Gość: MarcinK IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 20.03.02, 11:25 Witam lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/157014.html Moze cos sie wreszcie odblokuje na Aleksandrowskiej. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mch Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.pai.net.pl 20.03.02, 19:17 nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 20.03.02, 19:20 Ciekawe... cieszę się, że z krańcówka jednak nic się nie stanie. Na poczatku, gdy zrodziły się plotki o tym remoncie nie było nic wiadomo i nawet istnieje już watek o tej sprawie. Nie szkodzi:) A czy ten zabytkowy wiadukt na ul. Brzezińskiej miałby byc remontowany, czy wymieniony?? Bo ja bym wolał tylko remot...w końcu to potencjalny wiadukt również dla tramwajów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 20.03.02, 19:21 aha, podoba mi sie jeszcze sposób w jaki rozwiazano problem skrętu w lewo z teofilowa w Brukowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 19:48 O właśnie! Wspomniano tam o wiadukcie na ulicy Mazowieckiej. Przecież od kilku lat stoi tam nowy wiadukt nad torami w lini ul Pomorskiej tylko nie ma do niego kilkuset metrów dróg dojazdowych. Skleroza, czy problemy z wykupieniem ziemi pod drogę. Tak czy siak serdeczne gratulacje dla fundatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 28.12.02, 14:20 w przyszlym roku rusza inwestycja...w tym juz przygotowano grunt pod budowe... zobaczymy...moze tory na Teofilowie przy okazji wyremontuja, choc na malym odcinku, korzystajac z przerwy w jeżdżeniu, ktoś wie?? P.S. czemu najwięcej dróg remontuje się na północy Łodzi??:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.12.02, 17:02 Tez mam nadzieje ze wyremontuja torowisko na Teofilowie, z roku na rok torowisko jest w coraz gorszym stanie, jak by tak wyremontowac torowisko na Aleksandrowskiej i Al. Wlokniarzy (co mam nadzieje zrobia w tym roku) mozna by tak chociaz ze 3 Citki poscic na 8, przynajmniej w weekendy. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 30.12.02, 14:03 Dobra wiadomość, tylko znów wszystko w rękach radnych ustalających budżet :-( Niemniej trzeba się cieszyć, że okolice Żabieńca zostaną zmodernizowane. To co się tam dzieje, zwłaszcza przy braku "przebicia przez tory" ul św. Teresy, to zaprawa o horror. Jeśli chodzi zaś o konkrety remontu, to jakoś mi ich brak. Dobrze rozwiązane zostanie zjazd w Brukową, ale co w takim razie z krańcówką (jak dla mnie zbędną)? -- HuBar pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.12.02, 17:17 Petla na Zabiencu sie przydaje, szczegolnie przy awariach na Teofilowie i czasami na innych liniach, przed swietami widzialem na niej dwa sklady 12. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 17:12 Gość portalu: Aleksej napisał(a): > Petla na Zabiencu sie przydaje, szczegolnie przy awariach na Teofilowie i > czasami na innych liniach, przed swietami widzialem na niej dwa sklady 12. Jak już jesteśmy przy tym, to uważam, że skrzyżowanie Włókniarzy - Konstantyniowska powinno bezwzględnie zyskać łuki umożliwiające tramwajom z Retkini awaryjny zjazd na Zdrowie. A z resztą po co. Poobcinajmy jeszcze trochę rozkłady i zlikwidujmy tramwaj na Retkinię. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 30.12.02, 17:45 tjaaa... bo nie jest używana to znaczy, że jest zbędna, prawda?? a kierowcom czasami zapisałbym trochę wyobraźni na receptę. Wyboraź sobie, że coś stało się na wiadukcie, gdzie mają pojechac te 4 linie z Teofilowa?? Najbliższa krańcówka jest na Julianowie (to dla 2 i 5), 8 musi zjeżdżać na Retkinię, a 13 może dojechać na Legionów/Włókniarzy. tylko wtedy cały Żubardź i Żabieniec pozbawione jest komunikacji tramwajem z centrum miasta....prawda?? Kiedyś pokazywali plan tej rpzebudowy w GW, krańcówka na szczęście nie uciepri, ten przejazd ma być przebity zaraz przy torach, bądź zaraz na północnym krańcu pętli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: 212.191.74.* 03.01.03, 13:20 Tory na wiadukcie będą wymienione, gdyż stary wiadukt będzie wyburzony. Więc na odcinku od Aleksandrowska - Bielicowa do Włókniarzy - Drewnowska będą dosyć dobre tory. Do wymiany zostanie odcinek "kolejki górskiej" na Kozinach i od wiaduktu do szczecińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 03.01.03, 17:32 właśnie ten odcinek na Teofilowe za koleją obwodową mnie najbardziej interesuje. MPK i UMŁ skorzystają z okazji, czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 20:27 A co będzie z tramwajami na Teofilowie na czas remontu? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 03.01.03, 22:38 Krańcówka na Żabiencu nie bedzie działać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 23:35 Prawdopodobnie będzie i to całkiem intensywnie. Chodzi mi o to, że wiaduktu nie rozbiera się i nie buduje w 1 dzień, a nie wiem, czy mieszkańcy Teofilowa ucieszą się na perspektywę ponad roku bez tramwajów... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 04.01.03, 00:09 owszem, ale często kursująca komunikacja autobusowa-zastępcza chyba zastąpi im tramwaje..zwłaszcza te krzywe tory... w pewnym razie- czekamy co wymyśli MPK u IMŁ..czy przypadkiem nie zrobią takiego bubla jak w tym roku przy okazji remontu Włókniarzy/Zgierska/Sikorskiego....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.01.03, 01:08 Z tego co wiem to stary wiadukt nie bedzie rozmontowany, po wybudowaniu nowego ruch zostanie na niego skierowany a stary zostanie gruntownie wyremontowany, tramwaje beda jezdzily praktycznie caly czas normalnie, oprocz kilku dzni w ktorych bede przestawiane zwrotnice jak skoncza remontowac jeden tor. Raczej na gruntowny remont calego torowiska na Aleksandrowskiej nie ma co liczyc, ale moze sie myle. Pozdrowienia, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 04.01.03, 02:52 Gość portalu: Aleksej napisał(a): > Z tego co wiem to stary wiadukt nie bedzie rozmontowany, po wybudowaniu nowego ruch zostanie na niego skierowany a stary zostanie gruntownie wyremontowany, --A wystarczyło przeczytać artykuł od ktorego rozpoczęła się dyskuscja. Nie bez powodu podany jest link. Wiedziałbyś, że eksperci stwierdzili, że stary wiadukt jest w tak opłakanym stanie, że nie warto go remontować- zostanie zniszczony a w jego miejsce postawią nowy. > tramwaje beda jezdzily praktycznie caly czas normalnie, oprocz kilku dzni w ktorych bede przestawiane zwrotnice jak skoncza remontowac jeden tor. --Też mi sie tak wydawało przy okazji remontu na Zgierskiej, a przerwa trwała stanowczo za długo! >Raczej na gruntowny remont calego torowiska na Aleksandrowskiej nie ma co liczyc, ale moze sie myle. --Raczej nie :-( nie ma kasy, a jak oszczędzają na wszystkim... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.01.03, 13:52 No tak zeczywiscie, nie doczytalem dokladnie, oddaje honory. W sumie fajnie bedzie widziec Zabieniec znowu zatloczony :-), ale juz widze jakie beda korki na Zabiencu podczas remontu, chyba bede musial wysiadac przed samym wiaduktem z PKSu i dalej na piechote do petli, pewnie bedzie szybciej. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nowy wiadukt na Zabiencu 27.02.03, 18:11 Dziś przejeżdżałem tamtędy... Prace już trwają :-) Przyjechało kilka barakowozów, prowadzone są wykopy od strony wschodniej... Tak poza tym, to coś tam się zaczyna dziać, ale strasznie wolno :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.toya.net.pl 27.02.03, 18:29 Ten wiadukt będą budować tak długo jak Galerię Łódzką co świadczy o tempie prac,organizacji itp. i tak jest z większością rodzimych inwestycji. Tylko te wielkości ECE zbudowało by kilkanaście wiaduktów w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.02.03, 18:56 Bez przesady, prace maja ruszyc na dobre dopiero w kwietniu, narazie przyszly teren pod wiaduktem jest przygotowywany. Najbardziej martwi mnie to ze jak juz wybuduja pierwsza polowe nowego wiaduktu, to z rozbiorka starego i budowa nowej polowki przyjdzie nam poczekac. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.msk.pl 06.03.03, 14:13 www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/253177.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.03, 20:56 he he Już widzę co się dzieje jak zamkną dwa pasy. Korki od Woronicza do Kaczeńcowej. Jak jeszcze dojdzie do tego wyłączenie tramwajów to Zetką będe jechał do Żabieńca z pół godziny (jak dobrze pójdzie). No cóż mieszkańcy Teofilowa. Szykujcie rowery, kupujcie wygodne buty:) Wystarczyło dzisiaj, że zablokowano jeden pas ruch (był wypadek) i koreczek do WŁókniarzy). Zastanawia mnie, czy nie taniej byłoby wybudować "przebitkę" na ulicy Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Nowy wiadukt na Zabiencu IP: *.lodz.msk.pl 07.03.03, 12:57 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Zastanawia mnie, czy nie taniej byłoby wybudować "przebitkę" na > ulicy Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus:) I jeszcze zmodernizować stary wiadukt na Drewnowskiej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Wiadukt do końca roku 07.05.03, 13:25 Rozpoczęła się budowa wiaduktu na ul. Limanowskiego. Stary, ponad 40-letni jest w opłakanym stanie, dlatego zostanie rozebrany, a w jego miejsce powstanie nowa konstrukcja. – Nareszcie uporaliśmy się z większością problemów, które uniemożliwiały rozpoczęcie prac – mówi Grzegorz Głowacki, zastępca prezesa firmy „Mosty Łódź”, która wznosi wiadukt. – Usunięte zostały wszystkie przeszkody (chodzi o przeniesienie kabli energetycznych, rur i przewodów telekomunikacyjnych – przyp. red.). No i skończyła się zima. Wydział Dróg nie zgadzał się na ograniczenie ruchu na istniejącym wiadukcie w okresie zimowym. A bez tego nie mogliśmy rozpocząć wykonywania tak zwanych przyczółków. Ograniczenia będą mniejsze niż wcześniej planowano – jezdnia zostanie zwężona tylko o pół metra. Teraz „Mosty” rozpoczną wiercenie pali pod tak zwany mur oporowy. Równocześnie z budową muru oporowego rozpocznie się wznoszenie samego wiaduktu. Drogowcy chcą zdążyć z zakończeniem prac przed zimą. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/267807.html !!!!!! :-D Odpowiedz Link Zgłoś