Dodaj do ulubionych

Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym rywalom

IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 21:12
Kolejny odcinek serialu reżyserowanego przez GW pod tytułem "stadion dla widzewa".Piłkarze widzewa zazdroszcza innym,że moga grac w nieskorumpowanym klubie a jesli w takim graja to ich klub przyznał sie do winy,zazdroszcza,ze kiedys ich kluby nie robiły przekrętów z licencja,nie próbowały korumpowac PZPN !!!!!! W GW ŁKS równy,widzew równiejszy.Każdy normalny to widzi.
Obserwuj wątek
    • jatomi Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym rywalom 16.03.11, 21:17
      31 kwietnia- świetny termin
    • Gość: loko Re: Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym ry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 21:22
      Zazdroszczą też, że w innych miastach jest lepiej, bo nie mieszkają tacy i.dioci, jak ten od pierwszego wpisu.
    • Gość: sers Re: Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym ry IP: *.astral.lodz.pl 16.03.11, 21:27
      oj wszyscy przeciwko wam?
    • Gość: RedMax Tego samego zazdroszczą ligowym rywalom IP: *.astral.lodz.pl 16.03.11, 21:29
      piłkarze ŁKS.....

sport.interia.pl/news/zobacz-co-niszczy-lks,1105131
      • Gość: www Re: Tego samego zazdroszczą ligowym rywalom IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 21:31
        "Piłkarzom Widzewa kończy się cierpliwość"

Piłkarze Widzewa czekają na pensje. Klub wciąż winny jest zawodnikom pieniądze z tytułu premii. Kolejny termin przelania pieniędzy na konto piłkarzy za wywalczony awans do Ekstraklasy minął 5 marca.

Z informacji "PSP" wynika, że niektórzy piłkarze od stycznia nie dostali nawet jednej wypłaty. Nieoficjalnie mówi się, że dług piłkarskiej spółki wobec zawodnika i trenerów (premie plus pensje) wynosi prawie 3 mln złotych. „Zdecydowana większość premii za awans już została uregulowana, pozostała część również wkrótce zostanie wypłacona. Na bieżąco regulujemy premie w tej rundzie. Za Koronę Kielce już zostały wypłacone" - przekonuje prezes Marcin Animucki, który kilka miesięcy temu także obiecywał, że lada chwila piłkarze dostaną należne im pieniądze.

Zawodnicy nie chcą wypowiadać się na ten temat. W nieoficjalnych rozmowach podkreślają jednak, że jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, poinformują o sytuacji w klubie PZPN. Na pieniądze czekają też byli piłkarze i trenerzy łódzkiej drużyny, którzy w ostatnich miesiącach z nią się pożegnali.

***"Piłkarzom Widzewa kończy się cierpliwość"

Piłkarze Widzewa czekają na pensje. Klub wciąż winny jest zawodnikom pieniądze z tytułu premii. Kolejny termin przelania pieniędzy na konto piłkarzy za wywalczony awans do Ekstraklasy minął 5 marca.

Z informacji "PSP" wynika, że niektórzy piłkarze od stycznia nie dostali nawet jednej wypłaty. Nieoficjalnie mówi się, że dług piłkarskiej spółki wobec zawodnika i trenerów (premie plus pensje) wynosi prawie 3 mln złotych. „Zdecydowana większość premii za awans już została uregulowana, pozostała część również wkrótce zostanie wypłacona. Na bieżąco regulujemy premie w tej rundzie. Za Koronę Kielce już zostały wypłacone" - przekonuje prezes Marcin Animucki, który kilka miesięcy temu także obiecywał, że lada chwila piłkarze dostaną należne im pieniądze.

Zawodnicy nie chcą wypowiadać się na ten temat. W nieoficjalnych rozmowach podkreślają jednak, że jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, poinformują o sytuacji w klubie PZPN. Na pieniądze czekają też byli piłkarze i trenerzy łódzkiej drużyny, którzy w ostatnich miesiącach z nią się pożegnali.

• Gość: M Re: Tego samego zazdroszczą ligowym rywalom IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 21:33
        haha przypomniał mi się ten dość popularny kawał z tym związany:

przychodzą działacze ŁKs do Prezydenta Łodzi:
        - daj, daj, daaj, daiiij
        - w kwestii odgrzybiania do dyżurnego miasta

:P :)))
    • Gość: M Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym rywalom IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 21:30
      Niestety w Krakowie czy Warszawie miastem rządzą bardziej kompetentne osoby niż u nas, Łódź to jakieś pechowe miasto - ma pecha do władzy - nie uciekając daleko w przeszłość - najpierw prezydent podróżniczek, potem jakieś nieporozumienie z PO i teraz kolejne jeszcze większe nieporozumienie z PO, które jedyne czym narazie się wykazało to świetna znajomość photoshopa, z tym , ze to było jeszcze przed wyborami więc nie wiem czy można to hmm zaliczyć :P
    • Gość: KKS kto to pisał? IP: *.icpnet.pl 16.03.11, 21:30
      ostatnie dwa lata spędził na zapleczu polskiej ekstraklasy, tułał się po mniejszych miejscowościach, Ząbkach, Pruszkowie czy Kluczborku, i grał na zaniedbanych, małych obiektach, które nawet nie zasługiwały, by nazywać je stadionami.

stadion w Pruszkowie może i jest mały, ale nie jest zaniedbany i na pewno lepszy od 90% zespołów grających w 1 lidze, o niższych nie mówiąc
      pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Stadion_Znicza_Pruszk%C3%B3w_przed_meczem.jpg&filetimestamp=20080923170745
      na takim poziomie obiektu w Łodzi nie będzie jeszcze parę lat.

Jak zwykle GW musi coś wypaczyć, nie obędzie się bez postrzegania świata przez pryzmat własnego `widzimisię`.

mam lekką sympatię do obu łódzkich klubów, po równo.
      życzę wam nowego obiektu, ale póki możecie coś zaradzić, to radzę wybudować wspólny - wiem, że każdy chce mieć swój, ale razem może coś zdziałacie.
      jak się nie uda, to będziecie jeździć grać do Bełchatowa. wstyd...
      • Gość: M Re: kto to pisał? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 21:34
        jedna jaskółka wiosny nie czyni ;)
        • Gość: lewiatan137 Re: kto to pisał? IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 21:45
          Wspolny stadion nie wchodzi w gre.Powod jest jeden grajac na miejskim klub nie bedzie mogl wpelni wykorzystac mozliwosci jakie daje nowy obiekt dlatego miasto zbudowalo stadiony ale za odpowiednia oplata udostepnilo obiekty w calosci klubom(Legia,Wisla,Cracovia) i te kluby beda mialy mozliwosc rozwoju i zarabiania nie tylko w dniu meczu.Lech gdyby mial wlasny stadion napewno by wiecej zarabial.
        • Gość: KKS Re: kto to pisał? IP: *.icpnet.pl 16.03.11, 22:38
          Gość portalu: M napisał(a):
          > jedna jaskółka wiosny nie czyni ;)

Jeśli masz na myśli, ze pruszkowski obiekt to ta "jedna jaskółka" to chyba nie załapałeś - chodziło mi o to, że dziennikarz (?) sportowy nie ma prawa wymienić takiego obiekty pośród "zaniedbanych etc". no ale nie od dzisiaj wiadomo, ze kompetencja i GW w parze nie chodzą.
      • Gość: tabo Re: kto to pisał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 00:18
        na zachodzie w krajach znaczniej bardziej od nas cywilizowanych zespoły grające na poziomie widzewa grają co najwyżej na stadionach standardu tego z pruszkowa

inicjatywy takie jak akademickie centrum sportowo-dydaktyczne miasto może i powinno dotować bo promuje dostępność do sportu, stadiony dla gó...grajków promują co najwyżej dresiarstwo
    • Gość: marek Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym rywalom IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 21:48
      Przykra prawda panie, panowie i droga Hanko.
    • Gość: leonidas Re: Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym ry IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 21:50
      idź pod kościół zbierać na pps
      • Gość: łks Re: Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym ry IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 21:58
        a ty do Sieradza równać TEREN pod nowiutki stadionik dla wiejskich ciuli..............................
    • opozycyjnykoalicjant to niech im cycek wybuduje jak obiecał 16.03.11, 21:59
      a nie będą żebrać wszędzie gdzie się tylko da.
      buraki z kurnika, jak ja nienawidzę tego ścierwa !!!
      • Gość: XXL Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 22:08
        A My was !!!!!.Skur...łych pejsów z al unii !!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: Długosz Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 22:14
        Ścierwo to ciebie spłodziło ty brudny kundlu :)))
      • Gość: 1:4 Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.11, 23:13
        Jak ja lubię takie wpisy :)
      • Gość: anty unii Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 23:47
        ty gnoju...
      • Gość: wodzu Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 10:52
        Pokaż mi klub który wybudował stadion bez wsparcia miasta ? Po drugie wybudowałbyś sobie dom na ziemi sąsiada ? który po upływie dzierżawy kopnął by cię później w d.. .
        • Gość: tabo Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 11:03
          > Pokaż mi klub który wybudował stadion bez wsparcia miasta ? Po drugie wybudował
          > byś sobie dom na ziemi sąsiada ? który po upływie dzierżawy kopnął by cię późni
          > ej w d.. .

Nie! Jak bym chciał budować dom to bym najpierw kupił sobie działkę! a nie wmawiał miastu że mój dom to pożytek dla miasta i miasto za to musi mi oddać działkę i dołożyć do domu!
          • Gość: tabo Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 11:20
            scenariusz działań cacka był prosty:
            narobić apetytu deklaracjami o możliwościach i dobrej woli, wymusić od miasta ile się da jak nie zwalić brak dobrej woli na miasto

miasto dzierżawi klubowi teren za psie pieniądze, a nie musi bo nic z tego nie ma. dokłada z tytułu promocji miasta miliony pln co jest kuriozalne -jak ta banda drechów rozpie...jących przystanki mpk może przynosić dobry wizerunek miastu, dokłada grube miliony dla policji z tytułu ochrony imprez masowych itd itp

a taki bezczelnoy typ jak cacek drogą drobnych wymuszeń najpierw wybuduj mi ładne drogi i parkingi, potem jak byś chciał koncert robić to dołóż na stadion, daj grunt za złotówkę żeby miasto miało brak możliwości interwencji, i mogę się założyć o kratę browara że następnym krokiem było by wstrzymanie budowy w połowie i powiedzeniu jak nie zaczniecie dokładać więcej to z stadionu nici...!

plansze i wizualizacja to gó... -student zrobi takie w 2-3dni za kilka stówek. tu jest potrzebny biznesplan i podpisane umowy, które strony do czego się zobowiązują i jakie są konsekwencje gdy się z nich nie wywiążą (jak na razie cacek nie wywiązał się żadnej umowy).

a tak to ch wam w d bando kretynów!
          • Gość: A Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 12:22
            Te mądry filozofie.To może by tak twój łksPSS kupił od miasta działkę na Unii2 i sam sobie wybudował stadion a nie czekał jak miasto zrobi to za niego co?
            • Gość: tabo Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 15:10
              > Te mądry filozofie.To może by tak twój łksPSS kupił od miasta działkę na Unii2
              > i sam sobie wybudował stadion a nie czekał jak miasto zrobi to za niego co?

łks to strasznie biedny klub, który i tak jak na swoją sytuacje radzi sobie nieźle i co ważne niczego nie wymusza i nie robi szopek.
              nie zmienia to faktu że jest tylko wrzodem na tyłku miasta i ma taką samą ilość swoich tępych, dresiarskich fanów co widzew! miasto powinno olać temat stadionów, albo zainteresować się jedyną drużyną która przynosi jakąś chlubę temu miastu czyli budowlanym.

bardziej wkurza mnie podejście do sprawy budowy stadionu jako podczepiane pod sport. drużyna jest prywatnym przedsiębiorstwem, które zarabia m.in na sprzedaży biletów i nie widzę powodu by miasto miało pomagać swoimi dotacjami na lepsze zarabianie tych firm! jak mają być wydawane miliony z tytułu sportu to niech będą to orliki, hale dla szkół, baseny itd
      • Gość: 1:4 boli co??? Re: to niech im cycek wybuduje jak obiecał IP: *.lodz.mm.pl 17.03.11, 17:25
        KNOCIE MILCZ
    • Gość: zygmunt -to sobie zbudujcie IP: *.toya.net.pl 16.03.11, 22:00
      zarabiacie na tyle i kosztujecie tyle co dwa stadiony
    • wassercug_fajwel A ja jako kibic Widzewa zazdroszczę kibicom łksu: 16.03.11, 22:27
      1. zagrzybionego stadionu - jak mach ochotę na grzyby to muszę w sezonie bezgrzybowym udać się do sklepu - oni je mają na stadionie.
      2. pustek na stadionie - ja muszę przyjść na Piłsudskiego co najmniej godzinę przed meczem aby posiedzieć i obejrzeć mecz i czasami przy żywiołowo dopingującej publiczności nie jest mi to dane - a na al. Unii wystarczy przyjść minutę przed meczem i miejsce siedzące jest pewne
      3. cen biletów - cena karnetu na al. Unii to raptem skrzynka piwa - i to raczej kiepskiego piwa - aby kupić bilet na Widzew muszę wyrzec się całego kontenera
      4. zgrupowania między sezonowego drużyny w parku - jak wyjdę z psem to mógłbym pooglądać swą drużynę - i jej nowe nabytki - w przypadku Widzewa w grę wchodzi wyjazd do ciepłych krajów
      5. pięknej ikony klubu - Sypniewskiego - mając taki przykład moja więź z moją matką byłaby mocniejsza!
      6. takiego dobrodzieja jak Grzegorz K. - zawsze miałbym okazję wywiesić pozdrowienia do więzienia
      7. znajomych Mira dzięki czemu kumple z PO zawsze coś ukradną z publicznych pieniędzy i dadzą na klub
      8. i ostatnie - ojców założycieli pierwszego łksu dzięki czemu choć raz w roku miałbym pretekst aby odwiedzić i pospacerować po przepięknym cmentarzu na Ogrodowej....
      • Gość: Jacek Re: A ja jako kibic Widzewa zazdroszczę kibicom ł IP: *.lodz.mm.pl 16.03.11, 22:38
        Też im tego zazdroszczę
      • Gość: Łodzianin zobacz IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 23:01
        jak kłamała Pani Hania: www.youtube.com/watch?v=Cfp4-JMbAg4
      • Gość: histeryk Re: A ja jako kibic Widzewa zazdroszczę kibicom ł IP: *.189.41.248.atman.pl 17.03.11, 10:25
        Natomiast kibice wstydzewa zamiast na ogrodowej, spoczywają głównie na brackiej. Ty jełopie :)
      • Gość: A Re: A ja jako kibic Widzewa zazdroszczę kibicom ł IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 12:11
        Mnie tez dopisz.
    • Gość: Benny Nie dla stadionu dla łkes za publiczne pieniądze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:29
      • Gość: A Re: Nie dla stadionu dla łkes za publiczne pienią IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 12:12
        popieram
    • Gość: Benny Albo faktycznie miejski, albo dwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:29
    • Gość: Benny Nie dla stadionu dla łkes za publiczne pieniądze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:30
    • Gość: WSX Stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:41
      Dlaczego Zdanowska pomaga tylko łksowi ?
      W Łodź są dwa duże kluby piłkarskie .
    • Gość: Widzewiak Re: Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym ry IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 12:08
      @www - widac po twoim wpisie ze masz cos z glowa? popatrz na swoj klub,jaki u was byl jest bu..l korupcja! chyba nie zaprzeczysz ze twoj klubik jest czysty co? macie szczescie ze Pzpn polozyl na was lache,bo inaczej was by juz nie bylo tulali byscie sie w 5 lidze? wiec zamknij paszcze z.....ie! oj! boli? was ten Widzew! musi bolec?
    • Gość: A Re: Czego piłkarze Widzewa zazdroszczą ligowym ry IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 12:17
      jak myślisz chłopcze czy ten mistrz na 50 lecie(?) klubu to przypadek?I te wielkie zakładowe wycieczki na decydujący mecz na stadion Śląski (gdzie było więcej osób z Łodzi niż ze Śląska) to też przypadek?
    • Gość: Bąbol klakier RTSu Bąbol, a może zazdroszczą terminowych wypłat ???? IP: *.82.16.194.ionic.pl 17.03.11, 15:59
      "Piłkarze Widzewa czekają na pensje. Klub wciąż winny jest zawodnikom pieniądze z tytułu premii. Kolejny termin przelania pieniędzy na konto piłkarzy za wywalczony awans do Ekstraklasy minął 5 marca.
      Zawodnicy nie chcą wypowiadać się na ten temat. W nieoficjalnych rozmowach podkreślają jednak, że jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, poinformują o sytuacji w klubie PZPN. Na pieniądze czekają też byli piłkarze i trenerzy łódzkiej drużyny, którzy w ostatnich miesiącach z nią się pożegnali".
      www.2x45.com.pl/aktualnosci/3043/przeglad-prasy-skorza-bojkotuje-ps-widzew-nie-placi-pilkarzom-maaskant-lecha-nie-ma-w-grze-o-tytul/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka