frooont 25.05.11, 23:14 Hejka , wie ktoś może co z budową naszego sławetnego dworca kolejowego ?? bo tak się o tym mówiło że będzie taki wypasiony dworzec , jakiś tunel miał być nawet, a tu cisza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staahoo Re: dworzec 25.05.11, 23:53 W dzisiejszym papierowym wydaniu GW-dodatek łodzki jest napisane o boleściach z powodu tej dziury, a właściwie ciaglym jej braku Odpowiedz Link Zgłoś
mamtoo Re: dworzec 26.05.11, 11:44 Oj... trzeba się zainteresować troszkę tematem , przy wszelkiego rodzaju inwestycjach, tak to już jest że sama budowa to praktycznie rzecz biorąc efekt końcowy tego żmudnego procesu , aby takowa budowa ruszyła to wpierw trzeba się przebić przez gąszcz przepisów , różnego rodzaju formalności itp. , tak się składa że sam niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem domu który wybudowałem więc troszkę znam się na temacie , wierz mi , trochę krwi mi te wszystkie formalności napsuły , przy budowie głupiego domu , teraz pomyśl sobie ile tym podobnych formalności trzeba pozałatwiać przy tak potężnej inwestycji... przy czym moim zdaniem dobrze chyba że jest tyle tych formalności , tu w końcu chodzi ludzkie życie tak naprawdę , ile to razy w roku słyszy się o tym że w wyniku jakiejś katastrofy budowlanej zginęło tyle a tyle osób... a co do samej inwestycji to poniżej podaję link do ciekawego artykułu na ten temat www.nbi.com.pl/lodz-coraz-blizej-podziemnego-dworca/ Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: dworzec 26.05.11, 21:03 Jesli przetarg na wykonawcę zostanie szczęsliwie zakończony(bez protestów) to może cos wreszcie dygnie. Widzę ten dworzec. Widzę tez, że wielu ludzi pozywi się na tej inwestycji. Oj, będa afery, długie sledztwa, procesy. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Re: dworzec 02.03.15, 16:52 Co tu tak pesymistycznie? Byłem tam w niedzielę, oczom nie wieże. Patrzę a tu na tor pierwszy przyjechał PENDOLINO z warszawki, spiker przepraszała oczekujących za 5 minut przed czasem. Na peronie drugim czekał gotowy do odjazdu najnowszy skład produkcji Polskiej cudeńko mówię Wam. Pendolino to obok to pikuś. Zagubiłem się, obsługa peronowa pomogła natychmiast wskazała mi pociąg którym przyjechali znaiomi, ruchomymi schodami dotarłem do peronu nr 14. Na podziemny parking dotarłem także ruchomymi schodami. Dałem piątkę panu tragarzowi i cholera w tym momencie się obudziłem. Mam dalsze sny w tym temacie opisać? Pozdrawiam.Kaz Odpowiedz Link Zgłoś