Gość: kali IP: *.teosat.pl 27.12.10, 14:24 wzruszające Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: / Normalnie, aż sie przejąłem tym postem IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.10, 14:34 spać nie mogłem i trzymałem kredens. Kogo kurde obchodzi jakiś post w jakiś piątek? Głupota i ciemnogród w XXI wieku, gdzie katolicy po spowiedzi dalej grzeszą myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem, wszak za tydzień znowu się pójdą wyspowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Dyspensa na Sylwestra IP: *.umed.pl 27.12.10, 14:55 a kogo to obchodzi Nie ma powazmych spraw w tym miescie ? GW zostala organem kurii i biskupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dyspensa na Sylwestra IP: *.toya.net.pl 27.12.10, 15:01 Gość portalu: xxx napisał(a): > a kogo to obchodzi No jak to kogo? Przeciez w Polsce ponad 90% to katole. Ty pewnie tez (podziekuj rodzicom) wiec nie pyskuj i podziekuj biskupowi ze cie zwolnil z obowiazku spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dyspensa na Sylwestra IP: *.retsat1.com.pl 27.12.10, 17:03 Gość portalu: xxx napisał(a): > a kogo to obchodzi Jak widać Ciebie skoro czytasz o tym i aż piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_k Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeść ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 15:18 A ja tym pasibrzuchom zakłamanym dyspensy nie udzielam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi łza się w oku kręci IP: *.147.159.174.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.10, 15:30 a oni tak poszczą? znajdźcie mi chudego biskupa, chyba że ma sublokatora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Dyspensa?! Jaka dyspensa?! IP: *.toya.net.pl 27.12.10, 15:39 Znowu Wyborcza przyjęła jakiegoś praktykanta, który jeszcze nie zauwazył, że żyjemy w świeckim państwie, a Gazeta nie jest organem prasowym księdza proboszcza? Oraz tego, że w Polsce żyją wyznawcy wielu religii i wyznań, a tylko katole uznają post w piątek? Nie możnaby tych wyrobników dziennikarstwa pouczyć zanim pozwoli się im zamieszczać teksty? Przecież czytać sie już Was nie da przez takie kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dyspensa na Sylwestra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 16:50 sylwester piszemy małą literą,szanowny autorze! czyżby zabrakło korekty w Waszej redakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Ibisz Re: Dyspensa na Sylwestra IP: 78.133.191.* 27.12.10, 16:58 Gość portalu: kasia napisał(a): > sylwester piszemy małą literą,szanowny autorze! Ale jak się zaczyna zdanie od tego słowa to już się je pisze wielką literą, szanowny przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeść ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.10, 18:28 Dziękuję ci, łaskawco za dyspepsję... eee dyspensję czy jakoś tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeść ... 27.12.10, 18:28 Dzięki Ci księże arcybiskupie. A ja durny myślałem, że te surowe kanony ustalił ktoś zdecydowanie ważniejszy, bo Najwyższy!? Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeś 28.12.10, 09:39 Kanon kanonem, ale pan Bóg wszystko przewidział i po to właśnie wymyślił dyspensy i spowiedzi, żeby można było te wszystkie przykazania mieć w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najwyższy Re: Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 20:09 Jeżeli tak myślałeś, to rzeczywiście jesteś durny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Biskup Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeść ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.10, 00:08 Moi Szanowni Podopieczni, Pierwszy raz w dwutysiącletniej historii kościoła zdarzyła się sytuacja w której w archidiecezji łódzkiej sylwester przypada w piątek, a więc w dzień, w który, jak wszyscy wiemy, obowiązuje post. Modliłem się przez dwa tygodnie, aby Pan Bóg dał umożliwił mi rozwiązanie tej trudnej, ba, kryzysowej, sytuacji. Pragnę Was ucieszyć, iż Matka Boska przemówiła do mnie i zaproponowała rozwiązanie. Tak więc, moi drodzy parafianie niniejszym, na terenie archidiecezji łódzkiej w dniu 31 grudnia ogłaszam dzień 1 stycznia, zaś dnia 1 stycznia dzień 31 grudnia. Korzyść podwójna, a może i nawet większa - bawcie się (tylko pamiętajcie - gumki tylko w ostateczności w kontaktach z prostytutkami), jedzcie mięso, czcijcie Pana swojego, który gotów jest do takich poświęceń abyście mogli urżnąć się w trupa nie naruszając przy tym przykazań (a przynajmniej nie jakoś bardzo). Z wyrazami czułej miłości Wasz Pan Biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Korzyść mamy jeszcze jedną 28.12.10, 09:52 Mianowicie taka dyspensa na pewno ściągnie do Łodzi turystów z innych archidiecezji, które takich dyspens nie wydały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambucza Re: Dyspensa na Sylwestra IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 21:45 A kiedy dyspensja na seks z nieletnimi chlopcami ? A moze juz takowa wydano skoro jest to tak powszechnie praktykowane w kk?? Odpowiedz Link Zgłoś
petera73 Dyspensa na Sylwestra. Możemy bawić się i jeść ... 28.12.10, 22:46 A gdzie w Biblii jest napisane zeby sie nie bawić?? KATOLICYZM TO JUZ NIE CHRZEŚCIJAŃSTWO?? LEPSZY MARTWY NIŻ CZERWONY Odpowiedz Link Zgłoś