Dodaj do ulubionych

Co z IKEA ?

IP: 217.153.164.* 11.06.04, 10:16
Mieszkam w Zduńskiej Woli i już nie mogę sie doczekać kiedy w Łodzi zostanie
otworzona IKEA. Ostatnio słyszałem że otwarcie ma byc już w grudniu lecz nie
widziałem żeby juz zaczęli ją budować jeśli ktoś wie coś więcej na temat IKEA
to proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • camelot Re: Co z IKEA ? 12.06.04, 21:16
      Byłem dziś w Ikei w Jankach. Mam nadzieję, że juz w grudniu (którego roku)
      powstanie ta Chocianowicach będę miał 10 minut spacerkiem.
      • Gość: Bart Re: Co z IKEA ? IP: *.tpnets.com 12.06.04, 21:51
        O, moja matka też dziś tam była!
    • kubako Re: Co z IKEA ? 12.06.04, 22:36
      Gość portalu: rafi napisał(a):

> Mieszkam w Zduńskiej Woli i już nie mogę sie doczekać kiedy w Łodzi zostanie
      > otworzona IKEA. Ostatnio słyszałem że otwarcie ma byc już w grudniu lecz nie
      > widziałem żeby juz zaczęli ją budować jeśli ktoś wie coś więcej na temat IKEA
      > to proszę o odpowiedź

a ja mam nadzieje, ze jednak ikea powstanie w zdunskiej woli centralnie przed
      Twoim oknem...
      • camelot Re: Co z IKEA ? 12.06.04, 22:38
        Napewno do Zuńskiej jest bliżej niż do Janek. a tak na marginesie w Jankach
        dzisiaj było kupę samochodów z Łodzi, w sumie dzisiaj drugi dzień wielkiej z
        nazwy przeceny
        • kubako Re: Co z IKEA ? 13.06.04, 11:11
          dla mnie w ogole jest smieszny fakt, zeby powstal taki sklep w lodzi skoro do
          ikei w jankach jest tak blisko... jestem pewien, ze to im sie nie oplaci...
          • yarro Re: Co z IKEA ? 13.06.04, 12:47
            Opłaci się, bo mnóstwo ludzi jeździ z Łodzi do Janek, a tak zostawią pieniążki w
            łódzkiej IKEI ;)
          • Gość: MarcinK Re: Co z IKEA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 13:23
            120km to blisko? To poszukaj sobie dobrego lekarza... i nieco bliżej niż 120km.

MK
            • kubako Re: Co z IKEA ? 14.06.04, 11:27
              > 120km to blisko? To poszukaj sobie dobrego lekarza... i nieco bliżej niż
              120km.

otoz w wielu krajach ludzie codziennie dojezdzaja do pracy 100 km. i nie jest
              to nic dziwnego. moja rodzina, ktora mieszka na przedmiesciach toronto
              codziennie rano jedzie blisko 100 km. i jest to calkowicie normalne... tak
              wlasnie uwazam - 120 km, to nie jest duzo... a lekarza poszukam, dziekuje za
              rade...
          • Gość: mr x Darujcie sobie jazdy do janek to moze w lodzi wybu IP: *.toya.net.pl 13.06.04, 20:40
            Dla mnie snmieszni sa cio ludzie na lodzkich blachach ze jezdza 100 km do
            sklepu firmy ktora kontrolnie to miasto olewa... Kiedys tez tam jezdzilem ale
            ostatnio sobie powiedzialem ze albo bede kupowal w lodzkiej IKEI albo w
            zadnej...
            • krzykowal Re: Darujcie sobie jazdy do janek to moze w lodzi 14.06.04, 10:39
              A może redakcja by pomogła nam zorganizować protest i opisać jak to Łodzianie
              stawiaja ultimatum. Albo IKEA w Łodzi albo koniec kupowania. Ja - pomimo, że
              regularnie co jakiś czas przejeżdżam autem koło Janek - też coraz rzadziej tam
              zajeżdżam. Wkurza mnie to również, że muszę wozić rzeczy z Warszawy. Na
              szczęście - wygrywają na tym łódzkie sklepy lokalne.

pzdr
              Krzysiek
    • ixtlilto Re: Co z IKEA ? 12.06.04, 22:54
      Póki co na Pietrynie rozdają ulotki zachęcające do zakupów w IKEA w Jankach...
      • Gość: Bart Re: Co z IKEA ? IP: *.tpnets.com 13.06.04, 12:51
        Ikea sklep dla Polaków, tak?
        • camelot Re: Co z IKEA ? 13.06.04, 17:52
          Tak dla polaków, bo polak też chce mieć urzadzone mieszkanie i wiele innych
          gadżetów rodem prosto z Chin. A jak chcesz się urządzać nie w ikei to wal do
          innych "polskich" sklepów. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania w Ikei czy
          hipermarketach w dodatku w niedzielę.
          • Gość: Bart Re: Co z IKEA ? IP: *.tpnets.com 13.06.04, 18:38
            Dobra, tylko na zachodzie IKEA to sklep dla biedoty.
            • Gość: blenda Re: Co z IKEA ? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 10:43
              Ale my zyjemy w Polsce a nie na zachodzie i u nas jest inaczej :P
              • Gość: Bart Re: Co z IKEA ? IP: *.tpnets.com 14.06.04, 18:29
                Tak jakby. No przecież po to Wałęsa skakał przez płot. Zobaczymy jak jakość
                mebli z Ikea bedzie się miała do tych, które kupiłem okolicznych sklepach.
    • krzykowal Re: Co z IKEA ? 13.06.04, 18:08
      Można ich pomolestować.
      www.ikea.pl/ms/pl_PL/customer_service/contact_us/contact.html
      pzdr
      Krzysiek
      • kubako Re: Co z IKEA ? 14.06.04, 11:30
        krzykowal napisał:

> Można ich pomolestować.
        > www.ikea.pl/ms/pl_PL/customer_service/contact_us/contact.html

radze wam, zebyscie postawili im ultimatum - albo bedzie ikea w lodzi albo
        zablokujecie droge... albo lepiej zrobcie strajk glodowy... a jak nie
        poskutkuje to zacznijcie tupac nozkami...
    • Gość: sonia Re: Co z IKEA ? IP: 208.163.105.* 14.06.04, 13:34
      IKEA znowu sie obsunie :(((
      wiem to ze źrodla, po prostu zadzwonilam do dzialu inwestycji gdzie nie podajac
      szczegółów poinformowano mnie, że znowu się nie mogą dogadać z władzami i
      wcześniej niż w 2006r. sklep nie powstanie.

• Gość: mr x Re: Co z IKEA ? IP: *.p.lodz.pl 14.06.04, 13:38
        jak to sie nie moga dogadac?! Przeciez sie juz dogadali! Ale sciema...
        Proponuje bojkot sklepow IKEA i tyle, dosc jezdzenia do janek i koniec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka