Dodaj do ulubionych

Rozwieszono nowe (letnie rozklady jazdy)

IP: *.prokom.pl 29.06.04, 10:22
Jak zwykle z wyprzedzeniem, kto chce zobaczyc ile musi aktualnie czekac na tramwaj niestety niema szans na uzyskanie informacji .....
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDI niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 29.06.04, 10:46
      W niedziele linia 2 kursuje co 15 minut. Czyli czesciej niz bedzie jezdzic w dni powszednie. Owszem rokzlad zwiazany z objazdem. Linia 6 zdaje sie (podkreslam - zdaje sie - zwrocilem uwage na rozklad 2 - ki a szerokosc kolumny dla niedzieli byla taka sama jak 2 i 6 tki ...), ze tez ma kursowac co 15 minut (tak wynikaloby z rozwiesonych letnich rozkladow).

Ponadto data koncowa obowiazywania letnich rozkladow to nie 31 sierpnia - a 28 albo 29) sierpnia.
      • Gość: SzK Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 29.06.04, 12:07
        Cóż, 30 sierpnia to poniedziałek, a 31 wtorek, więc teoretycznie lato i wakacje.

Co co częstotliwośći to zmianie uległy tylko dni robocze, więc to że
        częstotliwość w dni robocze jest poza szczytem mniejsza niż w wolne, nie dziwi -
        było tak zawsze od wprowadzenia reformy linii.
      • geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 29.06.04, 18:34
        Gość portalu: STUDI napisał(a):

> W niedziele linia 2 kursuje co 15 minut.

kursuje tak od 2001 roku.

>Czyli czesciej niz bedzie jezdzic w dni powszednie.

Gdzie? jak? co?
        Oto rozkład z Placu Niepodległości
        tinyurl.com/3a6p3
        Z tego co widzę,to w dzień powszedni kursuje co 10 minut, a w weekendy co 15.
        Zatem?

A może Chodzi Ci o wieczory?
        • Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 13:49
          Wlasnie o wieczory.
          I to nie takie pozne wbrew pozorom.
          Wiecej ludzi jedzic bedzie 2 okolo 18:00 w dni powszednie niz w niedziele.
          Wiec w dni powszednie ci jeszcze musza znosic okropne przesiadki beda miec sporo dluzszy przejazd i w wiekszym tloku.
          W niedziele pusatwe tramaje beda jezdzic czesciej w imie osczednosci nawet o porach gdzie ilosc pasazerow na calej trasie da sie policzyc na palcach jednej reki.

Tylko dziwne te oszczednosci jesli za prace w niedizle trzeba dodatkowo zabulic.
          Lodz to dziwne miasto.
          • geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 30.06.04, 15:41
            Przede wszystkim proponuję Ci zapisać się na kurs języka polskiego,a przynajmniej na kurs ekspresji własnych myśli.
            Zdanie:
            " niedziele linia 2 kursuje co 15 minut. Czyli czesciej niz bedzie jezdzic w dni powszednie."

daje do zrozumienia,że PRZEZ CAŁY dzień powszedni 2-ka będzie jeździła rzadziej niż w niedzielę. Nie wspomniałeś,że chodzi o "wieczory".

A co do meirum-owszem, moim zdaniem jest to idiotyzm. Niestety powtarzany co roku,niestety powtarzany w imię (chyba) "stabilności" rozkładu (bo wypada co drugi kurs).
            Ech:/
            I ten brak zmian w autobusach nocnych. To jest głupota:/
            • Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:51
              A przez ile tego calego dnia jezdzi co 10 minut?
              Pracujesz? Np. od 9 do 17. I co powrot ju z wtedy gdy jezdzi wsio rzadko. Super no nie?
              A jak jeszcze sie musisz przesiasc.
              Albo sprobuj po pracy jeszcze gdzies podjechac. Oklaze sie ze do 18 sie nie wyrobisz. Fajnie nie?

Pal licho po godiznie 21:00 (w soboty i piatki jest tloczek). Ale porownanie dni powszednich i niedizle pomiedzy 18:00 a 20:00 pokazuje glupote.

Niestety sporo ludzi wraca z pracy pomiedzy 17:30 a 20:30. MPK tego od wielu wielu lat nie dostrzega.

• geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 30.06.04, 15:59

> A przez ile tego calego dnia jezdzi co 10 minut?

wg rozkładów MPK: przez 13 godzin, od 5, do 17.

> Pracujesz? Np. od 9 do 17. I co powrot ju z wtedy gdy jezdzi wsio rzadko. >Super no nie?

Czy zauważyłeś,że również mi nie podoba się częstotliwość po godzinach szczytu?
                Co innego,że nie podoba mi się również koniec godzin szczytu popołudniowego.Lepiej pociąć ranne kursu,a dodać wieczorem...

> MPK tego od wielu wielu lat tego nie dostrzega.

Czy mam rozumieć,że z tego tytułu masz do mnie pretensje?
                • Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 16:05
                  >> A przez ile tego calego dnia jezdzi co 10 minut?

>wg rozkładów MPK: przez 13 godzin, od 5, do 17.

No a komu tak ten szczyt potrzebny pomiedzy 9:00 a 14:00 ????

>>Pracujesz? Np. od 9 do 17. I co powrot juz wtedy gdy jezdzi wsio rzadko. >>Super no nie?

>Czy zauważyłeś,że również mi nie podoba się częstotliwość po godzinach >szczytu?
                  >Co innego,że nie podoba mi się również koniec godzin szczytu popołudniowego.>Lepiej pociąć ranne kursu,a dodać wieczorem...

Ale przy okazji innej dyskusji okres poza szczytem uwazales za malo istotny -= mam poszukac i przypomniec?.
                  A w tym watku NACISK POLOZYLES na krotkim szczycie. A dodam ze przed wakacjami okolo 14:0o tramwaje w szczycie jezdza Piotrkowska i Kosciuszki pustawe...
                  No coz jak zwykle punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

>> MPK tego od wielu wielu lat tego nie dostrzega.
                  >Czy mam rozumieć,że z tego tytułu masz do mnie pretensje?

A to to juz ty sam sobie dopowiedziales. Jakies kompleksy?
                  • geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 30.06.04, 16:44

> No a komu tak ten szczyt potrzebny pomiedzy 9:00 a 14:00 ????

takie były założenia reformy,którą popieram i której będę bronił.

> Ale przy okazji innej dyskusji okres poza szczytem uwazales za malo istotny
                    > mam poszukac i przypomniec?.

poproszę.

> A w tym watku NACISK POLOZYLES na krotkim szczycie. A dodam ze przed >wakacjami okolo 14:0o tramwaje w szczycie jezdza Piotrkowska i Kosciuszki >pustawe...

Bywa różnie,ale faktycznie nie ma co równać zapełnieina sprzed 14 do zapełnienia z "apogeum" godzin szczytu.To moje obserwacje.
                    Inna moją obserwacją jest to,że niekiedy po 19-20 w dzień powszedni mniej ludzi jeździ tramwajami, aniżeli między godzinami szczytu.
                    I co Ty na to? Ty w takim momencie postulowałbyś pewne zmiany...

> No coz jak zwykle punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
                    >

A może zależy od obserwacji? Wypowiadam się na tematy,w których mam przynajmniej lekkie rozeznanie. Dlatego nie wypowiadam się (a raczej: mocno ograniczam) na temat linii 11, natomiast Tobie zalecałbym takie posunięcie w kwestii przydatności np. linii 5 na Chojnach.

> >> MPK tego od wielu wielu lat tego nie dostrzega.
                    > >Czy mam rozumieć,że z tego tytułu masz do mnie pretensje?
                    >
                    > A to to juz ty sam sobie dopowiedziales. Jakies kompleksy?
            • Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:53
              Co drugi? niedokladnie. Nie widac tego na liniach miejskich. ale na 11 widac ze nawet obecnie 11 zjezdza do zajezdni by za poltorej godiziny na dwa kolka opuscic zajezdnie.
    • studi001 Konkrety 29.06.04, 12:20
      2,3,6 - kursuje w dni powszednie co 10/20 minut w soboty i wolne od pracy co 15 minut

Linia 3 nie ma terminu konca waznosci rozkladu. Czyzby powtorka z linii 14.
      Wygladfa na to ze tak pozostanie po wakacjach.

11 -
      w dni powszednie co 40/30/20 minut, w soboty i dni wolne od pracy co 60/30 minut.

Rozklady wazne (jednak ja sie pomylilem albo na Zwirki bylo na pisane inaczej ....) - do 31.08.2004 za wyjatkiem linii 2 (objazd) i linii 3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka