Gość: luki IP: *.toya.net.pl 27.05.04, 21:17 W tym roku zaczynamy 27 czerwca! O szczegółach będę z czasem informował, jak już w poszczególnych kwestiach wszystko zostanie dograne! pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrekmk Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 27.05.04, 21:23 Super!!! A tak przy okazji. Dziś jechałem dąbrowskiego i zauważyłem przy zajezdni słupek z umieszczonym na nim rozkładzie "zerówki". czy to już nowowywieszone, czy też rozkład został z tamtego roku?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 27.05.04, 21:30 Rozkład i słupek są od zeszłego roku. :) Jak się uda, to w tym roku zamiast prostokątnej tablicy założymy tam okrągłą z "T". pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łażej Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.retsat1.com.pl 27.05.04, 21:40 A czy tym razem uda się powiesić rozkłady jazdy na całej trasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.pabianice.pl 27.05.04, 22:02 MPK powinno w tym roku to zrobić - argument: zaczyna się wcześniej. Ale wartoby skontrolować te rozkłady przed powieszeniem, coby nie było znów czasu przejazdu jak dla żółwia (jak w sierpniu 2003). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychooo Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 27.05.04, 22:01 a trasa taka sama jak w zeszłym roku czy inna?? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 31.05.04, 21:53 Będzie podobna, ale z niespodziewajką. :) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 31.05.04, 22:26 Ciiiiiiiiiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.pai.net.pl 01.06.04, 09:54 Zamiast na Zdrowie bedziemy jezdzic na Nowe Zlotno. Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 01.06.04, 17:34 Gość portalu: J.S. napisał(a): > Zamiast na Zdrowie bedziemy jezdzic na Nowe Zlotno. I przenosic N-ki na wlasnych plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 01.06.04, 17:51 No przecież opracowano torowisko dmuchane. KMST podobno zakupił 20 km i będzie się jeździć według uznania. Na Złotno, do Aleksandrowa, do Rzgowa, a nawet do Brzezin :-))) pzdr sluzbowo Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 01.06.04, 18:03 sluzbowo napisał: > No przecież opracowano torowisko dmuchane. KMST podobno zakupił 20 km i będzie > się jeździć według uznania. Na Złotno, do Aleksandrowa, do Rzgowa, a nawet do > Brzezin :-))) A jak dokupimy więcej, to zrealizujemy przedwojenne plany do Koluszek, Łasku oraz Sulejowa przez Piotrków i Tuszyn. Wąskotorowa konkurencja dla PKP. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Gratuluje postawy IP: *.pai.net.pl 01.06.04, 20:27 ventlan napisał: > Gość portalu: J.S. napisał(a): > > > Zamiast na Zdrowie bedziemy jezdzic na Nowe Zlotno. > > I przenosic N-ki na wlasnych plecach. No juz myslalem ze sie nikt na ochotnika nie zglosi! :> Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 27.05.04, 22:44 Nie obiecuje zjawienia się na inauguracji bo: - moge byc pod wplywem alkoholu - moge miec kaca - moge spac po weselu kuzynki. - moge tez sie zjawic:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 01.06.04, 08:22 teufel napisał: > Nie obiecuje zjawienia się na inauguracji bo: > - moge byc pod wplywem alkoholu > - moge miec kaca > - moge spac > po weselu kuzynki. > - moge tez sie zjawic:) Co??Znowu będziesz się z Żubrzykami bratał??Co go widzę, to na cyku, albo dopiero przed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 01.06.04, 18:33 Konczymy ten temat!! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 01.06.04, 19:13 Albo zaczynamy :P Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 02.06.04, 06:24 Widzisz Tuefel ile osób pamięta twoje grzechy??Najbardziej pamięta to osoba, która mało cię nie zabiła wzrokiem za to bratanie się z Żubrzykami i spowodowany tym zjawiskiem głośny śmiech aż do łez Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 02.06.04, 08:30 A ty nie masz czegoś lepszego do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 02.06.04, 11:40 kmst120 napisał: > Widzisz Tuefel ile osób pamięta twoje grzechy?? No. Yarro zapewne. O ile wiem to jego nie było na wycieczce... > Najbardziej pamięta to osoba, > która mało cię nie zabiła wzrokiem za to bratanie się z Żubrzykami > i spowodowan y > tym zjawiskiem głośny śmiech aż do łez Ty masz jakiś problem ze sobą? A jak "tamta osoba" ma jakieś pretensje do kogokolwiek (nie twierdzę czy słusznie czy nie), to myślę, że sama sobie poradzi z powiedzeniem tego Teufelowi, nie? Jak dla mnie głośny śmiech (czy to od żubrzyków, czy też nie) na zamkniętej imprezie jest dużo mniejszym grzechem od jawnego propagowania wandalizmu i chamstwa jak tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=12973113&a=13057140 I myślę, że pamięta ci to więcej osób niż Teufelowi żubrzyki, ale ja dam im się samym wypowiedzieć. Acha. Ty zdaje się też z czymś się bratałeś, prawda? Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 02.06.04, 20:56 ukalo napisał: > No. Yarro zapewne. O ile wiem to jego nie było na wycieczce... -- A czy ja coś mówię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.pai.net.pl 02.06.04, 21:27 Ty? Nie. Przedmowca zasugerowal: "Widzisz Tuefel ile osób pamięta twoje grzechy??" Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 07:48 Bratałem się ale tylko z jednym to po pierwsze, po drugie kończymy temat, bo nie chcę zadymy, a po trzecie w linku który od ciebie dostałem to niby może ja jestem od propagowania wandalizmu i chamstwa??Bo jeśli tak uważasz, to źle zrozumiałeś mojego posta. Chodziło mi o to, że potrzebuję taki przycisk i zapytałem czy ktoś może ma adres jakiegoś sklepu czy coś...a poza tym spójrz co napisał J.S. na słowa: Widzisz Tuefel ile osób pamięta twoje grzechy?? pozdrawiam D.M. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 08:28 kmst120 napisał: > (...) po drugie kończymy temat, bo ni > e > chcę zadymy,(...) Chyba jeszcze nie zostałeś uświadomiony, że JUŻ ją wywołałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 09:03 Nie chcę większej Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 13:00 ...a poza tym spójrz co > napisał J.S. na słowa: Widzisz Tuefel ile osób pamięta twoje grzechy?? Gdyby naprawdę J.S. miał do mnie pretensje o to, że się śmiałem to by mi to powiedział na zebraniu. A wczoraj na wycieczce udowodniłem, że normalnie głośno się śmieję. Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 18:56 Spoko....ja tam pretensji nie mam a, że lubię ci dogryzać to mam nadzieję, że ty do mnie tez nie.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 21:44 teufel napisał: > A wczoraj na wycieczce udowodniłem, że normalnie głośno > > się śmieję. Za głośno. Kupimy ci jakiś tłumik. Ukalo, jak myślisz, może jakiegoś Remusa czy coś, będzie miał taki fajny rasowy gang. ;))) Teufel: co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kmst120 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 22:01 Remusa??Za dużo zapłacisz...zwykły Polski szajs...tyle, że nawet roku nie wytrzyma, bo bedzie mocno eksploatowany...a, że Tuefel się pluje to jeszcze zardzewieje od środka. Sorki tuefel....hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 03.06.04, 23:49 1. Pytanie michała.ch było skierowane do Ukalo. 2. Twoje chamskie teksty na forum zaczynają mnie naprawdę mocno wkurzać. Może powiesz mu to prosto w twarz zamiast wypisywać na forum? Pozdrawiam, Krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR1245 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.retsat1.com.pl 08.06.04, 20:13 Witam powinniscie bardziej rozreklamowac "zerowke"na miescie.Zapytani moi liczni znajomi itp.malo wiedza na ten temat,lub nic nawet nie slyszeli.POSTARAJCIE sie troche o ROZGLOS.POZDRAWIAM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 08.06.04, 21:04 a masz pomysł jak rozreklamować (poza informacjami-artykułami w gazetach i TVP3 przy okazji startu) tą linię przy właściwie braku środków finansowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 08.06.04, 21:11 Można porozklejać plakaty i to zrobimy, ale budżet na wersję kolorwą jest ograniczony. Z chęcią osobom chętnym do pomocy w reklamie zerówki damy plakaty, żeby je porozwieszali w swoich rewirach. Będą też ulotki, które można rozdawać. Zapraszam do współpracy! pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 08.06.04, 21:13 oooo... będą takowe do pobrania na lipcowym spotkaniu KMST ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 08.06.04, 22:40 Tak, będą. Ale jeśli znajdą się osoby chętne do kolportażu ulotek i plakatów przed premierą zerówki, to na pewno takowe dostaną. Czekam na odzew. pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 08.06.04, 23:27 bezpośrednio: gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 09.06.04, 00:02 27 czerwca - zaj. Dąbrowskiego:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 09.06.04, 01:06 teufel napisał: > 27 czerwca - zaj. Dąbrowskiego:P Właśnie, że nie. Ulotki będą dużo wcześniej, niż premiera zerówki. Gdy zgłoszą się kolejne chętne osoby do pomocy w kolportarzu ulotek i plakatów, to dam znać gdzie i kiedy się spotkamy. Dzięki geograf! Ktoś jeszcze chętny? :) pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 09.06.04, 08:59 Gość portalu: luki napisał(a): > teufel napisał: > > > 27 czerwca - zaj. Dąbrowskiego:P Zrobiłem z ":P" dla oznaki, że to żart:) > Właśnie, że nie. Ulotki będą dużo wcześniej, niż premiera zerówki. Gdy zgłoszą > się kolejne chętne osoby do pomocy w kolportarzu ulotek i plakatów, to dam znać > > gdzie i kiedy się spotkamy. Dzięki geograf! Ktoś jeszcze chętny? :) > > pzdr, > luki Ja na pewno plakat rozwieszę w swojej dawnej( od dzis) szkole. Moze uda się gdzieś jeszcze - moze a klatkach schodowych na moim osiedlu:) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 09.06.04, 11:13 Teufel, ty mieszkasz w wieżowcu? To może zrób taki banner na cała ścianę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 09.06.04, 12:19 Czy mam to traktować jako Twój akces? :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 09.06.04, 22:43 Gość portalu: luki napisał(a): > Czy mam to traktować jako Twój akces? :) No chyba już się nie wykręcę skoro mnie przyszpiliłeś. ;) Mailnij tylko kiedy i gdzie po odbiór materiałów podjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 10.06.04, 12:25 > No chyba już się nie wykręcę skoro mnie przyszpiliłeś. ;) Nie, nie ma wyciągania za uszy. Chcesz, to podeślij na maila swój pomysł gdzie będziesz chciał rozwiesić plakaty i rozdawać ulotki. Jeśli nie masz ochoty tego robić, to - nie. Ja i Bart zaczynamy od ZOO i lunaparku. :) Pierwsze plakaty i ulotki w wersji b&w będą na początku przyszłego tygodnia. pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 12.06.04, 22:11 Gość portalu: luki napisał(a): > > No chyba już się nie wykręcę skoro mnie przyszpiliłeś. ;) > > Nie, nie ma wyciągania za uszy. Chcesz, to podeślij na maila swój pomysł gdzie > będziesz chciał rozwiesić plakaty i rozdawać ulotki. Się zrobi. > Jeśli nie masz ochoty tego robić, to - nie. No chyba jaja sobie robisz. > Ja i Bart zaczynamy od ZOO i lunaparku. :) Na tych tablicach Samoobrony? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 15.06.04, 14:13 Zgłosiło się 13 osób, brawo! Dostaliście info mailem gdzie odberać materiały. pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1245 Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 15.06.04, 22:25 Gość portalu: luki napisał(a): > Zgłosiło się 13 osób, brawo! Dostaliście info mailem gdzie odberać materiały. > > pzdr, > luki POCZEKAJCIE JESZCZE JA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 17.06.04, 22:58 Jutro kolejna część ulotek i plakaty do odbioru. Info idzie na priva. pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 09.06.04, 19:17 Kurcze!!! Widziałeś mój wieżowiec - wracaliśmy z Krzyskupem z wycieczki ul. Puszkina:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_pabianice Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 08:08 Apropos ulotek, sądzę, że trzeba je koniecznie rozwiesić przed kościołami, na jakichś tablicach ogłoszeń i przed marketami. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 16.06.04, 09:42 A jak się to ma do widzenia mojego wieżowca?? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Turystyczna "zerówka" 14.06.04, 09:14 W niedzielę, 27 czerwca z zajezdni przy ul. Dąbrowskiego w swój pierwszy tegoroczny kurs wyruszy zabytkowy skład tramwajowy z numerem „0”. Tramwajowa linia turystyczna będzie jeździć do ostatniej niedzieli września. Dwa sędziwe wagony trafiły do Łodzi na początku lat 60., a w 1983 roku po raz ostatni wyjechały na ulice. Co niedzielę wyruszą o godz. 14 i 16 z zajezdni przy ul. Dąbrowskiego oraz o godz. 15 i 17 z pętli na Zdrowiu. Na linii turystycznej będą obowiązywać specjalne, jednorazowe bilety (2 zł normalny i 1 zł ulgowy). Sprzedażą zajmą się członkowie Klubu Miłośników Starych Tramwajów, którzy będą obsługiwać linię jako konduktorzy. – Bilety ulgowe przysługują dzieciom i młodzieży do 16 lat, a nie, jak w ubiegłym roku, tylko do 14 – informuje Łukasz Stefańczyk, prezes KMST. – W tym roku zmieni się też nieco trasa „zerówki” między Zdrowiem a zajezdnią przy ul. Dąbrowskiego. Informacje o przebiegu trasy i godzinach odjazdów pojawią się nie tylko na końcowych przystankach, ale i na na drodze przejazdu. (ak) - Dziennik Łódzki www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/374032.html Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Turystyczna "zerówka" by UMŁ 14.06.04, 15:44 Łódzka turystyczna linia tramwajowa „0” zostanie ponownie uruchomiona. Tak, jak w ubiegłym roku, będą na niej kursować zabytkowe wagony z lat 1960-61. W każdą niedzielę od 27 czerwca do 26 września skład będzie wykonywał dwa kursy z zajezdni Dąbrowskiego na Zdrowie i z powrotem. Podczas ubiegłorocznego lata na taką przejażdżkę po Łodzi wybrało się blisko trzy tysiące osób. Tramwaj na Zdrowie będzie nadal kursował na odcinku: ZAJEZDNIA DĄBROWSKIEGO – Dąbrowskiego - Rzgowska - pl. Niepodległości - Piotrkowska - Żwirki - al. Kościuszki - Zielona - Narutowicza - Kilińskiego - Pomorska - pl. Wolności - Legionów - Konstantynowska – ZDROWIE. Inna niż w zeszłym roku będzie za to trasa w kierunku przeciwnym: ZDROWIE – Konstantynowska - Legionów - Gdańska - Kopernika - Żeromskiego - al. Politechniki - Wróblewskiego - Wólczańska - Czerwona - Piotrkowska - pl. Niepodległości - Rzgowska - Dąbrowskiego – ZAJEZDNIA DĄBROWSKIEGO. Historyczny skład będzie się zatrzymywał na wszystkich przystankach na trasie przejazdu. Specjalne bilety w cenie 2 zł - normalny i 1 zł - ulgowy będą sprzedawać motorniczy i konduktorzy. Ulga przysługuje dzieciom i młodzieży do 16. roku życia. Tak jak poprzednio jest to wspólne przedsięwzięcie MPK-Łódź Sp. z o.o. i Stowarzyszenia Klub Miłośników Starych Tramwajów. (M.D.) www.uml.lodz.pl/indeksik.php3?menu2=2&zapytanie=2,01&poz=1&id=2626 Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Turystyczna "zerówka" by UMŁ 15.06.04, 22:15 hubar napisał: > Specjalne bilety (...) będą sprzedawać motorniczy (...) Serio? No patrz, nie może być. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brekowy Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 27.06.04, 09:43 Wstawajcie! Godzina 14.00 blisko! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Jak było? IP: *.toya.net.pl 27.06.04, 18:23 Bo mnie niestety zatrzymały obowiązki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Jak było? IP: 217.153.38.* 03.07.04, 13:04 Spoko... Masz jeszcze dużo czasu : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki 4.07.2004 IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 20:05 Dzis wbrew obawom pogoda była całkiem-całkiem. Choć trochę mniej licznie niż tydzień temu, ale i tak łodzianie dopisali. Były osoby które zaliczyły 4 kursy, m.in. Studi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: 4.07.2004 IP: *.toya.net.pl 04.07.04, 21:47 ja zaliczyłem już swój pierwszy kurs w tym roku pojechałem z Kościuszki na Zdrowie i z powrotem ze Zdrowia na plac Niepodległości pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: 4.07.2004 IP: *.prokom.pl 05.07.04, 10:30 Tylko cztery ????? ;) A tak od siebie dodam ze wzialem ze soba zdjecia rownych wersji N'ek, pierwowzoru czyli KSW, DDR'owskiego odpowiednika N'ki czyli Gotha i 802N. Zainteresowanie bylo. Wiec chyba wydrukuje wiecej. A i co jeszcze ochotnicy chca oczyscic zlobki szyn na Feralnych lukach przy Wroblewskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 15:02 w ostatnią niedzielę w zerówce pewien osobnik namiętnie przekonywał mnie, że ta enka z Tatrzańskiej na pl Reymonta się stoczyła czy to taki folklor, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xk Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 06.07.04, 15:03 było już zresztą o tym na forum a ja głupi upieram się że to niemożliwe ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 12.09.04, 23:55 Dziś odwiedziło nas na "zerówce" dwóch miłośników tramwajów ze Szwajcarii, a dokładnie Bazylei. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 13.09.04, 00:00 czy mówili o swoich wrażeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 13.09.04, 09:40 Wrażenia mieli jak najbardziej pozytywne. Jeden z nich był już w Łodzi 11 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 13.09.04, 00:36 Na któym kursie :)? Czy Flip maczał w tym palce ;]? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 13.09.04, 09:41 yarro napisał: > Na któym kursie :)? Prawie całe pierwsze kółko. Wysiedli Czerwona/Piotrkowska, żeby przesiąć się w jedenastkę, a później 46 do Ozorkowa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.prokom.pl 13.09.04, 10:20 Przyznasz luki ze wydruki fotek sie przydaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.toya.net.pl 26.09.04, 20:53 A dziś, po dokładnie trzech miesiącach zakończyliśmy drugi sezon zerówki. W dniu dzisiejszym frekwencja dopisała i sprzedało się 171 biletów jednorazowych oraz 13 karnetów 10-przejazdowych. Przez wszystkie 13 niedziel kiedy przejazdy były płatne sprzedaż wyniosła 2372 bilety jednorazowe i 71 karnetów 10-przejazdowych. Dziękuję wszystkim, którzy barali udział w przygotowaniach do uruchomienia linii, przy jej obsłudze i promocji oraz pasażerom, którzy wciąż licznie w ten ciekawy sposób spędzali niedzielne popołudnia. To dzięki Wam linia istnieje i obiecuję, że wystartuje ponownie w roku przyszłym! pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Gratulacje! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.09.04, 22:04 Wszystkim którzy pracowali przez wakacje na zerówce składam podziękowania za odświeżenie wspomnień sprzed lat. I gratuluję świetnej roboty! Życzę żeby w przyszłym roku było jeszcze więcej pasażerów i żeby nie było awarii! Michał M. (5 kursów własnych + 9 namówionych innych osób ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
play_lodz Podziękowania i gratulacje :) 26.09.04, 22:14 Również chciałbym podziękować i pogratulować tego wspaniałego pomysłu play ( 4 przejazdy własne ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataniel Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 22:29 Gratuluję. Cieszę się, że naszym mieście są jeszcze ludzie tacy ja Wy, dzięki którym można łyknąć na żywo sporą dawkę historii o komunikacji. Dziękuję za to, że mogłem być jednym z tych 2372 pasażerów. Oby w przyszłym roku było tak samo albo jeszcze lepiej... Pozdrawiam Nataniel Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 26.09.04, 23:20 To ja może mało oryginalnie napiszę: Dziękuję wszystkim, którzy wozili mnie i innych pasażerów, nie zważając na upały i ulewy oraz przepraszam wszystkich tych, którym dzisiaj wlazłem w kadr. Dziękuję także STUDIemu, kóty włożył sporo pracy w przygotowanie swoich "Prezentacji". Proponuję w przyszłym roku wykorzystać jego pomysł i albo go kontynuować albo zmodyfikować... pzdr, krzyskup PS. Ktoś wie, ile kursów zrobiłem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 27.09.04, 18:36 Dziękuję serdecznie wszystkim organizatorom i twórcom linii "0". Jestem pod wielkim wrażeniem. Przejechałem się w tym roku dwa razy, w przyszłym roku na pewno przejadę się więcej! Już nie mogę się doczekać (ciekawe, jakie niespodzianki przygotujecie na nowy sezon? :) ) Teraz robi się zimno, Enka ugrzeje się w ciepłej zajezdni i w przyszłym roku wyjedzie w pełni sił! Cieszę się, że w Łodzi udało się pokonać wszelkie trudności i utworzono zabytkową linię. Zatem, do przyszłego roku, Enko. Pozdrawiam, berger.m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Szkoda ze koniec :( IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.09.04, 23:45 Mam nadzieje ze przygotowane dla Was plytki CD i DVD przynajmniej wirtualnie juz na kompie beda przypominac o tramwajach. Przepraszam za ew. niedociagniecia w prezentacjach i na przygotowanych plytkach CD i DVD (ostatnie rozdawane byly rozszerzone i w miare porpawione). Ci spoza "kolka maniakow tramwajow" moze polkna bakcyla komunikacji szynowej. Jesli nie oni to moze ich dzieci. Zegnamy do przyszlego roku. Oby przez ten rok czegos w Lodzi nie polikwidowano. Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Szkoda ze koniec :( 27.09.04, 01:53 Studi, Czy jest jeszcze możliwość załapania się na DVD z prezentacją? Mailnij na priv, bitte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Szkoda ze koniec :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:07 Moze nie na DVD, ale na dwoch CD to pewnie tak. Zreszta plytka DVD to tylko wiekszy nosnik danych. Cos jeszcze "wysmaze" - dla spoznialskich.... Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Szkoda ze koniec :( 27.09.04, 18:59 Jeśli mógłbym wybrać, to wolałbym DVD - służę czystym w zamian. Mam cholernie mało miejsca i każda oszczędność się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Szkoda ze koniec :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:54 Niestety ale testy kompa skladanego dla kumpla sie skonczyly to i nagrywarka DVD juz poza zasiegiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Szkoda ze koniec :( 28.09.04, 08:47 Gość portalu: STUDI napisał(a): > nagrywarka DVD juz poza zasiegiem :( Służę swoją - daleko nie masz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Szkoda ze koniec :( IP: *.prokom.pl 05.10.04, 13:38 Mailnij do mnie to znajde troszke czasu..... Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Szkoda ze koniec :( 05.10.04, 17:56 To może w przyszłym tygodniu? Teraz mam troche urwania głowy, a w czwartek wyjeżdżam - służbowo, hie hie. Odezwę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Szkoda ze koniec :( IP: *.prokom.pl 06.10.04, 10:48 Oki, mailnij na studisat@interia.pl. W sumie naprawde warto, zwlaszcza dla samych fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbowo Re: Tramwajowa linia turystyczna - "zerówka" 2004 27.09.04, 01:56 Szykowałem się na dzisiejszy dzień już od dłuższego czasu, niestety - zdrowie nawaliło i nie wyszło :-((( Dziękuję Wszystkim, którzy sprawili, że mogłem się w tym roku przejechać eNkami i do zobaczenia na trasie zerówki w 2005! Moja żona, którą zabrałem na przjażdżkę, też Wam dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Info na stronie KMST IP: *.tpnets.com 26.10.04, 02:13 www.kmst.mpk.lodz.pl/zerowka.htm Zapraszam do zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wrólewskiego, Wólczańska, Czerwona IP: 217.153.198.* 26.10.04, 13:15 podczas oglądania tych zdjęć mam jedno pyatnie. Czy to już prawdziwy koniec uroczego odcinka Wróblewskiego, Wólczańska, Czerwona? Byłem na ostatnim kursie zerówki i wtedy słyszałem takie głosy. Jak sprawa ma się dzisiaj. Czy po 26 września pojechał tam jeszcze jakiś tramwaj? Piszecie że zerówka za rok już tam nie pojedzie. PS Łeska się w oku kręci jak się patrzy na "gwóźdź programu" zwłaszcza na odcinek na Wólczańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Wrólewskiego, Wólczańska, Czerwona 26.10.04, 13:28 Nie dawno gdy było zatrzymanie w tamtej okolicy to 11 tam zepchnięto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Wrólewskiego, Wólczańska, Czerwona IP: 217.153.198.* 26.10.04, 13:35 ciekawe czy to była tylko "konwulsja" czy może odcinek ten zostanie niczym Radwańska w latach 80. Odpowiedz Link Zgłoś