Gość: kanzas IP: *.lodz.mm.pl 25.03.11, 17:14 Medax Trans znowu w roli głównej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uwaga medax trans Medax Trans i wszystko jasne - oni o jęździe nie IP: *.run.pl 25.03.11, 18:40 mają pojęcia. Już to nie pierwszy wypadek z Medaxem w roli głownej... Po wypadku ambulansu: kierowca w szoku, ofiary w szpitalu. (Sieradz) Wczoraj pisaliśmy o wypadku na ul. Zachodniej, w którym kierujący maluchem uderzył w jadącą na sygnale karetkę pogotowia. Karetka dachowała i uderzyła w drzewo. W szpitalu przebywa dwoje poszkodowanych - sanitariusz i przewożona karetką do szpitala chora. Najszybciej opuścił szpital im. Kopernika kierowca karetki, ale jeszcze wczoraj był w szoku. Karetka należała do firmy Medax Trans. Według policji za wypadek odpowiada kierowca ambulansu, który wjechał na skrzyżowanie przy czerwonym świetle i nie zachował szczególnej ostrożności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new_age Re: Medax Trans i wszystko jasne - oni o jęździe IP: *.181.163.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.11, 20:26 Bo inne firmy w tym WRSM nigdy nie mialy wypadku? Im wiecej wykonuje sie kilometrow tym wieksze ryzyko takich zdarzen. Smutna historia, wspolczuje rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiduch Re: Medax Trans i wszystko jasne - oni o jęździe IP: *.toya.net.pl 25.03.11, 22:01 Praca na akord szkodzi!!!Płacić za dzień pracy, a nie od liczby przewozów lub przejechanych kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Problem w tym że zbyt często w Polsce (podobnie ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 22:00 Problem w tym, że zbyt często w Polsce (podobnie jak dalej na wschód) używa się "dyskoteki". Ile to już było wypadków z udziałem rajdowców z pojazdów uprzywilejowanych. Nigdzie w cywilizowanych krajach nie widzi się tylu karetek i innych pojazdów na sygnale, a przecież tam też ludzie chorują, zdarzają się wypadki, jakieś bójki itp. Teraz na ulicach Łodzi zaczynają szaleć również "rajdowcy" ze Straży Miejskiej. Czy naprawdę usunięcie z bramy zmęczonego pijaczka wymaga hałasowania i stwarzania zagrożenia na ulicach dla wielu postronnych ludzi? Myślę, że znacznie więcej ludzi jest poszkodowanych przez ścigantów z karetek niż uratowanych dzięki temu, że chory o minutę lub dwie wcześniej dojechał do szpitala. Przykład tej babci z artykułu jest aż nadto dobitny, miejmy nadzieję że sąd nie będzie miał litości dla szaleńca z karetki. P.S. Absolutną reguła jest, że kierowcy pojazdów uprzywilejowanych pędzą bez zapiętych pasów. To najlepiej świadczy o ich poziomie umysłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapiduch Re: Problem w tym że zbyt często w Polsce (podobn IP: *.toya.net.pl 25.03.11, 22:06 Minuta lub dwie!!! Kiedyś będziesz potrzebował pomocy lub ktoś z twoich bliskich, wtedy przekonasz się, że ten czas jest bardzo ceny. Uszanuj pracę innych i patrz w lusterka i nie panikuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Problem w tym że zbyt często w Polsce (podobn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 22:40 Wiem, że każda minuta jest cenna, ale w ogólnym bilansie te zaoszczędzone minuty są niczym w porównaniu z licznymi (zbyt licznymi) ofiarami szaleńczej jazdy. Zresztą widuję, jak te minuty są później trwonione na izbie przyjęć, gdzie bez narażania nikogo można się pośpieszyć. A przynajmniej nie ociągać. A jak z tym nieużywaniem pasów bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Problem w tym że zbyt często w Polsce (podobn IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.12, 01:27 To jest co najwyżej pół problemu. Drugie pół polega na tym, że użytkownicy ulic w Polsce zupełnie ignorują pojazdy uprzywilejowane. Karetka przejeżdżająca na czerwonym jeśli nawet przedrze się do skrzyżowania z reguły i tak musi się zatrzymać i czekać, aż ktoś ją łaskawie puści. Pod koła ładują się piesi, rowerzyści i kierowcy. W ogóle mam wrażenie, że podstawowy ubiór kierowcy w Polsce obejmuje nauszniki i końskie ogłowie z klapkami ograniczającymi widoczność. Ja jakoś z daleka widzę nadjeżdżającą karetkę, ale większość jak już zobaczy, że ma zielone, to zachowuje się jak Justyna Kowalczyk na ostatniej prostej. Ludzie, do ciężkiej cholery, nauczcie się wreszcie jeździć samochodami po mieście! Połowa samochodów na ulicach to jeżdżące trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Karetka zderzyła się z ciężarówką, jedna osoba ... IP: *.toya.net.pl 26.03.11, 17:22 "Kobieta miała 86 lat, jest mieszkanką Konstantynowa." Była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byli pracownicy odradzamy prace w medaxie kazdemu !!!!!!!!! IP: *.30.7.229.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.12, 08:33 firma medax trans to dno totalne syf brud i ubóstwo,jezdzisz jak debil wykonujesz zlecenia nie mila atmosfera nie płaca wogole pracuje sie charytatywnie po zatym nie zapewniaja minimum socjalnego oszukuja kłamia daja dyzur przychodzisz jak nie ma przewozow co sie czeso zdarza to puszczaja cie po godzinie lub po paru godzinach zeby nie zaplacic za oczekiwanie szef czyli dudek nie zapłacił wynagrodzeń wiec jedna osoba z pracujących poszła z nim pogadać i mówi ze jej dziecko nie ma co jesc je jakiś pasztet czy cos w tym stylu a ten cham odpowiedział niech sie cieszy ze chociaz to je ,po zatym nie szanuje pracownikow bo mysli ze jak ma pare podań o prace ratownikow czy kierowcow to moze w ch....ja robic pracownikow i nienszanowac ich ale to sie skonczy pokoncza sie ludzie .a wiec jak ktos bedzie chcial sie zdecydowac na prace w medax trans odradzamy ratownicy nie myslcie ze ta praca to namiastka ratownictwa medycznego nic podobnego jezdzicie na taksowce i jestescie poganiani przez dyspozyora a kierowcy co chca tyrac i byc poganianym zeby po miescie jezdzic 120 km/h bo musi byc szybko zalatwione zlecenie tez odradzamy a jak co do czego to za mandat sie nie wstawia tylko umyja rece taki jest szef a dokladnie dwóch szefow wiec strzezcied sie tej firmy jak oka w glowie,biurowiec w ktorym sie mieszcza tez jakies opuszczone magazyny wiec firma na skraju ubustwa !!!!!!!!!!!!!!!!!do ludzi zamawiajacy transporty od nich uwazajcie bo medax chce posadzic wszystko nawet udary i zabrac jeszcze grupowo kilka pacjentow zero odpowiedzialnosci osoby ktore maja wpisane podczas transportu lezacy przewaznie siedza !!!!!!!!!!!!!!!karetki jak mozna to tak nazwac to zlomy posprowadzane za grosze z Niemiec rozsypujace sie gruchoty a wiec trzymac sie z dala od tej firmy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odradzamy prace w medaxie kazdemu !!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 13.04.12, 00:40 o ja już tam nie pracuję od 4 lat ale widzę, że nic się nie zmieniło;D nadal taki sam syf, to się Dudek jescze z długów nie wygrzebał?? ha a ciekawe jak tam jego willa w konstantynowie, na pałace się ma a na pensje juz nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dachu Re: odradzamy prace w medaxie kazdemu !!!!!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 23.01.13, 15:12 a jak wygląda tam rozmowa kwalifikacyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada biora 60 zl za treansport po łodzi a trans 100 zl IP: *.30.77.186.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.04.12, 08:40 polecamy pomoc doraźna MEDAX-Pomoc Doraźna ul. Zielona 29 90-602 Łódź tel tel.: 42 630 84 23 FAX: 42 634 84 30 email: nzoz.medax.pd@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość przewóz transpotem Medaxu IP: *.retsat1.com.pl 21.07.12, 20:56 Przewóz karetką Medaxu to droga przez mękę,myślałam,że to już koniec ze mną.Kierowca rajdowiec pędził,przez jakieś kocie łby gdybym nie była przypięta pasami do fotela ,rzucana bym była jak piłka po katetce mimo ,że byłam po 3 udarze mózgu.Nie zapomnę do końca życia pseudo ratowniczki z małą blizną na twarzy o ironicznym uśmiechu.Ta twarz śni mi się po nocach.W domu wymioty męczyły mnie całą noc.Sprawa w toku nie odpuszczę takiego traktowania pacjentów.Może uchronie innych przed tą gehenną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Medax-Trans i ISO 9001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 18:33 Kto daje takiej firmie certyfikat ISO to jest firma na poziomie średniowiecza albo nawet poniżej.Aż dziw bierze że to jeszcze funkcjonuje, wszędzie długi.brak pensji dla pracowników.A szefowie zmieniają terenówki. A tak ogólnie to widać jak jeden cyka na wszystkim drugiego. Zobaczycie to samo się rozsypie gdyż to wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś