Dodaj do ulubionych

Statystyka

30.04.04, 10:44
wczoraj (29.04.2004 :)) pleciało do Koloni 9 osób. Ile przyleciało to nie
wiem bo byłem jeszcze przy siatce:)
Obserwuj wątek
    • beers Oby tak dalej :-) 30.04.04, 11:46
      A jak wyglądają rezerwacje na maj?...
    • Gość: Protz Re: Statystyka IP: 217.153.156.* 30.04.04, 19:55
      > wczoraj (29.04.2004 :)) pleciało do Koloni 9 osób. Ile przyleciało to nie

a dzisiaj,tak jak wczoraj: 9 polecialo i 3 przylecialo.

naturalnie sa to nieoficjalne, szacunkowe dane. ;)

Protz
      • flying_lodz Re: Statystyka 30.04.04, 20:31
        jak polecieli to wrócą :)
      • default_user Re: Statystyka 30.04.04, 22:05
        Gość portalu: Protz napisał(a):

> > wczoraj (29.04.2004 :)) pleciało do Koloni 9 osób.

N rezerwacjach bylo 11, ale wóch/dwoje się nie odliczyło
        • Gość: ander Re: Statystyka IP: *.toya.net.pl 30.04.04, 22:24
          Jeśli już mówimy o statystykach to chciałbym zgłosić nowy rekord mojej strony.
          W kwietniu stronę odwiedziły 984 osoby (do północy licznik jeszcze bije :)
          Poprzedni rekord należy do listopada 2002 - 599 osób. Dziękuje wszystkim za
          zainteresowanie.

Pozdrawiam,
          ander - www.airport.lodz.prv.pl
    • Gość: axx Re: Statystyka IP: 207.191.236.* 30.04.04, 22:09
      To tylko potwierdza ze zadnego businessu z tego nie bedzie. Kapitalizm ma twarz wilka prosze panow.
      • Gość: MarcinK Re: Statystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:24
        Wiesz co. Tu bywa naprawdę dobry psychiatra. I tylko tak tłumaczę twoją tu
        obecność - potrzeba rozmowy z fachowcem.

MK
        • Gość: spott Re: Statystyka IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 01.05.04, 08:54
          Biznes z tego bedzie zobacz promocje linii i zobacz jesli po miesiacu latania
          jes 11 paxow to tylko przyklasnac.
    • skoonx Re: Statystyka 01.05.04, 09:05
      Sorry, nie bardzo jestem w temacie, dawno mnie nie było w Łodzi, ale teraz to
      już chyba na dłuzej - dlaczego tak was "podnieca" ilość pasażerów latających
      np. do Kolonii? Albo czy będzie rozbudowa lotniska, czy tez nie będzie? Wydaje
      mi się, że jak w mieście ruszy "interes" to i lotnisko zacznie się rozbudowywać.
      • default_user Re: Statystyka 01.05.04, 09:18
        skoonx napisał:

> Sorry, nie bardzo jestem w temacie, dawno mnie nie było w Łodzi, ale teraz to
        > już chyba na dłuzej - dlaczego tak was "podnieca" ilość pasażerów latających
        > np. do Kolonii?

No wiesz, to tak jak ze sportem, jednych pasjonuje lekkoatletyka, inni się
        podniecają patrząc jak 20 gości kopie piłkę. My gramy w toatlizator pod tytułem
        "ilu dzisiaj na odlocie".

> Albo czy będzie rozbudowa lotniska, czy tez nie będzie? Wydaje
        > mi się, że jak w mieście ruszy "interes" to i lotnisko zacznie się rozbudowywać
        > .

No właśnie, jajko czy kura...
        Gdy kapitał będzie miał jak dotrzeć do Łodzi, to rozwinie się biznes, gdy
        rozwinie się biznes, to rozbuduje się lotnisko, ale aby rozwinął się biznes,
        musi istnieć lotnisko, bo na PKP i dziurawą drogę z Rawy Maz. do Łodzi jak do
        tej pory liczyć nie mogliśmy. Poczytaj archiwum, to zanjdziesz rozwinięcie tej tezy.

Pozdrawiam
        M..M
        • skoonx Re: Statystyka 01.05.04, 11:38
          No, tak, mnie pasjonuje lotnictwo.Miło mi bedzie zaglądać tu i wypowiadać się.
          pozdrawiam
          s
    • Gość: Tomasz Re: Statystyka IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.05.04, 15:33
      dzisiaj (03.05.2004) :
      5 paxów przyleciało
      3 paxów odleciało
      • jakub.dec Re: Statystyka 03.05.04, 16:25
        to ładnie biorąc pod uwagę że u nas święto i nic nie działa
        • Gość: Protz Re: Statystyka IP: 217.153.156.* 03.05.04, 17:01
          > to ładnie biorąc pod uwagę że u nas święto i nic nie działa

Jesli w tym miesiacu beda pierwszwe loty nie z kilkoma ale kilkunastoma
          pasazerami to bedzie już całkiem dobrze.

Protz
    • enron Re: Statystyka 03.05.04, 19:24
      Te fatalne dane potwiedzają moją prognozę- połączenie zostanie zamknięte za 4
      miesiące. Pewnym już jest, że nie ma chętnych do zwiedzania Kolonii za 800 zł,
      jeżeli nie było ich teraz podczas długiego weekendu i doskonałej pogody.
      • Gość: MarcinK Re: Statystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 19:52
        A o ile się założymy, że nie zamkną za 4 miesiące?

MK
        • enron Re: Statystyka 03.05.04, 21:40
          A Twoim zdaniem kiedy zamkną?
          • Gość: MarcinK Re: Statystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 21:54
            Moim zdaniem zgodnie z umową przewoźnik NIE może się wycofać przed upływem
            roku, czyli przed końcem marca 2005.
            Poza tym połączenie jest opłacalne przy 23 osobach (Wrocław+Łódź), a obecnie po
            miesiącu rejsów frekwencja oscyluje pomiędzy 17-19 osobami co wg przewoźnika
            jest bardzo dobrym wynikiem.
            Po trzecie dla Łodzi przewoźnik zakładał po pół roku latania około 10 osób na
            rejs (tylko z Łodzi) co jest coraz częściej spełnione z tym, że po 1 miesiącu,
            a nie pół roku.

To tyle jeśli chodzi o założenia tej linii.

MK
          • Gość: axx Re: Statystyka IP: 207.191.236.* 04.05.04, 05:12
            Bedzie zamkniete i to szybko. Jeszcze szybciej jezeli ceny paliwa wzrosna (a wzrosna).
            Kapitalizm ma twarz (a moze morde) wilka. Dzialalnosc kapitalistyczna ma byc dochodowa.
            Nie moze byc robiony prezent dla 10 pasazerow a jezeli miasto chce cos takiego miec to musi placic.i niech placi jak chce ale to
            bedzie rowniez do czasu..
      • Gość: ander Re: Statystyka IP: *.toya.net.pl 03.05.04, 22:13
        enron napisał:
        > Te fatalne dane potwiedzają moją prognozę [...]

ander:
        Jakie fatalne dane?? Średnia ok. 10 pasażerów po niewiele ponad miesiącu
        funkcjonowania połączenia? To dobry wynik, który dobrze rokuje na następne
        miesiące. Teraz jestem pewien, że wkrótce będzie na pojedynczych rejsach ponad
        20 pasażerów. Jak na tak drogie połączenie, dodatkowo pierwsze międzynarodowe z
        Łodzi to sukces.

Pozdrawiam,
        ander
        • Gość: ander Re: Statystyka IP: *.toya.net.pl 03.05.04, 22:16
          Jeszcze jedno: Czy faktycznie frekwencja jest ok. 17 pasażerów??
          • Gość: MarcinK Re: Statystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 22:18
            Zakładam, że tak (Łódź+Wrocław)

MK
        • makur Dajcie se luz... ;) 03.05.04, 22:28
          Gość portalu: ander napisał(a):

> ander:
          > Jakie fatalne dane?? Średnia ok. 10 pasażerów po niewiele ponad miesiącu
          > funkcjonowania połączenia? To dobry wynik, który dobrze rokuje na następne
          > miesiące. Teraz jestem pewien, że wkrótce będzie na pojedynczych rejsach
          ponad
          > 20 pasażerów. Jak na tak drogie połączenie, dodatkowo pierwsze międzynarodowe
          z
          >
          > Łodzi to sukces.

Dla niektórych ludzi szklanka zawsze będzie wpołowie pusta...;)

pozdr. makur (AKA beers)
        • enron Re: Statystyka 03.05.04, 22:51
          10-20 procentowe zapełnienie samolotu to sukces??? Co z tymi turystami którzy
          mieli latać zwiedzać Kolonię, albo tam przesiadać się do tanich linii? Dlaczego
          nie wybrali się w ten weekend- tradycyjny czas wyjazdów ? Jeszcze nie zdążyli
          dowiedzieć się o istnieniu połączenia?
          • Gość: MarcinK Re: Statystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:06
            Jeśli średnie zapełnienie to 17-19 osób to zakładając, że tak jak piszesz to 10-
            20% zapełnienia samolotu oznacze, że latają tu samoloty 85-190 pasażerów. No
            więc informuję Cię, że latają tu tylko samoloty 46 osobowe i ich rejsy są
            rentowne od 23 pasażerów, która to średnia będzie osiągnięta w przeciągu
            miesiąca.
            A teraz weź kśiązki i sprawdź jak szybko normalnie osiąga się rentowność nowych
            połaczeń i linii budowanych od podstaw.
            Zatem jest to sukces i tyle. Sukcesem zaś nie było to, że zamieszkałeś koło
            lotniska/jesteś członkiem aeroklubu.

MK
            • enron Re: Statystyka 03.05.04, 23:34
              5 czy 9 osób z 46 to jest właśnie owe 10-20 %. Nie muszę brać ksiązek, żeby
              wiedzieć, że na przykład Ryanair na trasie Londyn-Jerez de la frontera od
              pierwszego dnia istnienia połączenia miał 90- procentowe zapełnienie samolotu.
              Rozumiem, że według Ciebie połączenie do Kolonii jest sukcesem, a EAE
              statystyki przyjęło z takim entuzjazmem, że już planuje otwarcie nowych
              połaczeń z Łodzi.
              • krzykowal Re: Statystyka 04.05.04, 13:21
                Można sobie lekko ROTFLnąć jeśli porównujesz:
                - Polskę do UK
                - Londyn do Łodzi
                - Ryanair do EAE - zupełnie inny profil linii.

To tyle - na więcej szkoda czasu na Ciebie ;)

Krzysiek
                • enron Re: Statystyka 04.05.04, 15:52
                  Porównuję :
                  -Wielką Brytanię do Niemiec
                  -Londyn do Kolonii
                  -Łódź do Jerez
                  Co do innego profilu to fakt. Bo właśnie o ten profil chodzi, przewoźnicy
                  biznesowi typu EAE latając z Łodzi do Kolonii nie mają szans na osiągnięcie
                  rentowności. Przewoźnicy niskokosztowi jak najbardziej.
                  Ciągle czekam na odpowiedź gdzie podziali się ci turyści, którzy mieli latać
                  zwiedzać Kolonię za 800 zł. Dlaczego nie polecieli w ten długi weekend? Czekają
                  na lepszy czas do zwiedzania w listopadzie? Jeszcze nie dowiedzieli się o
                  połączeniu?
                  • krzykowal Re: Statystyka 04.05.04, 17:14
                    Ja się zgadzam z opinią, że Kolonia to kiepskie miejsce turystyczne (byłem -
                    zanudziłem się na śmierć, więc piszę z pewnego doświadczenia). I też nie sądzę
                    by loty EAE + GW do Londynu były sensowne. Ja lecę WizzAir'em w czerwcu z
                    Katowic.

ALE - pozostają loty biznesowe. I tutaj niedoceniasz potencjału miasta. Jeden
                    samolot dziennie na takie miasto to wręcz mało. Zgadzam się z anderem, MK itd,
                    że ogromny brak świadomości tego połączenia to główny problem. Klienci na loty
                    się znajdą.

Co do mojej opinii jeszcze, to uważam, że lepsze by były loty Łódź-
                    Frankfurt/Monachium (huby przesiadkowe) niż do Kolonii. O takie kierunki
                    zupełnie bym się nie martwił. Natomiast bardzo bym się cieszył i będę się
                    cieszył jeśli w przyszłości zarówno połączenia do hubów jak i loty EAE do
                    Kolonii będą współegzystowały ze sobą - jest to też możliwe i dosyć realne
                    (Kolonia leży w kilkumilionowej aglomeracji - Frankfurt już nie).

pzdr
                    Krzysiek
                  • Gość: Pitum Re: Statystyka IP: *.kullen.rwth / *.kullen.RWTH-Aachen.DE 05.05.04, 09:22
                    > -Łódź do Jerez
                    a gdzie jest Jerez?
              • Gość: Albert Re: Statystyka IP: *.toya.net.pl 04.05.04, 16:00
                Tak, planuje: z Łodzi do Berlina!
    • Gość: MarcinK Do Axx i Enrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 09:44
      Wiecie co. Gadać z Wami to jak z koniem się kopać. Lata 17-19 (Łódź+Wrocław)
      osób, a tu chrzanicie o 10... Wiem, że jeśli fakty świadczą przeciwko nam tym
      gorzej dla faktów.

Zatem powien tyle - wasze NADZIEJE (!!!) są płonne i udowodnię Wam to za 4 m-ce
      gdy połaczenie będzie nadal działało. Na razie możecie sobie tu wypisywać
      dowolne bzdury, jeśli chodzi o mnie to przestaję reagować... aż do 01.09.2004.

MK
      • Gość: FRT Re: Do Axx i Enrona IP: 217.153.156.* 04.05.04, 22:49
        Marcin jak ty to robisz, wiesz chodzi mi o ten optymizm. Bo na razie fakty dot
        paxów go nie popierają.
        d
        • Gość: MarcinK Re: Do Axx i Enrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:19
          Ja po prostu mam przed oczami dane o paxach jak zaczynał LOT. I wyrysowałem
          sobie takie ładne krzywe :-).
          No i mam "swoje żródełko" z pobliża EAE jakie są fakty w stosunku do oczekiwań -
          a to jest ważne.

MK
    • Gość: axx Re: Statystyka IP: 207.191.236.* 14.05.04, 17:59
      Ceny paliwa lotniczego wykoncza wieke linii lotniczych. Nie widze zadnych szans . Statystyka to potwierdza.
      • Gość: Joozek Re: Statystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 21:36
        A gdzie "park rozrywki"... zawiodłeś mnie

ROTFL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka