Dodaj do ulubionych

Pabianice w Łodzi???

IP: *.toya.net.pl 11.04.04, 13:21
Jakiś czas temu słyszałem jakoby Pabianice miały zostać przyłączone do Łodzi (tak jak m.in. Wiskitno czy Nowosolna). Wydaje mi się to nieprawdopodobne, choć z drugiej strony info wyszło od kogoś z UMŁ, a poza tym w ten sposób rozbudowywano np. Londyn. Słyszeliście coś o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.04.04, 14:25
      Z calym szacunkiem, ale

NO THANKS
      • flying_lodz Re: Pabianice w Łodzi??? 11.04.04, 15:47
        i że niby Anitka miałaby się stac Łodzianką? fkatycznie nołfenks
    • Gość: Sand from Boat Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 16:14
      NIE, NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE DLA PABIANIC W ŁODZI
    • zamek Łódź w Pabianicach? 11.04.04, 16:32
      Ja tam zawsze byłem za przyłączeniem Łodzi do Pabianic ;)
      • boczek2001 Re: Łódź w Pabianicach? 21.04.04, 13:04
        zamek napisał:

> Ja tam zawsze byłem za przyłączeniem Łodzi do Pabianic ;)

dobrze powiedziane ;) niech sie co niektóre łebki nie zesikają w gacie z tego
        wywyższania się...
    • Gość: teoo Re: Jedna wielka aglomeracja Łódź IP: *.toya.net.pl 11.04.04, 19:20
      Swoją drogą oszczędności byłyby ogromne gdyby włączyć wszystkie miasta takie
      jak Zgierz,Aleksandrów, Konstantynów, Pabianice,Rzgów, Andrespol a więc
      wszyskie miasteczka leżące dokoła Łodzi do aglomeracji łódzkiej tak jak dzieje
      się to w przypadku Londynu czy innych aglomeracji.Może korzyści byłyby większe
      a i cała biurokracja administracyjna została by zredukowana do minimalnego
      poziomu ale ta masa urzędników znalazła by sie na bruku ale z czasem korzyści
      byłyby chyba większe.Sam widok na mapie aglomeracji łódź robiłby wielkie
      wrażenie.Ponad milionowa aglomeracja Łódź z jedną siedzibą przyniosłaby wiele
      korzyści i szybciej ściągała by inwestorów.
      Zresztą to za 50 lat będzie nieuniknione, że miasto Łódź i miasta dokoła będą
      się rozratać aż staną się jednym wielkim miastem.
      • Gość: gmh NIEEEEEEEEE IP: *.toya.net.pl 11.04.04, 21:53
        Łodz, Pabianice Zgierz, itd... dla mnie to jedno miasto juz od dawna. Kwestia
        formalna czyli tabliczki informujace, ze tu sie konczy Zgierz a tu zaczyna Łodz
        sa mało ważne. Takze dla mnie wcale nie trzeba urzędowo wsysać ;) Zgierza i
        Pabianic do Łodzi bo realne połaczenie to tylko kwestia czasu.

A minus urzedowego połaczenia jest taki, ze w Łodzi znów wzrośnie bezrobocie :
        (((
        • Gość: J.S. Tudziez IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 11.04.04, 22:09
          > A minus urzedowego połaczenia jest taki, ze w Łodzi znów wzrośnie bezrobocie :
          > (((

I korupcja :>
          • boczek2001 hahahaha jesteś żałosny 21.04.04, 13:17
            Gość portalu: J.S. napisał(a):

> > A minus urzedowego połaczenia jest taki, ze w Łodzi znów wzrośnie bezroboc
            > ie :
            > > (((
            >
            > I korupcja :>

hahahaha nie wierzę... co za buta i głupota!
            uciekajac sie do twojego toku rozumowania można by rzec, że ja nie życzyłbym
            sobie afer z pavulonami, łapówkami ala czekalski i furiatami typu niesiołowski.

A tak na marginesie to warto zauważyć że to Pabianice zwiekszyłyby swoje
            bezrobocie gdyby do nas przyłączono Łódż
            • Gość: J.S. Re: hahahaha jesteś żałosny IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 21.04.04, 21:16
              > uciekajac sie do twojego toku rozumowania można by rzec, że ja nie życzyłbym
              > sobie afer z pavulonami, łapówkami ala czekalski i furiatami typu
              niesiołowski.

I bardzo dobrze ;] Kochajmy sie z daleka, panie Boczek. ;]
    • hubar Re: Pabianice w Łodzi??? 16.04.04, 17:58
      a ja nie miałbym nic przeciw temu, aby do Łodzi przyłaczono ościenne miasta -
      na prawach dzielnic.
    • Gość: Wojtek Re: Pabianice w Łodzi??? IP: 212.191.132.* 21.04.04, 09:04
      Jak najbardziej za. I to z integracją komunikacji miejskiej. Mniej urzędników
      wysokiego szczebla,a przedewszystkim Pabianice bardzo by zblizyły się do Łodzi
      a nie tak jak teraz. Władze Pabianic widza tylko czubek własnego nosa,to że
      większość pabianiczan pracuje i uczy się w Łodzi nic tych władz nieobchodzi.
      (dojazdy,brak dotacji do tramwaju-absurdalna cena migawki, zdezelowane autobusy
      PKS,i upadajace MZK Pabianice).To tyle na szybko. Jeszcze raz - ZA i to szybko
    • Gość: Wojtek TAK,TAK,TAK IP: 212.191.132.* 21.04.04, 09:05
      Jeszcze raz za (i to szybko)
    • Gość: mr x Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.p.lodz.pl 21.04.04, 15:02
      za i to jak najbardziej. Za zaoszczedzone na urzednikach pieniadze mozan by
      chociażby wybudować drogi z normalnego zdarzenia łaczące te dwa miasta. Poza
      tym i tak pabianice to tak naprawde czesc lodzi. Wiekszosc pabiabniczan jak ich
      sie pytaja ludzie z innych miast mowi ze jest z Lodzi a nie pabianic....
      • Gość: kaszalot Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 15:15
        >Wiekszosc pabiabniczan jak ich sie pytaja ludzie z innych miast mowi ze jest z
        >Lodzi a nie pabianic....

co prawda to prawda - podobnie jest z mieszkancami Zgierza.
    • Gość: maciek Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.arkonskie.v.pl 21.04.04, 19:34
      Robic nalezy wszystko aby Lodz byla jak najwieksza....I aby mogla konkurowac z
      tą....k.... Warszawa!
      A dodatkowo W-wa tez w ten sposob sie powieksza!

!Robmy wszystko aby miasto Lodz bylo wielkie!!!!
      • Gość: Pabianice Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:13
        To może wam sie wydaje, że Wielka Łódź to jakieś błogosławieństwo dla miast
        ościennych. Ja nigdy nie chciałbym jako mieszkaniec PAbianic być identyfikowany
        z takim okropnym miastem jak Łódź. A poza tym nic sie nie będzie rozrastac,
        liczba mieszkańców spada i bedzie spadać. Z tego co wiem badania demograficzne
        wskazuja ze za jakis czas zamiast milionowej Łodzi bedzie miasto ponizej
        700.000. Pabianice dla Pabianiczan!
        • Gość: goryl Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.gorzow.mm.pl 22.04.04, 08:23
          mieszkam w pabianicach na os. bugaj i chcę tam mieszkać a nie w łodzi
          • Gość: Erni Re: Pabianice w Łodzi??? IP: 212.191.129.* 22.04.04, 09:23
            A ja m ieszkam w Pabianicach również na osiedlu Bugaj i w0olałbym mieszkać w
            Łodzi!!!
          • Gość: mr x Re: Pabianice w Łodzi??? IP: *.p.lodz.pl 22.04.04, 10:41
            A ja myslalem ze w Gorzowie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka