Dodaj do ulubionych

osiedle jarzębinowe - echo investment

16.10.12, 05:35
Chciałam poznać opinie odnośnie tego osiedla jak i developera? Jesteśmy zainteresowani zakupem tam mieszkania, ale...no własnie czy ma ktoś z was jakieś "ale" odnośnie osiedla bądź developera? czy są jakieś ukryte kruczki w umowie??
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.lodz.mm.pl 27.10.12, 18:09
      podpisaliśmy umowę w kwietniu, kiedy była dziura w ziemi. w umowie nic nas nie odstraszyło. w tym przypadku echo stosuje zasady wg nowej ustawy deweloperskiej - udostępnia np. prospekt emisyjny, ale nie ma rachunku powierniczego w banku. nie ma co chwalić przed zakończeniem budowy, ale na tą chwilę jesteśmy zadowoleni zarówno z zaawansowania prac jak i kontaktów z biurem echo.
    • Gość: Robert Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 05.11.12, 14:19
      Co do "minusów" osiedla to są czynione prace projektowe kolejnego etapu , który będzie po sąsiedzku, więc taka budowa w przyszłości może być dla niektórych dokuczliwa. Poza tym sąsiedztwo drugiego bloku dla jednych będzie zaleta dla drugich nie, ale zaplecze oświatowo-handlowo-rekreacyjne przemawia za. Co do umowy nie mam zastrzeżeń.
    • Gość: Monika Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 13.11.12, 20:48
      Podpisalismy umowe we wrzesniu i jak dotad jestesmy bardzo zadowoleni. Podpisuje sie pod postem powyzej - chcialam bardzo pochwalic kontakt z deweloperem. Wspolpraca przebiega bez zarzutu, pomimo wielu zmian przez nas wprowadzonych.
      • Gość: Jan Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 02.12.12, 18:43
        Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć co do negocjacji ceny? Czy deweloper jest w stanie isc na pewne ustepstwa cenowe?
    • Gość: obiektywnie Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.grs-k0.g1.pl 21.06.13, 23:36
      Blisko jest stadion Budowlanych,wiec podczas meczu Rugby okna nie otworzysz, miejsc parkingowych,brakuje, i tradycyjne jak na nowym osiedlu mozna sasiada podgladac,
    • Gość: gosc Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.dynamic.mm.pl 22.06.13, 01:39
      też rozważaliśmy zakup, ale postawiliśmy na rynek wtórny
      Bałuty/Doły mają jedną poważną wadę - strasznie trudno tam zapisać dziecko do żłobka i przedszkola
      • lus.sia Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 22.06.13, 17:28
        Negocjował ktoś cene? Ile procent sa w stanie zejsc oo ceny wyjściowej?
        Wiem, ze poczatkowo schodzą 3%, ale ile mozna jeszcze utargowac?
        • Gość: Krzysztof Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.4web.pl 23.07.13, 23:18
          Wytargowałem ponad 30 tys.... ;-)
          • Gość: Szakal Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.30.190.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.08.13, 18:00
            Jestem w trakcie podejmowania decyzji co do kupna 2 pokojowego mieszkania, ile stargowaliscie z ceny przy swoich mieszkaniavh ? Czy mozecie cos wiecej opisac jak sie tam zyje co i jak ? Bede swiezakmiem w lodzi wiec interesuje mnie wszystko, bede wdzieczny za wszelkie informacje :)
            • Gość: Monika Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 18.08.13, 22:09
              Osobiście bardzo lubię Bałuty i wszystkim polecam. Spokojna dzielnica, bardzo dużo terenów zielonych, dość niska zabudowa. Blisko do centrum i do manufaktury oraz wielu terenów rekreacyjnych.
            • Gość: kkk Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: 78.8.207.* 23.08.13, 16:16
              2% max, mieszkanie 2 pokojowe, niestety dev nie chcial zejsc nizej (pewnie schodzi przy wiekszych mieszkaniach, ale na 2p jest najwiekszy popyt)
            • szymon203 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 24.10.13, 10:10
              Osiedle jest piękne i bardzo spokojne. Obsługa Pań z Echa i Pana Kierownika budynku to pełen profesjonalizm pod każdym względem. Nigdy nie miałem z żona żadnych problemów, każda sprawa została sfinalizowana bardzo szybko. Wykończenie samych budynków na zewnątrz i wewnątrz na najwyższym poziomie. Klatki schodowe są sprzątane codziennie, co rzadko się zdarza na innych osiedlach. Wszyscy goście nie mogą się nadziwić jakie solidne jest wykonane całe osiedle. Polecamy każdemu bo warto tu mieszkać. Chętnie doradzimy i podpowiemy w różnych sprawach dotyczących osiedla jarzębinowego. Pozdrawiamy Ewa i Szymon.
              • Gość: jarzębina Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: 79.139.34.* 04.11.13, 18:15
                Ja natomiast uważam, że mieszkania na Osiedlu Jarzębinowym wcale nie są wykonane na najwyższym poziomie. Również współpraca z firmą Echo w zakresie usuwania usterek jest trudna.
                • Gość: jarzębina Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: 79.139.34.* 05.11.13, 15:42
                  prostuję poprzedni wpis i uważam, że mieszkania na Osiedlu Jarzębinowym są wykonane na bardzo wysokim poziomie.
              • Gość: fugazi Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.free.aero2.net.pl 09.02.14, 00:23
                Witam, jestesmy zainteresowani mieszkaniem w A2, czy Mieszkancy moga opowiedziec co dzieje sie w magazynach przed budynkiem - sa opuszczone czy tez jest tam jakas dzialalnosc?
                Pozdrawiam. Piotr.
          • Gość: Mario Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 21.01.17, 15:02
            Serio?
    • Gość: heniu Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.play-internet.pl 28.08.13, 18:21
      Do mieszkańców osiedla - czy macie juz wyliczone opłaty za użytkowane wieczyste i ile wyniosła opłata wstepna za to uzytkowanie? pozdrawiam
    • Gość: buntownik Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.13, 21:00
      www.facebook.com/1000powodow
      1000 powodow dla ktorych Łódź jest gorsza od Warszawy
      • Gość: renata Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 12:16
        Właśnie kupiłam mieszkanie na osiedlu jarzebinowym chciałabym sie dowiedzieć w jakiej wysokości bedzie czynsz z metra
        • Gość: były zainteresowan Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.grs-k0.g1.pl 04.04.14, 13:44
          wszędzie pisza ze zaciszne miejsce, własnie rusza przebudowa inflanckiej i zagajnikowej,zagajnikowa jest jakies 100 metrów od okopwej. miasto udraznia przepływ aut na warszawe ,okopowa jest równoległa do inflanckiej, wiekszosc osób stojacych w korku skraca sobie droge do zagajnikowej aby ominąc kolejke aut, poza tym z jednej strony ulica okopwa, z drugiej stare prywatne budynki pod wynajem, i stadion rugby budowlani....wolę sobie kupic domeczek ..
          • Gość: zaintersowana B1 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 07.04.14, 20:50
            Czy ktos orientuje sie jakie były róznice w cenie danego mieszkania we wstepnym etapie budowy w stosunku do ceny po zakonczeniu budowy przy pierwszej inwestycji?

Czy na wczesnym etapie budowy duzo mieszkan była wykupiona?
            • Gość: klient Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: 195.205.254.* 21.05.14, 14:45
              Bardzo nie polecam tego developera, panie w sprzedaży są tylko miłe do momentu podpisania umowy, później ze wszystkim jest straszny problem, także z usuwaniem usterek. Mieszkania są bardzo drogie i nie warte ceny proponowanej przez Echo. Ponadto developer stosuje wiele kruczków w zapisach przed którymi ostrzegał mnie prawnik. Stanowczo nie polecam tego developera.
              • Gość: zaintersowana B1 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 21.05.14, 19:57
                Mozesz napisac jakie kruczki masz na mysli?

Jakie spotkaly cięteż usterki?

Zdecydowales się kupic mieszkanie na osiedlu?
              • Gość: decades Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.mf.gov.pl 22.05.14, 08:52
                pytanie do "klient" - z postu wnioskuje, iż kupił Pan mieszkanie w tej inwestycji? - > czy może Pan podać jakieś szczegóły odnośnie usterek, czasu ich usuwania.
                • Gość: zaintersowana B1 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 23.05.14, 21:09
                  decades, zastanawiasz sie nad kupnem mieszkania, kupilas/es juz? Jezeli sie zastanawiasz, mozesz napisac ewentualnie o swoich obiekcjach? rozmyslasz o inwestycji pierwszej czy nowobudowanej?

Z góry dzieki za odp.
                  • Gość: decades Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.14, 22:22
                    zastanawiamy sie, glowne watpliwosci to teren przed A2 - nie wiadomo co tam powstanie, dosc wysoka cena/m2 jak na budowanie z YTONG-u, male kubatury pomieszczen gospodarczych, odchylki od pionow widac golym okiem - w niektorych lokalach drzwi wejsciowe nie chca domykac, A1 i A2 siadaja - pojawiaja sie spekania - ale to w sumie normalne, podobno na biezaco usuwaja. Sa tez plusy - dosc niskie czynsze (poki co), media z 4WEB, duza szansa na terminowe realizacje umow - czego nie mozna powiedziec o przekreciarzach typu EZBUD Budownictwo ( osiedle listopadowa).
                    • Gość: zaintersowana B1 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 24.05.14, 13:42
                      Teren przed A2 został wykupiony przez prywatnego inwestora i od 2017 maja powstac tam dwa bloki (zrodlo Urząd Miasta i plany zagospodarowania przestrzennego).

Mam znajomych, ktorzy zdecydowali sie na zakup w A1, nie mieli poroblemu z odobiorem mieszkania, wszystko bylo w terminie, mieli zastrzezenia, co do pionów w kontach w salonie, ale w ciagu 2 tygodni im to naprawili.

Ja jeszcze straszne historie slyszalam o Osiedlu Zielone Wzgórza (kolo M1), sprawa się toczy w sadzie. Czego nie mozna powiedziec o Jarzebinowie, nie maja zadnej tego typu sprawy.

P.S Mozesz napisac, kiedy mniej wiecej decydowalby sie na zakup w B1?
                      • Gość: gość Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.iwacom.net.pl 15.07.14, 15:12
                        Czy cały budynek A2 będzie przesłonięty ? w jakiej odległości od tego budynku mniej więcej ma powstać następny ? jak wysoki ? czy coś wiadomo w tej sprawie? Właśnie zastanawiam się nad zakupem w A2 mieszkania ....
                        • izabelle64 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 17.07.14, 21:52
                          Caly budynek ma byc zasloniety od strony poludniowej, 5-cio pietrowym budynkiem, odleglosc miedzy budynkami 16 m , to jest jeszcze mniejsza odleglosc jak miedzy budynkami A1 i A2 . Trzeba sie umowic na wstepna rozmowe i pokaza wszystko na planie .
                          • Gość: Gosc Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 04.08.14, 22:14
                            Ale kto pokaze -echo investment ? Czy jakis inny developer ?
                    • Gość: IZABELLE64 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.150.31.109.rev.sfr.net 24.05.14, 13:56
                      Witam
                      Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w budynku B1 , zarezerwowalam juz , tylko boje sie , poniewaz przed moim blokiem w odleglosci 16m bedzie stawiany nastepny blok i bedzie zaslanial slonce zima a takze bedziemy sobie zagladali sasiadom. Cena tez dosyc duza , ale okolica dosyc mila. Znajomi mieszkaja w budynku A2 i sa bardzo zadowoleni !!! Nie mieli usterek powaznych , tylko drobne . Ci , ktorzy mieszkaja w budynku A1 na nizszych pietrach nie mieli wogole zima slonca i musieli wiecej ogrzewac . Natomiast w B2 slonce grzalo mieszkania i musieli wylaczac kaloryfery bo bylo za goraco . Trzeba zwracac na wszystko uwage przy kupnie mieszkan w budynku B1 !!!! Pozdrawiam
                      • Gość: zaintersowana B1 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 25.05.14, 15:18
                        a udalo sie wam wynegocowac jakies obnizki? bo chyba Panie nie sa skore do negocjacji :(
                        • izabelle64 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 27.05.14, 10:13
                          Witam
                          Przy wstepnej rozmowie , mniejsze mieszkanie cena -4% natomiast troszke wieksze tylko -2% .
                          Narazie mam zarezerwowane dwa mieszkania napewno bede jeszcze negocjowala cene . Cena do negocjacji napewno zalezy od pietra , wielkosci mieszkania .
                          Jeszcze zauwazylam ze balkony od strony poludniowej sa obok siebie , bez zadnych przegrodzen , bedziemy mogli przeskakiwac do sasiadow ( mieszkania 32m i 38 m) chyba ze przegrodza jakimis drabinkami jak w budynkach A1 i A2 , w projektach nie ma wysokich przegrodzen. Pozdrawiam
                          • Gość: dpiwonski@op.pl Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 06.08.14, 00:14
                            Witam serdecznie,
                            To ja dorzucę parę zdań o inwestycji Osiedle Jarzębinowe, bo jestem szczęśliwym a raczej nieszczęśliwym nabywcą mieszkania w wyżej wymienionej inwestycji. Niestety usterki, które zostały zgłoszone dokładnie 5 miesięcy temu nie zostały do dziś usunięte. Rozmowa z deweloperem nie przynosi efektów !! Na balkonie stoi woda, płytki są tak źle położone, różnica pomiędzy jedna płytką a drugą dochodzi do 3 mm dodatkowo nie ma właściwych spadów. Wcześniej wspomniane informacje zostały potwierdzone przez rzeczoznawce budowlanego. Dyrektor budowy posiłkuje się normami, gdzie podobno istnieje zapis o dopuszczalnych odchyleniach rzędu 5 mm !!!!!!!. Deweloper reklamuje się najwyższym standardem wykonania mieszkań, niestety rozmija się z prawdą i to dosyć znacznie.

Lokalizacja inwestycji jest naprawdę super, niestety wysoka cena za metr kwadratowy nie odpowiada standardowi mieszkań!
                            • Gość: gość Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 06.08.14, 00:46
                              Dziękuję, że się dzielisz.
                              Czy masz odebrane to mieszkanie?

Miłego!
                              • Gość: dpiwonski@op.pl Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 00:24
                                Tak mieszkanie mam odebrane, niestety bank nalegał na załatwienie formalności. Deweloper ma już kasę na koncie i rozmowa jest tym bardziej trudna.

Pozdrawiam,
                                • Gość: gosc Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.iwacom.net.pl 07.08.14, 09:59
                                  w ktorym budymku masz mieszkanie ? ja tez jestem na etapie formalnosci w A2. na tym forum wyczytalem ze za A2 ma powstac jeszcze jeden budynek i to calkiem niedaleko - slyszales moze cos o tym czy to sa jakies niepotwierdzone plotki. Wiem ze takie budowy powinny byc tez uzgadniane ze Wspólnotą i nie można ot tak zasłonić budynkiem juz stojących budynków ale w Polsce to nic nie wiadomo :)
                                  • Gość: gość Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 11:30
                                    Za A2 jest inny developer i może zbudować to, na co mu zezwolenie pozwoli. Mimo pięknego widoku na kościół Świętej Teresy z 4p nie ryzykowałam A2 - za blisko granica działki, a jak tam stanie 6 kondygnacji, to widok może się mocno zmienić.

Czy ktoś wie, kto dzierżawi grunt za A2 i w jakim stadium jest pozwolenie na budowę?
                                  • Gość: dpiwonski@op.pl Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 11:45
                                    Ja mam mieszkanie w budynu A1
                          • Gość: kaliszuk Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: 83.142.203.* 08.08.14, 14:18
                            Nie potwierdzam tych informacji.
                            W biurze sprzedaży można uzyskać wszystkie dane na temat budowy B1. Balkony mają zostać oddzielone drewnianymi barierami tak jak w pierwszym etapie.
                            Wystarczy zajrzeć do projektu budowlanego. :)
                            Jeśli chodzi o odległość pomiędzy B1 i B2 to wynosi ona 22-24 m.

• izabelle64 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 08.08.14, 22:47
                              Witam
                              W biurze sprzedazy na wstepnej rozmowie w maju , pani pokazala mi plan osiedla. Budynek B1 nastepny bedzie B2 .
                              Ale od strony poludniowej budynku B1 , ma stanac budynek w odleglosci 16 m i to nie bedzie budynek B2 . Widzialam na planie !!!!! Tak mnie pani poinformowala .
                              Jezeli chodzi o barierki miedzy balkonami to mozliwe ze zainstaluja .
                              Corka mieszka w budynku A2 72m jest bardzo zadowolona , osiedle super , usterek nie miala duzo byly szybko usuniete , kupila to mieszkanie jeszcze nie byl wykonczony budynek . Okolice bardzo zadbane ,spokojna dzielnica .
                              Gdzie mozna zajrzec do projektu budowlanego ?
                              Nie mieszkam w PL i trudno mi o jakis kontakt blizszy z biurem .
                              Mam zarezerwowane mieszkanie , jeszcze sie zastanawiam nad kupnem , odstrasza mnie ta odleglosc miedzy budynkami
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Gość Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 09.08.14, 12:23
                                Witam,
                                Z tego co słyszałam, to projekt jest dostępny jedynie w biurze, i są to grube tomy papierów.
                              • Gość: Mieszkańcy A2 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 20.06.15, 16:36
                                Usterki w A2 były szybko usunięte? To Pani Córka jest ogromną szczęściarą i chyba jedyną na całym tym Osiedlu!
                                Też tu mieszkamy. Usterek nadal jest ogrom, a proces ich "rozpatrywania" przez "wszechwiedzących" panów Piotra i Łukasza z Echo to droga przez mękę! I to nie tylko moje zdanie ale i wszystkich sąsiadów, którzy cokolwiek musieli reklamować. Niekiedy miesiącami czeka się na to, by raczyli przyjść i obejrzeć. Potem kolejne tygodnie i przypomnienia, by łaskawie odpowiedzieli. Oczywiście odrzucają roszczenia i "zwalając" winę na "niewłaściwe użytkowanie". Kolejne odwołania, podparte przepisami, a niekiedy groźbami sprawy sądowej.....
                                Ogrom błędów projektowych i wykonawczych na częściach wspólnych, których rozpatrywanie ciągnie się już ponad rok. Idiotyczne i niepraktyczne wymagania architekta, jeśli chodzi późniejsze wykończenie np. balkonów... Jeśli B1 wykonane będzie w tak samo kiepskiej jakości, to szczerze odradzam zakup, albo radzę zaopatrzyć się w dużo środków uspokajających oraz wsparcie dobrego prawnika i inspektora budowlanego!
    • Gość: zaintersowana B1 Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 18:44
      Czyli nowy blog powstanie przed A2 tam gdzie znajduja sie teraz fabryki/garaze? Czy ktos wie, kto bedzie deweloperem? kiedy ma byc ewentualnie zakonczona inwestycja? Pytam, bo sama intensywnie zastanawiam sie nad zakupem w B1, teraz jesienią.
    • miloani Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 25.10.16, 17:13
      Odradzam zakupu mieszkania na Osiedlu Jarzębinowym. Mieszkam tu juz 3 lata i jestem wykończona olewaniem usterek i nie odpisywaniem na ważne pytania. Rozmowa z dyrektorem budowy panem Ł. Piaskowskim to jak mówienie do .... sama nie wiem, mimo dowodów dwóch kominiarzy po przeprowadzonej ekspertyzie, i ustaleniu, że w moim mieszkaniu źle funkcjonuje wentylacja ( zreszta spora część mieszkań ma podobny problem), dosłownie - nic Pani nie zdziała. Pan Piaskowski nie uznaje ekspertyz mistrzów kominiarskich, zreszta nic nie uznaje, wyłącznie swoja opinię. W moim mieszkaniu nie działa wentylacja w łazience ( funkcjonuje dopiero przy otwartych oknach !!! ) , takie oto dostałam zalecenia w mailu od Pana Piaskowskiego, który uważa ze wentylacja działa sprawnie, cytuje : "Wentylacja działa sprawnie ... Proszę dodatkowo używać możliwości rozszczelniania okien". Dodam że nie jest to jedyny problem w moim mieszkaniu, z łazienki nawiewa zapachami od kuchni sąsiadki, natomiast w mojej kuchni regularnie wieje od sąsiada z góry dymem tytoniowym. Popękane ściany, pęknięcia w murach, osiedle tak zaprojektowane że jest brak przepływu powietrza na dziecińcu... Opadam z sil, czuje się oszukana. Gdybym wiedziała co mnie czeka, nie kupiłabym mieszkania. To normalnie że coś może zostać źle wykonane, brałam to pod uwagę, podczas zakupu wszyscy byli pomocni i mili, teraz nikt nie odpowiada, zarówno administracja jak i dyrektor budowy uznają ze nie ma problemu. Pozdrawiam i życzę rozważnego zakupu mieszkania. Agnieszka
    • ania-mateusz Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 15.02.17, 22:50
      My wybraliśmy to osiedle spośród wielu w Łodzi. z tego co widzieliśmy, mieszkanie które kupujemy ma porządny standard wykończenia. Dobrze nam się też układa kontakt z Panią Joanną Pater. Znacznie lepiej niż poprzednio kiedy kupowałem mieszkanie w JW Construction, tu Panie które mi sprzedawały bezpośrednio mieszkanie były bardzo miłe i kontaktowe, ale Pani z działu windykacji zawzięcie na mnie polowała i jak tylko miałem się opóźnić jeden albo kilka dni z wpłatą kolejnej transzy od razu miałem z nią przejścia. Koniec końców i tak mnie dopadła w momencie w którym już bank wypłacał ostatnią transzę kredytu i spóźnił się jeden dzień. Tu wygląda na to że jest większy szacunek do klienta, i łatwiej się dogadać. Dobrze też współpracuje nam się z Panem Tomkiem Serbiakiem który odpowiada za doradztwo finansowe ws. kredytów dla klientów Jarzębinowego. Dzisiaj podpisałem umowę deweloperską i wszystkie moje pytania i wątpliwości zostały wyjaśnione.
      am
      • jasiof Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 23.06.17, 23:53
        potwierdzam - też bardzo dobra obsługa i pomoc z kredytem
    • jasiof Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 23.06.17, 23:49
      Mieszkamy od ponad roku.
      Potwierdzam problemy z wentylacją - coś jest nie tak z projektem - mało okien, więc powietrze nie ma jak wpadać, żeby wychodzić przez wentylację. W efekcie w WC wlatuje powietrze z komina - jest tam zimno, bo nie ma tam kaloryfera.
      W A1 i A2 mają podobno instalować wentylatory na kominie, aby był wydmuch. podobno w B2 (właśnie wykańczają/odbiór wkrótce) jest już wymuszony obieg powietrza wentylacji (nie grawitacyjny).
      Inne problemy:
      2. psująca się brama wjazdowa i garażowa. Choć podobno ta wjazdowa to się psuje, gdy ktoś chce siłą ją otworzyć - wkrótce będzie tam monitoring - się zobaczy.
      3. balkony nie mają "rzygaczy" ani niczego co by odprowadziło wodę poza skraj balkonu - w czasie ulewy woda z balkonu piętro wyżej leje się po skraju balkonu i zalewa balkon niżej, czyli kwiatki które stoją na brzegu.

A teraz minusy osiedla:
      1. jednak bloki stoją blisko siebie, choć nie tak tragicznie jak w niektórych osiedlach w Krakowie.
      2. Pod ziemią jest garaż, więc na ziemi nie wyrośnie nic co nie jest trawą czy małym krzaczkiem. O drzewach zapomnij - nie mam pojęcia czy gdziekolwiek posadzą te jarzębiny
      3. pod B1 jest mini placyk zabaw, nie wiem jak będzie pod B2 czy w nowo budowanym (C1), ale nie ma tam raczej miejsca na plac zabaw dla dzieci czy ławek dla mieszkańców - tylko miejsca parkingowe, uliczki dojazdowe i chodnik.
      4.drzwi wejściowe - tylko 1 zamek, a od strony wewnętrznej też trzeba zamykać kluczem (nie ma rygla/pokrętła)
      5.drzwi są bez progu - mają tylko tzw. próg opadowy.
      6.mało okien/małe okna. Tylko w salonie okno/drzwi balkonowe na dosłownie całą ścianę

Plusy:
      mieszkanie w dobrej cenie jak na jakość wykończenia - ściany i podłogi równe, trzymają kąty proste.
      Garaż podziemny i komórki/piwnica na poziomie -1: wygodnie zjeżdża się windą na sam dół i wsiada do samochodu - nigdy nie zmokniesz wsiadając/wysiadając z samochodu.
      W garażu latem jest chłodniej a zimą cieplej niż na dworze. Przy mrozach -15 stopni jest ok. -3, w lecie przy +30 jest +24.
      • jasiof Re: osiedle jarzębinowe - echo investment 23.06.17, 23:51
        Plusy:
        bardzo dobra lokalizacja - w pobliżu przedszkole, szkoła podstawowa, park, a parę minut jazdy autem: Łagieweniki i Manufaktura
        • Gość: piaskoski Re: osiedle jarzębinowe - echo investment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.17, 10:28
          Wszystkie plusy lokalizacyjne niestety się kasują, gdy musisz mieszkać w źle wykonanym mieszkaniu. Bardzo odradzam kupowanie mieszkania od tego dewelopera.
          Wszystkie powyższe opinie na temat p.Piaskowskiego i jego stosunku do klientów są prawdziwe, nawet powiem - zbyt łagodne.
          Jest ok tylko na etapie, gdy klient wpłaca pieniądze. Później absolutnie nie biorą odpowiedzialności za to, co sprzedali klientowi za ciężkie pieniądze.
          W odebranym mieszkaniu od 2 miesięcy powtarzają się zalania ze źle wykonanego tarasu nad naszym mieszkaniem - mamy mokre a to ściany, a to sufity. Nie są zainteresowani wykonaniem porządnej naprawy, robią ruchy pozorowane. Początkowo, wiedząc jaka jest przyczyna, kłamali nas nawet, że to wina sąsiada ("zalali Państwa zimną wodą").
          Nie będę przytaczać opowieści innych lokatorów, który zgłaszają usterki p.Piaskowskiemu i są albo ordynarnie okłamywani, albo traktowani z góry.
          Przestrzegam - w razie, gdy cokolwiek w mieszkaniu będzie nie tak, nawet źle zamontowane gniazdka, naużeracie się tak, że Wam się odechce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka