Dodaj do ulubionych

Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a...

IP: 118.186.197.* 26.09.12, 18:31
chciałbym żeby wróciła komuna kiedy patrzę na zachowanie takich debili, skopać komuś auto obić mordę zabrać babci torebkę ukraść ze stacji benzynowej zgrzewkę browara i obalić z kolegami na ławce .... taki dziś mamy obraz młodzieży. Z czystym sumieniem chciałbym powrotu czasów sprzed kilkunastu lat - sam dostałem pałą za nic ale z perspektywy czasu pomijając ten incydent nie bałem się wyjść z domu - teraz po zmroku nie wychodzę z psem do parku bo chcę do niego wrócić ... zero szacunku dla drugiego człowieka zero autorytetów ... AT-eciaki brawo ! chciałbym żeby każdy Policjant miał czas na szkolenia wyjazdy i ćwiczenia jakie Wy macie może wtedy byłoby bezpieczniej .... kiedyś jak "element" wkurzył dzielnicowego przyjeżdżały "suki" i był łomot a dziś obywatela trzeba przeprosić że się go legitymuje - zgroza jakaś ....
Obserwuj wątek
    • Gość: mają foty z akcji Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: 62.29.173.* 26.09.12, 20:03
      Tutaj macie foty i film z tego zajścia

Tekst linka
    • Gość: Aaaa Hehe ale lapsy IP: *.toya.net.pl 26.09.12, 20:21
      Frajerzy hehe dobrze im tak
    • Gość: Heh rotan, masz kiepską pamięć IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 20:59
      Mnie też spałowali "za ojczyznę", ale nie dlatego nie tęsknię za minionym "porządkiem".

Wybrane powody:
      * Milicja chroniła cinkciarzy i innych drobnych przestępców, przez co byli oni bezkarni. Jeśli miałeś z takim zatargi to przechlapane, on zawsze był górą.
      * Milicja brała działkę od meliniarzy itp. Efekt jw.
      * Znam osobiście przypadku rabunku kurtki i spodni dżinsowych - kolega wylądował na 2 tygodnie w szpitalu. W środku miasta, wczesnym wieczorem go napadli.
      * Innej znajomej ściągnęli kozaki na przystanku: jeden podniósł kobietę, a drugi ściągał.
      * Milicjant w mundurze napadł i ograbił w czasie Rockowiska znajomego mojego kolegi - pobitego sam widziałem.
      * Milicjant po pijanemu rozjechał staruszkę na przejściu. W sądzie się okazało, że starowinka 155cm wzrostu WBIEGŁA METROWYMI SUSAMI wprost pod nadjeżdżający samochód, którym trzeźwy milicjant jechał w ważnej sprawie.
      * Mnie napadnięto w biały dzień na Pietrynie, w ok. Grand Hotelu. Udało mi się uciec (jeden dostał w ryj), ale fanty straciłem.
      * Milicja ścigała i surowo karała rolników, którym zachciało się pracować w polu w Święto Pracy 1 Maja. Dodam, że praca w niedziele i święta kościelne była w pełni dozwolona, a paragrafu na 1 maja nigdy nie było.
      * Siedzenie w parku na ławce było ZAWSZE czynnością o podwyższonym ryzyku (zależy który park, która ławka), a po zmroku oznaczało, że należysz do tych, którzy biją, a nie są bici.
      Warto przy tym zaznaczyć, że zagrożenie mijało (szło spać) trochę po północy.
      * Raz matka kolegi wezwała milicję bo pod blokiem były hałasy. Jej własny syn załapał się na pałowanie, bo przyjechały 2 suki i tłukli jak leci. Dostał też sąsiad, ale mało, bo niebieskie bydlę dopatrzyło się wiaderka ze śmieciami i kapci. Część towarzystwa zgarnęli na dołek i tam była powtórka, a potem kolegium. Znów, niekoniecznie dotyczyło to winnych.

Wniosek: nie pieprz drogi rotanie o porządku w dawnych czasach. Nie było porządku, ludzie byli zastraszeni, ale to nie czyniło tego baraku bardziej bezpiecznym.
      • Gość: Kierowca Rozumiem, że uważasz że teraz jest lepiej? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 21:34
        W czasach które opisujesz byłem za mały, żeby cokolwiek pamiętać. Pamiętam natomiast opowieść gościa, kiedy z kolegami stali w grupie znajomych i na polecenie 'Rozejść się' rzucone przez milicjanta któryś odpowiedział 'Spier..." Mój własny wujek na czworakach spieprzał szybciej niż inni biegli.
        A teraz? Teraz na ulicach i wszędzie jest wolna amerykanka, bo masa ludzi ma w głębokim poważaniu policję i robi co chce. Wielu przydałaby się chyba sławna 'ścieżka zdrowia', ale zaraz by się podniósł krzyk, że policja gnębi porządnych ludzi.
        • Gość: Yhy Jest zdecydowanie lepiej IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.12, 22:23
          To co opisujesz, to respekt przed pałą i bezkarnością, a nie bezpieczeństwo.

Mnie nie zależy, żeby chuligani drżeli przed policjantem, tylko żebym był bezpieczny, a te dwie rzeczy wcale nie muszą iść w parze. I za komuny nie szły - milicja faktycznie była bezkarna, ale wcale nie było bezpiecznie.

I bardzo mi się podoba, że obecnie policjant zwykle (BO SĄ WYJĄTKI!) nie bije za niewinność, bo wcale nie zawsze trafiało na żula.
      • Gość: ybfdwa Re: rotan, masz kiepską pamięć IP: *.182.219.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 22:17
        Pierniczysz jak potłuczony. Mieszkałem na rogu sienkiewicza/tuwima pod kościołem solidarności. I nigdy spałowany nie byłem. A podobno tak strasznie pałowali... Wręcz przeciwnie. Milicja ówczesna była bardzo życzliwa i nyską podrzuciła do domu po godzinie milicyjnej. :)
        • Gość: zielony Re: rotan, masz kiepską pamięć IP: *.retsat1.com.pl 26.09.12, 23:10
          Podrzuciła, ale za 20 zł.
          • Gość: kobra Re: rotan, masz kiepską pamięć IP: *.euro-net.pl 27.09.12, 06:13
            No i dobrze że za 20 zł.Byłeś w domu bezpiecznie i szybko a 20 zł to 5 bochenków chleba albo 5 przejazdów pospiesznym autobusem..Albo 4,5 paczki klubowych...Tak drogo.Oni też wtedy mało zarabiali.
        • Gość: Hehe Bo żulernia im nie wadziła ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.12, 22:49
          Pierniczysz jak potłuczony.
          O łagodności MO opowiedz Przemykowi, Brylewskiemu, czy Popiełuszce.

I tysiącom innym, mniej doświadczonych przez los i MO.
      • Gość: do debila Re: rotan, masz kiepską pamięć IP: *.smrw.lodz.pl 28.09.12, 23:52
        ale pier............olisz, zyjesz w matrixie za "ówczesnych czasów" dzieci chodziłyby do NORMALNYCH ośmioletnich szkół, ćwoku. Skąd się biorą takie popaprańce, znające klawiaturę qwerty ??? Takie jak ty ?
        • Gość: Debil Re: rotan, masz kiepską pamięć IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.12, 23:43
          Ale O CO CHODZI?

O chamstwo? Tak, pokazałeś że jesteś skończonym chamem, buraczanym ćwokiem. I co jeszcze? O co ci chodzi? Jesteś za, czy przeciw? I za czym?
          Bo tego nie udało ci się przekazać. Zabrakło miejsca w gąszczu inwektyw.
    • Gość: Marian Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: *.toya.net.pl 26.09.12, 21:01
      zdjęcia i film z akcji
    • Gość: zen Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.retsat1.com.pl 26.09.12, 23:07
      Rotan, Ty do ORMO czasem nie należałeś?
    • Gość: zen Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: *.retsat1.com.pl 26.09.12, 23:19
      Na ulicach było bezpieczniej. Psiarnia była bezkarna, ale jasne były reguły gry. Po "lufce", w konfrontacji z trzeźwym, nie było żadnych praw. Ekspedientka, kelnerka - jako osoba "urzędowa" - miała zawsze rację. Sam pamiętam, kiedy piliśmy "białe owocowe słodkie", na klatce schodowej, starszy sierść zapytał: kolegium, czy po trzy sztuki? Wystawiliśmy plecy.
    • Gość: dobrze poinformowa Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: *.toya.net.pl 27.09.12, 00:36
      ty macie fotki i filmik z tego:

Są foty i film z tej zadymy
    • Gość: Zen Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 08:06
      Spuścić gnojkom taki wpie..żeby zębów szukali. Dresy i nieroby.
      • Gość: zen prawdziwy Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.retsat1.com.pl 27.09.12, 15:48
        Nie podszywaj się pod zena.
    • Gość: fun_tastik Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:19
      Dobrze,że to napisałeś to ja już nie muszę.Pozdrawiam.
    • Gość: RECIFO Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: *.4web.pl 27.09.12, 09:33
      BRAWO CBŚ...J....Ć, KARAĆ NIE WYRÓŻNIAĆ W WOLNYM CZASIE PRZEŚLADOWAĆ
    • vielebnypik Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... 27.09.12, 09:46
      Żaden problem, zawsze możesz przeprowadzić się do kraju typu Korea północna, Kuba czy Białoruś - myślę, że tam czułbyś się doskonale. Jest porządek, bezpiecznie, praca dla każdego - dostajesz kieszonkowe na przeżycie i o nic nie musisz się martwić - wszystko władza załatwia za Ciebie.

> kiedyś jak "element" wkurzył dz
      > ielnicowego przyjeżdżały "suki" i był łomot

Super - gorzej jak to Ty byłeś tym elementem bo się za nisko ukłoniłeś dzielnicowemu.

Myślę, że dla Ciebie optymalnym krajem była by III Rzesza - tam dopiero był porządek i bezpieczeństwo.

Trudne do uwierzenia, że ludzie utożsamiają skuteczność policji z jej brutalnością i bezkarnością. Naprawdę uważacie, że w takich krajach jak Wielka brytania, Niemcy czy Szwajcaria poczucie bezpieczeństwa obywateli związane jest z brutalnością i bezkarnością policji? Ludzie puknijcie się w głowy.
      • Gość: gość Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 12:04
        w takich krajach jak Wielka brytania,
        > Niemcy czy Szwajcaria poczucie bezpieczeństwa obywateli związane jest z brutal
        > nością i bezkarnością policji?

Nie, ale z jej skutecznością to już tak. A my mamy bezkarnych pospolitych przestępców i policję, która na miejsce aktu chuligańskiego przyjeżdża po godzinie, albo ignoruje całą masę wykroczeń, których jest świadkiem. Tym razem było inaczej i wielkie brawa dla funkcjonariuszy.

Z drugiej strony wygląda na to, że gdyby nie kompletny przypadek, to banda drechów zakatowałaby człowieka w biały dzień na jednej z najbardziej ruchliwych ulic miasta. Czy ofiara była zupełnie przypadkowa czy nie - aż się boję dociekać.
      • Gość: anons Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.hlrn.qwest.net 28.09.12, 05:23
        To nie twoje auto bylo bo inaczej szukalbys pomocy dzielnicowego.nie mam polskich znakow:)
    • vielebnypik [...] 27.09.12, 09:53
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: BRAWO POLICJA !!! Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 10:42
      BRAWA DLA POLICJI ZA BŁYSKAWICZNA REAKCJĘ. NIECH WSZYSCY WASI KOLEDZY BIORĄ Z WAS PRZYKŁAD.
      • Gość: er Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.09.12, 12:57
        wsadzic na 5 lat a potem kazac sie meldowac w trakcie kazdego meczu w Lodzi na komendzie. Wtedy bedzie lepiej.
    • Gość: marek Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... a... IP: *.warszawa.mm.pl 27.09.12, 20:28
      Milo czyta się taka wiadomośc. Jescze milej byłoby gdybyśmy przeczytali, że tych gnomów zeslano na Sybir.
    • Gość: anons Re: Kopali auto. Mieli pecha, bo za nimi stali... IP: *.hlrn.qwest.net 28.09.12, 05:20
      Popieram autora artykulu.Sorry za brak znakow diakrytycznych ale w USA ich nie mam.Komuno wroc:) i zalatw bandytow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka