Gość: rowerzysta IP: *.tme.pl 08.01.13, 07:33 A czy będzie wzdłuż niej ścieżka rowerowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 08:22 Mhmmm. YT twierdzi, że film przesłano 22 cze 2012, zatem niesamowity refleks macie gazeto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 12:06 Dokładnie jak piszesz. NA stronie ZDiT filmik oglądałem jakieś 1,5 miesiąca temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 2 pasy to za mało - będa korki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:01 Powinny być 3 pasy w każda stronę. Tak jak na Włókniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ParadaEkspertów Re: 2 pasy to za mało - będa korki IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 09:15 Gość portalu: ja napisał(a): > Powinny być 3 pasy w każda stronę. Tak jak na Włókniarzy. Ojojoj, nie ma to jak kolejna opinia kolejnego forumowego eksperta od ruchu drogowego. Ja jestem zdania, że tej trasy nie należy budować w ogóle. To sprowadza ryzyko zaistnienia korków do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polson Re: 2 pasy to za mało - będa korki IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 13:00 Jezu, autostrada przez środek wymierającego miasta... A jaka jest gwarancja, że po roku jak się zrobią dziury będzie naprawiana i auta nie będą jeździć tam 20km/h? Bo na inne drogi teraz są bardzo dziurawe. Odpowiedz Link Zgłoś
mrk.79 Re: 2 pasy to za mało - będa korki 08.01.13, 13:25 Ta, wymierające. Ja się tu właśnie przeprowadziłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demon Barber Re: 2 pasy to za mało - będa korki IP: *.193.162.37.tvsat364.lodz.pl 08.01.13, 13:26 moje kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
mrk.79 Re: 2 pasy to za mało - będa korki 08.01.13, 14:00 Nie mam powodów do narzekania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: 2 pasy to za mało - będa korki IP: 91.210.243.* 08.01.13, 14:25 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Prognoza_liczby_ludności_miasta_Łodzi_na_lata_2010-2030.png wymiera w tempie 18.3 osoby dziennie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mrk.79 Re: 2 pasy to za mało - będa korki 08.01.13, 15:14 Kraków wymiera z prędkością ~15 osób dziennie (2012-2030): www.stat.gov.pl/gus/5840_1856_PLK_HTML.htm Duża różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz I będą 3 pasy IP: *.retsat1.com.pl 08.01.13, 10:37 na zdecydowanej większości trasy co jest pokazane na tej prastarej wizualizacji sprzed pół roku,ale to GW więc tradycyjnie nie wiedzą o czym piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Suuuper! To jest naprawde trudny do przejechania IP: 193.222.161.* 08.01.13, 09:01 odcinek. Czesto jezdze z polnocy Lodzi, gdzie mieszkam do Krakowa, to ulatwi jazde i pozwoli zaoszczedzic czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 53 Re: Suuuper! To jest naprawde trudny do przejecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 10:22 w takim razie po co Rudzka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Suuuper! To jest naprawde trudny do przejecha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 12:08 A [A1]? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Nie wiem, czy tak dużo zaoszczędzisz czasu IP: 83.142.201.* 08.01.13, 14:44 Z tego, co widzę, to nie jest bezkolizyjna droga, więc nie będzie niestety chyba tak różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
tom4891 Re: Nie wiem, czy tak dużo zaoszczędzisz czasu 08.01.13, 23:28 Bez przesady,tam gdzie będą światła mają być skrzyżowania z podrzędnymi ulicami,natomiast tam gdzie mogłoby się korkować czyli Jana Pawła II i Rzgowska będą węzły bezkolizyjne,może za wyjątkiem prawoskrętu w kierunku Katowic.Tak czy siak nie będzie wąskich gardeł jak skręt w Paderewskiego ze Rzgowskiej czy Rondo Lotników Lwowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty a jakże pojedź autostradą A1 IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 20:39 bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc a ja myslałem że mają być 3 etapy trasy górnej IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.13, 09:28 Trzeci to odcinek od Rzgo9wskiej do A1. Czy z niego zrezygnowali redaktorze czy pan nie wie za bardzo o czym pisze i wprowadza w błąd czytelników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a ja myslałem że mają być 3 etapy trasy górne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 10:11 Nie można zrezygnować z czegoś czego nie planowano robić. Odpowiedz Link Zgłoś
gibbonzlodzi Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... 08.01.13, 10:20 Cena niemała. 100 mln PLN za kilometr i kolizyjne skrzyżowania, lewoskręty, sygnalizacja świetlna itp podobne korkotwórcze projekty. Lata siedemdziesiąte. Ale to miasto wymiera więc to "trasa" na miarę czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbrz Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.13, 15:12 To tak nie jest za tę- cenę powinna być droga bezkolizyjna -najdroższa Warszawska S8 całkowicie bezkolizyjna i 3 pasmowa budowana za środki GDDKiA kosztowała niewiele więcej, to wygląda na dofinansowywanie Mostów Łódź, firmy która jako jedyna wystartowała w przetargu realny koszt tej trasy to to 30-40milionów za 1km Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua 08.01.13, 23:59 S8 w Warszawie kosztowała ok 200 mln zł za km. A1 w GOPie czy A8 we Wrocławiu 150-200 mln zł za km. Fakt za 30 - 40 mln zł za da się zbudować kilometr autostrady ale raczej w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyczajony Fragment 2:30 - 2:38 IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 10:27 Jak widać nawet pomyślano o wspieraniu lokalnego biznesu - zakładów blacharskich :D Najpierw mistrzowie prostej zaliczą bliskie spotkanie z ekranami a potem koniec pasa specjalnie dla "nie_lubię_lusterek" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon_K Dlaczego ta trasa konkurencyjna do autostrady A1 IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 11:43 jest 3,5 raza droższa za kilometr od odcinka Tuszyn -Stryków skoro biegnie prawie w szczerym polu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumaty Też nie kumasz? IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 20:34 I dlaczego jest droższa niż trasy wiercone tunelami w Chorwacji?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Przejścia dla pieszych , kolizyjne skrzyżowania... IP: *.smrw.lodz.pl 08.01.13, 12:03 Przejścia dla pieszych , kolizyjne skrzyżowania, fatalny projekt, może można to jeszcze poprawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Refleks szachisty IP: *.t-mobile.pl 08.01.13, 12:04 Film z czerwca 2012 już był pokazywany na GW. Z braku laku to i odsmażany kotlet wpłynie na ilość wyświetlanych reklam... Liczy się tytuł artykułu. BRAVO GW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laars Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 13:28 A ja się pytam, czemu kierowca jedzie prawie cały czas lewym pasem? Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_lebioda Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua 08.01.13, 13:43 Żeby było bardziej realistycznie, sporo "realnych" kierowców blokuje lewy pas, więc wirtualny kierowca też musi być cymbałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 15:13 w tym filmiku nie chodzi o przepisy ruchu drogowego bo to nie ten temat a chodzi oto aby obiektyw kamery pokazał równomiernie lewa i prawa stronę,nie wiem po co dzieci zabieraję głos w tej sprawie.brrrrrry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laars Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 18:01 Każdy z nas jest czyimś dzieckiem, ale jeśli myślisz o moim wieku jako dziecięcym to zaręczam, że się grubo mylisz. Zadałem pytanie licząc na ciekawe odpowiedzi, ale skoro dzieci zabierają się do udzielania odpowiedzi to wychodzi tak a nie inaczej. Poza tym jeśli już mówimy o wieku dziecięcym, to proszę popraw swoje wypowiedzi. Raz używasz znaków diakrytycznych a raz nie. Myślę, że warto zastosować jedną metodę. O błędy się nie czepiam bo to pewnie jedna z tych nowych przypadłości typu dys... coś tam. Teraz większość, która nie potrafi poprawnie pisać tłumaczy się właśnie tym stanem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumaty kierowca myślał, że jednak skręci w lewo bo jest z IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 20:36 SLD, ale zapomniał że SLiberalnychD już dawno skręcił w prawo i to ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 111 Dlaczego lewym pasem? IP: *.pai.net.pl 08.01.13, 13:37 Nawet wirtualnie jedziemy lewym pasem, a później się dziwić, że dochodzi do niebezpiecznych sytuacji. W Polsce obowiązuje ruch PRAWOSTRONNY !!!!! Jeździ się prawym pasem ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 13:40 przeżyłem szok co prawda wirtualny ale zawsze,nie mogę się już doczekać jazdy na żywo swoją bryką,oby jak najwięcej takich dróg powstawało w m. Łodzi następna to powinna być KONSTYTUCYJNA, czekamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prorok_lebioda Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua 08.01.13, 13:46 Jeśli jesteś dość młody to jeszcze masz jakieś szanse pojeździć Trasą Konstytucyjną. Ci po pięćdziesiątce raczej się nie doczekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty inaczej obyś nie doczekał IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 20:37 ale w zamian proponuje tor wyścigowy pod Kielcami. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... 08.01.13, 18:30 Z załączonych zdjęć wynika, że można pojechać ale chyba spychaczem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Trasa Górna - Witajcie w Korytkowie... dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 19:14 dupasmówko dujezdniwko Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... 08.01.13, 19:19 Jak zwykle dominują opinie prymitywnych malkontentów. Po co to budują, dlaczego tak drogo, czemu dwa pasy zamiast trzech, dlaczego nie jest całkowicie bezkolizyjna itd. Ludzie, zgłoście się do dobrego psychoterapeuty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtua IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 19:39 A te światełka to będą jakoś zsynchronizowane, czy znów zastosowanie znajdzie nasza ukochana technologia "Czerwonej Fali"? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_kloss Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... 08.01.13, 19:55 Nie zauważyłem fotoradarów, a to bardzo ważne źródło dochodu dla ministra z PO Rostowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekumaty Duże pieniądze, małe efekty - coś nie kumam? IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 20:32 Miś na miarę naszych potrzeb. Dlaczego tak drogo - pensje u nas niziutkie, materiały w cenie europejskiej a koszty najwyższe na świecie. Cos nie kumam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehe Na pewno nie kumasz jęz. polskiego IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.13, 21:46 Zapewne nie znasz się również na inwestycjach drogowych, stąd to twoje "niekumanie". Podpowiedź: inwestycja prowadzona w polu kosztuje zupełnie inaczej niż ta w mieście. Ćwiczenie: podaj powody dla w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej niekumaty kumam język polski dobrze IP: *.toya.net.pl 08.01.13, 23:11 słabo znam się na inwestycjach drogowych zapewne, bo nie mogę zrozumieć dlaczego wiercenie tuneli przez góry, budowa w bardziej zagęszczonym terenie niż Polska i na trudniejszym podłożu, jest tańsza w innych krajach, które lepiej opłacają pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehe Nie kumasz IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 22:17 Nawet nie wiesz, gdzie popełniłeś błędy. A na inwestycjach znasz się równie dobrze - w końcu jesteś fachowcem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuyu a gdzie drzewa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.13, 07:40 A gdzie drzewa? Czy my na pustyni mieszkamy? Zero drzew wzdłuż trasy... żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: a gdzie drzewa??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.13, 11:03 Myślę, że każdy polski ekspert ds bezpieczeństwa ruchu drogowego powie, że drzewa atakują samochody. Zapomniałeś o polskiej myśli? Samochód rozbił się na drzewie - co trzeba zrobić? Ano wyciąć drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehe Dzrzewa będą w realu. Tu będą palmy. IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 22:20 A na komputerowej animacji możesz mieć drzewa, palmy, kosmitów, Rudego 102, co tylko dusza zapragnie, a kieszeń sfinansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mkt123 Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... 09.01.13, 11:10 Żenada widać po zwiększeniu skali skrzyżowanie Pabianickiej z Jana Pawła. Ktoś projektujący myśli, że ruch będzie tylko w jedną stronę po nowej trasie Górna. Natomiast tysiące aut jadących z S14 przy Ikei od strony Pabianic Sieradza jadąc 3 pasami wpada w nowym projekcie w trasy 2-pasmowe. Paranoja aby 3-pasmowe arterie zwężały się do 2-pasmowych jadąc na wprost po czym za skrzyżowaniem mamy znowu 3-pasmowe. Jakiś chory projektant to robił.Cała Pabianicka od szpitala Kopernika do Ikei to przykład dziadostwa gdzie w kilku miejscach skacze się z 3pasów na 2pasy potem znowu 3 pasy i tak kilka razy. Czy oni nie potrafią zaprojektować bezpiecznej nowoczesnej arterii w każdym miejscu 3-pasmowej na wprost do jazdy i na każdym skrzyżowaniu dodatkowo wydzielonym pasie do skrętu w lewo i dodatkowym wydzielonym pasie do skrętu w prawo. Te największe skrzyżowania muszą mieć już wszędzie nawet po 2 pasy do lewoskrętu. Na pierwszym obrazie widać, że do jazdy na wprost przez skrzyżowanie mamy tylko po 2 pasy ruchu a za skrzyżowaniem znowu 3 pasy.......to jest chore. Powstaną nowe wąskie gardła i nic nie pomoże taki projekt to badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Trasa Górna. Można już nią pojechać... wirtualn... IP: *.233.rev.vline.pl 09.01.13, 12:05 Kto będzie jeździł tą drogą? Łodzian coraz mnie a ci co zostali utknęli na narutowicza haha stoją nA światłach. Skrzyżowania ze światłami za tyle kasy? podobno walczymy o brak ofiar, a gdzie do nich dochodzi? na skrzyżowaniach. To i tak dobrze, że nie ronda, ale przy rondach nie ma co ustawiać fotoradarów i to jest prawdziwy powód takiej budowy drogi. Zamiast myśleć kasę tylko biorą i bawią w polityką. KIEDY DOCZEKAMY SIĘ NIE PARTYJNEGO PREZYDENTA MIASTA I NIE PARTYJNEJ RADY MIASTA. Tylko to nas może uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerowalodz.pl Trasa Górna także rowerowa 09.01.13, 17:20 Gość portalu: rowerzysta napisał(a): > A czy będzie wzdłuż niej ścieżka rowerowa? rowerowalodz.pl/aktualnosci/686-trasa-gorna P.S. Nasz artykuł z września - już wówczas ten film był w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś