Dodaj do ulubionych

Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na raka

22.08.11, 10:24
Poziom badań biotechnologicznych w Polsce oraz poziom w ogóle tzw. nowoczesnych technologii jest niższy niż w Kambodży czy Mongolii (z całym szacunkiem dla tych krajów).

Jest szansa, że jeżeli kolejne wybory znowu wygra PO, to Polska spadnie do poziomu Sudanu.

Na szczęście Polska może być dumna, wciąż pozostaje ŚWIATOWYM LIDEREM w cenach benzyny i rozmów telefonicznych.

Możemy też być dumni, że mamy najlepszych na świecie złodziei samochodów.
Obserwuj wątek
    • von_seydlitz Nie ma co się cieszyć, już Tusk to jakoś położy... 22.08.11, 10:28
      Jak wszystko.

:(
      • Gość: mogacz słowo klucz: "mogą" IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 12:11
        ja *mogę* np. zostać miliarderem

ale mi się nie chce dzisiaj
        jutro też mi się nie będzie chciało
        a w przyszłym tygodniu to już w ogóle
        • Gość: es 2 lata to baaaardzo optymistyczny wariant IP: *.ip.jarsat.pl 28.08.11, 11:21
          Raczej nie obejdzie się bez kolejnego dodruku pieniędzy tzn emisji akcji. A w kryzysie wszelkie bardziej ryzykowne i kosztowne projekty (w tym biotechnologiczne) finansuje sie trudniej czytaj drożej, czytaj kurs akcji na południe. Bioton "flagowa spólka biotechnologiczna" jest po 9 groszy, po ile jest toto?
          • Gość: bomba nuklearna zbombardowac lepiej libie za 10 miliardow $ IP: *.zone7.bethere.co.uk 28.08.11, 15:44
            niz zinwestowac te pieniedze w centrum badan nad ta choroba...
    • Gość: Alan człowieku tobie leki potrzebne IP: 212.33.77.* 22.08.11, 10:36
      na głowę !
    • 4v dwa komentarze i 22.08.11, 10:40
      > Poziom badań biotechnologicznych w Polsce oraz poziom w ogóle tzw. nowoczesnych
      > technologii jest niższy niż w Kambodży czy Mongolii

pojedź, impotencie, zobacz, a później się wypowiadaj.
      nie ma to jak typowe polskie kompleksy człowieka, co sam nic w życiu nie osiągnął, przez co ma niską samoocenę i rzutuje ją na cały kraj by sobie zracjonalizować swoje marne życie...

a prawda jest taka, że jeśli firmy nie przejmie ktoś z mafijnego FARMA-kartelu, to może odnieść sukces. gorzej, jeśli panowie prezesi połaszczą się na marne grosze (miliony dolarów) od mafiozów, mających interes w tym, by leki na raka były drogie, a ich rozwój postępował w tempie urągającym XXI wiekowi.
      • Gość: tpepe Re: dwa komentarze i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:51
        Heh, chyba wierzysz w teorie spiskowe. Jeśli nie pofatyguje się jakiś duży gracz, lek nigdy nie trafi na rynek, bo małego startupu nigdy nie będzie stać na przejście badań klinicznych. To one w dużym stopniu powodują , że leki celowane są tak drogie. Bo leki celowane są celowane, czyli dany lek leczy tylko niewielką liczbę nowotworów. A badania kosztują tyle samo co te, którym poddaje się nowy specyfik na ból głowy, który będą przyjmować miliony pacjentów.
        Szczerze życzę kolegom powodzenia, ale trochę się boję, że firma jest jak dział badawczy Adamedu, kwiatkiem do kożucha, żeby można było powiedzieć: "nie jesteśmy zacofani, popatrzcie jakie prowadzimy super badania". A tak na prawdę nic z tego nie wynika.
        • Gość: Yans akurat 4V ma rację IP: *.limes.com.pl 28.08.11, 15:21
          Wykupienie takiego projekciku jak ten za 50 mln EURO to dla firm farmaceutycznych DROBNIAKI.

Jak dla mnie to rozwój tego projektu nie jest jakoś specjalnie szybki, powiem więcej - jest/był flegmatyczny.
          Takich badań i aplikacji w postaci leków można robić setki w kilku większych ośrodkach biotech w Polsce. Mamy w Krakowie np klaster Life Science. Zapytajcie Kazmierza Murzyna co mogli by zrobić mając grant naukowy z Ministerstwa Nauki - rozliczalny co do grosza.
          Jest ośrodek w Trójmiescie - laboratoria w Gdyni i Gdańsku: jak na razie nie ma z nich poważnych wyników badań bo zjadają je zwyłke POLAKOWE kłócenie i naciąganie kołdry bardziej na siebie.
      • arktur1 Re: dwa komentarze i 22.08.11, 11:33
        Tak się składa, ciemniaku z wiochy, że Polska jest postrzegana wśród cywilizowanych krajów jako zacofany, XIX-wieczny grajdoł. Takie młotki jak ty nie polepszają sytuacji...
        • Gość: Franek Polska jest zacofana bo została kompletnie zrujnow IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.11, 11:52
          a przez 2 wojny światowe, wymardowano miliony mieszkańców, w tym cały kwiat przed wojennej warszawy, 50 lat komuny i setki tysięcy emigrantów też zrobiło swoje, a kolejne zakompleksione mięczaki jak ty robią swoje...
          • leonleonidas Re: Polska jest zacofana bo została kompletnie zr 22.08.11, 11:59
            nie wolno zapomniec o zaborach, Potopie szweckim i najazdach tatarskich !!
            Do tego mamy raczej kiepska pogode, robic sie nie chce.
            • Gość: Franek ja mówię o czasach, które są bardzo nieodległe IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.11, 12:13
              ponad połowa Polaków pamięta komunę (jak się w tedy żyło), a ileś procent wojne, a ty na co dzień widzisz ich skutki, tylko brakuje ci wyobraźni aby połączyć fakty
              • leonleonidas Re: ja mówię o czasach, które są bardzo nieodległ 22.08.11, 12:22
                Zatem pamiec nieodleglej przeszlosci powinna tym bardziej motywyowac zarowno "wladze" jak i pospolstwo do pozytywnego dzialania. A jak sie dzieje ?
                Jak wygladaja drogi, dworce, sluzba zdrowia, poziom wyksztalcenia po 20 latach od upadku komuny?
                Jaki jest stan zadluzenia zarowno panstwa, gmin, oraz dlug prywatny?
                Skoda uderzen w klawiature ..
                • Gość: ja. Re: ja mówię o czasach, które są bardzo nieodległ IP: *.escom.net.pl 28.08.11, 18:34
                  Och, zamiast pie...ć jak jest źle, spróbuj:
                  1. przypomnieć sobie jak źle było, naprawdę źle.
                  2. połączyć te trzy osobne narzekania w jedność - nie ma kasy, buduje się za wolno i są długi. No mistrz ekonomii by lepiej nie wymyślił. Skąd w Polsce miały się posypać te pieniądze na drogi dworce i wszystko inne, co byś chciał? Rosną na drzewie? Ciągnie się osła za uszy czy jakoś inaczej? Nie, trzeba je zapracować, albo pożyczyć na poczet przyszłych zarobków. Bo takiej loterii, gdzie by wygrać mogła Polska, to jeszcze nie ma. Nie ma UNL czyli United Nations Lottery :)
                  3. 20 lat w skali historii i ekonomii trwa tyle, co pierdnięcie w twoim i moim życiu. W tym czasie udało nam się bardzo dużo. Chciejstwo tylko zasłania oczy.
                  Pamiętam jak w roku 1989 byłem na zgniłym zachodzie i pewien zgniły zachodnioeropejczyk mówił tak: pamiętaj, pierwsze efekty ekonomiczne odzyskania wolności odczujecie po mniej-więcej 20 latach. I nie pomylił się - odczuliśmy je wcześniej dzięki wpompowaniu sporej kasy w Polskę przez wstrętny, zgniły zachód.
                  • Gość: maxx Re: ja mówię o czasach, które są bardzo nieodległe IP: 173.233.200.* 02.09.11, 17:36
                    "3. 20 lat w skali historii i ekonomii trwa tyle, co pierdnięcie w twoim i moim życiu. W tym czasie udało nam się bardzo dużo. Chciejstwo tylko zasłania oczy."

A wystarczy porownac sobie ile dokonano i zbudowano w Polsce (Centralny Okreg Przemyslowy, Gdynia, nowe huty, kopalnie, itd.) w okresie tzw. dwudziestolecia miedzywojennego (1918-1939) i porownac z (dosyc mizernymi) wynikami lat 1989-2011,
                    kiedy to doprowadzono do zniszczenia spora czesc polskiego przemyslu (w tym zaklady takie jak np. odlewnia w Lublinie bedaca wowczas jednym z najbardziej nowoczesnych tego typu zakladow w Europie, czy tez stocznie, ktore po odpowiednich modyfikacjach mogly jeszcze przynosic zyski). A do tego "osiagniecia" ostatniego dwudziestolecia to wybudowanie kilkunastu wiezowcow, dokonczenie budowy jednej linii metra, a poza tym systematyczna dewastacja sieci polaczen kolejowych oraz (wyjatkowo powolna!) budowa autostrad
                    (budowa w sporej czesci dzieki pieniadzom z Unii Europejskiej)...
        • Gość: maxx Re: prymityw na forum IP: 173.233.200.* 02.09.11, 17:23
          "Tak się składa, ciemniaku z wiochy, że..."

Maly "arkturku"... co u ciebie wplywa na tak wysoki poziom agresji???
    • bonze Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra 22.08.11, 10:48
      Co bystrzejsi to juz chyba wiedza, ze obecna medycyna konwecjonalna z leczeniem ma niewiele wspolnego , z likwidacja skutkow choroby i owszem...
      Mafia wloska przy branzy farmaceutycznej to aniol nad aniolami...
    • Gość: stan GMO IP: *.ptr.magnet.ie 22.08.11, 10:49
      Spokojnie: jak tylko zabronia w Polsce GMO to te pare firm biotechnologicznych w Polsce padnie :)
      • arekmakotaa Re: GMO 12.11.13, 09:47
        Całe szczęście że jaja Farmio są wolne od gmo, średnio w tygodniu jem jajecznicę z 10 jajek, więc kto wie jak by mogło mnie genetycznie wykręcić..
      • arekmakotaa Re: GMO 05.12.13, 12:39
        Całe szczęście że jaja Farmio są wolne od gmo, średnio w tygodniu jem jajecznicę z 10 jajek, więc kto wie jak by mogło mnie genetycznie wykręcić..
    • Gość: kajtek Polak jak zwykle wyżej sra niż dupę ma IP: *.bredband.comhem.se 22.08.11, 10:57
      niech wpierw WYPRODUKUJĄ te leki a pózniej będziemy składać gratulacje.
    • Gość: gosc Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.pool.mediaWays.net 22.08.11, 11:09
    • zydgejmasoncyklista W Polsce strasznie dużo się o wszystkim GADA. 22.08.11, 11:11
      Mieszkam w małej mieścinie pod Dublinem, właściwie wchodzącej w skład aglomeracji. W małej mieścinie jest laboratorium Avonu, z 5 wielkich fabryk światowej marki produkujących leki i masę innych, które produkują wyroby znane na całym świecie (np. plastikowe korki ze sprayem do dezodorantów Rexona). Autostrady na zachód Irlandii zbudowano i oddano do użytku - bez wielkiej pompy, bo było wstyd, ze tak długo to trwało. Dziś widzę zryty asfalt na mojej ulicy, na odcinku 400 metrów, pojutrze będzie nowa ładna droga. Nikt nie skacze w górę z radości - to jest normalność. W Polsce wszyscy - a zwłaszcza pismaki - trąbią o wielkich możliwościach. Wy popatrzcie na kraje zachodu i uczcie się, bo nawet kryzys jakoś nie doprowadził do upadku wielu firm. Upadła jedna czy dwie, o których polskie media ryczały jak oszalałe, ale nie napisali o tych, które świetnie w kryzysie dają sobie radę. I rozwijają się (jak ta, w której pracuję). Propaganda polskiego sukcesu trwa...
      • olias Re: W Polsce strasznie dużo się o wszystkim GADA. 28.08.11, 10:51
        nieładnie robisz. porównujesz bantustan ze światem cywilizowanym. dla mnie FAKT że ludzie z tytułem doktora robią COŚ poza habilitacją to cud i wielkie osiągnięcie.
        pamiętam koniec "blue - rzekomo polskiego - ray". dziennikarka pyta - panie profesorze, Sony zarobiłojuż 2 mld $ na napędach blue ray do domowych PC, a my? Pofesor - prrrrosze pani, mnie takie trywialne rozwiązanie nie interesują.
        • Gość: maxx Re: W Polsce strasznie dużo się ... IP: 173.233.200.* 02.09.11, 17:13
          "Mabion planuje w ciągu dwóch lat wprowadzić produkt do sprzedaży. To i tak szybko, bo będzie to oznaczało, że od fazy koncepcji do wprowadzenia na rynek upłynie zaledwie sześć lat."

Jak to wlasciwie jest? Czy w Polsce istnieje jakas "przyspieszona" droga prowadzaca od etapu badan wstepnych, poprzez badania kliniczne, az do dopuszczenia produktu na rynek?
          W takim kraju jak USA wielkim firmom farmaceutycznym zajmuje to
          zwykle 10 do 12 lat!
          • Gość: gościnnie Re: W Polsce strasznie dużo się ... IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 15:37
            zasady są te same. tylko w USA się wymyśla leki, a w Polsce nie ma na to pieniędzy i czasu dlatego produkuje się generyki i leki podobne. wtedy prawna droga do sprzedaży jest po prostu krótsza. większośc polskich firm farmaceutycznych robi generyki
    • Gość: gosc kilka wyjasnien- artykul jest mylacy IP: *.pool.mediaWays.net 22.08.11, 11:15
      Firma Mabion zamierza robic biogenryki. Jest kilka lekow w formie przeciwcial monoklonalnych, ktorych ochrona patentowa konczy sie za 2-3 lata. Procedura wprowadzania biogenerykow na rynek jest skomplikowana i droga (w USA jeszcze nie ma standardowej procedury). Mabion bedzie potrzebowal kasy i to duzo aby wprowadzic swoje produkty na rynek.
      Nie sadze aby mieli w planach producje zupelnie nowego leku bo to inna bajka.
      • Gość: Aspa Re: kilka wyjasnien- artykul jest mylacy IP: 89.204.242.* 28.08.11, 11:27
        Myślę, że masz rację, a pismakowi naściemniano, co on/ona łyknał jak pelikan żabę. Sądzę, że kluczowym stwierdzeniem jest, iż firma powstała jako ośrodek analizy ISTNIEJĄCYCH leków a produktem końcowym będą generyki istniejacych już leków, gdy ich ochrona wygaśnie. Bo na opracowanie całkowicie nowej substancji, jej badanie i doprowadenie do postaci rynkowej trzeba więcej, niż 23 miliony, kilku naukowców i sześć lat - same badania kliniczne całkiem NOWEGO leku trwają okoła dekady...
        Fakt, ze taka firma istnieje i tych kilku zdolnych zarabia kasę w Polsce zamiast wyjechać, to świetnie. Po co do tego dorabiać ideologię, że robią coś innego, niż robią?
      • Gość: piqs Re: kilka wyjasnien- artykul jest mylacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 11:37
        > Firma Mabion zamierza robic biogenryki. Jest kilka lekow w formie przeciwcial m
        > onoklonalnych, ktorych ochrona patentowa konczy sie za 2-3 lata.

Chcesz powiedzieć że jakiś mendowaty korpol siedział na patentach i blokował całą grupę (potencjalnych) leków przeciwnowotworowych ?

Może powinien się tym zainteresować jakiś prokurator. Bo wygąda na to że prawnicze wygibasy jakiegoś skorumpowanego śmiecia kosztują życie wielu ludzi.
        • Gość: Aspa Re: kilka wyjasnien- artykul jest mylacy IP: 89.204.168.* 28.08.11, 21:14
          > Chcesz powiedzieć że jakiś mendowaty korpol siedział na patentach i blokował ca
          > łą grupę (potencjalnych) leków przeciwnowotworowych ?

Tak to mniej więcej wygląda, niestety. Firma wydaje miliardy na badania nad nowym lekiem i potem korzysta z ochrony patentowej przez określony czas, by te miliardy odzyskać i jeszcze zarobić - wtedy lek kosztuje niewyobrażalne pieniądze. Sam jestem pacjentem po(jak dotąd)rakowym i muszę przyjmoweć codziennie leki, z których jeden na początku mojej kuracji był "oryginałem" za wielkie pieniądze. Po roku kuracji pojawił się generyk i teraz to właśnie jego biorę, różnicy nie zauważyłem, działają tak samo. Ale generyk kosztuje wielokrotnie mniej...
          Na szczęście nie mieszkam w Polsce i zarówno oryginał jak i generyk miałem i mam w 100 procentach refundowane.
          W tym systemie są oczywiście oszustwa - pewna znana firma sprzedawała lek weterynaryjny dla owiec za parę euro od lat, była jego wynalazcą ale jako lek dla owiec doczekał się generyków po wygaśnięciu ochrony. Sprzedawała też skuteczny lek na na jedną z form nowotworu, przy czym miesięczna kuracja dla jednego pacjenta kosztowała dziesiętki tysięcy. Okazało się, że to jest ta sama substancja, co lek dla owiec - u ludzi miała dodatkowe działanie hamujące rozwój nowotworu. Wybuchł skandal, firma tłumaczyła się, że poniosła olbrzymie nakłady na badania skuteczności u ludzi, dobór dawek i określenie schematów leczenia, stąd wystąpienie o patentową ochronę "ludzkiej" wersji leku. Oczywiście pojawiły się komentarze, że testy kliniczne leku na ludziach nie kosztują aż tyle, co odkrycie i opracowanie metody produkcji przemysłowej całkiem nowej substancji, zaś koszty firma zawyżyła, bo kto nie wyda każdych pieniędzy mając możliwość zatrzymania śmiertelnej choroby?
        • Gość: maxx Re: kilka wyjasnien- artykul jest mylacy IP: 173.233.200.* 02.09.11, 17:44
          "Może powinien się tym zainteresować jakiś prokurator. Bo wygąda na to że prawnicze wygibasy jakiegoś skorumpowanego śmiecia kosztują życie wielu ludzi." ???

Patentowanie lekow to jest zupelnie normalna procedura w krajach tzw. "rozwinietego Zachodu" i... "wymiar sprawiedliwosci" zajmuje sie tam przede wszystkim sciganiem
          (praktycznie na calym swiecie) tych, ktorzy owe patenty probuja naruszac!
    • l1962 Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra 22.08.11, 11:32
      Uspokoj sie glabie....
      Jakby rzadzil maly wredny pisopolaczek to Polaka bylaby na poziomie Bialorusi...
      Ceny benzyny sa najtansze w Europie w Polsce...Pojedz gdzies poza swoja wies i zdebiejesz z wrazenia...Turcja 8zl za litr...Rodos..17 zl za litr....To tylko dwa przyklady....
      Mamy nie tylko zlodziei samochodow ale tez najwiekszyb cepow i burakow ....
      • Gość: gość Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.insad.pl 10.10.11, 10:51
        Jak już zacząłeś porównywać ceny benzyny w różnych krajach to przy okazji dodaj do tego na jakim poziomie są zarobki w w/w państwach.
    • leonleonidas Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na raka 22.08.11, 11:43
      Leki przeciwnowotworowe??

Amigdalina to jest to! To dziala :-)
    • Gość: Franek skoroś taki mondry arkturku1 to sam coś wymyśl IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.11, 11:46
      internetowy chwaście
    • bamber0 "Mogą trafić", "tak będą wyglądały dworce..." 22.08.11, 12:08
      Ja mam już dość tych propagandowych doniesień o tym, że coś w Polsce MOŻE trafić do produkcji, że Polska BĘDZIE w niedalekiej przyszłości... Mam dość oglądania planów i wizualizacji dworców, osiedli. Wszystko w czasie przyszłym, warunkowo, życzeniowo...
      • Gość: ania Re: "Mogą trafić", "tak będą wyglądały dworce..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 14:33
        tylko że tu mamy prywatną firmę , prywatne pieniądze a jak ktoś zauważył proces tworzenia leku jest długi , mamy wspaniałych biotechnologów ,genetyków , dotej pory nikt nie doceniał świetnie wykształconych biologów , a pan prezes Wieczorek ukończył nie tylko wydziała zarządzania PW (VIP) ale doktoryzował się z biologii molekularnej - chapeau bas
        • Gość: gosc Re: "Mogą trafić",- biogeneryki IP: *.pool.mediaWays.net 22.08.11, 15:44
          Firma Mabion zajmuje sie biogenerykami i niczym innym. Zadnym inowacjnym produktem. Pewnie sa biotechnologdzy ale nie maja zadnego lub mizerne doswiadczenia w producji przeciwcial monoklonalnych (tym sie zajmuje Mabion). To ze prezes wie co to jest biologia molekularna to dobrze ale to nie ma zwiazku z wiedza dotyczaca producji powyzszych lekow. Jest duzo firm na swiecie z o wiele wiekszym kapitalem przymierzajace sie do producji biogenerykow (z ogromnym kapitalem) i Mabion ma daleka droge przed soba. Jesli rozpocznie produkcje preparatu na skale pol przemyslowa to juz bedzie cos. Jesli nie bedzie mial kapiatalu t na tym sie skonczy i ktos ich po prostu kupi np TEVA? Taka jest kolej rzeczy w biznesie.
          • Gość: expert Re: "Mogą trafić",- biogeneryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 15:04
            Masz Gościu rację, tym bardziej, że TEVA jest w Kutnie o parę przecznic od jednego z udzaiałowców Mabionu - Polfarmexu. A tak, przy okazji jestem ciekawy, czy szanowni dyskutanci na tym forum, wiedzą kim jest Profesor Zenon Stęplewski- jeden ze światowych pionierów produkcji i zastosowania przeciwciał monoklonalnych. Kto ciekawy niech zajrzy:H.Jędrzejowska-Szypułka et al.: Wytwarzanie przeciwciał monoklonalnych i niektóre ich zastosowania. Postępy Hig.Med.Dośw.1988,42,125
    • Gość: m Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.secxs.rug.nl 22.08.11, 12:35
      gratuluję i życzę powodzenia.
      Leki celowane są drogie na całym świecie (każdego raka można wyleczyć, pytanie za ile?), ale jeżeli twórcy mają jakiś ciekawy pomysł do sprzedania to oby im się powiodło.
      • Gość: Ciekawski George Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 20:04
        No nie wiem czy podróbki chińskich podróbek przeciwciał można nazwać czymś ciekawym. Na świecie jest kilkaset firm które robią to samo tylko że na skalę kilka razy większą.
    • tommyha Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na raka 22.08.11, 12:50
      Gdyby ci tzw lekarze zalecali ludziom właściwa dietę (np. zgodną z gr. krwi itp) to raka by nie było. Ale niestety lekarze są skorumpowani lub zmanipulowani juz na studiach i ich rola ma ograniczyć się do leczenia, a nie uleczenia
      • ikcort Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra 28.08.11, 11:00
        > Gdyby ci tzw lekarze zalecali ludziom właściwa dietę (np. zgodną z gr. krwi itp)
        > to raka by nie było.

Tobie zaszkodziła natomiast taka dieta na głowę. Nie wiadomo, co gorsze.
      • Gość: - Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.11, 11:43
        wow. Jest to najglupszy (chyba powazny?) post jaki w zyciu widzialem. Gratulacje
      • Gość: TAURON Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.11, 12:05
        Nie pisz głupstw.Żadna dieta nie uchroni przed ta choroba,miliony ludzi stosuje te diete i tez choruje.Nie rób biedakom wody z mózgu /nie tylko Ty/.
    • stoneborn Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na raka 22.08.11, 18:37
      O ile sie znam na geografii to miedzynarodowa mafia FARMA przy wsparciu FDA w USA usadza Mabion. Przyklad:
      www.burzynskimovie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110
    • Gość: DEMOS Dobra dobra generyki amerykańskich przeciwciał to IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 19:59
      nie takie wielkie figo fago. Robi te leki i robi a ciekawe kto za licencje na szpiczaka zapłaci
    • Gość: Ciekawski George W dwa lata zrobią badania kliniczne ?to chyba uda IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 20:01
      sie ale w Kongo albo w Burkina Fasso
    • Gość: Bies z czadów Artykuł sponsorowany wide ceny akcji Mabionu IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 20:07
      Najpierw niech ten lek zrobią potem zaczną się chwalić bo póki co to takich co mówili ze są wielcy i mają super pomysły to w Polsce było na pęczki. Ciekawe jak zrobia w dwa lata klinikę, rejestrację i marketing powodzenia
    • Gość: muzzyczny Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na raka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 10:39
      lekarstwa na raka buahahahahaha
      wydawane miliony na leki aparaty do raioterapii i inne g....
      to utrzymywanie koncernów i bandy konowałów

będą sprzedawć coś za co biorą forsę a co powinno byc za darmo
      Okłamuje się ludzi od wielu dekad
      Trzeba szukac prawdy a nie łykać papki koncernów
      Terapia Gersona i Breussa
      Świat bez raka. Opowieść o witaminie B17 1/6
      www.youtube.com/watch?v=Aj44NTYWT8c&NR=1
      • Gość: cminusminus Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.toya.net.pl 28.08.11, 19:54
        Cześć :)
        Mam szczerą nadzieję, że nie masz praw wyborczych, ale za to masz niesprawne genitalia.
      • Gość: maxx Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki ... IP: 173.233.200.* 02.09.11, 17:51
        "Trzeba szukac prawdy a nie łykać papki koncernów
        Terapia Gersona i Breussa Świat bez raka. Opowieść o witaminie B17 1/6"

I oto kolejny "nawiedzony" na forum GW!
    • Gość: kiss po co to pisac? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 10:40
      ze niby co? zasluga po i wyborczej? bzdura i jeszcze raz bzdura. po co ludziom robic niczym nie uzasadniona nadzieje? juz fakt lepszy.. do tego polska tabletka bedzie tansza? jasne. inne 200tys za rok nasze 5tys taaaak. i to jest przyklad zaklamanych swinskich obietnic
    • Gość: Jan Akuratny Re: Firma Mabion robi pierwsze łódzkie leki na ra IP: *.lipska.net.74.13.83.in-addr.arpa 28.08.11, 10:58
      arktur1 Rozumiem twoje przesłanie: Polskie Leki Na Raka Tylko Dzięki PIS.

A teraz powiem CI idź na onkologię i zobacz tych chorych ludzi oni mają w d...e politykę, liczą dni do końca swego życia i martwią się żeby nie bolało.

Jeśli nie wiesz co to za choroba to życzę CI byś nigdy się nie dowiedział.

Nie bądź naiwny PIS i tak dla nich nic nie zrobi (może kilka obietnic przed wyborami)
    • Gość: berkowaty ignorancja magistratu i dziennikarza IP: *.static.adslpremium.ch 28.08.11, 10:59
      Życzę temu projektowi jak najlepiej, ale jakie 2 lata...

Jeśli oni nie wyleźli z fazy przedklinicznej, to w ogóle nie można mówić o produkcji. Jak będą w fazie klinicznej, to można zacząć cokolwiek myśleć. Kupa czasu, kupa badań, kupa pieniędzy, o FDA nie wspominając... 5-10 lat najmniej
      • Gość: gościnnie Re: ignorancja magistratu i dziennikarza IP: *.toya.net.pl 17.12.11, 15:44
        Pamiętaj o tym, że są kraje gdzie można sprzedawac leki bez rygorystycznych obostrzeń FDA, a nawet bez przejścia badań klinicznych
    • Gość: kuteńczyk Życzę sukcesów Mabion, ale......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 11:07
      Mabionowi może się i uda...
      ale jeden warunek, trzymać z daleka od projektu młodego Wośko z Polfarmexu.
      • Gość: Xenograft Re: Życzę sukcesów Mabion, ale......... IP: *.washdc.east.verizon.net 28.08.11, 18:25
        A jaki pomysl ma mlody Wosko? Rozwin mysl, prosze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka