Gość: marcin z lodzi IP: 149.226.255.* 18.04.12, 10:34 wyglada naprawde obiecujaco, miejmy nadzieje ze beda loty do europejskich stoli , np Rzym, Paryz, Madryt, Lizbona, chociaz w okresie letnio jesiennym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulther restauracja z widokiem na las i sortownie odpadow! 18.04.12, 10:55 Ach spozyc posilek spogladajac na sortownie odpadow....marzenie kazdego podroznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: restauracja z widokiem na las i sortownie odp IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.04.12, 10:59 Mam nadzieję, że zrobią coś z tym sufitem, bo wygląda jak z jakiegoś magazynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinek Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 11:05 Jachimek zakasałby rekawy i wziął się do roboty ;))) Kazdy kto go zna wie, ze to swietny żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Najważniejsze, że jest kaplica. IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 11:05 Jeszcze zapas relikwii dla każdego samolotu i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość bylejakość projektu, niskie sufity, tandeta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 12:53 czy to już na zawsze ma być symbol Łodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Oj juz przestancie. 18.04.12, 13:29 Oj juz przestancie. Na wiele rzeczy mozna narzkeac w Lodzi ale akurat nie na to ze jest nowy terminal. Teraz zeby tylko byly loty w wiecej miejsc niz tylko Anglia i cos wiecej niz tanie linie, zeby mozna bylo wykupic lot, wprawdzie z przesiadkami, ale do samej Lodzi bez telepania sie pociagiem do Warszawy. A i dla tanich lotow lotnisko w Lodzi moze byc szansa, kiedy tanie linie przeniasa sie z Chopina na Modlin. Dojazd do Modlina z okolic Lodzi jest malo atrakcyjna opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Dziwisz sie? 18.04.12, 14:17 Ludzie w Lodzi sa spragnieniu wysokiej jakosci, bo do tej pory maja czesto do czynienia z tandeta lub bylejakoscia. Dobrych przestrzeni publicznych jest niewiele - ewenement to Manufaktura i Centralne Muzeum Wlokiennictwa, dodatkowo Manufaktura de facto nie jest publiczna. Te, ktore mogly sie stac wysokiej jakosci przestrzeniami publicznymi - jak np. Pac Dabrowskiego juz sa dewastowane przez parkujace tam samochody. Negatywne odczucia co do estetyki nowego terminala to nic nowego. Ten projekt byl krytykowany od poczatku jako malo ambitny, tani i brzydki. Wykonanie to potwierdza - to niski barak, b. nieciekawy i nieco odstreczajacy. Przestrzen z mikroskopijnymi okienkami szumnie zwana tarasem widokowym to jakas makabra. Restauracja z widokiem na sortownie smieci? Unikat na skale swiatowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapi7 Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż prze... IP: *.mnc.pl 18.04.12, 13:08 Lotnisko na fotografiach mi się podoba. Na pewno jest lepsze niż ten hangarek, który teraz funkcjonuje.Niedoróbki są zawsze na każdym nowym lotnisku czy innym obiekcie.Marzę teraz, żeby były z Łodzi loty loty do Madrytu czy Barcelony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: Lotnisko w Łodzi: Brakuje jeszcze systemu tran IP: *.range86-151.btcentralplus.com 18.04.12, 15:50 sportu bagażu, posprzątania i zdjęcia folii z mebli. I już terminal mógłby obsługiwać pasażerów. Ale to - okazuje się - nie takie proste Gdyby nie slupek, gdyby nie poprzeczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż prze... IP: *.121-178-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.04.12, 13:10 dojazd dogodny? na pewno nie autobusem do centrum, kiedys ladowalam z bergamo i musialam wziac taxi bo na autobus musialabym czekac prawie godzine!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż prze... IP: 168.224.160.* 18.04.12, 13:14 4 bramki wyjscia do samolotu i 3 karuzele bagazowe naprawde roba wrazenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr 18.04.12, 13:32 A czego chciales? To jest Lodz ktora ma mniej niz 1 mln raczej niezbyt zamoznych ludzi. Na ruch turystyczny do Lodzi raczej nie licz bo w Lodzi nie ma nic specjalnie ciekawego do zobaczenia, atrakcji wypoczynkowych typu gory, morza czy jeziora tez nie ma. Terminal jest akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eee to się nowy Zarząd popisał IP: *.16.rev.vline.pl 18.04.12, 13:21 weszli i od razu opóźnienia... Przypominam, że pierwotnie terminal nr 3miał być otwarty latem zeszłego roku. Taki termin podawał prezes Krawczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: to się nowy Zarząd popisał IP: *.devs.futuro.pl 18.04.12, 15:19 buhahahahaha - Krawczyk? - gdyby on był ciągle na lotnisku to otworzyliby na EURO .... ale 2016 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Lotnisko w Łodzi: wnętrza straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:33 wnętrza dramat. co za koszmarne sufity, wioskowe armstrongi.. dżizas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość to produkt mentalności dziada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 17:32 bo przecież nie o pieniądze tu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Niski ;) IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.12, 14:19 Byłam dwa tygodnie temu odprowadzić osobę odlatującą i widziałam z bliska to cudo. Jest bardzo niski ten terminal. Nie ma mowy o tarasie widokowym, bo niewiele więcej widać niż z ziemi. Całość jest taka "przyziemna". To lotnisko dla małych samolotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Nowy terminal Gdańsk IP: *.retsat1.com.pl 18.04.12, 15:19 W Gdańsku też właśnie otworzyli. Piękne. Nie wiem, czy Łodzi warto było wkładać taką kasę w taką prowizorkę architektoniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. nieaktualne zdjecia. IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 15:56 troche zal dawac nieaktualne zdjecia, pojechac, zrobic nowe to az tak duzo? chyba tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż prze... IP: 194.98.87.* 18.04.12, 17:04 Nie przesadzajcie, 14 wyjsc w Gdansku - a ktos je odwiedzil ostatnio? Wyglada to tak ze mamy drzwi oznaczone numerem 5 i obok drzwi z numerem 6, ktore prowadza na TA SAMA klatke schodowa. W sumie sa chyba trzy klatki schodowe tylko - nie pamietam. Ale 14 wysc to zart chyba. Budynek mi sie podoba, przede wszystkim wygoda dla podroznych. Czekam z utesknieniem na loty do Paryza i Wawy! Odpowiedz Link Zgłoś
nalpal Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż prze... 18.04.12, 19:43 Na cholerę taki drogi terminal ! Wystarczyłaby kaplica ! Liczy się "taca" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekCork Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż prze... IP: *.cust.o2.ie 18.04.12, 20:25 Usmiałem sie że hej, restauracja z widokiem na sortownie smieci! Rewelacja..... ale jeszcze bardziej usmialem sie z nazwania miejsca pozegnan kiss and fly , to tylko w Lodzi mozna bylo wymyslic , ale ogolnioe lotnisko jak na Łódź niezle sie prezentuje,no napewno lepiej niz stary kurnik.I jeszcze jedno sadze ze za te pieniadze mozna bylo wybudowac fajniejszy i bardziej rozwojowy terminal , przykladem Gdansk, Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.umed.lodz.pl 18.04.12, 21:18 Strefa "Kiss and fly" to nie łódzki pomysł- wymyślono ją w Ameryce i funkcjonuje na wielu lotniskach świata i Polski (na przykład w nowo oddanym Gdańsku). Obawiam się za to, że specjalnością zbyt wielu łodzian jest masochizm i w tym nasze miasto naprawdę przoduje w naszej i tak marudnej ojczyźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekCork Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.cust.o2.ie 18.04.12, 22:06 Bywam zagranicą , a nawet mieszkam poza granicami Polski i jeszcze nie słyszałem takiej nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 22:29 To podnieś głowę znad zmywaka. Chyba reprezentujesz tzw. patriotyzm chicagowski. Im gorzej w Polsce tym mi lepiej i za każdym razem takie pierdoły piszesz że głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: checkin Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.toya.net.pl 18.04.12, 22:53 Rzeczywiscie funkcjonuje takie okreslenie "kiss & fly". Nie zmienia to faktu, że nowy terminal jest bardzo drogi, bardzo brzydki i bardzo mało funkcjonalny. I co z tego, że jest lepszy od obecnego? Trudno, żeby nie był za takie pieniadze. Znowu porażka. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr opóźnienia to celowe działania kumpla IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 23:26 Komorowskiego reprezentującego PO cichu interesa MOdlina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekCork Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 19.04.12, 02:35 Mam podniesc glowe znad zmywaka??? Zakompleksiony czlowieczku , propaganda tuska juz ci mozg przemielila, polak zagranica na zmywaku , hahaha smiechu warte, ja sobie bede pracowal przez tydzien za wiecej niz ty masz przez miesiac, wygrzewal sie bede na kanarach w czasie urlopu , a ty gnusniej w tejpolskiej rzeczywistosci bo tylko potrafisz kazdego mieszac z blotem a sam soba nie przedstawiasz zadnej wartosci. Przepraszam cala reszte forumowiczow za slowa wobec tego kogos , ale mam dosc obrazania mnie i mnie podobnych ktorzy wyjechali bo w polsce nie mozna bylo nawet na porzadny urlop zarobic , ale nieprzedstawia dla mnie zadnej wartosci osoba ktora podpisuje sie jako kropka , gosc czy tez jako znak interpunkcyjny"." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Lotnisko w Łodzi: zobacz nowy terminal tuż pr IP: *.retsat1.com.pl 23.04.12, 15:17 A u nas na dzielni spokój. Wszyscy rozrabiacy pojechali do Cork. Malują, szlifują i gładzą. A nasze samochody stoją pod blokiem z lusterkami i wycieraczkami. I radia nie trzeba zabierać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś