Dodaj do ulubionych

Czy Godło Państwowe to "GADŻET" Panie Sokół ??????

26.11.10, 18:41
Dzisiaj w Wiadomościach na TVP3 Pan Jerzy Sokół określił urnę wyborczą (kosz) z godłem Państwowym mianem "GADŻETU". To jest już poprostu SKANDAL! Panie Prezydencie, czy w związku z Pana wypowiedzią mogę powiesić sobie Godło i Flagę w ubikacji? Ż E N A D A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • protopik Czy nie masz się czego czepiać? 26.11.10, 21:56
      Skoro p. Wieczorek potraktowała urnę z godłem jako gadżet do swojej kampanii, to nie ma się co dziwić reakcji prezydenta.
      • dgr30 Re: Czy nie masz się czego czepiać? 26.11.10, 23:04
        ale ja się pytam, czy Pan Prezydent uważa flagę i godło za gadżet? Czy barwy narodowe, za które walczyli Polacy to ścierka? NO CHYBA NIE !!! Trochę kultury !
        • taa.ehe Re: Czy nie masz się czego czepiać? 26.11.10, 23:10
          Tobie by się przydało trochę kultury, prezydent to nie jakiś oprych, żeby go wyzywać od "żenady".
    • taa.ehe Re: Czy Godło Państwowe to "GADŻET" Panie Sokół ? 26.11.10, 23:09
      Pani Wieczorek uczyniła z tego gadżet, bo jak inaczej nazwać zmanipulowaną przez siebie na okoliczność przedstawienia "HALO, TO JA, WIECZOREK DLA LUDZI" - URNĘ mającą wywołać nieco zamieszania w mediach, ("chciała nakręcić film propagandowy").

Czy tak się zachowuje poważny polityk? Czy to nie przypomina wam czegoś? Wieczorek poszła już w charakterystyczną dla PiS tanią propagandę, tyle, że w jeszcze gorszym wydaniu. Jeżeli tak ma się zachowywać mój prezydent, to ja dziękuję. Nie chcę żeby to miasto było dla niej polem politycznych przepychanek i poligonem doświadczalnym. Jak nic tylko będziemy zaraz uczestniczyć w jednym wielkim badaniu, które kto wie czemu ma służyć - może pani doktor ma ambicje zostać profesorem??? Kto wie??
      Startując w wyborach JEDNAK niech się w końcu zastanowi co może zrobić dla tego miasta, a nie zajmuje się albo produkcją prac na tematy muzyczne (!!!) - tak tak, sprawdźcie sobie jej dorobek naukowy, wielkiego doktora nauk ekonomicznych - albo zbieraniem danych dla innego naukowca - co jej się świetnie udaje pod przykrywką badań zmutowanego genu BRC cośtam.
      • dgr30 Re: Czy Godło Państwowe to "GADŻET" Panie Sokół ? 26.11.10, 23:36
        "cośtam" <- to najlepsze określenie jakiego tu padło; gratuluję ignoracji
        • ciekawa.live Re: Czy Godło Państwowe to "GADŻET" Panie Sokół ? 27.11.10, 10:39
          Ależ to pani Wieczorek okazała się WIELKĄ IGNORANTKĄ mówiąc że badania genetyczne BRCA1 PRZECIWDZIAŁAJĄ NOWOTWOROM A NAWET Z NICH LECZĄ!!! Co za bzdury!!! TO SĄ TYLKO TESTY PREDYSPOZYCJI i na tym etapie badań niestety niemiarodajne! Znam wiele amazonek i proszę panią Wieczorek w ich imieniu aby nie kpiła sobie z dramatu ludzi wykorzystując to do walki o stołek.Tu chodzi o życie!!!
          • kamw1807 do LUDZI SOKOŁA! 27.11.10, 17:59
            Jesteście śmieszni z tym wytykaniem błędów.)
            przed pierwszą turą robiliście to pod adresem wielu innych kandydatów, którzy stanowili zagrożenie, teraz gdzie już inni Wam nie zagrażają poza panią Wieczorek, czepiacie się jej, śmieszne jest to.
            Tak śmieszne jak Wasze rządy, Z PANEM PREZYDENTEM na czele.
            aż tak trzęsiecie portkami przed Panią Wieczorek?! :)
            czy boicie się przegranej ;D?
            • taa.ehe Re: do LUDZI SOKOŁA! 27.11.10, 21:47
              a niczego się nie boimy, potrafisz to pojąć?? czy już tak bardzo masz wyobraźnię przykutą do jakiegoś przyobiecanego stołka, że sam trzęsiesz porciętami - jako zapewne student hue hue - bo może nie wyjść?
            • pot-pouri Re: do LUDZI SOKOŁA! 27.11.10, 22:30
              Ciekawe co masz na myśli pisząc - ludzie Sokoła. Bo rozumiem, że wszyscy jego zwolennicy i wyborcy. Trochę ich w Zgierzu jest, co...
              Poczytaj sobie moje wpisy na tym formu to zobaczysz "czego się czepiam" Pani Wieczorek. Nie było tam nic niemerytorycznego.
              Ogladąłeś debatę w TV Centrum? Polcam. Będą ja powtarzać cały weekend. Nie zamierzam ani się czepiać, ani się śmiać z kandydatki. Ale jej wypowiedzi i brak KONKRETNYCH pomysłów na rozwiązanie zgierskich bolączek są zatrważające jak na tak wykształconą osobę. Ściemniała jak jej studenci na egzaminie, kiedy leje sie wodę, żeby zagadać swoją niewiedzę... I wiesz co. Zwyczajnie nie ufam jej... Nic na to nie poradzę... A Sokołowi ufam, bo zapracował na to zaufanie bieżącą kadencją. A moim kandydatem nie był 4 lata temu. To o czymś świadczy.
              • kamw1807 Re: do LUDZI SOKOŁA! 28.11.10, 19:10
                A czy Sokół gadał rzeczowo i podawał konkrety podczas debaty w TV Centrum?!
                był czerwony jak burak i jąkał się bo był zaskoczony wypowiedziami swojej kontrkandydatki!

Nie wnikam czym zdobył sobie Twoje zaufanie podczas tej kadencji, bo ja nie zauważam nic co zrobił by pożytecznego dla Zgierza, dla mieszkańców, zwłaszcza dla tych zwykłych szarych ludzi.
                Orliki, czy ślizgawka to żadne osiągnięcie. może pora zapoznać się z problemami mieszkańców, a
                nie siedzieć w fotelu całe 4 lata.
                ten prezydent jeszcze nigdy nie wyszedł do ludzi!!
                Ale nie ma się co dziwić, w końcu jak sam stwierdził w urzędzie pracuje po 12godz.
                Kpina, kpina i jeszcze raz kpina, skoro o godzinie 15 nie można już Pana prezydenta zastać w urzędzie miasta, a jak twierdzi pracuje po 12h, to od której zaczyna swoją pracę?!
                o 2 w nocy?!
                • protopik Re: do LUDZI SOKOŁA! 28.11.10, 22:45
                  > A czy Sokół gadał rzeczowo i podawał konkrety podczas debaty w TV Centrum?!

Zdecydowanie ma większe rozeznanie, co jest oczywiste, w sprawach miasta od strony praktycznej...
                  Czy naprawdę wypowiedzi p. Wieczorek nie kojarzyły Ci się z laniem wody, jak na egzaminie?
                  Samą teorią nie da się miastem zarządzać. Nie liczę na to, że p. Wieczorek nabierze tak szybko wprawy w zarządzaniu miastem, bo tym razem studenci Jej w tym nie pomogą...

> ten prezydent jeszcze nigdy nie wyszedł do ludzi!!

Przepraszam, Ty na pewno mieszkasz w Zgierzu?? Szkoły, Świetlica Środowiskowa na Rembowskiego, Szpital Wojewódzki, Gwiazdka Zgierska, WOŚP, Święto Miasta, Konkurs Zręczności Kierowców, AlterStreet 2009, Turniej Trialowy na Mosirze, Zawody Pływackie na basenie, Mały Prezydent, CKD... Piszę to jako zwykły mieszkaniec, nie uczestniczący w życiu samorządowym... Widać Go w mieście... I to właśnie dlatego nie zastaniesz Go o 15:00 w Urzędzie... A ile wizyt odbywa się poza miastem... Kojarzysz zgierskie miasta partnerskie?? Kojarzysz Parki Przemysłowy Boruta? Jest tam z kim się spotykać...

Jeszcze jedno, co uświadomiłem sobie podczas ogólnopolskich wyborów samorządowych...
                  Szanse na dobry i zrównoważony rozwój mają gminy mające kontynuację władzy... Liczy się ciągłość władzy w samorządzie... Cztery lata, to za mało na zaspokojenie wszystkich potrzeb mieszkańców... Stąd ta szansa dla Sokoła... A nie tylko zarzucana ślepa miłość
                  Ale czas pokaże - elektorat p.Wieczorek zdaje się kłębić się pod aptekami i kościołami...
                • pot-pouri Re: do LUDZI SOKOŁA! 28.11.10, 23:09
                  Naprawdę dziwię się, że nie zauważasz konkretów w wypowiedzi Sokoła. Trudno. Widać różnimy się percepcyjnie...

Jeśli masz wątpliwości co do zaangażowania w sprawy miasta pana prezydenta - odsyłam do sprawozdań z bieżącej działalności, które musi składać na każdej sesji Rady Miasta Zgierza. Możesz je znaleźć w archiwum sesji na BIPie.
                  A najśmieszniejsze jest to, że przeciwnicy Sokoła albo zarzucją mu tak, jak Ty - niewychodzenie do ludzi, albo wręcz przeciwnie - ciągły lans poza urzędem, zamiast pracy w budynku na JPII 16... I tak źle, i tak niedobrze...
                  Jak Cię czytam - myślę, że jesteś po prostu lokalnym ignorantem, który budzi się raz na 4 lata, żeby sobie tak klasycznie, po polsku ponarzekać... :/
                  • kamw1807 Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 00:55
                    Mylisz się, jestem osobą młodą i żyję w tym mieście od urodzenia, chcę więc aby rządził nim ktoś kto ma o tym pojęcie, a nie zależy mu tylko na stołku.
                    Dajmy szansę tym, którzy mają pomysł na nasze miasto, którzy chcą coś zmienić, a przede wszystkim zadbać o potrzeby mieszkańców.
                    Czemu Jerzy Sokół nie próbuje pomóc np. osobom, które od 10, czy 15 lat oczekują na mieszkanie socjalne od miasta?! Czemu nie zauważa się problemów ludzi bezdomnych, nie posiadających meldunku, co utrudnia im normalne życie.
                    Czy powodem do dumy jest tak duża liczba osób potrzebujących?
                    Powiedz co w tej sprawie prezydent zmienił, przez okres swojej kadencji, oprócz postawienia kilku TBS-ów, na które nie stać szarego, przeciętnego mieszkańca Zgierza.
                    Orliki, czy park linowy to nie wszystko..

Młodzież, która aby pobawić się, czy zrelaksować w weekend musi uciekać do Łodzi, ponieważ nie mamy żadnej dyskoteki, klubu, czy nawet kina.
                    Wszystko się zamyka i w miejsce tego otwiera banki, których na samej ul.Długiej jest ok. 20.
                    Skandal, i my ludzie młodzi mamy oddać głos na człowieka, który przez kolejne 4 lata nic nie zrobi, tylko będzie obiecywał?
                    NIE, dajmy szansę innym.
                    Zachęcam wszystkich swoich znajomych na oddanie głosu 5 grudnia na panią Wieczorek, mimo, że od samego początku nie była moją kandydatką.
                    • heraz Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 14:38
                      kamw1807 napisał:

> Mylisz się, jestem osobą młodą i żyję w tym mieście od urodzenia, chcę więc aby
                      > rządził nim ktoś kto ma o tym pojęcie, a nie zależy mu tylko na stołku.
                      > Dajmy szansę tym, którzy mają pomysł na nasze miasto, którzy chcą coś zmienić,
                      > a przede wszystkim zadbać o potrzeby mieszkańców.No dobrze, ale gdzie te pomysły?

Słuchając wypowiedzi Pani wieczorek nie znalazłam tam nic co by o tym świadczyło. Wprost przeciwnie, odniosłam wrażenie że, ta Pani chce zostać prezydentem żeby się uczyć dopiero, a może nawet poeksperymentować czy zasady ekonomi wpajane w teorii na uczelni sprawdzą się w praktyce. Może chce na nas profesurę sobie zafundować jak to zrobił swego czasu niejaki prof. J.Kaczyński?
                      • pot-pouri Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 23:49
                        Pani Wieczorek zajmuje się podmiotami ekonomii społecznej!!!!!!! A to zupełnie inna bajka. Tym się problemów miasta nie załatwi!!
                    • ciekawa.live Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 15:30
                      Znasz jakiś konkretny pomysł pani Wieczorek, bo ja oglądając debatę słyszałam tylko wypowiedzi populistyczne wspierane silną, tak teraz modną i wykorzystywaną przez polityków
                      ( zwłaszcza z pewnego ugrupowania - zdaje się że popierającego panią Wieczorek) komunikacją niewerbalną czyli "mową ciała".
                      • protopik Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 18:45
                        Ten szept teatralny i patrzenie " w oczy" telewidzowi...
                        Na mnie nie działa, a wręcz budzi nieufność...
                        • ciekawa.live Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 20:32
                          Mnie brakowało tylko " odin. dwa, tri"
                    • pot-pouri Re: do LUDZI SOKOŁA! 29.11.10, 23:52
                      Proszę naprawdę z wielką uwagą - podaj jakią przykład: JAK PANI IWONA WIECZOREK ZAMIERZA ROZWIĄZAĆ WYMIENIONE PRZEZ CIEBIE PROBLEMY? Może jesteś bliżej jej osoby i Tobie nie umknęło to, co nam - program....
            • zgierski_serwis Re: do LUDZI SOKOŁA! 30.11.10, 15:18
              każdy ma prawo popierać i głosować jak chce wszak żyjemy w wolnym kraju.

Pod sokolimi skrzydłami
              www.zgierz.dbv.pl/news.php?readmore=103
        • taa.ehe Re: cośtam 27.11.10, 21:50
          no i niech Ci będzie. Jakie badania, taki stosunek do nich.
          Tak samo jak - jaki promotor - taka praca XDDD

sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs424.ash1/23514_108050055901967_100000909182499_52428_7479947_n.jpg

• alojzy13 Re: Czy Godło Państwowe to "GADŻET" Panie Sokół ? 27.11.10, 22:32
      A czego się boisz dgr 30? Czym jest dla ciebie urna wyborcza? Wieczorkowa chciała nagłośnić sprawę, bo się jej nie podobały zielone kosze z godłem, użyte jako urny. No i co z tego? A breloczków z godłem nie widziałeś, a szalików w barwach narodowych, a innych gadżetów używanych przez kibiców? Jakie to ma znaczenie? Żenadą jest fałszywe oburzenie wyrażane przez ciebie i Wieczorkową.
    • kodona Re: Czy Godło Państwowe to "GADŻET" Panie Sokół ? 26.07.11, 19:36
      Witam posiadam lokal do wynajęcia w Zgierzu na osiedlu proboszczewice niedaleko trasy A1 o powierzchni 60mk,wszystkie media za 500zł.
      kom.660636971
      Pozdrawiam
      kodona@wp.pl
      zgierz.olx.pl/item_page.php?Id=232690378&ts=1311700659

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka