07.01.11, 19:14
Czy fundacja Medor - zgłoszona w KRS jako organizacja pożytku publicznego ma prawo do 1% w tym roku? Nie można znaleźć jej w Biuletynie Informacji Publicznej Ministerstwa Pracy, a jednocześnie na telebimie przy McDolald's leci reklama zachęcająca do przekazania 1% na jej rzecz.
Obserwuj wątek
    • ciekawa.live Re: Medor 07.01.11, 21:12
      Co za pazerność.Tyle pieniędzy dostali z kasy miejskiej i jeszcze mało? Mam nadzieję że tym razem zgierzanie hojnie wesprą hospicjum a nie prywatne przytulisko dla psów.
      • porannyzgierz Re: Medor 22.03.11, 11:35
        bardzo ciekawe... jak przeczytałem zaginęło sprawozdanie finansowe Medoru wysłane do ministerstwa...
        O jej! A to sporządzono tylko jeden egzemplarz? Przecież każdy przedsiębiorca (za takiego uważam fundację) powinien miec jeden egzemplarz u siebie i to potwierdzony (w tym przypadku potwierdzeniem doręczenia do Ministerstwa) a nawet jesli nie to jest w stanie to odtworzyć....
        No i dlaczego teraz to wyszło skoro wysłane 10.06.2010...

Cos mi tu nieładnie pachnie... przekrętami...
        Jak tak patrzę to ze schroniska bardziej sie to przekształca w klinikę weterynaryjną w części finansowaną ze środków budżetowych...

Radzę omijać z daleka to "przedsiębiorstwo" dla dobra zwierząt!
        • heraz Re: Medor 24.03.11, 10:31
          To jakieś kłamstwa i bzdury - takie sprawozdanie nie może zaginąć w ministerstwie bo się go tam wcale nie wysyła!!!
          Sprawozdanie publikuje się samemu przez odpowiedni portal internetowy w bardzo prosty sposób.
          Medor został wykluczony z prawa korzystania z 1% odpisu podatkowego za brak sprawozdań finansowych dlatego nie ma go w Biuletynie.
          • porannyzgierz Re: Medor 27.03.11, 22:24
            Rzeczywiście to wygląda niepoważnie
            Ciekawi mnie jak to możliwe, żeby Stowarzyszenie Przyjazna Szkoła "inkasowała" 1% na rzecz medoru... to, moim zdaniem, jakies kuriozum ... i jak to zaksięgują... co szkoła darowizne przekaże? Czy wogóle można tak zbierać?
            Coś to za bardzo na około idzie...
            Może niech ktoś z Fundacji zabierze głos i niech mi wytłumaczy jak to działa?
            • heraz Re: Medor 29.04.11, 20:02
              A dziś w Medorze działo się coś wyjątkowego, była policja, prokuratura, straż miejska, telewizje TVN i Polsat, i wiele innych osób. Podobno przekopywano cały teren i znajdowano zwłoki zwierząt.
              • zgierski_serwis Re: Medor 01.05.11, 16:18
                Kości setek psów obok zgierskiego schroniska dla zwierząt

www.zgierz.dbv.pl/readarticle.php?article_id=502
                • heraz Re: Medor 02.05.11, 11:53
                  1. podajesz link do strony na która nie mogę wejść ponieważ antywirus blokuje ją jako stronę zawirusowaną.
                  2. wiadomo już że psy były z Medoru, a były mordowane żeby było miejsce dla nowych psów, stare psy których nikt nie chciał nie opłacało się trzymać a za przyjęcie nowego psa była duża kasa z budżetu naszego miasta
                  3. straż miejska karała już Medor wcześniej za zakopywanie śmieci w tym samym miejscu o czym pisano nawet na oficjalnej stronie miasta
    • kodona Re: Medor 26.07.11, 19:40
      Witam posiadam lokal do wynajęcia w Zgierzu na osiedlu proboszczewice niedaleko trasy A1 o powierzchni 60mk,wszystkie media za 500zł.
      kom.660636971
      Pozdrawiam
      kodona@wp.pl
      zgierz.olx.pl/item_page.php?Id=232690378&ts=1311700659

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka