Dodaj do ulubionych

Opinie o XXXII LO w Łodzi

IP: *.toya.net.pl 07.03.11, 20:40
Cześć. Jestem właśnie w 3 gim. i zastanawiam się nad wyborem liceum. Co myślicie o XXXII? Jaki jest poziom, atmosfera, nauczyciele? I czy ciężko się dostać? :D
I czy w klasie sportowej jest naprawdę tak tragiczny poziom o jakim słyszałam? ((;
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.06.11, 23:36
      Jestem absolwentką tego LO i szczerze nie polecam!! Chwile w tej szkole były najgorszymi, jakie wspominam. Nauczyciele nie umieli uczyć, za to umieli poniżać!!Szczególnie nauczycielka historii Pani Ewa Lipińska: bardzo zła, sfrustrowana, gnębiąca na każdym kroku kobieta!!!Doprowadziła do nerwicy wiele osób..
      • Gość: boni Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 17:19
        Potwierdzam. Ta nauczycielka nie nadaje się na pedagoga. W czasie 17 tu lat pobierania nauki nigdy nie spotkałem takiego despoty. Dziwię się że dyrekcja 32 LO toleruje taką postawę. Na tle innych nauczycieli potrafiących przekazać wiedzę swoim uczniom, nauczycielka historii nie potrafi nauczać i teroryzuje uczniów. Mając takie podejście do ludzi nie powinna pracować w tym zawodzie lub zmienić nastawienie do uczniów co wydaje się niemożliwe. Dyrekcja liceum powinna podjąc zdecydowane działania aby tego typu nauczyciele nie wypaczali psychiki młodych ludzi.
    • Gość: po sportowej Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 19:51
      całe szczęście już mam za sobą lata nauki w XXXII LO w Łodzi... Szczerze odradzam wybór tego LO jako kontynuacje nauki. Uczeń = wielkie nic, Nauczyciel = Pan i władca . Ta szkoła niszczy ambicje i jakikolwiek zapał do nauki. A jeśli chodzi o klase sportową to niestety jej nikt w tej szkole nie traktuje poważnie... Nauczyciele delikatnie mówiąc mają gdzieś przygotowanie tej klasy do matury " bo przecież to klasa sportowa ". ( oczywiście są w tej szkole znakomici pedagodzy ale to nieliczne przypadki) Nauczyciele sami wielokrotnie powtarzali nam że "jesteśmy debilami itp". Dyrekcja nastawiona głównie na to by czerpać jak najwięcej pieniędzy od rodziców i uczniów ( trzeba się składać dosłownie na wszystko: ksero szkolne 0,20 -0,30 gr za str. gdzie wszystkie sprawdziany i pomoce które dawali nam nauczyciele oczywiście były liczone po takiej cenie) Reasumując XXXII LO = przerost formy nad treścią ...

ps
      Szkoła szczyci się basenem, siłownią , 2 salami gimnastycznymi boiskiem do plażówki itp... oczywiście wszystko jest ale zazwyczaj uczniowie ćwiczą na korytarzach albo wychodzi sie na spacery do parku albo na bieżnie bo na salach odbywają sie treningi :) Ja przez całe 3 lata nauki nigdy nie miałam wf-u na basenie :) a na siłowni może 2 razy byliśmy

SZCZERZE ODRADZAM !!!!!!!! SZKODA MARNOWAĆ SOBIE ŻYCIA I NERWÓW....
    • Gość: uczeń Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.04.13, 13:45
      Nie polecam tego liceum. Pomijając jak nauczają nauczyciele, to najgorszą są uczniowie. Poziom chamstwa i braku wychowania w tej szkole jest tak wysoki, że ktoś kto tam nie chodził nie potrafi sobie tego wyobrazić.
      • Gość: Maja Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.14, 22:32
        Czy nadal atmosfera w tym liceum jest tak okropna ? Bo chciała się tam wybrać o gimnazjum na profil humanistyczny
        • Gość: ania Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.pai.net.pl 03.10.14, 17:10
          jezu ale bzdury. jestem absolwentką tego lo i aktualnie studiuję architekturę na pł.
          Ta szkoła po prostu mniej niż inne przymyka oko na panujący wśród młodych debilizm
          Od Pani Lipińskiej sama nie raz dostałam burę za spóźnienia, ale chryste, to nic takiego nie?
          Pan Opłatowski od fizyki też uchodzi za surowego wyłącznie dlatego, że sporo wymaga. i są efekty! zobaczcie ile sukcesów ma szkoła w tym temacie
          coś za coś
    • Gość: XX Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.03.15, 23:37
      NIE POLECAM TEJ SZKOŁY NAWET NAJGORSZEMU WROGOWI!
      I to, niestety, nie są żarty. Szkoła pozostawia wiele do życzenia, ale zacznijmy od początku. Jak wiadomo, ryba psuje się od głowy i w tym przypadku można zauważyć tę samą zależność - dyrekcja - totalne dno. 4 dyrektorki od robienia niczego, poza, jak już ktoś wspomniał, wyłudzaniu pieniędzy od rodzica. Dla przykładu podam, że miałam pisać próbną maturę. Dzień wcześniej nikt nie był nas w stanie poinformować o której ją piszemy i w jakiej sali. Dyrektorka LO się rozchorowała, kolejna pani dyrektor nic nie wiedziała o maturze (!!!!!), a trzeciej jeszcze nie ma w szkole! To absurd! O nauczycielach już chyba nie będę nic wspominać, bo traktują się jak bogów, nie wszyscy (całe szczęście), ale większość. Nie chcę "obsmarowywać" nazwiskami, ale niektórzy przesadzają zarówno w krytykowaniu, jak i w faworyzowaniu uczniów.
      Wf faktycznie odbywa się głównie na korytarzach, ewentualnie chodzenie na spacerki. Myślę, że to tyle, a na koniec pragnę tylko dodać, że każdemu, kogo tylko spotkam i usłyszę o zamiarze uczęszczania do tej szkoły, odradzam .

• Gość: Zuza Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.toya.net.pl 07.10.15, 18:40
      To jest tragedia. Protekcjonalni nauczyciele, niemiła dyrekcja... Wszyscy chcą pokazać, ci że jesteś nic nie wart i mają cie gdzieś. Zdecydowanie odradzam.
    • Gość: M. Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: *.toya.net.pl 14.06.18, 20:53
      Widzę ostatnie wpisy z 2015 roku. Warto dorzucić kolejny, bo w tej szkole nic sie juz nie zmienia... Atmosfera jest niezbyt przyjemna. Jako klasa hiszpanska dostalismy naprawde dobrych nauczycieli i stawali na glowie, zeby kazdy zdal mature. Niestety w tej szkole wszystko robi sie dla wynikow i statystyk. Uczen jest nikim dopoki czegos nie osiagnie. Wszelkie inicjatywy z naszej strony spotykaly sie z brakiem zrozumienia i pomocy (proby teatru byly np na korytarzu, bo w auli przeznaczonej do tego celu odbywal sie wf). Jesli juz uczniowie cos osiagali, to tylko wlasnymi silami, a ich osiagniecia byly wyspiewywane jako sukces szkoly. Zarzadzanie liceum tez pozostawia wiele do zyczenia. Szkola ciagnela pieniadze na wszystko. Oprocz 10zl/mies/os zbieralismy osobne skladki dla niektorych nauczycieli. W klasie maturalnej przez pol roku nauczycielka chemii byla na zwolnieniu a zastepstwa polegaly na pisaniu kartkowek z niepotrzebnych glupot. Nauczyciel od matematyki zmienial mi sie 4 razy, a klasa, ktora zdawala matematyke na maturze nie miala lekcji tego przedmiotu w ostatniej klasie wcale (zastepstwa byly z nauczycielami od innych przedmiotow). Mysle, ze ta szkola przyczynila sie do wielu zbyt niskich wynikow ba maturze. U mnie pozostawila niesmak i poczucie zmarnowanych lat. Nie znam nikogo, kto po spedzeniu w tej szkole 3 (a nawet 4 jak w klasie hiszpanskiej) lat, miala o niej pozytywna opinie. Do dzis unikam jak ognia tamtych rejonow. Jedyne cieple wspomnienia pozostawilo kilku nauczycieli. Nic wiecej nie laczy mnie z tym miejscem.
      • Gość: Wika EsEs Re: Opinie o XXXII LO w Łodzi IP: 82.102.23.* 20.07.19, 12:10
        Wbijcie sobie do łba, że nie ważne gdzie się dostaniecie do liceum. Liczą się tylko te 3 rzeczy: nauka języków obcych, zwłaszcza angielskiego, blisko żeby było dojechać do LO, poziom nauki żeby był średni (nie ma sensu się zbytnio poświęcać wg mnie) bo i tak potem idzie się pracować w 99 procentach czymś KOMPLETNIE NIEZWIĄZANYM z kierunkiem studiów. Nikogo z rwkruterow nie obchodzić będzie co umiecie, ale głównie czy się potraficie dogadać z resztą "stada". Przykro mi burzyć wasze marzenia, ale tak naprawdę jest. Nie przejmujcie się zbytnio tym jakie LO wybraliscie i jakie studia ukończycie, bądź też nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka