Dodaj do ulubionych

Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam...

09.11.12, 13:23
Ooooooo.... rozczarowałem się.... Dlaczego nie im. Jana Pawła II ?!
Obserwuj wątek
    • swiety_76 Re: Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się W 09.11.12, 13:46
      Szkoda tylko że ta ciekawa konstrukcja została całkowicie zaekranowana jak to w zwyczaju w naszym kraju.
      Dochodzi do paranoi gdzie ekranuje się kawałek łąki albo w tym przypadku przyczółki wiaduktu.
      • Gość: Bartek Re: Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się W IP: *.toya.net.pl 10.11.12, 21:32
        swiety_76 napisał:

> Szkoda tylko że ta ciekawa konstrukcja została całkowicie zaekranowana

A w którym konkretnie miejscu, jeśli można wiedzieć?
    • Gość: miron Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... IP: *.mobilex.pl 09.11.12, 13:52
      kiedy otworzą A1 ze Strykowa do Kowala? ile może trwać odbiór????? Mieli oddać we wrześniu, październiku teraz mówią o listopadzie ... więc kiedy???
    • public_enemy Re: Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się W 09.11.12, 15:39
      wirusx napisał:

> Ooooooo.... rozczarowałem się.... Dlaczego nie im. Jana Pawła II ?!

wyśmienite!
      • Gość: Janek Ble... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 19:13
        Rzeczywiście doskonały dowcip. Himalaje humoru. Po prostu ubaw po pachy...
    • Gość: dvsv Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 15:49
      Nazwa błędnik bardzo trafiona - zarówno do wyglądu wiaduktu, który jest naprawdę super jak i niestety do ogólnego wizerunku inwestora czyli GDDKiA, która niestety aż taka super nie jest i co rusz błędnikuje w swoich poczynaniach. Choć ten wiadukt im się naprawdę udał. Mogliby wyraźniej oznaczyć rozjazd dla tirów i osobówek przed bramkami na A2 pod Koninem w stronę Poznania. Mała tabliczka jest kompletnie niewidoczna więc co chwila ktoś musi wycofywać się osobówką spod szlabanów dla tirów co zbyt wygodne ani bezpieczne nie jest. Tamten dojazd do bramek to chyba błędnik 2 :-)
    • Gość: greg Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 16:08
      Ja wolę wiadukt na Lawinowej. O nim napiszcie.
    • Gość: vi Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... IP: 149.226.255.* 09.11.12, 16:35
      wydrukowali wszystkie propozycje nazwy?! ale marnotrawstwo :|
    • Gość: XYZ Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 18:08
      Hmm nazwanie wiaduktu - tresc artykulu dluga. Brak pieniędzy np. na remont trasy WZ - mała wzmianka na 3 stronie,,,

• Gość: d Jan Paweł II jest passe IP: *.toya.net.pl 09.11.12, 19:06
      wirusx napisał:

> Ooooooo.... rozczarowałem się.... Dlaczego nie im. Jana Pawła II ?!

Czas na Jana Pawła III
    • Gość: Ktoś Bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 19:11
      Nazwa idiotyczna. Kojarzy się z błędem, zabłądzeniem na drodze, itd.
      • Gość: Bartek Re: Bez sensu IP: *.toya.net.pl 10.11.12, 21:31
        No popatrz, a większości ludzi pewnie kojarzy się z częścią ucha środkowego, odpowiadającą za utrzymanie równowagi. Cóż, jaka wiedza takie skojarzenia...
    • Gość: E tam Nazwa jak i wiadukt - bez sensu IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 23:14
      Nie wiem po co budować krzywy wiadukt, który jest droższy od prostego.

Nie wiem jaki sens ma nadawanie nazwy wiaduktowi. To nie ulica, której nazwa jest elementem adresu. Tego typu miejsca na ziemi "samoistnie" nabywają nazw, o ile to ludziom potrzebne. Wszelkie Kercelaki, Długie Targi, Babskie Rynki, czy Dąbrowy powstawały właśnie w ten sposób.

No, ale konkurs na nazwę to prawie jak PRLowski konkurs miast...
      • Gość: Bartek Re: Nazwa jak i wiadukt - bez sensu IP: *.toya.net.pl 10.11.12, 21:28
        Tia, po co budować cokolwiek...
    • ksantypa_222 Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... 09.11.12, 23:23
      W "Dzienniku Łódzkim" tytuł artykułu:
      "Ochrzcili awangardowy wiadukt pod Pabianicami"

Moje pytanie: czy w ceremonii chrzcin wiaduktu wzięli udział przedstawiciele duchowieństwa???

• terleo Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... 10.11.12, 07:39
      W świecie prostych rozwiązań krzywizna działa ożywczo na kierowcę.
      • Gość: aluha Re: Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się W IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.11.12, 23:58
        jest swietny. nazwa do niego pasuje. tak trzymac.
    • prorok_lebioda Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... 11.11.12, 12:04
      Super, tego mi brakowało do szczęścia. Może jeszcze każdą dziurę w nawierzchni jakoś nazwać, od razu będzie nam lepiej.
    • rewelator Błędnik na OpenStreetMap.com 14.11.12, 09:10
      openstreetmap.org
    • mineyko Krzywy wiadukt nad S14 ma nazwę. Podoba się Wam... 19.11.12, 08:43
      Proponuję nazwę łacińską: WIADUKT QREWSKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka