Gość: STUDI IP: *.prokom.pl 29.06.04, 10:22 Jak zwykle z wyprzedzeniem, kto chce zobaczyc ile musi aktualnie czekac na tramwaj niestety niema szans na uzyskanie informacji ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: STUDI niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 29.06.04, 10:46 W niedziele linia 2 kursuje co 15 minut. Czyli czesciej niz bedzie jezdzic w dni powszednie. Owszem rokzlad zwiazany z objazdem. Linia 6 zdaje sie (podkreslam - zdaje sie - zwrocilem uwage na rozklad 2 - ki a szerokosc kolumny dla niedzieli byla taka sama jak 2 i 6 tki ...), ze tez ma kursowac co 15 minut (tak wynikaloby z rozwiesonych letnich rozkladow). Ponadto data koncowa obowiazywania letnich rozkladow to nie 31 sierpnia - a 28 albo 29) sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzK Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.pabianice.pl / *.pabianice.pl 29.06.04, 12:07 Cóż, 30 sierpnia to poniedziałek, a 31 wtorek, więc teoretycznie lato i wakacje. Co co częstotliwośći to zmianie uległy tylko dni robocze, więc to że częstotliwość w dni robocze jest poza szczytem mniejsza niż w wolne, nie dziwi - było tak zawsze od wprowadzenia reformy linii. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 29.06.04, 18:34 Gość portalu: STUDI napisał(a): > W niedziele linia 2 kursuje co 15 minut. kursuje tak od 2001 roku. >Czyli czesciej niz bedzie jezdzic w dni powszednie. Gdzie? jak? co? Oto rozkład z Placu Niepodległości tinyurl.com/3a6p3 Z tego co widzę,to w dzień powszedni kursuje co 10 minut, a w weekendy co 15. Zatem? A może Chodzi Ci o wieczory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 13:49 Wlasnie o wieczory. I to nie takie pozne wbrew pozorom. Wiecej ludzi jedzic bedzie 2 okolo 18:00 w dni powszednie niz w niedziele. Wiec w dni powszednie ci jeszcze musza znosic okropne przesiadki beda miec sporo dluzszy przejazd i w wiekszym tloku. W niedziele pusatwe tramaje beda jezdzic czesciej w imie osczednosci nawet o porach gdzie ilosc pasazerow na calej trasie da sie policzyc na palcach jednej reki. Tylko dziwne te oszczednosci jesli za prace w niedizle trzeba dodatkowo zabulic. Lodz to dziwne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 30.06.04, 15:41 Przede wszystkim proponuję Ci zapisać się na kurs języka polskiego,a przynajmniej na kurs ekspresji własnych myśli. Zdanie: " niedziele linia 2 kursuje co 15 minut. Czyli czesciej niz bedzie jezdzic w dni powszednie." daje do zrozumienia,że PRZEZ CAŁY dzień powszedni 2-ka będzie jeździła rzadziej niż w niedzielę. Nie wspomniałeś,że chodzi o "wieczory". A co do meirum-owszem, moim zdaniem jest to idiotyzm. Niestety powtarzany co roku,niestety powtarzany w imię (chyba) "stabilności" rozkładu (bo wypada co drugi kurs). Ech:/ I ten brak zmian w autobusach nocnych. To jest głupota:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:51 A przez ile tego calego dnia jezdzi co 10 minut? Pracujesz? Np. od 9 do 17. I co powrot ju z wtedy gdy jezdzi wsio rzadko. Super no nie? A jak jeszcze sie musisz przesiasc. Albo sprobuj po pracy jeszcze gdzies podjechac. Oklaze sie ze do 18 sie nie wyrobisz. Fajnie nie? Pal licho po godiznie 21:00 (w soboty i piatki jest tloczek). Ale porownanie dni powszednich i niedizle pomiedzy 18:00 a 20:00 pokazuje glupote. Niestety sporo ludzi wraca z pracy pomiedzy 17:30 a 20:30. MPK tego od wielu wielu lat nie dostrzega. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 30.06.04, 15:59 Gość portalu: STUDI napisał(a): > A przez ile tego calego dnia jezdzi co 10 minut? wg rozkładów MPK: przez 13 godzin, od 5, do 17. > Pracujesz? Np. od 9 do 17. I co powrot ju z wtedy gdy jezdzi wsio rzadko. >Super no nie? Czy zauważyłeś,że również mi nie podoba się częstotliwość po godzinach szczytu? Co innego,że nie podoba mi się również koniec godzin szczytu popołudniowego.Lepiej pociąć ranne kursu,a dodać wieczorem... > MPK tego od wielu wielu lat tego nie dostrzega. Czy mam rozumieć,że z tego tytułu masz do mnie pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 16:05 >> A przez ile tego calego dnia jezdzi co 10 minut? >wg rozkładów MPK: przez 13 godzin, od 5, do 17. No a komu tak ten szczyt potrzebny pomiedzy 9:00 a 14:00 ???? >>Pracujesz? Np. od 9 do 17. I co powrot juz wtedy gdy jezdzi wsio rzadko. >>Super no nie? >Czy zauważyłeś,że również mi nie podoba się częstotliwość po godzinach >szczytu? >Co innego,że nie podoba mi się również koniec godzin szczytu popołudniowego.>Lepiej pociąć ranne kursu,a dodać wieczorem... Ale przy okazji innej dyskusji okres poza szczytem uwazales za malo istotny -= mam poszukac i przypomniec?. A w tym watku NACISK POLOZYLES na krotkim szczycie. A dodam ze przed wakacjami okolo 14:0o tramwaje w szczycie jezdza Piotrkowska i Kosciuszki pustawe... No coz jak zwykle punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. >> MPK tego od wielu wielu lat tego nie dostrzega. >Czy mam rozumieć,że z tego tytułu masz do mnie pretensje? A to to juz ty sam sobie dopowiedziales. Jakies kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... 30.06.04, 16:44 Gość portalu: STUDI napisał(a): > No a komu tak ten szczyt potrzebny pomiedzy 9:00 a 14:00 ???? takie były założenia reformy,którą popieram i której będę bronił. > Ale przy okazji innej dyskusji okres poza szczytem uwazales za malo istotny > mam poszukac i przypomniec?. poproszę. > A w tym watku NACISK POLOZYLES na krotkim szczycie. A dodam ze przed >wakacjami okolo 14:0o tramwaje w szczycie jezdza Piotrkowska i Kosciuszki >pustawe... Bywa różnie,ale faktycznie nie ma co równać zapełnieina sprzed 14 do zapełnienia z "apogeum" godzin szczytu.To moje obserwacje. Inna moją obserwacją jest to,że niekiedy po 19-20 w dzień powszedni mniej ludzi jeździ tramwajami, aniżeli między godzinami szczytu. I co Ty na to? Ty w takim momencie postulowałbyś pewne zmiany... > No coz jak zwykle punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. > A może zależy od obserwacji? Wypowiadam się na tematy,w których mam przynajmniej lekkie rozeznanie. Dlatego nie wypowiadam się (a raczej: mocno ograniczam) na temat linii 11, natomiast Tobie zalecałbym takie posunięcie w kwestii przydatności np. linii 5 na Chojnach. > >> MPK tego od wielu wielu lat tego nie dostrzega. > >Czy mam rozumieć,że z tego tytułu masz do mnie pretensje? > > A to to juz ty sam sobie dopowiedziales. Jakies kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: niezgodnosci z oficjalnym komunikatem.... IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:53 Co drugi? niedokladnie. Nie widac tego na liniach miejskich. ale na 11 widac ze nawet obecnie 11 zjezdza do zajezdni by za poltorej godiziny na dwa kolka opuscic zajezdnie. Odpowiedz Link Zgłoś
studi001 Konkrety 29.06.04, 12:20 2,3,6 - kursuje w dni powszednie co 10/20 minut w soboty i wolne od pracy co 15 minut Linia 3 nie ma terminu konca waznosci rozkladu. Czyzby powtorka z linii 14. Wygladfa na to ze tak pozostanie po wakacjach. 11 - w dni powszednie co 40/30/20 minut, w soboty i dni wolne od pracy co 60/30 minut. Rozklady wazne (jednak ja sie pomylilem albo na Zwirki bylo na pisane inaczej ....) - do 31.08.2004 za wyjatkiem linii 2 (objazd) i linii 3. Odpowiedz Link Zgłoś