kmst120 28.04.04, 23:35 Szkoda, że linia nie pojedzie na Widzew Wschód...byłoby to najlepsze rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Henryk Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite IP: *.biol.uni.lodz.pl 29.04.04, 09:28 Dlaczego autobus B nie będzie się zatrzymywał u zbiegu ulic Zgierska - Julianowska, przecież jest to przystanek przesiadkowy (najbardziej strategiczny całej trasy)z kierunku północ-południe na wschód-zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 29.04.04, 09:39 Po to jest autobus komercyjny czyli jak było to za czasów komunistycznych sklepów komercyjnych tylko dla wybranych i których jest na niego stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite IP: 195.136.33.* 29.04.04, 09:45 Ciekawe, kiedy stanie sie tak, ze bedzie wiecej linii komercyjnych niz niekomercyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 29.04.04, 22:21 szczerze mówiąc jeżeli pociągnęłoby to za sobą choćby minimalne obniżki biletów i wprowadzenie migawek rpzez MPK-nie mam nic przeciwko... chociaż dobrze wiemy,że to fikcja. MPK nie ma nieskończonej ilości taboru. Ciekawią mnie za to pewne kwestie: -czemu nie zatrzyma się na przystanku Zgierska-Julianowska. -czemu pan Bogfumił mówi,że Radogoszcz Zachód nie ma połączenia z centrum (a linia 99?) -no i czemu ta linia nie pojedzie z Radogoszcza Wschodu,on ma gorsze połączenie z centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 30.04.04, 01:52 Będe się kłócił co do złego połączenia z Centrum...linia 59, 11, 4 ,65...to co?? Rad-Wsch ma bliżej do Zgierskiej niż Rad-Zach Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 30.04.04, 14:52 kmst120 napisał: > Będe się kłócił co do złego połączenia z Centrum... >linia 59, no..dojeżdża tak daleko do cnetrum,że więskzość rpzesiada się z niego przy Legionów w tramwaj,bądx autobus...linia 59 to stricte linia dowozowa do węzła rpzesiadkowego (chyba,że ktoś jedzie do okolic Placu Wolności/Bałuskiego Rynku) ᡃ, 4 , te linie obsługują również Radogoszcz Zachód (jego wschodnią część) ...to co? hmmmmm...65 nie dojeżdza do centrum..to taka dziwna linie,sztucznie wydłużona i długo jadąca (do Placu Barlickiego). > ? > Rad-Wsch ma bliżej do Zgierskiej niż Rad-Zach Słucham? a która część Radogoszcza Wschodu? Bo mnie się wydajże Radogoszcz Wschód jest bardziej wyciągnięty w stronę Łagiewnik, okolice Świtezianki są dalej oid Zgierskij, niż okolice 11 Listopada (ale mogę się mylić!). No i najważniejsze- z 11 Listopada odjeżdża 99.do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 29.04.04, 16:58 > Dlaczego autobus B nie będzie się zatrzymywał u zbiegu ulic Zgierska - > Julianowska, przecież jest to przystanek przesiadkowy (najbardziej strategiczny > > całej trasy)z kierunku północ-południe na wschód-zachód. Prawdopodobnie dlatego, że ruszając z przystanku i próbując skręcić w lewo w Julianowską zablokowałby ruch na Zgierskiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 29.04.04, 22:22 przecież za zakrętem tez jest przystanek..tyle,że linii 81/87. czemu nie wykorzystać tego przystanku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 30.04.04, 17:22 To jest przystanek Julianowska/Zgierska. Mowa była o przystanku Zgierska/Julianowska. :) Faktycznie, gdyby przystanek, o którym piszesz linia B omijała, pomysł zasługiwałby na "Zardzewiałego Pterodaktyla" za maj. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 29.04.04, 20:51 Bezsensem jest wysłanie "B" na Wydawniczą. Chociażby Piłs, Rokicińską i na Janów, ew. Puszkina, Przybysz. i na Czajkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie liter 30.04.04, 02:47 A tak w ogóle to chyba nie da rady...ta linia musi upaśc tak jak Balcerowicz musiał mi oddać 100 milionów i musiał odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 30.04.04, 17:23 > A tak w ogóle to chyba nie da rady...ta linia musi upaśc tak jak Balcerowicz > musiał mi oddać 100 milionów i musiał odejść Nie zdziwię się. Komu się będzie chciało czekać pół godziny na luksus bezpośredniego połączenia, na które w dodatku jego migawka nie będzie ważna? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 30.04.04, 15:25 niewatpliwie od skrzyzowania marszalkow linia bedzie komercyjnie wozic powietrze. Bardzo dziwny jest przebieg trasy przy koncu - wskazuje chyba na to, ze w zamysle ma ona byc wydluzona na Widzew Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 30.04.04, 23:03 w zamysle...chyba naszym bo mądre MPK na to raczej nie wpadnie...acha...wg. rozkładu linii B bedzie ją obsługiwać ZEA3 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 03.05.04, 22:32 moje propozycje: B - Radogoszcz - Czajkowskiego BA - Radogoszcz - Wydawnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 03.05.04, 22:37 BAA - Czajkowskiego - Wydawnicza Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 03.05.04, 23:45 tu już BABA:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite IP: *.toya.net.pl 27.05.04, 11:42 Zastanawia mnie fakt jak to jest firma dotowana przez Miasto tworzy komercyjne linie i działa ponad prawem nie respektując uchwał Rady Miejskiej dotyczącej ulg i przejazdów bezpłatnych. Przecież środki dotacji trafią na finansowanie tej lini, bądź już trafiły w postaci dotowanych pojazdów MPK obsługujących tą linię. Sprawą powinni się zająć radni, albo napewno znajdzie zainteresowanie odpowiednich organów kontroli finansowej i społecznej. Nie można dopuścić aby robiono pieniądze na środkach społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Nowa linia autobusowa oznaczona zostanie lite 27.05.04, 11:50 Boże, wiedzisz, a nie grzmisz! Co za pierdoły! Nie będę się powtarzał. Podrzucę tylko link do wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=12719327 P.S. Mam prośbę do osoby piszącej ostatnio bardzo intensywnie z TOYA, żeby nie zmieniała co chwilę nicków. A ten Darek z wątku, który podałem wyżej, to też chyba ten sam osobnik, co niejaki Mieszkaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg linia obwodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:46 Jestem ciekaw kiedy MPK wpadnie na pomysł żeby uruchomić linię obwodową na trasie Włókniarzy- Paderewskiego-Rydza-Kopcińskiego-Strykowska-Inflancka- Łagiewnicka-Sikorskiego z krańcówką na Kaliskiej. przecież żeby przejechać na drugi koniec miasta zawsze trzeba stać w korkach w centrum a taki autobus usprawniłby znacznie komunikację. Nie będę już wspominał że możnaby potem uruchomić kolejkę obwodową (po torach kolejowych) bo wiadomo że na to trzeba kupę kasy. Zastanawiam się czemu tej linii B nie moźna było puścić Sikorskiego i Łagiewnicką, wtedy linia ta obsługiwałaby też Radogoszcz Wschód. Może ktoś mi to wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychooo Re: linia obwodowa IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 27.05.04, 21:59 > Zastanawiam się czemu tej linii B nie moźna było puścić Sikorskiego i > Łagiewnicką, wtedy linia ta obsługiwałaby też Radogoszcz Wschód. Może ktoś mi > to wytłumaczy. Moim zdaniem to i tak mpk ta linie to na siłe zoorganizowała tez bym sei chylił ku trasie przez sikorskiego (bo czasami nie chce mi sie na piechte z radogoszcz wschodu na zachód, co prawda jest tesco2 ;-) ale nie zawsze utrafie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś