Gość: sith IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 12.06.11, 22:07 Magiczne miejsce w klimacie londyńskiego Notting Hill? chyba Camden!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... IP: *.toya.net.pl 12.06.11, 22:12 powinna zwiedzić grembach , łódzki bronx ,limankę no i park na zdrowiu nocą !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.4web.pl 13.06.11, 09:13 >Magiczne miejsce w klimacie londyńskiego Camden, czy Notting Hill? Litości! No błagam cię ! Camden z Bałuckim Rynkiem ma wspólne moze 10% - nie taki towar, nie tacy mieszkańcy, nie ten target ! Nottinh Hill w ogóle w tym kontekście nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bron "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... IP: *.toya.net.pl 12.06.11, 22:19 Wschodnia jest obowiązkowa, Rewolucji - obowiązkowy punkt na mapie zwiedzania Łodzi. Na pewno nic bym nie ukrywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapi7 "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... IP: *.toya.net.pl 12.06.11, 22:34 Co to znowu za dziwaczenie w Gazecie Wyborczej???!!! A kim jest ta cała Kamila, że tylko w kółko pół gazety zajęte rozważaniami co ta panienka ma oglądać, a czego nie? Niech bierze przewodnik po Łodzi i ogląda!!! Kolejna jakaś medialna głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il poeta medievale Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.toya.net.pl 12.06.11, 22:48 Nie do końca zgadzam się z tak złą opinią na temat Pomorskiej, Rewolucji i okolic, gdyż mimo zaniedbania zgromadzone tam kamienice moim zdaniem zazwyczaj nie ustępują pod względem urody tym z Piotrkowskiej i wielka szkoda, że są traktowane przez Urząd Miasta jako bezwartościowe, śmierdzące moczem rudery (vide nadal niepewny los Rewolucji 29, jednej z piękniejszych przy tej ulicy). Mam nadzieję, że kilka odrestaurowanych tam budynków jest początkiem pozytywnej przemiany, a nie jej zwieńczeniem. Mimo wciąż nie najlepszego stanu okolicy uważam, że wiele budynków zasługuje na podziw i zapisanie na zdjęciach. Natomiast cieszę się bardzo, że podzielacie negatywną opinię na temat pustyń po wyburzonych kamienicach, które straszą gołymi ścianami szczytowymi, rozsypanymi cegłami i posępnymi parkingami. Albo wprowadzają pomiędzy kamienice kicz i prowizorkę, jak parking przy Kilińskiego. W pełni zgadzam się co do remizy :) Tylko smutne jest to, że jest to "kwartał pilotażowy rewitalizacji" i do tak żałosnego wyglądu tego miejsca doprowadza samo miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do p.prezydentowej Lista Wstydu IP: *.croy.cable.virginmedia.com 12.06.11, 23:14 Swietny pomysl! Dzieki ci o Gazeto :)) A tak szczerze, to zenujace jest to, ze glownymi atrakcjami tyrustycznymi do owiedzenia w Lodzi sa: hotel Andels (prywatny sieciowy hotel!!) i Manufaktura (prywatne centrum handlowe!!). Krakow ma Starowke i Kazimierz, Sopot ma Monciak i Molo, my mamy australijskie centrum handlowe i austriacki hotel, do ktorych nalezy przyjechac taksowka z Warszawy bo dworzec Lodz Fabryczna jest zbyt obciachowy nawet na Bialorus, a tramwajem lepiej nie jechac bo mozna dostac w ryj od przepoconego obszczymura z ul. Rewolucji. O zgrozo! Pani Prezydent Zdanowska, zapytam zmelanzowanym cytatem z Peja/Peju/czy Peji (jakkolwiek sie to odmienia :p): "Czas przemija... (a) gdzie na lepsze pytam - z administracji chamy?!" LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Lista Wstydu IP: *.devs.futuro.pl 12.06.11, 23:25 No, powinien się pojawić turystyczny zapociąg Widzew (który jest naprawdę ładną stacją) - centrum :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: Lista Wstydu IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.06.11, 09:51 Jasne, bardzo ładną hehehe Szczególnie "międzyperonowa", waląca się kładka. Nie będę wspominał o stanie peronowych ławeczek i zadaszeń, bo niektóre zadupia mają lepiej utrzymane dworce. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: Lista Wstydu 13.06.11, 21:14 A co w tym złego że coś jest prywatne. Mamy ludziom tylko państwowe pokazywać? Może po zakładach pracy oprowadzać, trawnikach malowanych na zielono itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 23:44 Nie zgadzam się co do Chinatown. uważam, że jest nie powtarzalne i warte zobaczenia.Jakby na to nie spojrec to miejsce ma swoj specyficzny klimat. Nie mówie że musi sie podobac ale jest na pewno godne zobaczenia PS. wielu moich znajomych bylo nim zauroczenych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc5465464 Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 00:08 niech przyjedzie na derby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satanclaus67 Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 00:37 "Nie powtarzalne"...hmm, chodzi o to, że nie da się tego w żaden sposób nigdzie odtworzyć. Nawet w studio Lucas Art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.4web.pl 13.06.11, 09:20 Dziwnych masz znajomych, skoro zauroczyły ich plastikowo-dyktowe budy w centrum miasta, w otoczeniu brudu, smrodu i w rozpadajacej sie posesji pofabrycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się 13.06.11, 21:18 Ej ja też tam poprowadziłem kuzyna z Sopotu. Po tym wieczorze poważnie zastanawiał się czy iść w Łodzi na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się 13.06.11, 21:20 W sensie że mu się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
bron Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się 13.06.11, 21:17 Chinatown to niewątpliwie kuriozum. Można je pokazać jako jedną z tych raczej dziwnych rzeczy w mieście. We właściwy sposób należałoby to zrobić po wyjściu z Kaliskiej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yez.hodowca "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... 13.06.11, 09:43 Rynek Bałucki jest nie na tej liście co trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... IP: *.icpnet.pl 13.06.11, 11:13 toaleta w Klubie Łódź Kaliska - zdecydowanie tak. To dość osobliwe miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się ws... IP: *.4web.pl 13.06.11, 11:24 A dlaczego na liście brakło najbardziej zadbanego łódzkiego parku, Parku Ocalałych? I nie ma też Stacji Radegast, która ze swoim Tunelem Deportowanych robi wstrząsające wrażenie! To Kamilli dobrze zrobi, jak liźnie trochę historii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandrah Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.pai.net.pl 13.06.11, 22:50 Tematyką riksz zarówno w Łodzi jak i na świecie zajmuje się od kilkunastu lat. Za każdym razem, kiedy w mediach pojawiają się negatywne opinie na temat riksz łódzkich jest mi autentycznie przykro. Riksze, które są pod moja „opieką” wyglądają tak: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c1ed104f8f84daf.html wiem, że nie są one majstersztykiem estetycznym , ale przede wszystkim są użyteczne (wygodne, ergonomiczne, bezpieczne – bo sprawne technicznie - i estetyczne – czyste i w jednolitych kolorach). Oczywiście mam świadomość że niektóre z riksz poruszających się po Piotrkowskiej, i nie tylko, urągają elementarnym zasadom bezpieczeństwa, higieny i estetyki. Niestety od kilku lat, zarówno za kadencji Pana Kropiwnickiego, Pana Sadzyńskiego jak i aktualnie nam panującej Pani Zdanowskiej, nie zrobiono nic, aby ujednolicić bądź też określić (ująć w jakieś ramy), w jaki sposób powinny wyglądać riksze, aby były bezpieczne funkcjonalne i dopiero na trzecim miejscu (bo według mnie jedynie taka kolejność ma sens) estetyczne. Podczas wielogodzinnych debat w UMŁ w czasie projektu nad zmianami na ulicy Piotrkowskiej (Sztab ulicy Piotrkowskiej) ustalono, że NIC się nie da zrobić! Jedynym sensownym pomysłem byłoby zorganizowanie przetargu, z określonymi warunkami, na obsługę rikszami na ul. P. W owym przetargu można by zawrzeć jak takie riksze maja wyglądać, ile może kosztować przejazd do Galerii Ł. a ile śladami zabytków łódzkich….. byłoby fajnie….. bo riksze SĄ FAJNE!, ale na moje pytanie, kto pilnowałby żeby na Piotrkowską nie mogły wjechać zadne inne riksze (tych firm, które nie wygrały przetargu) otrzymałam informację ze NIKT! (była to informacja od ówczesnego zastępcy komendanta SM w Łodzi – nie maja ludzi do pilnowania czy auta parkujące na P. mogą tam parkować czy tez nie a wiec nie będą tez ścigać rikszarzy, którzy nielegalnie wjechali na Piotrkowska). I kółko się zamyka. Jeżeli KTOKOLWIEK ma jakiś pomysł jak ową sytuacje rozwiązać proszę o taką informacje, chętnie porozmawiam, może uda się zrobić z riksz łódzkich taką samą atrakcje, jaką są w Monachium, Salzburgu czy Berlinie (a są to te same riksze!). Mail do kontaktu: sofokles@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goblinek Re: "Misja 21":Co Kamilla ma zobaczyć, czego się IP: *.toya.net.pl 16.06.11, 00:09 Mnie jest żal prawej pierzei ul. Zachodniej. Ale wierzę, że za kilka lat bedziemy żyć w zupełnie odmienionym miescie. - Będziemy mieli nowy podziemny dworzec (może i przetarg idzie jak po grudzie, ale dworzec będzie tyle, że z poślizgiem). - będziemy mieli dojazd autostradą do Wawy (też z poślizgiem, ale pytanie nie jest już "czy" tylko "kiedy") - łódzkie jako zaplecze logistyczne (na skrzyzowaniu autostrad) = magnes dla inwestorów, więc powstaną nowe budynki a stare doczekają się remontów. Może prosty ze mnie chłop, ale tak to widzę... więc myślę, że nie warto widzieć świata w szarych barwach. :) Odpowiedz Link Zgłoś