Dodaj do ulubionych

Śledztwo w sprawie Ryszarda C. przedłużone do l...

15.04.11, 13:44
Tak, to jest tragedia, to jest zbrodnia, itd.
Ale co do samego zdarzenia, to sprawa jest banalnie prosta!
Ryszard C. wszedł i zaatakował! NIC WIĘCEJ!
Nawet jeśli (ukłon w stronę rydzykowców) działał na czyjeś zlecenie, to sama zbrodnia jest prosta i nieskomplikowana! Na pewno nieskomplikowane są obrażenia, które zadał swoim ofiarom - a tu czekamy na ich opis!
Nie wiecie, jakie są konsekwencje zdrowotne obrażeń???
To poczytajcie gazety sprzed kilku miesięcy!
Ja wam powiem: jeden człowiek umarł, drugi był ranny, ale żyje. Wyszedł ze szpitala, można go zapytać o zdrowie. Panowie prokuratorzy, hint: TO NIE MA ZNACZENIA. Facet działał z zamiarem pozbawienia życia, a leżał powyżej kodeksowych 7 dni. To wszystko , co powinniście wiedzieć. Reszta to zwykłe lenistwo przykryte "sumiennością".

Nic dziwnego, że prokuraturze zajęło ponad pół roku zbadanie sprawy tramwaju, który wypadł z szyn. Pewnie czekali na ekspertyzy z Nowej Zelandii...

Obserwuj wątek
    • Gość: POstrach POwski siepacz IP: 89.174.214.* 15.04.11, 16:28
      Kto wie, czy nie ma takich więcej.
    • Gość: zen Śledztwo w sprawie Ryszarda C. przedłużone do l... IP: *.retsat1.com.pl 15.04.11, 18:38
      Czy biegłych nie można zdyscyplinować? Nie ma instrumentów? Grzywnę dowalić i niech się wypisze z listy biegłych albo robi na czas. To jest zmora polskich sądów - brak opinii w terminie lub jej niechlujstwo i powierzchowność.
    • 6.smiech Śledztwo w sprawie Ryszarda C. przedłużone do l... 15.04.11, 20:33
      W swietle zdrady Polski co stanio uprawia PiS to domagam sie uwolnienia Ryszarda C.
    • amonavis Fakt, ze prokuratura przedluza sledztwo powtornie 15.04.11, 23:17
      moze oznaczac tylko jedno- ten czlowiek jest chory psychicznie i dokonal swego czynu w stanie niepoczytalnosci. Chca po prostu przeczekac czas, w ktorym ludzie nie pragna sprawiedliwego, wywazonego wyroku, tylko pragna , po chrzesciansku zemsty. Zab za zab, oko za oko. A w prawie jest tak, ze jak ktos jest chory i niepoczytalny, to nie mozna go skazywac a co najwyzej zamknac w psychiatrycznym odosobnieniu. Mam nadzieje, ze ten biedny, chory czlowiek nie bedzie skazany a leczony.
      • ggrdl Re: Fakt, ze prokuratura przedluza sledztwo powto 16.04.11, 10:21
        Doszukujesz się sensu w działaniach prokuratury. Moim zdaniem zupełnie niesłusznie.
        Nawet jeśli twoja propozycja jest słuszna (przeczekać, wsadzić do psychuszki), to nie z jej powodu wszystko się tak ślimaczy.

Czym wytłumaczysz półroczne śledztwo w sprawie tramwaju?

A czym wytłumaczyć spadek spraw od 2/3 (DWIE TRZECIE) wpływających do prokuratury wojskowej przy NIEZMIENIONYM ZATRUDNIENIU?

I na koniec: żądza zemsty nie jest chrześcijańska. To ostatnio takie modne, aby wszelkie złe zachowania tłuszczy utożsamiać z chrześcijaństwem. Takie zachowania nie mają nic wspólnego z chrześcijaństwem, nawet jeśli ich autorzy mienią się chrześcijanami.
      • Gość: marian do amonavis IP: *.tvk.torun.pl 16.04.11, 19:22
        A ty co jestes lekarzem czy jasnowidzem ?
        Na jakiej podstawie wydajesz taką opinie o jego stanie umysłu .
        A nie boisz sie jeśli go wypuszczą na wolność ,może zrobić tobie krzywdę albo twojej rodzinie , och zapomniałem ty jesteś jasnowidzem i wszystko przewidzisz.
        Ty sam siebie czasem czytasz , czy piszesz na zlecenie ?
        • amonavis Nie, ja "sam sobie czytam" i na zadne zlecenie nie 16.04.11, 21:04
          pracuje! Zapewniam cie tez, ze niegdy tego nie bede robil.
          Nie obawiam sie, ze zrobi on cos zlego mnie czy tobie czy twojej rodzinie. Ktos, kto strzela do jakiegokolwiek dzialacza politycznego, musi byc osobnikiem nienormalnym. Kropka. Nikt normalny nie bedzie ryzykowal siedzenia dozywotniego w wiezieniu dla tak malej sprawy. Nikogo normalnego sprawy polityczne nie moga doprowadzic do tego rodzaju stanu. Chyba, chyba, ze faktycznie jest nieuleczalnie chory i przy "okazji" zalatwil sobie wylanie nienawisci.
          Jasnowidzem nie jestem. Zwyczajnie, mam bardzo duze doswiadczenie zyciowe. niestety. I mysle, mysle samodzielnie. Zadnych obcych opinii nie uznaje ani nie podzielam. Kropka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka