Dodaj do ulubionych

Apel o lombardzie

24.10.11, 10:08
APEL w sprawie lombardu Fokus w Łodzi

Pożyczyłam 23.000 zł, straciłam działkę wycenioną na 375.000 zł.
Sprawa pożyczki opisana jest w artykule:
Hokus-pokus i po działce
www.antyegzekucja.pl/miszmasz/58-lichwa/1270-hokus-pokus-i-po-dziace
Poszukuję osób, które także zaciągnęły pożyczki w lombardzie Fokus
w Łodzi przy ul. Cieszkowskiego 7.

Grażyna R.
tel.725 668 335
e-mail: autox@onet.eu
Obserwuj wątek
    • Gość: budowlaniec Lichwa, ale co z tego wynika? Nic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 13:22
      A zalinkowanego artykułu wynika, ze autorka wątku dobrowolnie podpisała umowę pożyczki pod zastaw zobowiązując się do płacenia 10-procentowych odsetek miesięcznie. Podpisała !
      Lichwa? Tak, lichwa, ale w Polsce mamy dobrowolność podpisywania umów dowolnej treści.
      A więc o co chodzi? O unieważnienie umowy? Już za późno !
      • Gość: a Re: Lichwa, ale co z tego wynika? Nic. IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 08:10
        w łaśnie że nie mozna liczyc takiego oprocentowania, taka umowa jest nieważna. Maksymalnie 4 x stopa lombardowa ustranowiona przez NBP. budowlaniec nie masz racji.
    • Gość: max Szukasz sprawiedliwości w dzikim kraju? IP: *.4web.pl 24.10.11, 18:26
      Polecam ten akapit:
      "Zauważyłem nawet taką praktykę, że sądowe nakazy zapłaty wysyła się pod błędny adres, żeby nikt nie odebrał. Dwa takie awiza i pismo zostaje uznane za odebrane. Potem dłużnik dowiaduje się o nakazie od komornika". wyborcza.biz/finanse/1,105684,10523278,Dlugu_zycie_po_zyciu.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka