Gość: luki IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 14:22 Możecie już podziwiać przed zajezdnią Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.S. Foty IP: *.pai.net.pl 23.06.04, 19:17 Tutaj: jote.pai.net.pl/przyst1.jpg jote.pai.net.pl/przyst2.jpg J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Foty 23.06.04, 19:27 Fajnie to wygląda, ale pozwolicie, że troche pomarudzę. :) Szkoda, że słupek to nadal zwykły ceownik, a ten rozkład wzorowany na historycznych zamknięto w nowej kasecie razem z równie nowym rozkładem. Rozumiem, że współczesna tabliczka to dla ułatwienia życia młodszym osobom, które nie czują klimatu starych rozkładów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 19:58 Rozumiem, że zrobiłes wszystko, aby był słup żeliwny i inna kaseta. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Foty 23.06.04, 20:10 Nie, nie zrobiłem. Ale zauważ, że się nie czepiam osób, które to postawiły. Więc zejdź ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 20:16 > Nie, nie zrobiłem. Kredą w kominie trzeba to zappisać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 20:17 Jak już w tym wątku napisałem, być może nie zrobił (a ja napewno dlatego), że o sprawie nie wiedziałem. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 20:23 Mów o sobie. Michał się sam obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 20:26 Nie chodzi mi o obronę michała, ale ogólnie o to, że pewne rzeczy dzieją się jakby za plecami niektórych. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 20:31 No pewnie. Na ten przykład za plecami Hubara pojechaliśmy na wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 20:37 Drogi Barcie... Nadmienię, że plecy Hubara nie sa plecami członka KMST. A moje są. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 20:40 Dobra, napisz wreszcie co masz napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 20:43 > Dobra, napisz wreszcie co masz napisać. Napisałem już wszystko: po prostu czuję się troszkę pominięty przy organizacji tegorocznej zerówki. choćby przy wkopywaniu tego słupa, który stał się powodem do tej niezbyt merytorycznej dyskusji. Nawetm jesli przegadałem moment ogłaszania problemu samego słupa, bo teminu wtedy nie podano. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 20:55 Ten słup tak Ci lezy na wątrobie? Bez przesady. To MPK go wkopywało, nie KMST. Niczego nie straciłeś. Wręcz przeciwnie, oferowałeś się z rozwieszaniem plakatów, co więcej, nawet z drukiem w kolorze. I Ty mówisz, że zrobiłeś mało? A co byś chciał zrobić, przetoczyć koło w doczepie enki? Masz dużo zapału - i dobrze - ale tochę go ukierunkuj! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 21:00 Barcie - nie leży mi na wątrobie konkretny słup. On jest raczej przykładem. A co do zapału... fakt, jest go sporo, ale z ukierunkowywaniem go jest pewien problem - na co? Rozwieszanie plakatów? Zrobione. Ale nadal uważam, że zrobiłem mało. Może jakaś posada zwrotrniczego by się znalazła? :p Wracając jeszcze przetoczenia koła, to mogę je jutro odebrać z MPK... może na niedzielę bym zdążył ;) pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Foty 23.06.04, 20:25 Gość portalu: Bart napisał(a): > > Nie, nie zrobiłem. > > Kredą w kominie trzeba to zappisać. Złośliwości sobie zachowaj. Bo po pierwsze nie wiedziałem co i jak będzie i co planujecie, a po drugie - są już osoby, które takimi sprawami jak rozkłady się zajmują i za przeproszeniem wpierdzielanie się im w paradę by tylko utrudniło prace. Sama tabliczka ze starym rozkładem jest fajna i już kiedys pisałem, że mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Foty IP: *.tpnets.com 23.06.04, 20:29 Już się nie bój, znajdzie się dla Ciebie robota. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Foty 23.06.04, 20:48 No i git. Widzę, że niepotrzebnie w ogóle się odzywałem. Bo odnoszę dziwne wrażenie, że osoby zaangażowane w przystanek po prostu obraziły się za jeden wpis. I to nie o jakąś krytykę z wyrzutami, a o zwykłą wypowiedź z przymrużeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Foty IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:02 Dziękujemy Ci za spojrzenie krytycznym okiem. Może gdybyś się w sprawę choć trochę zaangażował, byłaby bliższa Twojej wizji. A teraz trochę wyjaśnień. 1) kształtownik, a nie ozdobny słupek, bo zachowane słupki są już wyeksponowane (gdzie - wiesz), poza tym dawne słupki były o wiele niższe, dając łatwy dostęp do blachy z literką "T" nawet osobom średniego wzrostu. W dobie wszechobecnie grasujących złomiarzy stwarzałoby to za duże ryzyko. A tarcza z "T" jest oryginalna i szkoda, żeby ktoś ją zniszczył. Już pomijam fakt, że w latach 80. kształtowniki były głównym tworzywem do słupków przystankowych, więc z prawdą historyczną się nie mijamy. 2) stary rozkład jest w kasecie, ponieważ oryginalne rozkłady tego typu były na blaszanych tabliczkach bezpośrednio przykręcanych do słupków lub wiat. My jako tworzywo mieliśmy do dyspozycji jedynie papier, a bez zabezpieczenia, to jak nie "kwiat młodzieży", to warunki atmosferyczne by go unicestwiły. 3) współczesny rozkład pozostał dlatego, iż zawiera dużo więcej informacji, w tym numer infolinii dla pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 20:16 Gość portalu: luki napisał(a): > Dziękujemy Ci za spojrzenie krytycznym okiem. Może gdybyś się w sprawę choć > trochę zaangażował, byłaby bliższa Twojej wizji. Nie wiem czemu, ale dostrzegam w Twym głosie nutkę ironii. Moim zdaniem nieuzasadnionej. Moja wizja też jest podobna do wizji mch. I nie zaangażowałem sie w sprawę, bo o niej zwyczajnie nie wiedziałem. I tyle. Wydaje mi się, że do prac przy linii 0 dopuszczono tylko wąskie grono osób. Nie do końca rozumiem czemu - wszak inni też mogliby się wykazać. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Foty IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:30 > Nie wiem czemu, ale dostrzegam w Twym głosie nutkę ironii. Moim zdaniem > nieuzasadnionej. Moja wizja też jest podobna do wizji mch. I nie zaangażowałem > sie w sprawę, bo o niej zwyczajnie nie wiedziałem. I tyle. Na każdym spotkaniu jest 10 min., kiedy trzeba uważać, a później można rozmawiać po kątach. O kwestii zrobienia przystanku była mowa, a dowodem są protokoły z zebrań. Tak więc nie pisz, że nie było mówione i nie wiedziałeś. > Wydaje mi się, że do prac przy linii 0 dopuszczono tylko wąskie grono osób. Nie > > do końca rozumiem czemu - wszak inni też mogliby się wykazać. Rozumiem Twoje rozgoryczenie faktem, że nie spełniasz wymogu wieku, żeby zostać konduktorem, ale sam wiesz, że te warunki postawił przewoźnik. Co byś więc takiego chciał robić przy "zerówce", żeby się wykazać? pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Foty 23.06.04, 20:36 > Rozumiem Twoje rozgoryczenie faktem, że nie spełniasz wymogu wieku, żeby zostać > konduktorem, ale sam wiesz, że te warunki postawił przewoźnik. > Co byś więc takiego chciał robić przy "zerówce", żeby się wykazać? Czemu wiedziałem, że to napiszesz? Fakt, masz rację. Ale nadal czuję, że poza byciem konduktorem mógłbym zrobić coś jeszcze. Co? Choćby wkopać ten słup. pzdr, krzyskup Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Foty 23.06.04, 20:20 Ale daj spokój. Wiem co i jak i się nikogo przecież nie czepiam. Napisałem tylko jakby mogło fajniej być, całość okrasiłem emotikonami, a ty potraktowałeś to bardzo ambicjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Foty IP: *.toya.net.pl 23.06.04, 20:24 mch, rok temu nie śnił nam się nawet taki przystanek. Teraz go mamy taki, a za rok możemy mieć jeszcze lepszy. Jest pole do popisu i jeśli chciałbyś się tym zająć w przyszłym roku, to jestem jak najbardziej za. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Foty 23.06.04, 20:34 Gość portalu: luki napisał(a): > mch, rok temu nie śnił nam się nawet taki przystanek. Wiem, dlatego cieszę sie z tego co jest. Przecież nie wypominałem nikomu, że wszystko jest źle i musi być inaczej. Całą moją wypowiedź niepotrzebnie potraktowałeś jako śmiertelnie poważną krytykę. > Jest pole do popisu i jeśli chciałbyś się tym > zająć w przyszłym roku, to jestem jak najbardziej za. Dzięki, ale chyba nie bardzo, bo starego ozdobnego słupka tez nie posiadam w zbiorach. :) Odpowiedz Link Zgłoś