Gość: imek IP: *.mynet.at 20.11.11, 22:06 To może na początek taka lista przydałaby się tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bdż Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: *.toya.net.pl 20.11.11, 22:20 E tam, po co, lepiej tylko ponarzekać ;) Totalny brak jakiejkolwiek informacji, prawdę powiedziawszy nie wiem czy dużo osób wpadłoby na to żeby iść do toalety do knajpy, nawet jak obok jest znak wc wskazujący na dany lokal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: *.toya.net.pl 20.11.11, 22:25 Mamusie z malymi dziecmi lubia chodzic siku gdzie popadnie. Sama mam dziecko i nigdy nie robilo siku w zadnych krzakach, na placach zabaw, parkach, laskach iitp. Niektore mamuski mysla, ze jak dziecko, to siku jest piekne i nikogo nie obrzydza. Kiedys jakis 4 letni dzieciak wysr... sie przy babci na placu zabaw. Porazka, Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to 21.11.11, 11:39 Gość portalu: bdż napisał(a): > E tam, po co, lepiej tylko ponarzekać ;) Totalny brak jakiejkolwiek informacji, > prawdę powiedziawszy nie wiem czy dużo osób wpadłoby na to żeby iść do toalety > do knajpy, nawet jak obok jest znak wc wskazujący na dany lokal... No bo znak wc to owszem widziałem. Ale informacji że bezpłatny to przyznam że nie widziałem nigdy. No ale może miałem wzrok zbyt zamroczony piwem. Tak, to musiało być to. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to 20.11.11, 22:31 Moczem to jest zalany mózg autora artykułu. Piotrkowska jest czystsza niż każda ulica w Warszawie i mogę to udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.ozim Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: *.zdnet.com.pl 20.11.11, 22:43 Nie dasz rady tego udowodnić, Piotrkowska nie dorasta do pięt Krakowskiemu Przedmieściu. Dodam, że jestem Łodzianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyDureń jestes głupi IP: *.lodz.mm.pl 21.11.11, 00:23 brudni grajkowie/żebracy, pół różowy zamek królewski, ogólny syf i tandetyzująca różnorodność zabudowy. Także bardzo często pojawiające się płyty pilśniowe w oknach bankrutujących restauracji na Krakowskim Przedmieściu... Śmieszny jesteś. Gdyby Piotrkowska miała konkurować ze stołecznymi ulicami klasy "kibic legii" to nie byłoby żadnego problemu. Wiem widziałem i nie pier...dol durniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: *.4web.pl 21.11.11, 08:36 >Piotrkowska jest czystsza niż każda > ulica w Warszawie i mogę to udowodnić. W zyciu nie widziałam rano w niedzielę na Krakowskim Przedmieściu czy Nowym Świecie tylu kałuż po moczu lub gwiazd po wymiotach, ile na Piotrkowskiej. Nie ma w ogóle czego porównywać. Cześć towarzystwa sika po bramach i oficynach, bo ma tak genetycznie - maly rozumek. Ale część robi to, bo nie ma gdzie - o ile wiem, na Piotrkowskiej nie ma ANI JEDNEJ toalety na monety , 24 godzinnej, takiej jak we Wroclawiu - w efekcie po 3 w nocy zostaje tylko i wyłącznie brama. Gdyby tak caółą listę lokali za toaletą za free umiescić tutaj, to okazaloby sie, ze wcale nie są to miejsca zsynchronizowane czasowo z najwiekszą falą imprezowiczów sobotnich. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to 21.11.11, 11:44 Gość portalu: Marta napisał(a): > >Piotrkowska jest czystsza niż każda > > ulica w Warszawie i mogę to udowodnić. > > W zyciu nie widziałam rano w niedzielę na Krakowskim Przedmieściu czy Nowym Świ > ecie tylu kałuż po moczu lub gwiazd po wymiotach, ile na Piotrkowskiej. Nie ma > w ogóle czego porównywać. A ja w życiu nie widziałem na piotrkowskiej kałuży po moczu. > Cześć towarzystwa sika po bramach i oficynach, bo ma tak genetycznie - maly roz > umek. Ale część robi to, bo nie ma gdzie - o ile wiem, na Piotrkowskiej nie ma > ANI JEDNEJ toalety na monety , 24 godzinnej, takiej jak we Wroclawiu - w efekci > e po 3 w nocy zostaje tylko i wyłącznie brama. We wrocławiu też leją. Wracając z piwa raczej nie mam przy sobie monet. > Gdyby tak caółą listę lokali za > toaletą za free umiescić tutaj, to okazaloby sie, ze wcale nie są to miejsca zs > ynchronizowane czasowo z najwiekszą falą imprezowiczów sobotnich. Pewnie też by się okazało że większość sie nei chwali że jest za free. Tak swoją drogą - o 4 rano to i tak już wszystko pozamykane poza kaliską i kebabami więc fakt istnienia umów z lokalami nic nie zmienia. Po prostu wzorem cywilizowanego świata lub choćby wzorem prlu należy przywrócić kible publiczne. > > Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Jaki troling? Warszawa to brud i syf 21.11.11, 14:51 większy niż Łódź. To Oczywiste i każdy to wie kto bywa w Warszawie. Np. konkretnie PKiN - elewacja jak 200 letnia kamienica. Wstyd dla kraju. Prawda jest ważniejsza niż nietakt względem stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Re: Nie karm trolla IP: *.play-internet.pl 21.11.11, 15:52 wy siedzicie tylko przed kompem, ujadacie, wymyślacie innym od trolii, a miasto upada - przez takich jak wy - durniów z intelektualna niemocą, co jedyne co potrafią, to dowartościowywać sie na forach, swoją mizerną papką słowną. Inne miasta rosną. A my mamy głupie artykuły i jeszcze głupszych komentujących. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta 20.11.11, 22:35 W weekendowe wieczory na londyńskich ulicach śmierdzi wymiocinami, walają się śmieci i potłuczone butelki, które są jednak następnego dnia dokładnie usuwane. A więc... Wystarczy posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlynu Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta IP: *.54.252.196.smlw-legionowo.pl 20.11.11, 22:39 Też pierwsze co mnie zdziwiło to że autor nie podał tej listy. Inna sprawa, że spędziłem kilka minut, ani google ani strona UM jak również witryna Fundacji Ulicy Piotrkowskiej nie podają żadnej informacji o tym co autor pisze, czyli umowie między lokalami dotycząca użyczania toalet... Tu więc nasuwa mi się pytanie - skąd ta informacja? I nie to, że podważam jej autentyczność, po prostu chciałbym taką listę poznać, przydała by się czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: *.4web.pl 21.11.11, 08:44 Są na Piotrkowskiej takie tabliczki granatowe z napisem WC, które wskazują darmowe WC w lokalu. Inna sprawa, ze one nie wskazują wcale dokładnie, W KTÓRYM LOKALU. Na pewno dotyczy to Hortexu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to 21.11.11, 11:45 Gość portalu: Marta napisał(a): > Są na Piotrkowskiej takie tabliczki granatowe z napisem WC, które wskazują darm > owe WC w lokalu. Inna sprawa, ze one nie wskazują wcale dokładnie, W KTÓRYM LO > KALU. Na pewno dotyczy to Hortexu. Na dodatek nikt nie wiedział że wskazują darmowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drol Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: 91.226.16.* 21.11.11, 12:17 Hortexu? To dlaczego szatniara w Horteksie wpuszcza do łazienki tylko z bilecikiem (z ogródka Biblioteki), a bez bilecika nie wpuszcza? To Hortex ma umowę z miastem czy nie ma? No i czekam na listę, panie autorze. Przydałaby się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Piss (i nie tylko) makers na Piotrkowskiej IP: *.proxy.aol.com 20.11.11, 22:40 Czy w Łodzi dawniej nie było publicznych szaletów? Prawdopodobnie w ramach oszczędnosci zostały zlikwidowane. Ten problem istnieje cały czas na okrągło. W weekendy jedynie nasila się wraz z liczbą przechodniów i odpowiednio proporcjonalną pojemnoscią ich pęcherzy i odbytnic. Odpowiedz Link Zgłoś
kot789 Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta 20.11.11, 22:41 lokale sa czynne do okreslonej godziny, a z rana szczegolnie wczesnie tez sie nie otwieraja zreszta darmowe toalety to nie jest jakas wiedza powszechna. A te strzalki - mamm wrazenie, ze czesciej prowadza pod mur, niz do toalety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy obywatel Pismaku Stańczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 22:49 Jako pracownik najemny brukowca Szechterzeitung, głosuje pan zapewne na formacje lewackie, które od wielu lat głoszą zasadę "Róbta co chceta". Skąd teraz takie zdziwienie, że ludzie nie mają już ŻADNYCH zasad moralnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Dziecko mama natrzymała - tragedia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 23:05 Ciekawe czy na lejące i srające wszędzie psy dziennikarz też tak z niechęcią reaguje? Pewnie nie, bo w Polsce psy mają dużo więcej praw od dzieci. Dziennikarzu, jak będziesz stary to właśnie to dziecko będzie pracowało na twoją emeryturę. A po psie może zostaną ci tylko jakieś robaki w jelitach. Obu nie w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drol Re: Dziecko mama natrzymała - tragedia! IP: 91.226.16.* 21.11.11, 12:19 A co to ma do rzeczy? To znaczy, że to dziecko może sr... gdzie popadnie? Co to za dziwaczny argument? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.11, 23:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta IP: *.play-internet.pl 20.11.11, 23:12 Dokładnie o tym samym pomyślałam jak wczoraj idąc około 23 Struga zaraz przy Piotrkowskiej stoi dwóch panów przy zamkniętej bramie oddaje się relaksowi oddawania potrzeby a ich strumyk spływał na chodnik. Zero skrepowania a można powiedzieć, że stali prawie na tym chodniku. Niestety od lat nie uczono jak powinna zachowywać się w miejscach publicznych. Co gorsze Piotrkowska w niedzielny dzień to kompletny syf pełno butelek, moczu, kebabów itp. U nas nie sprząta się w niedzielę dlatego ostatni niedzielny spacer był zarazem ostatnim po naszej "reprezentacyjnej" ulicy. W Anglii robią tak jak złąpią na sikaniu przyjezdza wóz z mopem i wiadrem i szorujesz przy policji dopoki nie wyczyscisz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sienkiewicza70 wejscie obok galerii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.11, 23:12 Zapraszamy 24h na darmowe wyproznianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Lepiej żeby dziecko chodziło zasikane, prawda? IP: *.lodz.mm.pl 21.11.11, 00:25 To nie wina ludzi, że nie ma publicznych toalet. Gdzies sikać trzeba, a skoro miasto nie umie zadbać o umożliwienia załatwienia tej potrzeby, to nie dziwcie się, że ludzie realizują tę potrzebę w sposób, który jest dostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta 21.11.11, 02:07 Priomo: Przejedź się autorze do Warszawy czy Krakowa i zobacz (powąchaj), jak tam to wygląda. Może przestaniesz wtedy marudzić, że w Łodzi jest pod tym względem AŻ TAK źle. Secundo: Toalety w lokalach są przydatne ale nie rozwiążą problemu. Tu przydałoby się ustawienie kilku darmowych i dobrze widocznych szaletów w Centrum. Nie toi-toiek bo te wyglądają szpetnie ale eleganckich toalet... koszt tego AŻ TAK wielki by nie był a efekty dałoby się łatwo zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna to IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 08:03 smieszy mnie porownywanie piotrkowskiej do krakowskiego przedmiescia :) widać ze autorzy takich komentarzy maja jakis kompleks na punkcie nie bycia ze stolicy, pewnie bedac tam zobaczyli ze ta ich wspaniala piotrkowska to nic specjalnego. artykul nie ma nic wspolnego z warszawa, wiec po co te komenatrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re:architektura pietryny-łódzki skarb IP: *.toya.net.pl 21.11.11, 14:29 Ja również uważam że artykuł nie odnosi się do Warszawy więc nie należy skupiać się na innych,ale twierdzenie że piotrkowska przy nowym świecie to nic specjalnego mnie bardzo dziwi ,bo jeśli weżmiemy pod uwagę jakość nawierzcni i otoczki,mebli miejskich itp. to owszem wprowadzono tam nową jakość(choć przed remontem było tam jak dla mnie za dużo spalin i smrodu samochodowego)ale jak spojrzy się na ilość i jakość tego co tam stoi to już szala przechyla się na korzyść Łodzi i trzeba być nieobiektywnym by tak mówić o architekturze na piotrkowskiej.A co do woni moczu przy peronach na centralnym capi tak jak w niektórych łódzkich bramach z tym że w Warszawie się tym specjalnie nie chwalą,także trzeba poprostu sprzątać takie rzeczy i nie rozstrząsać tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michcio Urzędnicy nieudacznicy sami się przyznają porażka! IP: *.onninen.pl 21.11.11, 08:35 Boże jak można być takim idiotą zrobić coś i nic nikomu nie powiedzieć a jakieś tabliczki pewnie w ogóle niewidoczne pomiędzy szyladmi se możecie w dupe wsadzić. Szkoda że nie prowadzicie jakiejś kampanii w klubach o tym gdzie są tolaty bezpłatne. Sam pije od 10 lat na pietrynie w klubach i nigdy nie korzystałem z toalety publicznej a dlaczego? Odpowiedźcie sobie sami. Może to lepiej jak będzie co kawałek Toytoy a nie ludzie najebani muszą wchodzić do knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
djcargo Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta 21.11.11, 09:04 Problematyczne w ustawieniu ogólnodostępnych toalet jest to, że bardzo szybko zostałyby zdewastowane. I nie chodzi mi o to, że nie ma sensu ich ustawiać, bo zaraz zrobi się syf, bo wychodząc z tego założenia - to lepiej nic nie robić. Ale za takie przedsięwzięcie musiałyby się zabrać jakieś prywatne firmy, które dopilnowałyby porządku i czystości. Pozostaje jeszcze drobny dylemat sikających w bramach: wydać 1 zł na WC czy dołożyć do kolejnego piwa - myślę, że w 80% odpowiedź będzie jedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a ul.Legionów oprócz szczyn, żygi i gówna !!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 21.11.11, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta IP: *.toya.net.pl 21.11.11, 10:59 Właściciele po prostu srają swoimi psami w akcie zemsty za nieudolnych/skorumpowanych polityków i lewe media manipulujące opinią publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
zaytzev Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta 21.11.11, 11:22 Hej, nie wiedziałem o tych lokalach. Przyznam, że samemu mi się zdarza szukać ustronnego miejsca kiedy wracam do domu po paru piwach. To kto ma listę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta IP: *.lodz.mm.pl 21.11.11, 11:22 Dziwicie się? Janiak i Adamiak - banda nierobów. Pół roku temu odbywał się konkurs na toaletę publiczną która miała wpisywać się w zabudowę miasta łodzi. I... oczywiście jak to w Łodzi konkurs był i tyle.. pewnie nigdy nie doczekamy się realizacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
lesiu_lodz i znowu nawalili urzędasy nam kupe 21.11.11, 12:20 skoro lokale biorą kasę upublicznienie toalet, to konieczne są tablice informujące o tym - bo z czyich to pieniędzy idzie? -no miasta czyli naszych - to trzeba dać nam jeszcze o tym rzetelna informację... znając Łódź od ponad trzydziestu lat, to urzędnicy załatwili tak: -urzędnik: "jest program, że dostanie pan kase za upublicznienie toalety w swoim lokalu" -restaurator: "eeee tamm... naszczają, nasrają... nie..." -urzędnik: "no co Pan, weźmie pan kase - oczywiście połowa dla mnie za zakwalifikowania pana lokalu - a i tak nikt o publicznym szalecie sie nie dowie bo program nie przewiduje w budżecie ani w umowie zapewnienie tablic informacyjnych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasol Re: i znowu nawalili urzędasy nam kupe IP: *.37.rev.vline.pl 21.11.11, 12:42 w bramach to jeszcze, ale spotkałem delikwenta, który lał na ul. Andrzeja! Jedyne co mi pozostało, to kopnąć w du..pę delikwenta... jedyna znana mi toaleta publiczna jest w pasażu Schillera, ale pewnie czynna 10-15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woland Piotrkowska w weekend jak wielka publiczna toaleta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.11, 14:11 Miasteczko Uć jak zwykle musi odkrywać Hamerykę, organizować konkursy szufladowe, bić pianę i ją toczyć przy okazji. Tymczasem - toaleta publiczna: 2.bp.blogspot.com/-3GoOuzSqtGo/TV15EUA7HLI/AAAAAAAAFzc/5GhJZm6WnYo/s1600/SanisetteLarge.jpg to codzienność. Nawet w tak zasyfiałym mieście, jak Paryż. Dopóki nie wyjdziemy z mentalnego grajdołka, dopóty nasze problemy będą g... warte. Dosłownie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weźta zróbta weźta zróbta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 15:44 weźta zróbta "Aktualną listę adresów (zalaminowaną!) proponowałbym umieścić wszędzie tam, gdzie w niedzielę widać kałużę." Ale komu autor to proponuje. Ma pomysł to niech zrealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemamzłudzeń łódź to dno IP: *.play-internet.pl 21.11.11, 15:47 Urzedasy z politycznego klucza, które niszczą, albo inwestują w kibolstwo. W tym mieście nie ma przyszłości, bo polityków mamy do bani. Zdanowska otoczona dzieciarnią, albo fanami gry w kapsle. Cieslak na zwolninych obrotach, który wykreował siebie w samograju takim jak Specjalna Strefa, gdzie daje sobie rade taki nieudacznik jak sadzyński. Spójrzcie na nich wszystkich. Nasze MIASTO wola o pomoc i prosi, aby sie tych ludzi pozbyć. Komletne dno. Odpowiedz Link Zgłoś