Dodaj do ulubionych

Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec Fa...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 23:25
Nareszcie dobre wieści :). Cieszę się, że zaczęli coś robić na placu budowy nowego dworca :).
Obserwuj wątek
    • Gość: zen Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec Fa... IP: *.retsat1.com.pl 04.11.11, 00:02
      Tak sobie myślę, że może cały ten gruz lepiej wywieźć po torach, póki jeszcze mogą być.
    • adamowski1 Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec Fa... 04.11.11, 02:52
      Czyli nasze miasto czeka w końcu "świetlana" przyszłość?,rozumiem że znikną duchy "kropka" i "Zdanowskiej",będziemy mieli kompetentnych urzędników,którym nic do "łapy" się nie przyklei?.
      To taka moja futurystyczna wizja.
    • Gość: Lumen Będzie jasno jak w dupieu IP: *.vl751.loki.lubman.net.pl 04.11.11, 05:56
      • Gość: kki Nowy dworzec IP: *.toya.net.pl 04.11.11, 08:37
        Pytanie: po co było zamykać stary dworzec i utrudniać dojazd do Warszawy tysiącom ludzi, skoro projekt nowego może będzie gotowy za pół roku ? A budowa ruszy dopiero wiosną. Czy ktoś obliczył jakie dodatkowe koszty generuje dojazd na Łódź-Widzew (i z powrotem) tysięcy ludzi dziennie ?
        • Gość: a Re: Nowy dworzec IP: *.mnc.pl 04.11.11, 09:14
          Bo nowy dworzec zaczną budować wiosną, ale prace rozbiórkowe i wykopy zaczną już. Ale możesz dalej myśleć, że to teoria spiskowa, wymierzona przeciwko tobie i innym podróżującym do Warszawy.
          • Gość: kki Re: Nowy dworzec IP: *.toya.net.pl 06.11.11, 22:40
            Konkretne pytanie - to teoria spiskowa, najpewniej spisek przeciw władzy Pani Zdanowskiej . Coraz ciekawiej jest w tym mieście
        • Gość: AS Re: Nowy dworzec IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.11, 18:16
          Koszty dojazdu ponoszą zwykli ludzie którzy dojeżdzają do pracy (kogo to wzrusza), natomiast zarabiają inni. Proszę nie zapominać, że w żadnym państwie nikt nie interesuje się jednostką, mimo że właśnie te jednostki tworzą społeczność i tworzą Państwo które powinno działać w interesie tej społeczności. Może i Państwa działają po części w interesie społeczności natomiast wobes jednostek i ich problemów jest zupełnie głuche. Co do działania w interesie społeczności działa jedynie pod korzyść grup wpływów (mówiąc krótko działa w interesie ludzi bogatych, bo to właśnie ludzie bogaci budują rządy pod swoją korzyść). Wtedy kiedy mówi się, że coś powtaje dla interesu społecznego (bo niewątpliwie taki dworzec jest po części dla interesu społecznego), ale on nigdy by nie powstał, gdyby nie interesy inwestorów. Takie małe zakłamanie dla tych co żyją od pierwszego do pierwszego. Każdy chciałby być bogaty i wpływowy i nic wtym zdrożnego, tyle tylko że nie każdy może i to nie tylko z przyczyn obiektywnych (np. ktoś jest mniej zdolny). Przyczyna jest prozaiczna, że ten Polski Tort podzielono kiedyś i to niezawsze sprawiedliwie.
      • Gość: Trefniś Re: Będzie jasno jak w dupieu IP: *.toya.net.pl 04.11.11, 18:54
        Dzzzssssssssssssyyyahahahahahahhaha! Ahahahaha! Łohohoho, a to dopiero! W dupieu! Z parówką... w dupie! TO IDIOTKA! Nie mogła se wyjąć?!
    • kcramsib Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec Fa... 04.11.11, 11:07
      A ja się pytam: co z Łodzią Karolewem? Czy wszyscy już o niej zapomnieli?
      • Gość: . Re: Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec IP: *.play-internet.pl 04.11.11, 13:33
        tak
        • Gość: woland Re: Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.11, 14:09
          nie
          • kcramsib Re: Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec 04.11.11, 15:19
            No właśnie chyba tak i to mnie boli.
    • cudlodzi Nie zdajecie sobie sprawy 04.11.11, 13:48
      że nie ma w tym zamysle miejsca, ani pieniędzy na to by powstał jakikolwiek budynek Dworca na powierzchni. To zaczyna byc tragiczne, że wszyscy czekaja na nowy Dworzec, a nie wiedzą, że miasto w swoich warunkach niczego takiego nie przewidziało. Ma być dziura w ziemi, perony, tory kolejowe i szkło w dziurze i na tym koniec. Z czego sie tak cieszycie, że nie macie w urzędzie rozumnych ludzi?
    • Gość: AS Co za podstępna taktyka wciskania reklamy. IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.11, 18:32
      Od dluższego czasu na stronych Gazety stosowana jest podstępna technika wciskania reklam poprzez przeskakujący link (klikasz na pole które przesuwa się i w rzeczywistości klikasz na uruchomienie niechcianej reklamy). Jest to denermujące i narusza moją prywatność bo działa wbrew mej woli. Nie toleruję nachalnej reklamy a tu mamy doczynienia z podstępnym i agresywnym działaniem. Myślę, że należy z tym zrobić porządek a winnych naruszenia zasad ukarać. Tak jak w UE (Niemcy) niedozwolona jest bez mojej zgody reklama Telefoniczna i Faxowa a także e-Mailowa (mam możliwość jej wyłączenia), tak tu nie pozostawia się wyboru bo działa się podstępem. Proszę redakcję Gazety o zrobienie z tym porzędku. Brak reakcji spowoduje wszczęcie kroków prawnych poprzez Radę Etyki Mediów Elektronicznych.
    • Gość: chf Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec Fa... IP: 153.108.64.* 07.11.11, 09:38
      "Budowlańcy w pierwszej kolejności wezmą się za obiekty, które nie wymagają pozwolenia na budowę. Zdobycie tego dokumentu to papierowa droga przez mękę, ale - jak zapewnia łódzki magistrat - załatwianie wszystkich formalności skracane będzie do minimum. "

urzednicy potrzebuja pozwolenie od urzednikow i nazywaja to droga przez mękę?
    • Gość: Łodzianin Najpierw powoli... Zaczęli rozbierać dworzec Fa... IP: *.toya.net.pl 13.11.11, 16:47
      Jak będzie obsuwa to tylko dzięki Łódzkim URZĘDASOM, którym nigdy się nie spieszy w żadnej sprawie ale po pensie to już tak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka