Dodaj do ulubionych

Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do...

IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.05.11, 16:53
Wielkie brawa dla ŁKSiaków za poczucie humoru !
Obserwuj wątek
    • Gość: lodzianin Re: Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 16:59
      oraz za popieranie PO i Zdanowskiej.
      • Gość: kumam Re: Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 22:57
        Nie kumam, o co chodzi? Redaktorze, słabe
      • Gość: DJ Re: Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora IP: *.wup.lodz.pl 17.05.11, 10:56
        Nie popieram ani jednego ani drugiego, PIS-u też nie. Ale jasne, włożyć wszystkich do jednego gara - typowy Polak z Ciebie.
    • Gość: BMG Re: Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 17:00
      Dokładnie to chciałem napisać:) Nie spodziewałem się, że kiedyś będę miał okazję pochwalić kibiców klubu zza miedzy, a tu proszę.
    • Gość: był_to_wie Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.lodz.mm.pl 16.05.11, 17:06
      a moim zdaniem to co się stało to był skandal. nigdy więcej takich wygłupów na stadionie. wstyd za kibiców i żal piłkarzy.
    • incipit To o co chodzi autorowi, bo nie zrozumiałem 16.05.11, 17:09
      To o co chodzi autorowi, bo nie zrozumiałem. Szkoda papieru na takie wypociny. ale może właściciel gazety nie zapłaci ...
      • Gość: bronto Re: To o co chodzi autorowi, bo nie zrozumiałem IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 19:14
        Autor - Szymon Bujalski - chciał przypodobać się kibicom (mówiąc dosadniej wejść w d...). Teraz jest taka moda, że dziennikarze (mówiąc dosadniej dziennikarzyny) bardzo utożsamiają się z kibicami. Patrząc szerzej na sprawę stadionową i to skąd taka sytuacja, to chciałbym, żeby Szymon Bujalski odpowiedział na pytania kto wydaje karty kibiców, kto sprzedaje bilety, kto wpuszcza bydło na stadiony, kto współpracuje ze stowarzyszeniami kibiców i kto tym samym ma najlepsze informacje na temat stadionowego bydła i kto nad tym nie panuje. Odpowiedzi na te pytania opiszą przyczyny dla których jest taka a nie inna sytuacja. Czy Szymon Bujalski podejmie się tego? Wątpię.
    • Gość: ? Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.insport.pl 16.05.11, 17:14
      Proponuje przerobic stadiony na orliki.Liga może grać na łąkach pod Poddębicami , ulubionym miejscu kibiców i murawie adekwatnej do umiejętności kopaczy.
    • old_lodzer redaktorze Bujalski, ale głupek z was .... 16.05.11, 17:15
      redaktorze Bujalski, ale głupek z was .... żal prawdziwych zadym i wulgaryzmów?
    • Gość: xyz Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 17:24
      Rozumiem, że teraz Ci którzy tak ochoczo obrażają autora tekstu są gotowi ponieść konsekwencje, wszak internet nie jest wcale miejscem w którym każdy jest anonimowy...
    • Gość: do niekumatych Redaktor ironizuje! IP: *.rev.netart.pl 16.05.11, 17:37
      j.w.
    • Gość: ter brawo dla autora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 17:39
      Nie wierzę! Mam nadzięję że autor tego tekstu napisanego nie w stylu wyborczej nie dostanie po głowie od szechtera!
    • Gość: bbb redaktor Bujaski jest głupi? IP: *.4web.pl 16.05.11, 17:40
      Za taki artykuł powinien przede wszystkim przeprosić swoich starszych stażem kolegów z redakcji w Warszawie (którzy nota bene mają przynajmniej wykształcenie) walczących ostatnio swoimi artykułami z bandytyzmem na stadionach, z mieszaniem sportu z polityką, agresją, rasizmem, nienawiścią. Tym jednym artykułem redaktor Bujalski udowadnia, że nie ma pojęcia o co idzie ta gra.
      • Gość: sea Re: redaktor Bujaski jest głupi? IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 23:21
        o co idzie ta gra to wszyscy wiemy ale nie w taki sposob!!!
    • Gość: cudotwórca Działoszyński: wznoszą okrzyki obrażające rząd ! IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 17:49
      Autor artykułu - Wojciech Wybranowski - zwraca jednocześnie uwagę, że decyzją wojewody zamknięty dla kibiców został także na jeden mecz stadion łódzkiego Widzewa. Chciał tego komendant wojewódzki policji Marek Działoszyński, argumentując w swoim piśmie m.in., że kibice wznoszą okrzyki obrażające rząd i PZPN.
      wpolityce.pl/view/11822/_Uslyszelismy_polecenie__ze_z_tlumu_kibicow_mamy_wylapywac_osoby___trzymajace_transparenty_obrazajace_premiera_____Az_tak_zle_.html
    • Gość: si :) IP: *.era.pl 16.05.11, 18:14
      Brawa dla kibiców przeciwnej drużyny... i o dziwo brawa dla pana redaktora.

Uśmiałem się. Ciekawe czy przypadkiem pani wojewoda nie potraktuje całej sprawy poważnie i nie zamknie stadionu za drwiny z chorego systemu :)
    • Gość: 386 Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.90.62.30.sttb.pl 16.05.11, 18:23
      Pismaku - mnie twoje preferencje wyborcze nie interesują ! Mordy sobie mną nie wycieraj nazywając kibiców : kibolami i innymi pseudokibicami !
    • cobolt Genialny ironiczny tekst!!! 16.05.11, 19:01
      Już dawno w Wyborczej nie czytałem tak fajnego i ironicznego tekstu:) Brawa dla autora no i brawa dla kibiców ŁKS-u za poczucie humoru:)
    • jakub.hubert Strach pomyslec ile jeszcze trza zmknac... 16.05.11, 19:05
      No bo tak: na targach i rynaczkach - Tuska i rzad opluwaja wszyscy jak leci. W przychodniach i szpitalach - rzad jest winny. Nie jestem tylko pewny czy brudne tramwaje i dziury w jezdniach to tez wina rzadu w opini spolecznej czy moze prezydenta miasta? Generalnei zamknac to by trzeba bylo polowe Polski.

PS. Ten rzad nie rozumie jednego - jesli pewne grupy osob sa niezadowolone z jego dzialania, to zamykanie stadionow, gdzie te grupy sie spotykaja, nie spowoduje ze niezadowolenie minie. Raczej spodowuje ze grupy sie zorganizuja i pojawia w innych miejscach, a to juz bedzie ciekawe. Na stadionie tylko kibice slysza to co sami spiewaja i daja upust swojej zlosci... Ale jak wyjda na ulice, do netu, czy nie daj Boze pojda po rozum do glowy i pojda to mediow... to juz szanowny Pan Tusk moze miec zabawnie przed wyborami.
    • Gość: Rodowity Łodzianin Po raz kolejny znów się wygłupiliśmy IP: *.serverhorror.com 16.05.11, 19:09
      Widzewioki pewnie długo będą się śmiali a przez fakt że nie przyłączyliśmy się do ogólnopolskiego protestu i tym samym dołączyliśmy do policyjnych przydupasów z Krakowa i przybłęd z Wronek, każdy kibic innego klubu będzie mógł splunąć nam w twarz :-(
      Szkoda że staczamy się kibicowsko po równi pochyłej :-( Po co nam ta ekstraklasa?
      • Gość: FIRMA Re: Po raz kolejny znów się wygłupiliśmy IP: 81.168.185.* 16.05.11, 20:43
        jeżeli ktoś się wygłupił, to właśnie ty
    • Gość: gość Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.4web.pl 16.05.11, 19:11
      Dla tych wszystkich, którzy nie do końca zrozumieli, o co chodzi autorowi!
      Znacie pojęcie o nazwie "ironia"?
      Więc pan dziennikarz - wyjątkowo celnie (o dziwo) - podsumował w prześmiewczy sposób politykę rządu dotyczącą zamykania stadionów. Zamykanie za śpiewanie piosenek nie związanych ze spotkaniem piłkarskim, za wywieszanie transparentów też nie związanych.
      Kibice ŁKS (też o dziwo) zaprotestowali przeciwko temu w sposób perfekcyjny. Nie śpiewali piosenek związanych z meczem, ale nie byli wulgarni i co ważniejsze - nie obrażali rządu. I co teraz? Czy wojewodzina zamknie im za to stadion? Nie sądzę.
      Bo w tym wszystkim chodzi o to, żebyś jeden z drugim nie śpiewał o władzy. A to już mi wygląda na cenzurę.
    • Gość: Łódzki Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 19:13
      to dlatego tyle kiboli w sob szalalo w parku staromiejskim , mam nadzieje ze zlikwiduja ta wstydliwa czesc tej mimo wszysto pieknej dyscypliny sportu
    • Gość: lisu Szkoda, że nasi spod Widzewskiego zegara... IP: *.1and1.pl 16.05.11, 19:58
      Szkoda, że nasi spod Widzewskiego zegara nie mają takich pomysłów jak ci z ŁKS-u, bo to, co się działo na meczu z Bełchatowem było zwyczajnym kure*stwem! Zwyzywać własnych kibiców, którzy w ramach jakiegoś dzikiego protestu nie chcieli opuścić stadionowych trybun - żenada! Byłem na tym meczu i o mało nie doszło do bójki z w/w powodu.
    • Gość: FIRMA w wybióczej, jak chcą to potrafią IP: 81.168.185.* 16.05.11, 20:38
      tylko szkoda, że tak rzadko się to zdarza,
      ps. nie wiem czy Bujalski nie przypłaci za to utratą roboty
    • Gość: satyr Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 21:22
      i co zrobi Czerwona Hania?
    • przekorny_lodzianin Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... 16.05.11, 22:06
      Pan red. S. Bujalski wzrusza się nad "niebezpieczeństwem" gry w piłkę plażową kibiców ŁKS, a zapomniał najwyraźniej, że w Bydgoszczy na finale PP nie było już tak sielankowo (to jeszcze zależy od tego, kto co uzna za sielankę -_-).
      Zapewne po owych feralnych wydarzeniach w Bydgoszczy, reakcja rządu polskiego jest nieco histeryczna i może niezbyt trafiona. Jednak zarówno Rada Ministrów, jak leśne dziadki, jak i policją chcą przez to wygenerować czas, by znaleźć skuteczne rozwiązanie, które zlikwiduje u nas poważny problem z bandytyzmem stadionowym.
      Ostatnimi czasy pozwoliliśmy na zbyt wiele kibolstwu, więc skoro teraz ponosimy tego konsekwencje, to nie zachowujmy się przy tym, jak dzieci.
      Obecne postępowanie kibiców, te protesty (które i tak nic dobrego nie przyniosą) i to dąsanie się na państwo przypomina mi niesfornego przedszkolaka, który uderzył grabkami swojego rówieśnika w piaskownicy, a potem był obrażony na cały świat, bo pani przedszkolanka za karę zabrała mu te grabki.
      Skoro jesteście tacy przeciw obecnym działaniom Tuska i tak głośno protestujecie, to może podajcie jakąś alternatywę, jak rozwiązać problem burd. Tym bardziej, że większość z Was ma z tym większą bądź mniejszą styczność, w sensie że zna realia stadionowe. Uwagi z pewnością będą cenne.
      • Gość: mapi7 Re: Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 22:29
        Bardzo się cieszę, że stadion został zamknięty choć na jeden mecz.Szkoda, że nie na zawsze.
        Mieszkam przy stadionie Widzewa od 10 lat.
        Nie wiem jaka jest oficjalna definicja prawdziwego kibica, ale jeżeli takka jak myślę, to na mecze na ten stadion przychodzą sami kibole.
        Czas przed meczem i po meczu, to dla mieszkańców osiedla apokalipsa;
        1.Ordynarne wrzaski, okrzyki, pieśni zawierające głównie wulgarne słowa skierowane do drużyny przeciwnej, przede wszystkim ŁKS, nawet jeżeli mecz jest z inną drużyną.
        2. Pijackie orgie przed meczem na wszystkich podwórkach okolicznych bloków.
        3. Załatwianie potrzeb fizjologicznych tam gdzie się stoi i popija czyli na środku podwórka przy ławce, pod blokiem, przy śmietniku itp.
        4. Zostawianie stosów śmieci , głównie butelek, często potłuczonych w drobny mak, na których kaleczą się dzieci, psy, koty. Za sprzątanie stosów odpadków po kibicach nie płaci klub, tylko my mieszkańcy osiedla. Jeżeli mecz jest w sobotę, to sterty tych śmieci po meczu leżą do poniedziałku. Jeżeli mecz jest w Wielką Sobotę Wielkanocną, to leżą przez CAŁE ŚWIĘTA!!!!!!
        5.Parkowanie samochodów na każdym możliwym trawniku i chodniku.
        6.Malowanie haseł kibicowskich na świeżo wyremontowanych z pieniędzy mieszkańców elewacjach bloków.

Może gdzieś są inni kibice, ale na pewno nie przychodzą oni na stadion Widzewa.
        Panie redaktorze obrońco kibiców-proszę pomieszkać na Osiedlu Niciarniana!
        • Gość: yupi do mapi7 IP: *.toya.net.pl 16.05.11, 22:46
          Z przykrością muszę stwierdzić, że........masz rację. Z jednej strony ukazuje to w jak prymitywnym społeczeństwie przyszło nam żyć - np.: sikanie gdzie popadnie to łódzka klasyka. Z drugiej natomiast trzeba być świadomym kupując mieszkanie w pobliżu stadionu, że od czasu do czasu przetoczy się banda Hunów.

Dlatego budowa stadionu miejskiego gdzieś na obrzeżach miasta to naprawdę dobry pomysł bo rozbudowa stadionu w środku osiedla - to włożenie kija w mrowisko.
    • Gość: ... Skandal! Zamknąć stadion za ogórka i Kaczora Do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 23:12
      Idiotyczny artykuł, ciekawe czy autor chociaż raz był na meczu, czy chociaż raz musiał uciekać przed bandą idiotów "wierzących" w swój klub - pewnie nie, i teraz posrał się ze strachu czytając komentarze że dziennikarze gw będą piętnowani. Powiem tak, byłem pod stadionem widzewa w niedzielę i nie widziałem tam ani jednego prawdziwego kibica, widziałem za to całą masę tępych półgłówków w wieku 15-30 szukających jedynie pretekstu do zadymy - tak się powinno z wami postępować idioci:

www.youtube.com/watch?v=JqvsCIuUpf8
      wpaść na całego i napier... jak popadnie to może się nauczą
    • Gość: tvkibic Proponuje siąść pod zegarem w tej innej koszulce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 23:46
      obdarzonego lekkim dowcipem redaktrowi proponuje na meczu LKS Widzew usiąść pod zegarem w koszulce Widzewa. można zabrać żonę i dzieci. Dowcip i inteligencja pozwolą panu przeżyć... może pierwszą połowę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka