Gość: po-prawnik IP: *.w-s.pl 11.04.12, 15:59 Dokument datowany na 25 sierpnia 1987 r. złożył w 1983 r.? Rzecz staje się interesująca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pstryczek-elektryczek A czy otrzymał pozwolenie na broń? 11.04.12, 16:05 Tak zapytuję z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: A czy otrzymał pozwolenie na broń? IP: *.toya.net.pl 12.04.12, 12:58 Wątpię. W innym przypadku byłby w teczce razem z pozwoleniem i danymi broni. Pewnie chcieli aby w obronie używał "Noża z wody". A może się mylę i pozwolenie Pan Leon dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Nie dostał 12.04.12, 15:42 Obejrzałem całego Pana Kleksa. Golarz Filip nigdzie nie miał pistoletu! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A nuż w wodzie ten pistolet leżał ? ;)) 12.04.12, 16:02 Po za tym po co ludziom broń, jeszcze by in do głowy coś strzeliło ? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozecie mi skoczyc no,nastepni odkryli IP: *.customer.m-online.net 11.04.12, 17:27 brawo,znow elyta ja siem womtpie w orginalnosc tego zyciorysu musial on by tak siem zaczynac urodzilem siem w rodzinie...(tu wymienil ,,inteligenckiej,robotniczej,chlopskiej),,i byloby po pistolecie,a nawet rewolwerze,bo by odpisali,ze jako inteligent to istnieje prawdopodobienistwo,ze sam siem jeszcze zastrzeli z nadmiaru intelektu i wrodzonego talentu tak robilo wielu inteligentow i arystokratow przed nim,tylko powody tego rozne byly Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiwum... 12.04.12, 07:32 *Ideał sięgnął bruku*. C.K.N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monty Python Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw IP: *.pl.netia.com.pl 12.04.12, 13:00 "THE LARCH" (ja) .... www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=C6ffyqtEVzc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiwum... IP: *.toya.net.pl 12.04.12, 09:51 A kto pozwolil na ujawnienie tresci zyciorysu aktora?Czy wszystko musi byc"na sprzedaz"?Jestem przeciwny takim praktykom, bez np.zgody spadkobiercow etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca a psie syny juz szczakajo.. IP: *.swietojanska.net 12.04.12, 11:04 tak czasem mysle zeby zabrac swoje szmaty, miliony z konta bankowego i pojechac w pi...o jak najdalej od tego piekla nienawisci i zazdrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioook pytam się ja IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 11:36 A po co aktoru Leonu Zawodowcu ten oto pi...lecik? Czyżby wzorem prezesu Kaczyńsku Jarosławu, Zbawcu Wolski chciał kogoś postraszyć w windu? Odpowiedz Link Zgłoś
krusty_the_clown Re: pytam się ja 12.04.12, 11:44 golarz filip z pistoletem? o nie! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Czy brzytwa w kształcie pistoletu, to jest 12.04.12, 16:05 broń biała czy innego koloru ? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
swiatloniesien666 Re: Czy brzytwa w kształcie pistoletu, to jest 12.04.12, 19:23 absurdello napisał: > broń biała czy innego koloru ? ;)) zalezy od koloru rączki :P , ja mam w obudowie inkrustowanej koscią słoniową (po pradziadku jeszcze z poczatku XX wieku) , lezy sobie w gablotce ..jakby mnie dorwali dekle od ochrony zwierzat to bym podpadł pod ustawe o chronionych garunkach..skonfiskowano by a ja do pierdla...poyebany kraj qrwa mac :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Czy brzytwa w kształcie pistoletu, to jest 16.04.12, 15:10 swiatloniesien666 napisał: > ja mam w obudowie inkrustowanej koscią słoniową (...) > lezy sobie w gablotce ..jakby mnie > dorwali dekle od ochrony zwierzat to bym podpadł pod ustawe o chronionych > garunkach E tam... Wmówisz im, że to urwany klawisz od fortepianu, też były robione z kości słoniowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiatloniesien666 Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiwum... 12.04.12, 11:45 poyebany kraj..-był i jest! zeby dorosły człowiek nie mogł sobie wejsc z ulicy do sklepu z bronia i kupic zarejestrowanej (przestrzelanej =figurujacej z numeru i łuski -kuli w kartotece) broni. Zyciorys..fuck..co jeszcze? odcisk fiuta? ..zwykly bandziorek nie ma klopotu z nabyciem klamki dowolnego rodzaju włączajac w to kalacha ,skorpiona czy uzika. Ale polak zeby kupic gazowca lepszego niz na ten syf z gazem pieprzowym z pojemnika musi udowodnic ze na jego zycie dybie mafia sycylijska i czeczenska ,przejsc badania psychiatryczne i ukonczyc kurs strzelecki dla snajperow ze specnazu..Obled!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 12:34 W latach osiemdziesiątych była - i jest nadal - luka w prawie o broni. Wolno mianowicie posiadać każdego rodzaju broń palną wytworzoną przed rokiem 1850. Nawet sprawną. A wiadomo, że muszkietem z czasów Gustawa Adolfa albo karabinem skałkowym z czasów Napoleona też można przywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie pitol, ty!!! 12.04.12, 12:52 prawo o broni zmuszało do niszczenia broni zabytkowej, ponieważ nakazywało ją niszczyć! W ostatniej ustawie pólicja łaskawie się zgodziła, aby nie niszczyć broni wyprodukowanej do 1850 roku (ustawa jest sprzed 4 lat!). To jest chore!!! PS. widelcem też można zabijać................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert To w gimnazjum uczą prawa??? IP: *.komster.pl 12.04.12, 13:23 Nie wiedziałem. Co jeden zasmarkany gimnazjalista "mądrzejszy" od drugiego. Sam i znawcy w naszym pięknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok niestety, nie jestem gimnazjalistą, przedszkolaku. 12.04.12, 14:30 Jestem już dość mocno stary. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: niestety, nie jestem gimnazjalistą, przedszko 12.04.12, 15:43 1410_tenrok napisał: > Jestem już dość mocno stary. Czy ta data w nicku to Twój rocznik? :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie, to nie jest mój rocznik, 13.04.12, 13:27 wówczas miałem już jakieś 79 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ävcqjcvjejhvqohero Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.12, 13:41 Zycie idioty jest pelne okazji na komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw 12.04.12, 16:16 swiatloniesien666 napisał: > poyebany kraj..-był i jest! zeby dorosły człowiek nie mogł sobie wejsc z ulicy > do sklepu z bronia i kupic zarejestrowanej (przestrzelanej =figurujacej z numer > u i łuski -kuli w kartotece) broni. > ..Obled!!! Generalnie jestem za powszechnym dostępem do broni ale jak czytam wypowiedzi na forach, to nie wiem czy Polacy z swoją choleryczną naturą dorośli już do tego. Jedno jest pewne, gdyby broń była powszechnie dostępna to i policja była by skuteczniejsza w swoich działaniach - z oczywistego powodu. A może i sami obywatele byli spokojniejsi... Oczywiście działania w afekcie nie można wykluczyć, ale jak ktoś chce, to i nożem kuchennym poćwiartuje niewiernego małżonka.. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatloniesien666 Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw 12.04.12, 11:53 Gość portalu: po-prawnik napisał(a): > Dokument datowany na 25 sierpnia 1987 r. złożył w 1983 r.? Rzecz staje s > ię interesująca... w stanie wojennym wszyscy posiadajacy bron palna ( w tym mysliwska) o ile nie byli kapusiami sb musieli ja zdac na emo. Moze stad ten okres "zawieszenia" rozpatrywania podania..? pamietam ze moj ojczym musial oddac na komendzie dubeltówke i sztucer(byl mysliwym) ku uciesze matki ktora dostawala cholery jak sie to przewalało po szafach a paczki z amunicja byly w kazdej mozliwej lokalizacji w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw IP: *.pool.mediaWays.net 12.04.12, 16:45 zgadza sie.mysmy nawet musieli oddac krotkofalowki na kore tez trezba bylo miec pozwolenie- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alili Jakim prawem... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 12:36 Dlaczego to zostało upublicznione???? Człowiek (nieważne, że znany publicznie), zlożył wniosek w intytucji zaufania publicznego (policja, szpital, urzędy administracji) i teraz to trafia do gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to już historia............... 12.04.12, 12:54 i nie jest dokument. A o p. Leona się nie martw. To był najporządniejszy człowiek jakiego można sobie wyobrazić. O bydle, które go niszczyło, jedynie dlatego, że był jednym z najwybitniejszych aktorów na świecie, nie da się tego powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: to już historia............... IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 15:33 To spróbuj, nawet będąc rodziną, taką historię wydobyć chociażby ze szpitala- ni dy rydy- takie prawo i ochrona danych, że bez upoważnienia od danej osoby nic nie dostaniesz (a upoważnienia i tego typu ochrona są od niedawna, więc ciężko, żeby było w dokumentach sprzed X lat). Nieważne, że babcia od 40 lat nie żyje, a Ty chcesz znać choroby występujące w rodzinie. Niezależnie zaś od tego co myślę o ww. uważam, że na tej samej zasadzie pismo z artykułu NIE POWINNO wyjść poza instytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguszwqwq Re: to już historia............... IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 08:43 jasne. najporządniejszy człowiek na świecie! Ciekawe co ma na ten temat do powiedzenia jego córka, wnuki i reszta rodziny. Zapatrzony w siebie pajac i tyle. Aktor może i dobry, ale człowiek marny. Odpowiedz Link Zgłoś
polianna-is-me Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiwum... 12.04.12, 15:05 Złożył życiorys w 1983 roku??? A życiorys opatrzony jest datą 1987 rok. To dopiero perełka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Leona data 25.08.1987 IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.12, 15:36 barany, to jak w 1983? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran Re: data 25.08.1987 IP: *.retsat1.com.pl 16.04.12, 21:58 beeeee....., beeeeeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pall Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 16:46 ciekawe,czy wspomniał w życiorysie o tym,że zaraz po wojnie próbował uciekać z Polski przez zielona granicę,i że potem musiał to odpokutować w więzieniu. No, ale to pewnie przekreśliłoby szansę na otrzymanie pozwolenia. A w ogóle,to był świetny facet i jeszcze lepszy aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
scandic Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw 13.04.12, 12:28 Wybitny aktor. Żaden inny nie zagrał w tylu filmach, co Leon. Nikt nie wie, w ilu filmach grał LN, bo spisanie wszystkich filmów jest chyba niemożliwe (w tym tych z NRD, ZSSR itp.). Życie prywatne też bardzo ciekawe. Powszechnie rozpowiadał, że był 6 razy żonaty, a to nieprawda, bo chyba tylko raz czy dwa (to też nie do końca jest jasne). Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw 16.04.12, 15:13 scandic napisał: > Wybitny aktor. Żaden inny nie zagrał w tylu filmach, co Leon. Nikt nie wie, w > ilu filmach grał Tak, ale smutne, że głównie epizody i role drugoplanowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibibi Re: Życiorys wybitnego aktora znaleziony w archiw IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 08:48 3 żony miał tylko. Tatianę, Krystyne i jakąś trzecią. Z pierwszą z nich miał córkę. Odpowiedz Link Zgłoś