Gość: ano IP: *.198-178.cust.bluewin.ch 25.09.12, 08:15 rychło w czas, choć dobrze że w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ag Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 08:16 Jakie rudery!? To są 100-120 letnie zabytki, wspaniała historia Łodzi. Gdzie są obrońcy łódzkich zabytków? Powinni zrobić pikiety, przykuć się łancuchami, własną piersią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 08:18 Jak ten narożnik zostanie rozebrany to dzień zakończenia prac nalezy ogłosić dniem wolnym od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wf Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 09:39 to dopiero początek 'ściany płaczu' - niech rozbiorą i porządnie zagospodarują całą i wtedy możemy świętować nawet tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidny Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.retsat1.com.pl 25.09.12, 15:11 O widzę że kolega z SSC, skoro mówi fachowym językiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodniczek Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 16:47 zaduzo tam polewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: 173.213.108.* 25.09.12, 19:17 dobrze że nie ma już ogrodowskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.toya.net.pl 25.09.12, 20:11 Drogi Hermanie, Najważniejsze w tym całym ambarasie jest to, że nie ma Bartasa, którego reprezentujesz. A to, że przy okazji dla przykładu wywalono też twojego wroga - no cóż. Rewolucja wymaga ofiar. Czasami ofiar losu - takich jak twój mentor Bartas. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poginho1 Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: 173.213.108.* 25.09.12, 20:56 images1.wikia.nocookie.net/__cb20110314162138/mlpfanart/images/4/41/Rainbow_Dash_haters_gonna_hate.gif Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogrodowski Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.toya.net.pl 26.09.12, 18:52 Ach, łezka mi się zakręciła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikus Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 08:30 "Przygotowanie do sprzedaży terenu w samym centrum miasta zajęło wiele lat. Doprowadzonych do ruiny kamienic magistrat nie zamierzał remontować" - łódzki sposób na przygotowanie terenu pod inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość No nareszcie, czekamy na kolejny dziadoparking IP: *.teleatlas.com 25.09.12, 08:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Brawo! IP: 193.222.161.* 25.09.12, 09:05 Ta Pani mnie ani zeibi ani parzy ale jak na 2 lata rzadzenia, biorac pod uwage burdel jaki zostawili poprzednicy lacznie z jej partyjnym kolega komisarzem, to naprawde imponujace. Kazde kolejne miejsce, ktore z ruiny przemieni sie w przyzwoity budynek to plus dla miasta. Pamietam sytuacje, kiedy porownywano Andelsa i straszace wokol otoczenie. Jest szansa, ze to sie wkrotce zacznie zmieniac, przynajmniej okolicznosci dotyczace tej konkretnej dzialki na to wskazuja. Oby tak dalej, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikus Re: Brawo! IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 09:11 Nim napiszesz - brawo - z powodu powstania nowego budynku zważ, że na razie zabierają się dopiero do rozbiórki starych, o budowie nowych nie ma tu ani słowa. Z tym rozmachem budowlanym jaki możemy obserwować w Łodzi od lat, na miejscu tego gruzowiska będzie najpierw plac, potem parking a potem... a tego nie wie nikt bo jak na razie na parkingach się kończy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 09:16 Lepszy pusty plac (a na nim niechby i parking) niż to, co jest w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikus Re: Brawo! IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 09:51 Powiem tak: pietyzm władz miasta w pielęgnowaniu tkanki miejskiej wyraża się doprowadzaniem tejże do ruiny, a robienie fety z ich wyburzania czyli tego co powinno być wstydliwe, zasługuje na wyrazy szczerego uznania. Więcej dobrego samopoczucia na szczytach życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 10:09 Wyburzanie ruin wcale nie jest wstydliwe, wstydliwe jest to, że w 21. wieku one wciąż stoją. Powinno się wyburzyć wszystkie zasyfione kamienice w całym Śródmieściu. Dokładnie wszystkie. Wolałbym oglądać puste przestrzenie w centrum niż te odrapane, cuchnące, brudne pseudobudynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brawo! IP: *.opera-mini.net 25.09.12, 10:54 > Wyburzanie ruin wcale nie jest wstydliwe, Owszem, jest, jeśli się wcześniej celowym działaniem doprowadziło do tego, że budynki stały się ruinami. > wstydliwe jest to, że w 21. wieku one wciąż stoją. Owszem - powinny być wyremontowane. > Powinno się wyburzyć wszystkie zasyfione kamienice w całym Śródmieściu Dobrze. A teraz idź do mamy i poproś o zupkę. > Wolałbym oglądać puste przestrzenie w centrum Tylko wtedy to już nie będzie centrum, tylko gruzowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Brednie, chciejstwo, demagogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 13:23 > > Wyburzanie ruin wcale nie jest wstydliwe, > > Owszem, jest, jeśli się wcześniej celowym działaniem doprowadziło do tego, że b > udynki stały się ruinami. Tylko że problem nie jest w tym - kto i jakim działaniem do tego doprowadził, lecz to, że dziś ruiny to wstyd dla miasta. Chcesz remontować ten syf? OK, ale w takim razie albo sfinansuj prace, albo zdradź skąd wziąć kasę na odnowienie wszystkich ruder w śródmieściu. I bez demagogii, że na stadiony są pieniądze, a na to nie ma. Ile można wyremontować ruder za pieniądze na stadiony? Kilka? Ile ruder straszy w śródmieściu? Dziesiątki, jeśli nie setki. Poza tym w większości nie nadają się do żadnego remontu. Trzeba wywalić ten syf jak najszybciej. > > > wstydliwe jest to, że w 21. wieku one wciąż stoją. > > Owszem - powinny być wyremontowane. Odsyłam do tego, co napisałem wyżej. > > Powinno się wyburzyć wszystkie zasyfione kamienice w całym Śródmieściu > > Dobrze. A teraz idź do mamy i poproś o zupkę. Argument na poziomie przedszkolaka. Kompletna dziecinada, wstyd to czytać... > > > Wolałbym oglądać puste przestrzenie w centrum > > Tylko wtedy to już nie będzie centrum, tylko gruzowisko. Gruzowisko to jest teraz. Po wyburzeniu i POSPRZĄTANIU na pewno by nie było. Powtarzam: puste, uprzątnięte place wyglądałyby milion razy lepiej niż syf, który jest w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Brednie, chciejstwo, demagogia 25.09.12, 14:09 Gość portalu: Ja napisał(a): > > > Powinno się wyburzyć wszystkie zasyfione kamienice w całym Śródmieś > ciu > > > > Dobrze. A teraz idź do mamy i poproś o zupkę. > > Argument na poziomie przedszkolaka. Kompletna dziecinada, wstyd to czytać... A na jakim poziomie jest "argument" o brzmieniu "Powinno się wyburzyć wszystkie zasyfione kamienice w całym Śródmieściu"? Czy pokusisz się o podobną klasyfikację poziomu czy raczej będzie ci wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan_generał Re: Brednie, chciejstwo, demagogia IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 16:50 Poco ci taka klasyfikacja? wy "obrońcy" i tak byście pakowali pieniadze w swoje "chciejstwa" tak jak rowerzysci w swe "przyciski i podporki" zejdz na ziemie. miasto jest dla LUDZI a dla waszych chciejstw by było skansenem... i właśnie to różni "obrońców ruder" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brednie, chciejstwo, demagogia IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 17:40 > miasto jest dla LUDZI Z pewnością po zrównaniu śródmieścia z ziemia będzie ich pełne. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Brednie, chciejstwo, demagogia 25.09.12, 18:58 > Poco ci taka klasyfikacja? A tobie po co to wiedzieć? Pilnuj swoich klasyfikacji. > miasto jest dla LUDZI a dla waszych chciejstw by było skansenem... To zdanie jest bez sensu. > i właśnie to różni "obrońców ruder" To też. "Czym różni się wróbelek? Tym, że ma jedną nóżkę bardziej". Daj znać, jak kiedyś będziesz wiedział, co chciałeś powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Brednie, chciejstwo, demagogia 25.09.12, 14:23 > Powtarzam: puste, uprzątnięte place wyglądałyby milion razy lepiej niż syf, który > jest w tej chwili. Muszę przyznać, że sposób w jaki dobrałeś ten współczynnik oraz co ma na celu powtarzanie rzeczy, których wcale nie powiedziałeś mnie ciekawią (ale w dość umiarkowanym stopniu, więc jeżeli wyjaśnienia pociągną za sobą kolejne manifesty oraz wyliczanki to rezygnuję). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brednie, chciejstwo, demagogia IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 17:41 > Argument na poziomie przedszkolaka. To nie był argument, tylko podsumowanie poziomu Twojej pisaniny, internetowa sieroto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brawo! IP: *.play-internet.pl 25.09.12, 12:32 to wyjedź za miasto, tam dużo pustej przestrzeni...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 13:14 > to wyjedź za miasto, tam dużo pustej przestrzeni...) Z logiką jesteś kompletnie na bakier. Jeśli miałbym wyjeżdżać za miasto - to nie dlatego, że tam jest dużo przestrzeni, lecz dlatego, że nie ma tam przerażających ruder, jak w centrum Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Brawo! 25.09.12, 14:12 > Z logiką jesteś kompletnie na bakier. Jeśli miałbym wyjeżdżać za miasto - to ni > e dlatego, że tam jest dużo przestrzeni Deklarowałeś, że wolisz pustą przestrzeń niż rudery, to zaproponowano ci udanie się tam, gdzie pustej przestrzeni jest w bród, a więc tam gdzie twoja wola może się swobodnie realizować a twoje poczucie estetyki nie będzie co rusz przerażane pożerającymi dzieci ruderami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Znów pała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 14:38 > Deklarowałeś, że wolisz pustą przestrzeń niż rudery, to zaproponowano ci udanie > się tam, gdzie pustej przestrzeni jest w bród, a więc tam gdzie twoja wola moż > e się swobodnie realizować a twoje poczucie estetyki nie będzie co rusz przeraż > ane pożerającymi dzieci ruderami. Poprawka z logiki również niezaliczona. Deklarowałem, że wolę pustą przestrzeń ZAMIAST zasyfionych ruder w centrum Łodzi. Proponuję czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Znów pała 25.09.12, 14:53 > Poprawka z logiki również niezaliczona. Przyznaję, że to jest bardzo upokarzające. Żeby jednak dzień nie był stracony otrzymujesz ode mnie równie poniżające oceny z plastyki i środowiska oraz uwagę do dzienniczka. > Deklarowałem, że wolę pustą przestrzeń ZAMIAST zasyfionych ruder w centrum Łodzi Ponownie napisałeś to w sposób niejednoznaczny, ale nie chciałbym abyś zawracał tym sobie głowę. > Proponuję czytać ze zrozumieniem. Ponieważ jak widać wykracza to poza moje możliwości proponuję skuteczniejsze rozwiązanie - jeżeli nie będziesz pisać, problem mojego czytania twoich postów ze zrozumieniem sam się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brawo! IP: *.opera-mini.net 25.09.12, 10:57 > Ta Pani mnie ani zeibi ani parzy A ja jestem święta Parasekwa > ale jak na 2 lata rzadzenia, biorac pod uwage > burdel jaki zostawili poprzednicy lacznie z jej partyjnym kolega komisarzem, to > naprawde imponujace. No rzeczywiście. Przygotowanie do wyburzenia kilku kamienic, to wyjątkowy dorobek jak na 2 lata rządzenia Pamietam sytuacje, kiedy porownywano Andelsa > i straszace wokol otoczenie. Jest szansa, ze to sie wkrotce zacznie zmieniac, A to ciekawe, bo jakoś o rewitalizacji stojących naprzeciwko domów robotniczych nic nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisior Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.12, 09:20 Czy ta pani Agata M. to żona panan Łukasza M? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.intercon.pl 25.09.12, 09:44 Skandal! Kolejne przepiękne zabytki w mieście są niszczone! Tym razem niby legalnie? To prawo nie jest równe wobec wszystkich? A gdzie teraz te oszołomy od zajezdni tramwajowej? Akurat tych bud wam nie żal? A to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac 25.09.12, 09:48 Stul pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozweselony Obrońca zabytków się odezwał :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 10:13 Oto właśnie przykład mentalności i argumentacji klasycznego łódzkiego "patrioty". Mózg podziurawiony jak rudery, w obronie których staje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A nie bo ty! Re: Obrońca zabytków się odezwał :-) IP: *.opera-mini.net 25.09.12, 10:52 Popłacz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Obrońca zabytków się odezwał :-) IP: *.teleatlas.com 25.09.12, 12:06 No tak, bo jego przedmówca to się popisał dopiero argumentacją. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Obrońca zabytków się odezwał :-) 25.09.12, 14:18 Nie bardzo rozumiem - chciałem sobie podyskutować na podobnym poziomie abstrakcji co przedmówca, więc wtrynianie się z dowcipami o "mentalności" i "mózgu podziurawonym jak te rudery co to w ich trzeba stanąć obronie" uważam za bardzo nie na miejscu i zupełnie w tej sytuacji niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: 79.139.34.* 25.09.12, 16:42 > Stul pysk. Ładnie to tak do biznesmena, właściciela zajezdni? Jeszcze mu ze stresu mokasyny spadną i białe skarpetki będzie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.4web.pl 26.09.12, 09:13 Nie jestem ani biznesmenem, ani właścicielem zajezdni :) Staram się tylko zwrócić wam uwagę na waszą głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac 26.09.12, 14:36 > Staram się tylko zwrócić wam uwagę na waszą głupotę. A pokusiłbyś się o zwrócenie swojej uwagi na swoją głupotę, czy trochę niewygodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti A po co kontrakt? IP: 78.8.207.* 25.09.12, 11:06 Podnieść ciśnienie gazu w instalacj i po chwili eksploduje i się rozsypie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjghj Re: A po co kontrakt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 11:17 tam nie ma gazu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.toya.net.pl 25.09.12, 11:51 ciekawe co za koszmarki powstaną po wyburzeniach?czy architekt miasta stanie na wysokości zadania i nawiąże do secesyjnej starej Łodzi i pałacu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 12:08 > czy architekt miasta stanie na wysokości zadania i nawiąże do secesyjnej starej Łodzi i pałacu . Z pewnością stanie. Będziemy mieli secesyjne kioski z kolorowymi szybami i kolumnadą wokół. I telebim z gołą babą. A nie, to już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Wow, myslałem, że to niemożliwe IP: *.lodz.mm.pl 25.09.12, 11:59 a jest cień szansy (bo jeszcze stoją i straszą). Wielki sukces P. Prezydent... ps chore miasto w którym doprowadza się do ruiny i burzy historyczne obiekty a parę ruin tandetnych oficyn stoi latami w jednej z najważniejszych lokalizacji miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavery Re: Wow, myslałem, że to niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 12:13 Właśnie miałem to samo napisać. Ta baba i jej świta rządzą tym syfem już drugi rok a nadal nie widać aby centrum Łodzi choć trochę przypominało jedno z największych miast w kraju. Masz rację. To chore miasto chorych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejsza Kiedy, kiedy, kiedy? IP: *.uniqa.pl 25.09.12, 13:13 jakie to znaczenie na mieszkańców KTO, byle szybko Odpowiedz Link Zgłoś
bruna5 Gazeto!!!! 25.09.12, 13:37 Przy Andrzeja Struga 64, właśnie powstaje nowy, bardzo fajny mural. Wyślijcie tam kogoś z aparatem bo naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.12, 16:30 Współwłasciciel firmy nazywa się Zdanowski, chyba to tylko zbieg okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwe bydlę Rewelacja IP: 79.139.34.* 25.09.12, 16:40 To to teraz ciężarówka szlaki i będziemy mieli kolejny, tak pożądany przez kierowców, biedaparking! I to w reprezentacyjnym punkcie miasta, tam, gdzie miejsca parkingowe są najbardziej potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ość Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.skomur.pl 25.09.12, 18:36 Dziwna zbieżność nazwisk z obecnie nam panującą Hanną w Czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitek W dobie kryzysu taka Żona to istny skarb ! IP: *.4web.pl 25.09.12, 20:38 Gdy ma się żonę o imieniu Hanna u władzy to wtedy wiadomo jaką kwotę podać w przetargu żeby pieniądze zostały w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pecunia non olet Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zacho... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.12, 23:14 Warto dodać, że jest to firma, która wielce zasłużyła się w burzeniu łódzkich zabytków, m. in. zajezdni przy Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 11:20 A rozbiórki Geyera nie robiło przypadkiem ZRW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: 79.139.34.* 27.09.12, 18:25 > Warto dodać, że jest to firma, która wielce zasłużyła się w burzeniu łódzkich z > abytków, m. in. zajezdni przy Dąbrowskiego. Winny jest karabin czy ręka, która go trzyma? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiemy, która firma wyburzy ruiny przy ul. Zac IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.09.12, 18:48 Wydaje się, że poważna firma przed przyjęciem zlecenia sprawdza, czy zleceniodawca ma prawo zlecić jej takie a nie inne prace. W przeciwnym wypadku ktoś może pewnego dnia zlecić wyburzenie siedziby firmy Metalpol. Zresztą - wie barnaba kto się tłumaczył że tylko wykonywał rozkazy. BTW dziwnym zbiegiem okoliczności ze swojego portfolio usunęli wszystkie akcje z wyburzania zabytkowych fabryk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Nietrafione porównanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 10:42 Firma, instytucja to przecież ludzie. W tym przypadku chyba firemka która należy do miasta czyż nie? Jak jakiejś firmie zlecą kradzież to co? jest niewinna wg prawa? Odpowiedz Link Zgłoś