Dodaj do ulubionych

TV + internet

29.10.12, 18:06
Jakich dostawców polecacie na ul.żeromskiego.
Chciałbym podłączyć sobie kablówke + internet ok.10-20Mbit.
Toya odpada. Zastanawiam sie nad netią ale boje się że internet ,,DO 20Mbit" moze nie działać prawidłowo.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: TV + internet IP: *.toya.net.pl 29.10.12, 19:45
      Może Toya?
      • Gość: aka Re: TV + internet IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 08:28
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Może Toya?

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Poza tym, TOYA to syf, zwłaszcza jeśli o tv chodzi.
        • Gość: sloven Re: TV + internete IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 12:59
          czemu syf? działa b. dobrze. tylko za drogo. ale realnej konkurencji w sumie brak.
          • Gość: budowlaniec TOYA ma parę dobrych kanałów oraz morze badziewia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 13:30
            Dlatego TOYA syf, że chciałem zaabonować 6 stacji telewizyjnych (główne stacje mam w cyfrze naziemnej a więcej i tak nie da się oglądać), a TOYA proponuje obligatoryjny zakup kilkudziesięciu kanałów - jakiś niewyobrażalny badziew, jaki ma akurat składzie – i to za bandycką cenę.
            NO MORE TOYA !!!

• Gość: sloven Re: TOYA ma parę dobrych kanałów oraz morze badzi IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 19:46
              a rozumiem. jak nowatorska sieć mnc.pl wprowadzała tv to liczyłem, że moze jako pierwsza wprowadzi możliwość kupna konkretnych kanałów a nie pakietów z wliczona polonią 1 i tele 5. ale chyba jeszcze trzeba poczekać kilka lat.
              • Gość: gość Re: TOYA ma parę dobrych kanałów oraz morze badzi IP: *.toya.net.pl 05.11.12, 20:26
                > a rozumiem. jak nowatorska sieć mnc.pl

Miałam nieszczęście być abonentką tej firmy. Nazywaliśmy ich "mnc, czyli Mamy Net Chwilowo". Awaria za awarią (byle deszcz, a nawet wiatr), serwis w bardzo ograniczonych godzinach. Najczęściej w weekendy zostawaliśmy bez netu, bo nie miał kto naprawić. Uciekłam gdzie pieprz rośnie.
                • Gość: mog Re: TOYA ma parę dobrych kanałów oraz morze badzi IP: *.4web.pl 09.11.12, 19:05
                  Sloven to od dawna klakier Toya, więc rdzę brać poprawkę na jego zachwyty.
          • Gość: . Re: TV + internete IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 14:38
            Gość portalu: sloven napisał(a):

> czemu syf? działa b. dobrze. tylko za drogo.

Stać cię na autko, ale telewizja jest "za droga"? Pocieszne :)
            • Gość: sloven Re: TV + internete IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 19:41
              Gdyby było stać na samochód a nie na autko, pewnie Toya zdawalaby się tania, a co najmniej o przystępne cenie.

Tak czy siak pakiety Toyi są za drogie.Za 10 zeta dostajemy to co za darmo w naziemnej plus badziew produkcji własnej sieci. Za ponad 70 zeta oczekiwalbym więcej niz Toya daje w ofercie. Zwłaszcza że tak 1/3 to programy, które można mieć gratis.
              • Gość: gość Re: TV + internete IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 21:22
                A no właśnie - TOYA każe płacić za to, co jest za darmo i wciska badziewne dekodery za naprawdę zbyt wygórowaną cenę w stosunku do ich jakości. Ktoś ładnie na ich profilu na facebooku napisał ostatnio, że chyba trzeba UOKiK tym zainteresować, bo wychodzi na to, że TOYA wykorzystuje swoją sytuację monopolisty: oferta programowa z roku na rok gorsza, jakość usług fatalna, a ceny windują w górę.
    • Gość: lilka Re: TV + internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 02:39
      Funpack Orange, ja korzystam, internet i tv śmiga.Netia nie da ci takiej oferty programowej
      • kol.3 Re: TV + internet 03.11.12, 20:17
        Też mam fun pack za 128 zł. z groszami w tym: internet 80, rozmowy nieograniczone w ramach abonamentu telefonicznego, plus ok. 60 kanałów telewizji z możliwoscią dokupienia pojedynczych kanałów wg gustu (razem w menu kanałów 197). Plusem są kanały w językach obcych, co Toya zlikwidowała. Nie ma gorszej kablówki od Toi.
        • Gość: sadman Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.toya.net.pl 03.11.12, 20:52
          • Gość: +++ Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.grs-k0.g1.pl 04.11.12, 20:07
            lepszy sponsorowany niż syfiasta toya
            • kol.3 Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! 04.11.12, 21:56
              Dokładnie, nikt mnie tak nie wkurza jak Toya, abonament jest drogi, oferta programowa coraz gorsza. W zasadzie nie ma czego oglądać. Poza tym w chamski sposób parę lat temu wylączyli obcojęzyczne programy choć nie musieli tego robić bo były bezplatne. Inne kablówki je miały.
              Nie jestem wielka wielbicielka Tepsy i jej spadkobiercy, ale przynajmniej robią jakieś ukłony w kierunku klienta.
              • Gość: sadman Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.toya.net.pl 04.11.12, 23:03
                > Dokładnie, nikt mnie tak nie wkurza jak Toya, abonament jest drogi, oferta prog
                > ramowa coraz gorsza. W zasadzie nie ma czego oglądać. P

W zakładzie sie pracuej a nie ogląda telewizor~!!!
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 09:09
                W sumie dalej mam obcojezyczne programy, dzieki temu, że nie zmieniłem abonamentu na nowszy.... Teraz rzeczywiście nie ma na co zmienić abonamentu, dlatego caly czas zostaję przy starym, który jest tanszy od obecnych i ma więcej w ofercie...
                • Gość: Janko Muzykant Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.toya.net.pl 05.11.12, 09:45
                  Ludzie opanujcie się. Cena pakietu Podstawowego w ofercie TOYA wynosi 50 zł. Za 54 zł czyli 4 zł więcej macie macie pakiet cyfrowy Wygodny - prawie 80 kanałów w tym 8 czy 9 HD. Jak nie lubicie firmy TOYA to nie piszcie bzdur. Spójrzcie na ofertę Multimedia, przy niej to TOYA jest wspaniała. I tak kabel jest lepszy niż satelita! Kto nie wierz niech spróbuje. Ja tak zrobiłem i musiałem 2 lata męczyć się aż nie wygaśnie "promocyjna" umowa, za która płaciłem pod koniec ponad 150 zeta. Teraz wróciłem i jestem zadowolony.
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 09:51
                    A zauważyłeś, że w tym podwątku rozmowa jest o odpowiedniku pakietu bogatego? Ja płacę ok 50 zł za pakiet cyfrowy, tyle, ze stary, mający podobną ilość kanałów(innych), co w pakiecie Bogatym, a ten kosztuje 2 dyszki więcej...
                    • Gość: sadman Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! IP: *.toya.net.pl 05.11.12, 10:34
                      Jak cię nie stać na pakiet bogaty to widać nie jeste~``s bogaty przestan marudzic i do roboty!!!!
                  • kol.3 Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! 05.11.12, 18:47
                    No ale i tak nie ma tych kanałow o które mi chodzi więc co z tego że jest ich 80.
                  • kol.3 Re: Brakuje dopisku "artykuł sponsorowany" !! 05.11.12, 18:48
                    No ale i tak nie ma tych kanałów o które mi chodzi więc co z tego że jest ich 80.
      • il-1 Re: TV + internet 09.11.12, 00:04
        A z lokalnych możecie coś polecić?

Toya to zło - to już wiemy

Z pomarańczowymi jakoś nie widzi mi sie współpracować.
        W tym tygodniu odebrałem 2 telefony od nich. Pomimo że jestem w innej sieci - dzwoni konsultant, zasypuje mnie szczegółami super hiper mega oferty - ( oferta "zmniejszenie kosztów" czy jakoś tak za 109zł!!!!) - na moją odpowiedz że nie jestem zainteresowany daje mi hiper ultra super mega telefon a gdy dalej upieram się przy swoim po prostu urywa się sygnał( bez słowa odkłada słuchawkę)

Prowadziłem rozmowe z konsultantem Netii. chciał mi wcisnąć za ponad 100 neta + TV
        gdzie w TV było wszystko co na cyfrówce + 3 kanały. Wysłał mi na maila info. Odpisałem ze nie bede płacił 35zł.( za 3 kanały i za pudełko które ma mniej opcji od mojego TV) i żeby mi wysłał poważną ofertę ( mogła być droższa byle było coś sensownego ) to nagle kontakt się urwał z jego strony.
        Jak się pytam czy w ofercie "internet do 20Mbit " bede miał jakąś stałą prędkość chociaż 10-15 to oni mi tego nie mogą zagwarantować, bo za 1Mbit stałej prędkości płaci się 1tys zł!!
        I jak tu później zgłosić reklamację.

I najlepsze jest z umową. Najpierw podpisujesz ( kurier dowozi) a kiedyś Ci tam zamontują. Czyli jak nie zamontują lub bedzie coś nie tak to nie mogę rozwiązać umowy z tytułu ( 10 dni w przypadku podpisania umowy poza siedzibą firmy)
    • Gość: dratewka Najlepsza TV to TEO Sat, najgorsza TVSat364 i Toya IP: *.lokoz.com 09.11.12, 19:43
      TEO, niestety osiedłówka dostępna jedynie na Teofilowie. Moja Babcia płaci 29 zł miesięcznie i ma grubo ponad 50 programów w cyfrowej wersji w tym sporo w HD!!!
      Sam siedzę w TVSat364 i to jest dopiero porażka. 39zł analog plus polskie DVB-T dostępne za free z kominów EC4. Za kanały z analogu w wersji cyfrowej, każą sobie dopłacać dodatkowe 20zł plus 5 zł dzierżawa dekodera, czyli na gotowo 64zł!!!! Co lepsze programy nie są w HD, by wykupować pakiety tematyczne. W Toya również drożyzna. Noszę się z przejściem na talerz - 59zł Canal+ kompakt HD, dekoder 0zł, aktywacja 1zł.
      • Gość: gorąco Re: Najlepsza TV to TEO Sat, najgorsza TVSat364 i IP: *.toya.net.pl 10.11.12, 17:36
        > TEO, niestety osiedłówka dostępna jedynie na Teofilowie. Moja Babcia płaci 29 z
        > ł miesięcznie i ma grubo ponad 50 programów w cyfrowej wersji w tym sporo w HD!
        > !!

A muj wujek płaci 28 i ma 54 programy !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka