji. moze to troche ulatwi dyskusje.

> >powod konca parady techno w Łodzi. organizatorzy nie mieli kasy na
            > >zorganizowanie imprezy juz w zeszlym roku.
            > ##
            > Tiaaaa jasne. A w tym roku to co sprawiło, że Parady nie będzie... w ŁODZI??
            > Poczytaj troszkę gdzie wygoniliście Paradę!

"wy"? piszesz wytworow swojej wyobrazni?

Które miasto teraz będzie czerpać
            > profity z super reklamy/promocji w Polsce! Pooglądaj sobie w telewizji
            > POZYTYWNE wieści z Wrocławia!

z Lodzi bylo ostatnio znacznie wiecej pozytywnych wiesci. i do tego z dziedzin,
            ktore przynosza miastu _realne_ korzysci.
          • krzykowal Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 17:59
            IMHO przeceniasz rolę Parady - i tej w Berlinie i tej w Łodzi. Zastanawiam się
            nad rachunkiem ekonomicznym - czy rzeczywiście zyski z hotelarstwa, restauracji
            itp zamykają się kwotą min 500 tys euro? To jest przeogromna fura pieniędzy.
            Nie wiem czy Berlin nie ma ważniejszych jednak wydatków.
            Poza tym zgadzam się, że czas techno w obecnej formie się zwyczajnie kończy. Co
            wyjdzie z parady we Wrocławiu to zobaczymy - na razie mamy tylko szumne
            zapowiedzi. Oczywiście, że parada trochę promowała wśród młodzieży Łódź. Ale ja
            się bardziej cieszę z EAE, Gillette czy McKinseya niż z parady - choć sam sobie
            czasem lubię posłuchać jakiegoś fajnego rave'u.

pzdr
            Krzysiek
            • hubar Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 18:22
              krzykowal napisał:
              >IMHO przeceniasz rolę Parady - i tej w Berlinie i tej w Łodzi. Zastanawiam się
              >nad rachunkiem ekonomicznym - czy rzeczywiście zyski z hotelarstwa, restauracji
              ##
              W Berlinie rok rocznie bawiło sie około miliona osób. Przemnóż sobie to przez
              jakiś napój, jedzonko, bilet komunikacji, nawet głupią prezerwatywę, to
              zobaczysz o jakich kwotach mowa. W Łodzi było zaledwie 20-30 tysięcy osób, ale
              nawet taka liczna turystów w Łodzi...

>Oczywiście, że parada trochę promowała wśród młodzieży Łódź. Ale ja
              >się bardziej cieszę z EAE, Gillette czy McKinseya niż z parady -
              ##
              Ale i ja się bardzo ciesze z wymienionych przez Ciebie "inwestycji", tylko czy
              można je porównywać do promocji i zabawy?

--
              HuBar pozdrowy
              • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 19:19
                hubar napisał:

) [...]nawet głupią prezerwatywę,[...]
                --

Oj Hubar, lepiej takich rzeczy nie pisz, bo to karygodne!!!
                :P
              • krzykowal Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 15:24
                Ty piszesz o przychodach (obrotach), ja o zyskach. Pół miliona euro - to jest
                nierealne. Duża część tych ludzi śpi w śpiworach po ulicach, dworcach itp - w
                Łodzi to wogóle rynek hotelarski z tego prawie nic nie miał. Pozostają
                rzeczywiście przekąski, napoje, różne usługi, prezerwatywy (i owszem :) itp itd
                no i RENOMA. Ale czy to do sumy jest warte pół miliona euro?
                Ja nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale nie jestem tego taki pewien.

A poza tym w Łodzi już lepiej by teraz zrobili dobrą imprezę hip-hopową,
                clubową, rnb, cokolwiek. Oczywiście, ze szkoda parady - ale może jest szansa na
                pojawienie się innej imprezy? :)

pzdr
                Krzysiek
                • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 16:39

) A poza tym w Łodzi już lepiej by teraz zrobili dobrą imprezę hip-hopową,
                  ) clubową, rnb, cokolwiek.
                  --

Przyznaj szczerze, że nie lubisz techno ( sugerujesz, że to tandetna impreza, a dobrą atmosferę zapewnią jedynie przedstawiciele np. hip hopu czy muzyki clubowej )
                  Po co likwidować tę imprezę, skoro cieszyła się dobrą sławą w oczach innych - mam na myśli mieszkańców innych miast ( Łódź to nie tylko beczki z dziećmi, ale także ludzie potrafiący się bawić ), przedstawicieli policji ( Na imprezie w Łodzi nie ma rozrób, sprzedawania narkotyków itp. ), inwestorów tudzież sponsorów i pewnie jeszcze paru ludzi by się znalazło łacznie ze mną, który choć techno nie lubi, może się poszczycić pochodzeniem z miasta, które jako jedyne organizuje tak wielkie wydarzenie w Polsce. Przepraszam, organizowało.

• krzykowal Re: Berlin tez bez parady techno 12.04.04, 12:24
                    > Przyznaj szczerze, że nie lubisz techno

Dlaczego? Bo trzeźwo myślę??? Nie jestem fanatykiem. Lubię rave, techno-łupanka
                    mnie męczy - ale nie mam nic przeciwko i do niedawna byłem bywalcem różnych
                    dyskotek :)

> ( sugerujesz, że to tandetna impreza, a
                    > dobrą atmosferę zapewnią jedynie przedstawiciele np. hip hopu czy muzyki clubo
                    > wej )

Tia, a to już jakaś śmieszna nadinterpretacja! :)

> Po co likwidować tę imprezę,

Ja też nie wiem po co. Zastanawia mnie jedynie:
                    - czy strata techno parady w Łodzi to aż TAAAAKAAAA strata
                    - czy Berlin powinien wydać pół miliona euro na technoparadę - jako mieszkaniec
                    Berlina bylbym raczej przeciw - te pieniadze można lepiej wykorzystać

pzdr
                    Krzysiek
                    • gray Re: Berlin tez bez parady techno 12.04.04, 18:22
                      krzykowal napisał:

> - czy strata techno parady w Łodzi to aż TAAAAKAAAA strata

dla naszego miasta wystarczy chyba, że to brak zysku :/
        • Gość: duran.duran Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.04, 19:28
          > kmieciu?

no, jestes kmiec jak jasna cholera
        • gray Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 08:56

> kmieciu? moglbys gowniarzu przynajmniej starac sie byc kulturalny.

gdybyś dodał do tego "tak jak ja" byłoby jeszcze zabawniej - pomyśl o tym przy
          następnym wygłupie :)
          • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 09:29
            jeszcze raz powtorze. na moj w pelni merytoryczny, spokojny, rzeczowy i nikogo
            nie obrazajacy post hubar odpowiedzial zaczynajac od inwektywy.

czy wasza slynna tolerancja zaklada uzywanie slowa "przepraszam"? czy moze
            jestescie tolernacyjni tylko dla tych, ktorzy zgadzaja sie z waszymi pogladami?
            • gray Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 13:13

masz rację - głupio się czepiam. jak ktoś zaczepi to trzeba oddać mocniej żeby
              gość wiedział, że ma do czynienia nie z byle kim. tylko z pracownikiem UMŁ :)
              • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 14:57
                widac, ze podzialalo na pana prezesa. nastepny mail byl bez inwektyw.

poza tym daleko mi do idealu, zebym nadstawial drugi policzek, gdy ktos mnie
                bez zadnego uzasadnienia opluwa.
                • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 16:44

Nie opluwa, nie przesadzaj. I nie rżnij głupa. Razi Twoja radość z faktu zlikwidowania imprezy, która przynosiła co najmniej sławę naszemu miastu.

Powinieneś zrozumieć skąd te nerwy, a jeśli nie dotarło do Ciebie, to zrozumiesz jak Kropiwnicki skończy swój urząd, a parada wróci. Wtedy zroumiesz, jak ujrzysz radość ludzi cieszących się z tego, na czym w ogóle Ci nie zależy.
                  • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 16:54
                    Jestem mlody, ale wystarczajaco od Ciebie starszy, zeby wiedziec, ze to co
                    piszesz wynika z braku doswiadczenia zyciowego oraz braku wiedzy na temat tego
                    jakimi mechanizmami rzadzi sie szołbiznes, ktorego parada pseudotechno byla
                    czescia. Histeria jaka z powodu parady "techno" zostala rozpetana przez
                    przeciwnikow Kropiwnickiego dowodzi tylko infantylizacji opinii publicznej. Na
                    pewno nie masz zlej woli, jak niektorzy "obroncy" parady pseudotechno.
                    • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 17:00

Pan Kropiwnicki zakazał parady z jasnego powodu. Trudno o to nie mieć pretensji.
                      • krzykowal Re: Berlin tez bez parady techno 12.04.04, 12:34
                        > Pan Kropiwnicki zakazał parady z jasnego powodu. Trudno o to nie mieć
                        pretensji

Jak najbardziej, to co zrobił Kropa było - dla mnie - żenujace. Tym bardziej,
                        ze sam miałem się wybrać i zaimportować kilku znajomych ze Śląska :)))
                        Tylko, ze życie biegnie dalej - i albo bedziemy plakać, tupać nogami i pisać
                        tylko o tym jaki to Kropa jest zły (co jest dla mnie niestety brakiem
                        odpowiedzialności) albo jednak pomyślimy co dalej i jak tę imprezę jednak
                        zrobić.
                        Myślę, ze nawet teraz gdyby ostro ruszyć to być może udało by się ubiec Wrocław.

pzdr
                        Krzysiek
                  • krzykowal Re: Berlin tez bez parady techno 12.04.04, 12:28
                    A to Kropiwnicki przeszkadza w zorganizowaniu parady w TYM roku? To, ze Wrocław
                    robi paradę to nie do końca wina Kropy. A to Łodzianie, po wygranym referendum -
                    nie mogli zrobić techno parady na wiosnę?
                    Ja naprawdę rozumiem ile zawalił Kropa. Ale zwalanie w tej chwili wszystkiego
                    na niego jest dziecinadą. Rynek nie znosi próżni i organizatorom łódzkiej
                    imprezy się wyraźnie o tym zapomniało. Trzeba bylo robić impreze na wiosnę albo
                    robić już duży szum wokół jesiennej imprezy.

pzdr
                    Krzysiek
    • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 10.04.04, 19:17

) Moim zdaniem skandalem jest, ze wladze miasta w ogole dofinansowaly tego typu
      ) impreze. To juz tylko malenki krok od dofinansowania festiwali disco polo i
      ) meczow Aluminium Konin (niczego nie ujmujac temu ostatniemu).
      --

Dlaczego skandalem?
      • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 10.04.04, 19:29
        Skandalem jest to, ze wladze Berlina dofinansowaly jakas tam durna parade
        pseudo-techno, a ja musze sam placic za serwer, na ktorym jest moja strona o
        ciekawej muzie: www.alternativepop.pl a przeciez to bardzo promuje Łódź.
        na strone wchodzi kilkaset osob dziennie, to łódzka strona. naczelny i zastepca
        są łodzianami. gdyby władze Łodzi dofinansowaly moja dzialnosc, moglbym wydawac
        papierowe pismo i sprzedawac je w empiku. ogolnopolskie pismo z fajna muzyka,
        wydawne w Łodzi! czujesz, jaka to promocja naszego miasta. chce dotacje!
        • Gość: J.S. Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.04, 19:49
          "Now you are being paranoid"
          Jerry Seinfeld
        • gray Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 08:53

to sobie sam postaw serwer.
          • krzykowal Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 15:31
            To niech sobie sami organizują paradę :)))

Krzysiek

PS. Durna ta dyskusja się robi :/
        • zamek Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 16:28
          Mówisz Panie Korasiewicz, że chciałbyś, aby władze miasta dofinansowywały tę
          stronę. Czyli będziesz dofinansowywał sam siebie? Ciekawe. Uruboros jesteś czy jak?
        • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 16:51

) Skandalem jest to, ze wladze Berlina dofinansowaly jakas tam durna parade
          ) pseudo-techno,
          --

Dodaj, że durną Twoim zdaniem. A durną, bo z muzyką, której nie trawisz.

)a ja musze sam placic za serwer, na ktorym jest moja strona o
          ) ciekawej muzie: www.alternativepop.pl a przeciez to bardzo promuje Łódź.
          --

Trudno, żeby Berlin dofinansowywał Twoją stronkę, podobno promującą Łódź. Podobno, bo moim zdaniem nie promuje. Nie widziałem na stronie jakiejś informacji o naszym mieście. Może jest, ale nie rzuca sięw oczka?

) na strone wchodzi kilkaset osob dziennie, to łódzka strona. naczelny i zastepca
          )
          ) są łodzianami.
          --

Co z tego, że sa łodzianami? To, że wchodzi kilkaset, nie znaczy, że różni. Może kilkaset tych samych - wtedy nie jest to już sukces. Zresztą o czym tu mówić. W jaki sposób ta strona promuje nasze miasto?

) gdyby władze Łodzi dofinansowaly moja dzialnosc, moglbym wydawac
          )
          ) papierowe pismo i sprzedawac je w empiku. ogolnopolskie pismo z fajna muzyka,
          ) wydawne w Łodzi! czujesz, jaka to promocja naszego miasta. chce dotacje!
          --

Fajną muzyką Twoim zdaniem. Nie narzucaj swojego zdania innym. Poza tym
          stań na ziemii i poszukaj sobie sponsora, reklamodawców, wówczas dotacja nie będzie Ci potrzebna.
          • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 17:04
            al-ki napisał:
            > Dodaj, że durną Twoim zdaniem. A durną, bo z muzyką, której nie trawisz.

Jakiej muzyki? Ja slucham techno, ale na paradzie pseudotechno nie bylo zadnej
            muzyki techno.

> no, bo moim zdaniem nie promuje. Nie widziałem na stronie jakiejś informacji
            o
            > naszym mieście. Może jest, ale nie rzuca sięw oczka?

Wiekszosc ludzi, ktora zaglada na strone wie, ze robi ja ktos z Łodzi. W stopce
            redakcyjnej jest podane miejsce zamieszakania poszczegolnych redaktorow.
            Magazyn sprawuje patronat nad roznymi imprezami, ktore odbywaja sie w calej
            Polsce (AP ma patronat miedzy innymi nad najwieksza impreza z muzyka darkowa w
            Polsce - Castle Party, przybywa na ta impreze okolo 10 tysiecy ludzi z calego
            kraju). Na plakatach reklamujacych imprezy jest logo AP. Posrednio jest to
            promocja Łodzi.

> ) wydawne w Łodzi! czujesz, jaka to promocja naszego miasta. chce dotacje!
            > --
            >
            > Fajną muzyką Twoim zdaniem. Nie narzucaj swojego zdania innym. Poza tym
            > stań na ziemii i poszukaj sobie sponsora, reklamodawców, wówczas dotacja nie b
            > ędzie Ci potrzebna.

Chyba nie sadzisz, ze powaznie chce jakis dotacji?
            • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 17:09

Bo to wiadomo... ( z tą dotacją )

Dawałem 10% na to.

• gray Re: Berlin tez bez parady techno 12.04.04, 18:27

> Jakiej muzyki? Ja slucham techno, ale na paradzie pseudotechno nie bylo
              > zadnej muzyki techno.

znowu nie było 'moim zdaniem'. dodajmy, że parada nie nazywała się 'parada
              techno' tylko 'parada wolności'. ile było tam wolności? to ciężko zmierzyć ale
              po interwencji pana kropiwnickiego jest jej dokładnie zero.
        • Gość: Artur Przezywacz boards of CANADA IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.04.04, 18:57
          > chce dotacje!

Dotacje jak dotacje, ale Kanadzie to powinienes placic podatek, bo im robisz
          promocje negatywna.
          • Gość: boards_of_canada Re: boards of CANADA IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 19:20
            biorac pod uwage, ze wyglaszam niepopularne poglady jestem z siebie zadowolony.
            poklask wiekszosci jest wprawdzie mily, ale tepi intelekt.
            • Gość: łażej Re: boards of CANADA IP: *.retsat1.com.pl 11.04.04, 19:34

> biorac pod uwage, ze wyglaszam niepopularne poglady jestem z siebie
              zadowolony.
              > poklask wiekszosci jest wprawdzie mily, ale tepi intelekt.

:) Dobre :)))) Doceniam autoironię :)

Czy intelektualnie rozwijające jest ciągłe wychwalanie decyzji i zamierzeń
              zarządu Łodzi??
              • Gość: boards_of_canada Re: boards of CANADA IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 19:55
                Gość portalu: łażej napisał(a):
                > Czy intelektualnie rozwijające jest ciągłe wychwalanie decyzji i zamierzeń
                > zarządu Łodzi??

powiedz mi prosze, w ktorym miejscu w tym watku poruszylem problemy zwiazane z
                decyzjami wladz Łodzi? ja pisalem o paradzie techno i ogolnokultorowym wymiarze
                tego zjawiska. a to, ze ci ktorzy odpowiadali na moj post nie potrafil szerzej
                spojrzec na sprawe to juz nie moja wina.
            • gray Re: boards of CANADA 12.04.04, 18:33

poklask Pana Pracodawcy również? ;> a nawet jeśli to chociaż kieszeń się
              zaokrągla.
    • gray Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 08:55

berlin wypieprzył imprezę, do której się dorzucał bo nie chciał więcej do niej
      dorzucać, łódź wypieprzyła imprezę, do której się nie dorzucała bo ma za
      prezydenta fanatycznego nietolerancyjnego katola.

aaales klaaar :)
      • Gość: michał_k Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.toya.net.pl 11.04.04, 21:06
        Jestem za paradą techno w Łodzi, ale nie przesadzajmy. Dotacje, czy potrzebne
        czy nie, to inna sprawa, ale łódzka parada otrzymyała i jakbyś interesował się
        tym tematem wiedziałbyś, że właśnie brak dotacji a nie brak zgody Kropy jest
        przyczyną że w tym roku imprezy nie będzie.
        • al-ki Re: Berlin tez bez parady techno 11.04.04, 21:21

Brak zgody Kropy - dzięki temu nie ma dotacji i dzięki temu trudno było znaleźć
          sponsorów imprezy.
          • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 22:08
            pamietajcie, ze wtedy kiedy impreza startowala (bodaj w 1995 roku) niechetnie
            odnosilo sie do niej wiekszosc łodzian. jeszcze w 2001 roku w sondazu
            przeprowadzonym przez Dziennik Łódzki wiekszosc łodzian opowiedziala sie
            PRZECIW organizacji imprezy. jakos nie przeszkodzilo to wtedy w pozyskaniu
            sponsorow...
            • Gość: flip Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.p.lodz.pl 11.04.04, 23:23
              1) Nie wiemy, czy miasto dofinansowywalo te impreze w Lodzi. A jezeli juz, to
              jaka kwota. Warto jednakze pamietac, ze Lodz ma zapaskudzony wizerunek jak
              Polska dluga i szeroka. Jesliby ta parada byla inwestycja w wizerunek miasta,
              chocby nawet przyszly - to warto nawet cos dac. Oczywiscie nie wierzymy we
              wplywy hotelarzy lodzkich i restauratorow. To nie Berlin.

2) Berlin jest stolica wielkiego panstwa i jest metropolia, ktora moze sobie
              pozwolic na skreslenie jednej imprezy. Lodz jest kopciuszkiem szarym i biednym
              (na wlasne zreszta zyczenie, czyli z nieudacznictwa swoich mieszkancow). Watpic
              mozna, czy moze szastac imprezami majacymi jakas popularnosc w kraju.

3) O popularnosci "muzyki" techno (lub jej braku) nie warto sie rozpisywac bez
              sprawdzenia jak jest naprawde - nie w Niemczech, ale w PL. Wyszczerzanie zebow
              w obludnym usmiechu: "a oni tez nie maja" jest dosc obludne; przeciez wiemy "z
              jakiego robione ramienia".
              • Gość: boards_of_canada Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.lodz.mm.pl 11.04.04, 23:35
                1. moim zdaniem parada "techno" robila z Łodzi jeszcze wieksza wioche, podobnie
                jak festiwale disco polo.
                2. ale o co chodzi?
                3. rece opadaja.

co wiesz o techno i dlaczego tak malo?
                • Gość: flip Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.p.lodz.pl 12.04.04, 02:07
                  2. Za malo pozytywnych skojarzen. Ale, skoro "parada "techno" robila z Łodzi
                  jeszcze wieksza wioche" - no to nie ma o czym rozmawiac. Byloby moze, gdyby
                  ktos zbadal, jaka byla spoleczna recepcja tej parady, czy byla w ogole, czy tez
                  tylko nam sie tutaj tak wydaje.

3. Nie nalezy szastac atutami, jak juz sie jest miastem Lodzia. O ile to byl
                  atut, oczywiscie.
        • ixtlilto Re: Berlin tez bez parady techno 13.04.04, 11:33
          Gość portalu: michał_k napisał(a):

>Jestem za paradą techno w Łodzi, ale nie przesadzajmy. Dotacje, czy potrzebne
          >czy nie, to inna sprawa, ale łódzka parada otrzymyała i jakbyś interesował się
          >tym tematem wiedziałbyś, że właśnie brak dotacji a nie brak zgody Kropy jest
          >przyczyną że w tym roku imprezy nie będzie.
          Chwilunia...
          Parada Wolności organizowana jest z pieniędzy prywatnych. Ostatnia- włączona do
          Festwialu Dialogu 4 Kultur- chyba także w całości...
          Dopiero w zeszłym roku SLD chciało wprowadzić zapis o przekazaniu z budżetu
          Łodzi chociaż małej kwoty na organizację imprezy, co zapewniłoby jej istnienie.
          Niestety słowa z ustawy budżetowej tajemniczo zniknęły...
          Powodem niezorganizowania imprezy były: długi jeszcze z ostatniej prarady;
          negatywne nastawienie władz miasta, a co za tym idzie problemy ze znalezieniem
          prywatnyych sponsorów.
        • gray Re: Berlin tez bez parady techno 15.04.04, 19:42

jakbyś interesował się tym tematem wiedziałbyś, że w tegorocznym budżecie były
          pieniądze na tegoroczną paradę - obejrzyj panoramę dziś wieczorem.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Berlin tez bez parady techno 15.04.04, 18:28
      tam kościól nie ma nic dogadania a mimo to też nie chcą tej technosiekanki
      • gray Re: Berlin tez bez parady techno 15.04.04, 18:49

bo miasto nie ma pieniędzy. przeczytaj zanim napiszesz.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Berlin tez bez parady techno 16.04.04, 17:50
          a Wrocław ma?
          • Gość: J.S. Re: Berlin tez bez parady techno IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 16.04.04, 18:14
            Jaki Wroclaw? Pisales o Berlinie
          • gray Re: Berlin tez bez parady techno 17.04.04, 09:24

to berlińska parada odbędzie się we wrocławiu? tak myślałem - wrocław od zawsze
            poddaje się ostatni ;D
    • hubar Moda na techno kończy się... tjjjaaaaaaa 24.04.04, 00:14
      > Pisalem kiedys, ze liczba uczestnikow parady berlinskiej spadla, ze
      > organizatorzy tamtej imprezy rowniez poniesli straty finansowe i ze moda
      > na "techno" konczy sie. Wierzyla mi wtedy tylko czesc osob. Moze teraz
      > przekona sie do tego wiecej ludzi?
      ##
      Przeczytaj sobie to:

"U nas parada grzebana jest przez władze, wokół zaś kwitną wręcz imprezy, które
      zapowiadane sąna tegoroczne lato. Druga edycja Creamfields w Polsce odbędzie
      się 25 czerwca na lotnisku pod Warszawą. Line-up jeszcze nieznany.
      1-3 lipca-Bydgoszcz: Music Revolution. A wystąpia m.in.:Bad Boy Bill,Deep Dish,
      prawdopodobnie John Digweed i Tenasii.
      7 sierpnia, w okolicach Poznania odbędzie się niemiecki dotąd festiwal Nature
      One. W Niemczech bawi się na nim 50 tysięcy osób.
      6-9 sierpnia, Płock: druga edycja festiwalu Astigmatic. Chodzą słuchy, że
      wystąpią Tiga, Metro Area i Senior Coconut.
      A w Łodzi ... ech, szkoda gadać"
      www.radiolodz.pl/nocnytrans/?module=news

Przyznaj wreszcie człowieku, że to sam rodzaj muzyki Tobie i Tobie podobnym
      ignorantom, się niepodoba!
      • Gość: boards_of_canada Re: Moda na techno kończy się... tjjjaaaaaaa IP: *.lodz.mm.pl 24.04.04, 08:32
        > Przeczytaj sobie to:
        >
        >
        > "U nas parada grzebana jest przez władze, wokół zaś kwitną wręcz imprezy,
        które
        >
        > zapowiadane sąna tegoroczne lato. Druga edycja Creamfields w Polsce odbędzie
        > się 25 czerwca na lotnisku pod Warszawą. Line-up jeszcze nieznany.
        > 1-3 lipca-Bydgoszcz: Music Revolution. A wystąpia m.in.:Bad Boy Bill,Deep
        Dish,
        >
        > prawdopodobnie John Digweed i Tenasii.
        > 7 sierpnia, w okolicach Poznania odbędzie się niemiecki dotąd festiwal Nature
        > One. W Niemczech bawi się na nim 50 tysięcy osób.
        > 6-9 sierpnia, Płock: druga edycja festiwalu Astigmatic. Chodzą słuchy, że
        > wystąpią Tiga, Metro Area i Senior Coconut.
        > A w Łodzi ... ech, szkoda gadać"
        > www.radiolodz.pl/nocnytrans/?module=news
        >
        >
        >
        > Przyznaj wreszcie człowieku, że to sam rodzaj muzyki Tobie i Tobie podobnym
        > ignorantom, się niepodoba!

Czlowieku, ty wiesz w ogole o czym piszesz???? Co ma wspolnego wspaniala
        impreza Astigmatic z durnym pseudotechno na łódzkiej paradzie?

Slyszales np Senor Coconut? To posluchaj i powiedz mi pozniej co Uwe Schmidt ma
        wspolnego z przyglupami robiacymi sobie sprayem wlosy na czerwono na jedna noc.
        • gray widzisz hubar? 24.04.04, 13:06

zrobił o co prosiłeś :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka